Ieşirea Din MATRIX: FILME DE SUFLET (cu descriere, pe scurt) - actualizat 16.12.2021

luni, 22 septembrie 2008

FILME DE SUFLET (cu descriere, pe scurt) - actualizat 16.12.2021

Cele Mai Adevărate Filme
... de suflet 

Tin sa precizez inca de la inceput, ca, pt. un om intuitiv, initiat sau care are ochi sa vada, orice film poate avea semnificatii profunde, chiar spirtuale . Un mesaj pozitiv cat de mic razbate de multe ori din multe filme, totusi in majoritatea cazurilor, dupa foarte mult rau, dupa multa suferinta si , deasemenea , in cele mai multe cazuri , dupa un miracol, de cele mai multe ori, incredibil, dar adeseori dorit de toata lumea (ceea ce, subliminal, ne trimite mesajul: raul invingea daca nu aparea miracolul (putin probabil sa apara in viata reala), sau super-eroul care , deasemenea e inexistent , in majoritatea cazurilor, in viata reala).

Am sa trec mai jos, filmele , menite, dupa parerea mea, sa fie cu adevarat intelese, de cei ce au urechi de auzit si ochi de vazut, filmele care te forteaza sa vezi lucrurile si din alta perspectiva, filmele care iti pot schimba viata.

Recomand oricum comediile, deoarece rasul vindeca, destreseaza, decontracta si majoritatea filmelor SF care de multe ori ne pot forma o idée despre cum ar trebui sa arate lumea - in acest sens recomand serialul Star Trek (The Next generation si Voyager + Filmele de lung metraj), Sea Quest (fara subtitrare), StarGate, THE OUTER LIMITS (La limita Imposibilului), Masters Of Science Fiction, PROOF.

Alte seriale interesante sunt The 4400, Kyle XY, Surface, X files, Twilight Zone (zona crepusculara), Heroes, Invasion, Lost, Eureka, V (1984  si 2009), Seinfield, Battlestar Galactica (2003), Kung Fu (prima serie din anii 70 cu David Carradine un serial superb despre un preot shaolin aflat in mijlocul Vestului Salbatic), Harsh Realm, Prison Break, Sliders, The Dead Zone, Fringe, Lie to me, Sanctuary, ContinuumDark Skies, Last Resort, Touch, samd.

Desenele animate sunt deasemnea pline de morala, mai ales cele facute pt marele ecran, in genul Tangled, Frozen, Wall - E, Kung Fu Panda, Monsters, Frumoasa si bestia, Shrek, Sinbad, SPIRIT, MOANA samd (facute de compania Disney, DreamVison, Pixar). Toate aceste desene animate sunt mirifice, inaltatoare, eroice, pline de invataminte. Chair si pt adulti sunt superbe. Totusi nu uitati ca sunt menite si sa adoarma constiinta. Deci nu uitati sa fiti prezenti, sa nu va lasati purtati de iluzie, de maya, sa nu exagerati prin a ne cufunda in aceste povesti (ca pana la urma toate sunt povesti) si sa urmarim sa facem din viata noastra o poveste extraordinara, o poveste ai carei creatori am fost.

Recomand deasemenea majoritatea documentarelor legate de conspiratii, deoarece sunt legate de limitarea libertatii individului, conditionarea lui intr-un fel sau in altul, in special prin implementarea unui sistem de valori care sa manipuleze omul din interior fara ca acesta sa realizeze (unul din instrumente fiind chiar filmele prezentate mai sus) cat si documentarele despre noile descoperiri stiintifice, in toate domeniile: biologie, fizica cuantica, astronomie samd.

Dintre filme recomandam in mod special urmatorele:


1984 - Nineteen Eighty-Four (1984) - cum ar fi lumea daca am fi total oprimati si controlati?

300 (Eroii de la termopile - 2006) - o lectie de forta, demnitate si curaj dusa pana la sacrificiu de sine. Un film care ne invata ca mai bine mori ca un leu decat sa te tarasti ca un soarece toata viata. Totusi din fim, consider ca Leonidas putea sa accepte micul compromis de la final , macar de dragul celorlaltor confrati ai lui insa a preferat sa moara decat sa ingenuncheze si sa devina regele Greciei. Poate fi si asta un orgoliu. Putea sa i-o traga lui Xerexes dupa aia.

300 Rise Of An Empire (Apariția unui imperiu - 2014) - Este continuarea filmului 300 - Eroii de la Termopile. 300 - Ascensiunea unui imperiu este o evocare ficțională a Bătăliei de la Salamina, scenariul filmului având loc înainte, în timpul și după Bătălia de la Termopile.

 7 years in Tibet (7 ani in Tibet) - un film despre spiritualitatea, tradițile tibetane și povestea exilări lui Dalai Lama.

 50 First Dates (primele 50 de intalniri) - o comedie romantica excelenta care ne aminteste ce inseamna sa iubesti intens si profound!

40 Year Old Virgin (Virgin la 40 de ani) - o comedie care ne spune ca pt iubirea adevarata se merita sa astepti si o viata intreaga.

2012 - Un film interesant despre un an incitant. care desi pare exagerat si super blamat de anti hollywoodieni nu este chiar asa de departe de un adevar istoric care pare ca se repeta ciclic. Tot mai multe dovezi aparute in ultima vreme , arata ca polii magnetici se inverseaza ciclic, campul electromagnetic influenteaza structurarea scoartei terestre si cataclisme la scara planetara s-au tot intamplat. Teoria sustinuta in film poate fi posibila si sunt dovezi geologice care atesta miscari foarte rapide ale scoartei terestre, corelate cu potopuri, cutremure de lunga durata, inversarea polilor. Cum de au disparut fara urma civilizatii din preistorie este de neinteles. O astfel de invartosare a scoartei terestre pe cum este prezentata in film, poate fi una din explicatiile plauzibile. Insa a pune o data anume pentru un astfel de eveniment este complet exagerat.
Acum ramane de vazut ... Filmul este impresionant ...

6 Giorni Sulla Terra (6 Zile Pe Pământ - 2011)  - un film bazat pe fapte reale, inspirat din investigatiile sub hipnoza, ale profesorului Corrado Malanga, un film tulburator care ne arata conexiunile intre demoni si extraterestrii si alte entitati parazite care de mii de ani controleaza omenirea in dorinta de a obtine intr-un final acel hibrid intre om si extraterestru capabil sa aiba suflet. Pana una alta sa multumesc sa il fure pe cel al persoanelor rapite.

12 Angry Men  (12 Oameni Furioşi - 1997) - un film care ne demonstreaza ca un singur om poate produce schimbari in jurul lui, chiar daca este singur impotriva tuturor.Un exemplu despre cum poate fi combatut efectul de turma daca omul este atent si isi urmeaza cu adevarat cnstiinta si sufletul.

2001 - A Space Odyssey (O Odisee Spațială - 1968) - Acesta a fost primul film artistic abstract de buget mare, primul film intelectual și cea mai măreață operă ezoterică a secolului XX. Cu siguranță, ˝Odiseea spațială 2001˝ este singurul film din istoria MGM în care directorii executivi ce au finanțat pelicula, nu au intervenit deloc.

2010 - The Year We Make Contact (2010 - Anul în care facem contactul - 1984) - "Un nou timp, o noua odisee, o noua sansa pentru confruntarea cu enigmele aparute in timpul misiunii pe Jupiter in 2001. Membrii echipajului de la bordul navei Leonov sunt trimisi sa cerceteze ce s-a intamplat cu nava USS Discovery.

THE 100 (CEI 100 - 2014 - 2020) - Serialul acoperă o mulţime de subiecte care ţin de supravieţuirea în condiţii dure pe care noi, în societatea tehnologizată, tindem să le privim, probabil, drept "vestigii ale unor timpuri şi civilizaţii sălbatice - noi, cei civilizaţi, nu am face niciodată la fel".

AVATAR - Un film ce merita vazut la cinematograf, eventual 3d. Poate unul dintre cele mai frumoase filme vazute vreodata. Depaseste Lord Of The Rings ca si frumusete, imaginatie si mesaj. Impresionant, emotionant, fabulos, minunat, exceptional ... O capodopera estetica.

ABOUT TIME (2013) - cum ar fi sa ai puterea de a schimba trecutul tau?

ANGEL A (Îngerul A) 2005 - O poveste emotionanta de dragoste intre un om plin de defecte si un inger care transfiguraza tot si care-l ajuta sa se iubeascaă pe sine transformandu-i complet viata.

AFTER EARTH (2013) - cum ar fi sa traiesti o viata fara frica? Frica este o alegere ..spune una din replicile minunate ale acestui film. Unul din cele mai bune filme ale anului 2013.

ANONYMUS (2011) - sa fie povestea lui Shakespeare falsa? Tot ce e posibil ... Istoria literaturii invatata pe la scoala e falsa.

Alexis Zorbas (1964 - Zorba Grecul) - unde duc intelectualismul si rationalismul? Unde duce superficialitatea, instinctismul? Unde duc cele doua combinate? Ramane proverbiala fraza de final: fara un pic de nebunie nu ne putem bucura cu adevarat de viata!

Anna and The King (1999 - Anna si regele) - o poveste superba despre un rege birmanez foarte intelept care si-a gasit un adversar pe masura de intelept intr-o profesoara din Anglia de care s-a si indragostit. Un film de suflet :).

Abre Los Ojos (Open Your Eyes 1997 Deschide ochii) - din seria "ce este realitatea?"- idea de a trai intr-o lume virtuala gen Matrix

Le Fabuleux Destin De Amelie Poulain - (Amelie 2001)- un film care ne aduce aminte ca putem schimba lumea prin gesturi mici

Ashes and Snow (2005) - un film menit sa linisteasca mintea. Imagini unice, incredibile.

A.I. ( 2001 - Inteligenta artificiala) - un film care ne adduce aminte de efemeritatea in eternitate a lumii in care traim!

American Beauty (Frumusete Americana) 1999 - un film coplesitor ce transfigureaza totul , iese din tipare, trezeshte sufletul (pentru cei care au ochi sa-l vada si sa-l inteleaga la adevarata sa valoare).

Anger Management (2003 - Controlul furiei) - in oamenii asha zishi normali sunt ascunse multiple probleme psihice. O comedie superba care trece dincolo de mashti.

AUGUST RUSH (2010) - "August Rush" spune povestea unui carismatic tanar chitarist irlandez (Jonathan Rhys Meyers) si a unei violonceliste (Keri Russell) care se intalnesc din intamplare intr-o noapte magica deasupra Pietei Washington din New Yorl, dar in curand sunt despartiti, lasand in urma un copil, August Rush, ramas orfan fortat de circumstante. Acum cantand pe strzile din New York si ingrijit de un strain misterios (Robin Williams), August (Freddie Highmore) isi foloseste remarcabilul talent muzical pentru a-si cauta parintii de care a fost separat la nastere.

The Abyss (Abisul - 1989) - o viziune surprinzatoare si bine realizata referitoare la Extratereshtrii.

AS IN HEAVEN (Precum in Cer) - Så som i himmelen (2004) - cel mai bun si impresionant film vazut de noi in utlimii ani ... Ingerii sunt printre noi ... cam asta ar fi mesajul de fond.

ANIMATRIX (2003) - The Animatrix este o colectie de 9 scurt metraje animate, care povestesc originile universului Matrix, si a razboiului dintre omenire si masini, care a dus la construirea Matricei.

The Adjustment Bureau (2011) - este destinul nostru trasat de niste papusari oculti? Inca un film care ne sugereaza idea ca atunci cand iti urmezi inima, iubirea, te poti elibera si salva in toate felurile in care poti fi salvat ...

AS MAES DE CHICO XAVIER "Mamele lui Chico Xavier" (2011) este un film brazilian bazat pe fapte reale dramatice din viaţa a trei femei şi mame.
Pictoriţa Ruth are un fiu ce se confruntă cu drogurile. Elisa compensează absenţa soţului dedicându-se integral creşterii fiului lor, Teo. Tănâra profesoară Lara trece printr-o dilemă legată de o sarcină neplanificată. Ele trăiesc experienţe puternice şi diferite, dar toate găsesc mângâiere şi speranţă alături de mediumul Chico Xavier.


AUDREY ROSE (1977) - O fetiţă în vârstă de cinci ani - Audrey Rose Hoover - şi mama ei mor într-un accident de maşină, în vreme ce, în imediata apropiere, se năştea Ivy, fiica lui Janice şi Bill Templeton. Câţiva ani mai târziu, Ivy începe să aibă coşmaruri. Un străin, Elliot Hoover, îi vizitează pe soţii Templeton, le povesteşte despre tragicul accident în care şi-a pierdut soţia şi copilul şi le mărturiseşte convingerea că fiica lui s-a reîncarnat în Ivy... Din momentul în care începe să o urmărească pe fată, părinţii acesteia sunt mai întâi nedumeriţi, după care devin îngroziţi, ca într-un adevărat thriller psihologic.  Putem spune că adevăratul personaj al acestei drame pline de suspans este chiar doctrina reîncarnării sufletului.

THE ARRIVAL (2016 - SOSIREA - Primul Contact) - Filmul este surprinzator, fascinant si tulburator ... Un film despre comunicare, care indeamna la reflexie si care ne reaminteste cat de inapoiati suntem ca si specie inca ... dureros de imaturi emotional, dureros de fricosi, dureros de obtuzi si de inchis sufleteste si spiritual. Atentie totusi la mesajele liminale de fond, adica ce rai sunt rusii, pakistanezii, indienii si chinezii si ce buni si destepti sunt americanii.

About Time (Era Și Timpul! - 2013) - un sf romantic, care ne arată că mintea noastră este prea mică pentru a înțelege cu adevărat ramificațiile deciziilor noastre și implicațiile pe care fiecare gest al nostru le are asupra multiversului ...

ALTERED CARBON (2018 - Sezonul I) - un film care ne prezintă visul elitelor transumaniste si unde se dorește a se ajunge în privința inteligenței artificiale (IA).

ANON (2018) - Într-o lume din viitorul apropiat, în care nu există nicio intimitate, anonimitate, sau lipsă de cunoaștere, amintirile noastre private sunt înregistrate, iar crima aproape că nu mai există. Guvernul încearcă să lupte împotriva criminalității prin eliminarea vieții private, creând astfel supravegherea totală și auto-cenzura ca practică.

A Beautiful Mind (2001 - O minte sclipitoare) - despre un schizofrenic care are puterea de a trece peste problemele lui , pt a deveni un professor de elita castigator al premilui Nobel (caz real)  

A BUG'S LIFE (O Viata de gandac / 1998) - un desen animat metafora a vietii duse de omul obisnuit si modul cum prin eroism, curaj, inteligenta, putem dejuca planul tiranilor nostrii.

La Belle Verte - Frumoasa (PLANETĂ) Verde (1996) - Cum este vazuta civilizatia pamanteana de catre extraterestri? Si cum arata organizarea societatii avansate a unei civilizatii extraterestre? Oare este in mod obligatoriu supratehnologizata asa cum suntem lasati sa credem din anumite filme hollywoodiene? - Multumesc blogului yoga-misa ca mi-a adus aminte de acest film super. La Belle Verte este o fabula filozofica, nonconformista, plina de umor care ne face sa privim lucrurile dintr-o perspectiva rasturnata in care civilizatia moderna industriala este vazuta ca fiind un nivel primitiv de evolutie al societatilor. Nu in ultimul rand filmul poate fi un model de evolutie pentru criza generalizata in care se afla societatea actuala. 

Bliss (1997 - Armonie sexuala) - despre continenta sexuala, cuplu si probleme psihice ce pot fi depasite prin tehnici spirituale.

Butterflies Are Free (1972 - Fluturii sunt liberi) - chiar si orbii au suflet, minte si pot sa iubeasca! O poveste impresionata de iubire! (fara subtitrare)

BUG (2002 - Gandacul) - un film care arata , efectiv, ce mica e lumea, si cum atingem viata celorlalti in moduri nebanuite, si apoi, cum toate se intorc la noi in moduri la fel de nebanuite. Impresionant. (in aceasi tema este filmul indian de scurt metraj Right Here Right Now (2003) care este si mai bine realizat ca BUG).

Bulworth (1998) - ce s-ar intampla daca 1 politician s-ar hotari sa spuna adevarul?

Black (2005 - Bezna) - cum ar fi sa nu ai decat simtul mirosului si al atingerii?

The ButterFly Effect (Efectul Fluture) 1 (2004) , 2 (2006) si 3 (Revelations - 2009)  - ce s-ar intampla daca am avea puterea sa ne schimbam trecutul ...pare ceva extraordinar, dar cel mai adesea, nu ar fi ...Viata este asa cum este, deoarece are niste lectii pentru noi ...nu putem evita acele lectii chiar daca schimbam circumstantele. Atata timp cat noi nu ne schimbam vom purta cu noi si tarele noastre in oricare situatie de viata.

Bedazzled (Pact cu diavolita / 2000) - ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se intample! O comedie spumoasa cu un mesaj plin de intelepciune!

Bicentenial Man 1999(Omul bicentenar) - un film cu suflet despre un robot mai uman decat oamenii!

BraveHeart 1995 (Inima Neinfricata) un film eroic. Un om lupta pt libertate cu pretul vietii, iar pentru asta nu face nici un compromis! Model spiritual de urmat!

Bruce Allmighty 2003 (Dumnezeu pt o zi) - ce s-ar intampla, daca peste noapte te-ai trezi ca esti Dumnezeu? O comedie simpatica, pe alocuri iti da de gandit, totusi, prea simplista, dar se merita!

THE BOW (HWAL - Arcul - 2005)- un film COREAN plin de semnificaii spirituale.

THE BUCKET LIST 2007 ( Lista cu dorinte) - Morgan Freeman si Jack Nicholson aduc greutate filmului. Practic ei fac filmul : "3 lucruri pe care să nu le faci niciodată la bătrâneţe: să nu adormi în cadă, să nu iroseşti o erecţie şi să nu ai încredere într-o băşină". Aşa privesc cei doi viaţa, cu umor şi chef de acţiune. Lăsând la o parte absurdul prin care doi bolnavi în fază terminală îşi lasă familia ca să plece de nebuni prin lume, The Bucket List te face să-ţi schimbi măcar pentru 97 de minute viziunea asupra morţii şi, de ce nu, asupra vieţii."

Brother Sun, Sister Moon  (FRATELLO SOLLE, SORELLA LUNA (1972) - Fratele soare, sora luna) - un film emotionant pana la lacrimi despre viata lui Francisc D'Asissi.

The Big Blue (LE GRAND BLEU - Marele albastru - 1988) - cu un film biografic ce are conotatii profunde, chiar initiatice, un film despre depasirea limitelor conditiei umane, despre iesirea din limitele matricei si atingerea unor stari mistice prin performanta sportiva.

BLUEBERRY (2004 - RENEGADE - Experienta secreta) - Cautarea comorii exterioare ne poate duce catre adevarata comoara din interior ... cu un pic (mai mult) de ajutor. Cea mai buna reprezentare grafca a unei calatorii psihedelice (asemanatoare celor cu ayahuasca).

Branded (2012) - un film care ne arata chipul sinistru al dependentelor noastre nocive sub forma unor entitati parazite si modul cum le putem dejuca festa. Branded este un SF scris si regizat de Jamie Bradshaw si Aleksandr Dulerayn. Amplasat intr-un viitor distopic, unde branduri corporatiste au creat o populatie deziluzionata, efortul unui singur om, pentru a afla adevarul din spatele conspiratiei va duce la o lupta epica impotriva unor forte ascunse care controleaza lumea.

Beautiful Creatures (Cronicile Casterilor: A 16-a Lună - 2013) - un altfel de film despre vampiri, puteri paranormale ... cu totul surprinzator.

Blood Diamond (2006) -  Acest film face lumina in cazurile de coruptie si greutatile suportate de catre o anumita parte a populatiei pentru a produce luxul inutil folosit de cei din lumea dezvoltata. De asemenea, ne prezinta modul in care aceasta industrie este mentinuta intacta prin atribuirea unei false valori. Sursa

BEE MOVIE (2007 - Povestea unei albine revoltate) - Idea principală care ne-a impresionat în acest film, pe lângă mesajul ecologic și de avertizare legat de importanța albinelor este ideea că dacă vrei să fii cu adevărat fericit, viu, treaz, puternic, trebuie să ai curajul să-ți urmezi visele, aspirațile, adeseori în ciuda presiunii conformismului social, al spiritului de turmă.

Before I Fall (Înainte să cad - 2017) - Cum ar fi viata daca ti-ai trai-o mai cu inima, mai cu un plus de prezenta si mai intelept? Cum ar fi viata ta daca ai pune cu adevarat accent pe adevaratele valori ale vietii: adevarul, iubirea, sufletul, compasiunea, demintatea, respectul?

BLACK MIRROR (Oglinda Neagră - un serial în delurare început în 2011) - un alt serial sf deosebit de bine realizat, de data asta de britanici, un fel de Zona Crepusculară sau la Limita Imposibilului, în care ne sunt prezentate anumite scenarii mai mult sau mai puțin posibile sau probabile despre viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

BLISS (Extaz - 2021) - „Poţi să îţi dai seama de diferenţa dintre ceea ce este real şi ce nu? O întrebare "ambiţioasă" la care încearcă să răspundă un alt film nou excepţional pe care vi-l prezint, "Bliss". Cu Owen Wilson şi Salma Hayek într-o lume "simulată" dar care pare la fel de reală ca lumea în care trăim noi, în care ea îl "trezeşte" pe el la o altă realitate.

BRAVE NEW WORLD (Brava Lume Nouă - 2020) - o lume aparent ideală, dar complet distopică, o tiranie absolută a tehnologiei și menținerea conștiinței într-un matrix simulat, iar emoțiile suprimate cu pastile ... ce poate fi mai frumos?

Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom (Primăvara, vara, toamna, iarna... și din nou primăvara - 2003) Spring, Summer, Fall, Winter ... and Spring - un film coreean, "un film special care prezintă în mod filozofic ciclul vieții. Acţiunea se petrece pe o perioadă mai mare de timp decât reiese din titlul, dar fiecare anotimp reprezintă o perioadă distinctă din viaţa unui om.

BEYOND THE SKY (DINCOLO DE CER - 2018) - un film deosebit de interesant, care ne aduce o perspectivă de luat în considerare, legată de fenomenul răpirilor ET.

Conspiracy Theory (1997) - conspiratiile au mereu de a face cu spiritualitatea , deoarece in spatele conspiratilor sunt oameni care vor sa ne ingradeasca libertatea! Libertatea e suprema valoare si asta inseamna de fapt spiritualitatea cautarea eliberarii, a libertatii supreme! Termenul Teoria Conspiratiei a devenit atat de bine intiparit in constiinta colectiva ca e suficent sa fi etichetat ca facand parte din aceasta categorie pentru a fi considerat dezaxat, nebun, naiv.

Contact 1997 - ce s-ar intampla daca azi am intra in contact cu o civilizatie extraterestra! O viziune inaltatoare, plina de bun simt! Exceptional film!
"Ellie Arroway este un om de stiinta care si-a pierdut credinta in Dumnezeu dupa ce parintii ei au murit cand era doar un copil. Cu toate astea, Ellie a invatat sa-si dezvolte o diferita incredere in munca pe care o face: ea lucreaza cu o echipa care monitorizeaza undele radio din spatiu. Ellie spera ca intr-o zi va receptiona un mesaj coerent din alta lume si care va dovedi ca exista si alta civilizatie in afara de a noastra. Munca sa este recompensata atunci cand echipa ei descopera un semnal care nu pare a fi de origine pamanteana. Ellie decodeaza mesajul si afla ca acesta este un plan pentru o nava spatiala. David Drumlin, care lucreaza pentru Casa Alba, le opreste fondurile si incearca sa isi asume meritele descoperirii. Astfel, Ellie primeste o invitatie de la SR Hadden, un multimilionar, care este dispus sa ii construiasca masina si sa ii contacteze pe mesageri." 

Click (2006 - Zapand prin viata) - o comedie simpatica care ne aminteste care ne sunt prioritatile in viata si ne ajuta sa apreciem ceea ce avem acum , sa apreciem si momentele dificile, caci doar acestea ne aduc profunzime in trairi.

Circle Of Iron (The silent flute 1978 - Flautul Tacut) - o calatorie simbolica catre sine!
Filmul propune o incursiune inedita in lumea artelor martiale si a filozofiei Zen conform careia cunoasterea absoluta se obtine mai intai prin autocunoastere. Adept al acestei filozofii, Bruce Lee a scris scenariul si ar fi trebuit sa interpreteze rolurile lui David Carradine. Titlul ridica prima intrebare legata de acest film si anume, semnificatia sa. Flautul poate fi considerat un instrument al intelepciunii, iar tacerea sa ne spune ceva despre filozofia Zen: tacerea indeamna la curiozitate, iar aceasta la cunoastere. Purtatorul flautului apare in momentele critice pentru calatoria initiatica a personajului principal.

Capricorn One (Capricorn 1 - 1977) a fost calatoria pe luna regizata?

Citizen Kane 1941 (Cetateanul Kane) - nu l-am vazut deoarece nu ne plac filmele prea vechi, dar este considerat unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor (in top 3). Din cate am inteles este despre un om care in ciuda bogatiilor a murit nefericit.

CIRQUE DU SOLEIL (circul soarelui) - spectacole de circ realizate intr-o maniera exceptionala, spectacole care ne aduc aminte cat de perfecta si de perfectionabila este carcasa fizica. Incredibil ! (JOURNEY OF MAN, ALEGRIA , samd)

The Celestine Prophecy (2006) - Un film bun care ne infatiseaza o noua viziune asupra vietii si sensului acestuia, care ne aminteste ca nimic nu este intamplator, ca totul face parte dintr-un mare TOT UNITAR , ca suntem fiinte spirituale intr-o carcasa energetica.
„Odată ce ai aflat ce reprezintă viaţa ta, nu mai poţi şterge sau ignora această cunoaştere. Dacă vei încerca să faci altceva cu viaţa ta, vei avea mereu senzaţia unui gol

CONVERSATIONS WITH GOD (Conversații cu Dumnezeu - 2007) - un film despre o carte excelenta care mi-a atins viata intr-un mod foarte puternic, o carte care ar putea schimba lumea asa cum o stim. Cartea ne aduce aminte raspunsul la majoritatea întrebrilor rostite sau nerostite pe care le avem într-o viata de om. Un film rar, unic şi excepional.

Chico Xavier (2010) - Film biografic despre celebrul medium Chico Xavier, care a contribuit mult la dezvoltarea spiritismului creştin în Brazilia, atât moral, cât şi material. El închidea ochii şi punea pe hârtie poeme, articole şi mesaje - aşa zisa scriere sub dictare spiritistă, denumită şi "psihografie".

Chronicle (2012) - ce se intampla cand puterile „paranormale” ajung in posesia unor fiinte neevoluate.

Cloud Atlas (2012) - un film epic despre impletirea vietilor noastre , dincolo de moarte, viata dupa viata.

Le Concert (2009) - Concertul - o povestea impresionanta  care ne demonstreaza ca atunci cand ai un vis, un talent special si o indrazneala, universul te ajuta sa razbesti.

CHILDHOOD'S END (Sfarsitul copilariei - 2015) - cum ar fi daca o rasa aparent benefica de extraterestrii, ar prelua controlul planetei si ar face ordine pe Pamant?

The Chronicles of Narnia (Cronicile din Narnia) - I (The Lion, the Witch and the Wardrobe -2005), II 

COCOON I (1985) și II - The Return (Întoarcerea - 1989) o comedie simpatică, printre puținele de la Hollywood care ne prezintă o altă specie extraterestră foarte evoluată, de data asta una de lumină. care îmbrăca formă umană.

THE CIRCLE (Cercul - 2017) - un film care ne prezintă avantajele, dar și pericolele supravegherii totale, a transparenței, a adevărului despre sine în fața întregii lumi, dându-se astfel o palmă peste bot tuturor celor care spun că nu au nimic de ascuns și că dreptul la intimitate este ceva desuet, ceva vintage, depășit. Nu nu este ... Cine a conceput acest drept fundamental al omului, chiar a gândit!

CONTINUUM (serial 2012 - 2015) - un serial sf deosebit de interesant care ne prezintă un alt fetiș al elitelor planetare actuale, dictatura absolută cu ajutorul corporaților.

CHARLOTE'S WEB (2007 - Rețeaua Miraculoasă)un film artistic ce conține multe animații pe calculator si bazat pe un roman de mare succes, "Charlotte’s Web” a lui E.B. White, un film de familie, care ne amintește faptul că atunci când ai suflet și tratezi animalele cu iubire relația cu acestea se schimbă, vorba aceea "ochiul stăpânului îngrașă vita".

COMA (2019) - După un accident misterios, un tânăr arhitect talentat își revine în simțiri într-o lume ciudată care nu seamănă cu realitatea. El trebuie să afle legile și reglementările exacte ale acesteia, deoarece trebuie să lupte pentru viața sa. El continuă să caute ieșirea în lumea reală.   

THE COLONY - ( 2016 - 2018) - "Calea de a controla o societate democratică nu este prin frică. Este prin distragere: o colonie fericită care oferă Gazdelor resursele de care au nevoie."

THE CHOSEN ONE (Cel Ales - 2015) - Filmul mi se pare reprezentativ pentru modul în care oamenii sunt recrutați în toate serviciile secrete, în mafie, în frății, în cercurile elitei, unde înainte de a intra și a afla dedesubturile, ești forțat să faci o crimă sau ceva oribil, un caz foarte bine instrumentat care te-ar incrimina, poate, pe viață. Doar așa ai acces la anumite informații, acces în cercurile de putere, bani, faimă șamd, dar totodată ești vândut complet celor ce te controlează.

Секта (SECTA - 2011) - Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența.

Dangerous Beauty (Frumoasa venetiana - 1998) - o poveste impresionata de iubire si eroism (un suflet capabil sa-si dea viata pt a nu se compromite, pentru a nu-si incalca principile de viata si bunul simt elementar).

Dark City (Orasul intunecat - 1998) - cum ar fi daca azi am realiza ca realitatea pe care o traim nu este decat un vis, sau o minciuna, o minciuna fabricate in cele mai mici detalii.

Day After Tomorrow (Unde vei fi poimaine? - 2004) - o analiza plina de bun simt (un pic cam exagerata in stil Hollywodian) a drumului pe care merge omenirea in prezent din punct de vedere climatic si nu numai (implicatiile patrund toate domeniile : economie, politica, spiritualitate). Exceptional realizat!

Dead Poets Society (Cercul poetilor disparuti - 1989) - un film plin de suflet, ca mai toate filmele cu Robin Williams, despre menirea sufletului si unde pot duce , uneori , prejudecatiile parintilor si profesorilor care ne-au educat! Exceptional !

Devil's Advocate (Avocatul diavolului - 1997) - unde duce drumul unui avocat plin de success care, pentru banii si orgoliu, castiga orice proces, oricat de mizerabil e personajul pe care il apara. Un film care ar trebui sa aminteasca tuturor avokktilor pe cine servesc. Nu poti servi in acelasi timp la doi stapani. Impresionat realizat!

Don Juan De Marco (1994) - un film care ne poate trezi iubirea in suflet chiar daca suntem un pic ruginiti! Dumnezeu e iubire.Cum poti sa iubesti cu adevarat, mai multe femei.

Don Jon (2013) - un film plin de substrat care surprinde o psihologie a barbatilor superficiali, dar finalul este inaltator si surprinzator. Care este diferenta intre sex si dragoste? Acest film vine cu un raspuns ...

DIVERGENT - mini seria (I - Divergent - 2014, II - Insurgent - 2015, III - Allegiant - Loial 2016) - cum ar arata o lume in care am fi etichetati din start si impartiti in clase sociale rigide si oricine nu ar reusi sa se integreze intr-o casta sa fie considerat periculos si eliminabil? Filmul este o aluzie la adersa elitei mondiale care se crede cumva superioara si separata de restul oamenilor, elita care se straduieste din greu sa-i transforme in roboti, in sclavi ai muncii, spalati pe creier si indoctrinati, usor de manevrat si condus in orice directie doresc ei.

Diaz: Don't Clean Up This Blood (DIAZ - Nu ştergeţi acest sânge - 2012) - un film inspirat din crunta realitate, care ne demonstrează foarte elocvent, că demo(n)craţia este doar un concept fals cusut cu sfoară albă, o idee impusă în mod brutal asupra oamenilor cu puterea pumnului şi bocancului legii, iar drepturile omului şi libertatea de exprimare şi protest, praf în ochii proştilor.

DOCTOR STRANGE (2016) - un film absolut fabulos prin efectele speciale, dar si prin mesajul spiritual transmis (recomandat sa fie vazut in 3D). Cum ar fi sa descoperi ca esti mai mult decat corpul fizic, iar mintea ta chiar poate influenta materia si realitatea inconjuratoare la modul cel mai rapid si concret cu putinta. Cum ar fi sa ai posibilitatea sa creezi portaluri de deplasare, sa te joci cu Matricea dupa propriul tau plac? Filmul aduce niste raspunsuri ...

Da Vinci's Demons  (DEMONII LUI Da VINCI - 2013–2015) - "Seria urmărește povestea „nespusă” a geniului Leonardo Da Vinci în timpul primilor ani ai Florenței renașcentiste. Ca un artist de 25 de ani, inventator, spadasin, iubitor, visător și idealist, el se zbate să trăiască înăuntru limitelor propriei sale realități și timp, de vreme ce el începe nu numai să vadă viitorul, dar și să-l inventeze.

THE DAY AFTER TOMORROW (2004 - Unde vei fi poimâine?) - Cum ar fi sa ajungem in pragul unei noi Ere Glaciare? Aceasta este intrebarea care il obsedeaza pe expertul in probleme de clima Jack Hall (Dennis Quaid).   Cercetarile sale indica faptul ca fenomenul de incalzire globala a planetei poate declansa o schimbare brusca si catastrofica a climei Pamantului. Probele luate de el din gheturile Antarcticii certifica faptul ca acest lucru s-a mai intamplat candva, cu 10.000 de ani in urma. De aceea, Hall avertizeaza oficialitatile ca nenorocirea se poate repeta, daca nu se iau masuri. Din pacate, avertismentul sau vine prea tarziu.

THE DARK CRYSTAL (CRISTALUL ÎNTUNECAT - filmul din 1982) -  Acum o mie de ani pe planeta Thra, un cristal magic a crăpat și două rase noi au apărut: cea a răuvoitorilor Skeksis, cei care folosesc puterea "Cristalului întunecat" ca să se alimenteze continuu pentru a trăi etern și un fel de vrăjitori denumiți Misticii.

THE DARK CRYSTAL - The Age Of Resistence (CRISTALUL ÎNTUNECAT - Epoca Rezistenței - 2019 - ) - ni se prezintă într-un mod metaforic, povestea pământenilor (Thra - Terra - nu e mare diferență), povestea religiilor, povestea modului cum am ajuns sclavi și cum ne putem elibera (devenind conștienți de pericol și luptând cu toții la unison - doar că noi ne-am pierdut telepatia pe care ghelflingiiîncă o mai aveau).

Equilibrium (2002) - cum ar arata o lume fara sentimente, fara emotii, fara bucurie? Ce s-ar intampla in cazul in care guvernul tarii tale ar crea un medicament care ti-ar bloca toate sentimentele, toate trairile interioare? Aceasta tematica este explorata pe larg de producatorii acestui film. Cu toate acestea, fantezia acestora nu este departe de a se face simtita in viata reala actuala. Majoritatea dintre noi am devenit drone, mergem la locul de munca, ne intoarcem acasa, dormim si ciclul se repeta. Cam la asta se rezuma viata majoritatii oamenilor. In cadrul acestui stil de viata credeti ca sentimentele si-ar mai avea rostul? Ce se intampla cu acela care decide sa devina un om liber?

Existentz 1999 - oare nu e intreaga lume un imens joc virtual? Jocul preferat al lui Dumnezeu.

Enemy Of The State (Inamicul Statului - 1998) - despre abuzurile care se intampla in lume si despre modul in care tehnologia actuala poate mushamaliza totul!

The Edge (Infruntarea - 1997) - o aventura palpitanta care ne da o lectie de supravietuire. Un film plin de invatzaturi!

Erin Brockovich (2000)  - o poveste impresionanata, inspirata din fapte reale , care ne adduce aminte ca oricare dintre noi, oricat de neinsemnati ne-am considera, putem schimba lumea din jurul nostru, putem infrunta mariile corporatii care fac rau societatii in care traim!

EPIC - Regatul secret (2013) - dincolo de puterea noastra de a percepe lumea se afla o alta, care se misca la o viteza mult mai mare, imperceptibila ... este lumea zanelor, spiridusilor ... o lume ascunsa la vedere. Un film cu imagini superbe.

Eat, Pray, Love (2010) - o comedie romantica in care doua persoane aflate in cautarea implinirii de sine se intalnesc.

Eight Below [2006] - o poveste emotionanta, inspirata din realitate, despre niste caini de sanie care au rezistat iernii polare folosindu-si inteligenta intr-un mod extraordinar.

Eyeborgs (2009) - cum ar arata o lume complet controlata (BIG BROTHER) cu ajutorul unor drone extrem de inteligente.

E A VIDA CONTINUA ... (Si viata continua - 2012) - După filmul spiritist de succes "Nosso Lar", brazilienii ecranizează o altă carte scrisă de mediumul Chico Xavier şi dictată de spiritul Andre Luiz. "ŞI VIAŢA CONTINUĂ" analizează încrengătura de legături karmice, afecte puternice şi fapte imorale în care sunt prinşi membrii a două familii. Personajele principale sunt Evelina şi Ernesto, răpuşi aproape simultan de aceeaşi boală necruţătoare. Se regăsesc în lumea spiritelor, unde se familiarizează cu noile realităţi subtile, îşi reconsideră viaţa petrecută în trup uman şi înţeleg complexitatea relaţiilor karmice dintre rudele şi prietenii rămaşi în lumea celor vii. Cele două spirite încearcă să-i ajute pe cei dragi cu sfaturi binevoitoare şi învaţă să-şi învingă pornirile sentimentale nepotrivite, preluate din viaţa lor terestră abia încheiată. În final înţelepciunea divină decide închiderea conturilor karmice într-un mod surprinzător: uciderea şi ura sunt compensate prin naştere şi iubire de prunci.

Eyes Wide Shut  (Ochii larg inchisi - 1999) - Un film modelat dupa evenimente reale, “Eyes Wide Shut” ne ofera o privire asupra ritualurilor masonice si ale Illuminatilor. Scopul lui Kubrick a fost de a expune opiniei generale adevarul despre ceea ce se intampla in legatura cu Elita Mondiala in aceste timpuri. Kubrick a fost ucis la scurt timp dupa ce acest film a aparut pe marile ecrane. Sursa

EDGE OF TOMORROW (2014) - Un film sf ne arata cat de necastigatori am fi in fata unei civilizatii extraterestre capabile sa modifice timpul, sa se intoarca in timp pentru a castiga orice conflict posibil. Uratanile extraterestre seamana foarte mult cu entitatile parazite astrale care poseda oamenii. Foarte psihedelic realizate ... Filmul seamana un pic cu "Groundhog day", prin prisma faptului ca retraind de sute de ori aceasi zi, eroul principal ajunge demiurgul acelei zile cumva, traind-o practic perfect detasat, constient, fara frica, super focalizat.

ENTER THE VOID (Intră în vid - 2009) - o experienta psihedelica cap coada , imagini inedite din experienta corpului dar si a sufletului dedublat sau  de dupa moarte. Un film inspirat din "Cartea tibetana a mortilor" dar si din experientele psihedelice in urma consumului de droguri gen DMT, LSD samd. 
Este o experiență răvășitoare pentru spectator. Regizorul îşi descrie tentativa de "a reproduce haosul din percepţia şi conştiinţa noastră prin acest film". "Enter the Void încerca să meargă un pas mai departe decât predecesorii şi să-şi însoţească eroul nu numai în stările lucide, ci şi în delir: starea de alertă, fluxul conştiinţei, amintiri, vise ...

EDGE OF TOMORROW (Prizonier În Timp - 2014) - cu un film de weekend SF extrem de intens,  în care se explorează ca și idee călătoria în timp.

ELYSIUM (2013) - unul dintre filmele sf care ne prezintă anumite tehnologii care cred cp există deja și una din viziunile psihopaților elitei.

EVERY DAY (2018 - Zi după zi) - un film care dă de gândit, este emoționant și te pune să vezi viața și din altă perspectivă, iar ideea principală este: dacă nu ai corp fizic, sau daca ești în fiecare zi în alt corp fizic, cine mai ești tu cu adevărat?

THE EXPANSE (2015 - EXPANSIUNEA) - Trei secole în viitor, rasa umană a reușit să colonizeze mai multe corpuri din Sistemul solar, precum Marte, Centura de asteroizi și sateliți joviani. Terra și coloniile ei sunt guvernate de Națiunile Unite, în timp ce colonia marțiană a reușit să obțină independența față de N.U. cu un secol în urmă, declarând Republica Congresională Marțiană (R.C.M.).

EQUALS (Equals - 2015) - Un film care-mi amintește despre direcția în care vor să ne ducă elitele psihopate ale planetei, un alt film în care emoțiile ne sunt descrise ca fiind marele rău al societății, o boală (SOS - Switched-On Syndrome), iar iubirea, mărețul „păcat”.

THE Fisher King (Regale Pescar - 1991) - o poveste de suflet a la Robbin Williams, care ne aduce aminte sa fim mai putin egoisti, sa traim din inima si sa ne bucuram de fiecare clipa a vieții.

THE FOUNTAIN (Fantana - 2006) - O poveste despre dragoste, moarte, suflet si fragilitatea existentei umane. Odiseea unui barbat care se lupta din rasputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeste. In Spania secolului al XVI-lea, conchistadorul Tomas (interpretat de Hugh Jackman) porneste in cautarea Fantanii Tineretii, careia legenda ii atribuie puterea de a-i face pe oameni nemuritori. In zilele noastre, omul de stiinta Tommy Creo cauta cu disperare o cura pentru cancerul care o macina pe iubita sa sotie, Isabel (interpretata de Rachel Weisz). Calatorind prin spatiul interstelar, in secolul al XXVI-lea, astronautul Tom incearca sa inteleaga misterele care il macinasera vreme de un mileniu.Cele trei istorii converg spre un adevar unic, pe masura ce eroii – in fond, una si aceeasi persoana – isi regasesc pacea sufleteasca in fata vietii, a mortii, a iubirii si a renasterii.

Francesco (1989) - un alt film exceptional despre viata lui Francisc D'Assisi.

Fair Game (2010) - o poveste de eroism modern real, in care doi oameni adanc implicati in politica americana, demasca , cu riscul pierderii vietii lor si a discreditarii publice, afacerea murdara a armelor de distrugere in masa iraqiene inexistente.

Fahrenheit 451 (1966) - cum ar arata o lume in care  cartile ar fi interzise?

Fahrenheit 451 (2018) - un film ce se dorește a fi o interpretare mai modernă, o re-ecranizare a cărții lui Ray Bradbury (primul film a apărut în 1966), un film clasic despre cenzură și dictatură cu mască democratică.

Fight Club  (Clubul de lupte - 1999) - totul e mintea noastra. La sfarsitul acestui film suntem martorii prabusirii complete a tuturor structurilor financiare, aceasta fiind una dintre principalele schimbari de mentalitate care vor fi necesare pentru a se produce o schimbare a constiintei la nivel colectiv. Unul dintre fimele pe care ar trebui sa le vezi cel putin o singura data. Sursa

FUN WITH DICK AND JANE (2005) - O comedie spumoasa plina de substrat, cu Jim Carrey, in care ni se prezinta jegul coruptiei corporatiste si a conducatorilor acestora, niste sociopati dopati. 

FROZEN (REGATURL ÎNGHEȚAT - 2014) - nu trebuie să îți fie teamă de ceea ce ești cu adevărat, pentru că cei care țin la tine cu adevărat, te vor accepta și te vor ajuta să-ți găsești pacea și fericirea. Iubirea dilată, topește! Frica contractă, îngheață, împietrește.

THE FIFTH ELEMENT (Al 5-lea Element - 1998) - un film sf foarte animat, plin de tehnologie sf, specii ET. Acţiunea se petrece în viitor, la o distanţă de 250 de ani. Planeta este ameninţată de venirea Răului… Numai Al Cincilea Element (interpretat de Milla Jovovich) poate salva lumea de la cucerire. Aceeaşi luptă cu Răul are loc la fiecare 500 de ani. Cel de-al 5 lea element care ar fi trebuit să fie eterul (Akasha), spațiul, este de fapt o ființă umană.

FERDINAND (2017) - un desen animat plin de suflet, potrivit aș zice pentru Duminica Floriilor, căci taurul din filmul de astăzi, iubește florile, dar totodată ne amintește că odată ce stabilești un contact sufletesc cu un animal, nu prea mai poți să-l tai și să-l mănânci.

FREE GUY (Eliberează-l pe Guy - 2021) - „Ce ai face dacă ai descoperi că nu eşti real? Dacă nu eşti real, asta nu înseamnă că nimic din ce faci nu contează?  - Chiar daca eu nu sunt real, momentul acesta e real, chiar aici şi acum. Ce poate fi mai real decât o persoană care incearcă să ajute pe cineva pe care il iubeşte? Dacă nici asta nu e real, atunci nu ştiu ce e."

Gandhi (1982) - despre viata exceptionala a lui Mahatma Gandhi. Cine a fost in realitate Mahatma Gandhi, omul care a readus Indiei demnitatea si oamenilor acestei tari speranta? Cum a reusit el sa-si elibereze tara, fara a crea conflicte? De ce pacea a fost pentru acest lider conceptul pe care l-a respectat cel mai mult? Ghandhi lupta pentru recunoasterea drepturilor compatriotilor sai si, incepand cu 1906 lanseaza la nivel de masa metoda de revolta bazata pe rezistenta pasnica, numita Satyagraha, o forma de refuz radical al oricarei colaborari cu autoritatile britanice.

Gladiator (2000) - un film eroic de exceptie despre modul cum un lider militar roman, ajuns sclav, sfideaza un imparat dovedind astfel ca regalitatea este o stare de spirit.

Ghost (Fantoma mea iubita - 1990) - un film devenit deja clasic, o comedie romantica de exceptie insa plina si de dramatism, cel mai bun film al anului 1990.

Good Will Hunting (Bunul Will Hunting - 1997) - o poveste minunata despre genialitate si prietenie, despre modul cum fiecare dintre noi putem sa crestem atunci cand gasim un suflet care sa ne inteleaga si sa ne iubeasca asa cum suntem.

Great Expectations (Marile sperante - 1998) - pana la urma iubirea ne scoate din noi inshine, din carapacea de frica in care de multe ori traim!

The Groundhog Day (Ziua cartitei/marmotei - 1993) - ce s-ar intampla daca ai descoperi ca traiesti mereu si mereu aceasi zi si esti nemuritor? Extrapoland, ce s-ar intampla daca ai descoperi, ca ai fi perfect constient ca esti nemuritor si faci viata de viata aceleasi prostii, si nu numai ca stii la modul teoretic, dar chiar sa-ti aduci aminte cu lux de amanunte? Incepi sa devi tot mai bun .. cat de bun? Vedeti filmul ...

The Green Mile (Culoarul mortii - 1999) - un film impresionant despre un om cu capacitati paranormale. Intregul film e o capodopeara.

The Gods Must Be Crazy I (1980) si II (1989) - aceasta serie de filme comice care ne arata cat de negativ poate fi impactul societatii capitalist-separatoare asupra asa ziselor societati „primitive” de bastinsasi (in cazul acesta bosimani din Africa).

The Giver (Darul lui Jonas - 2014) - o societate  amnezica, fara sentimente, fara amintiri, uniformizata, trasa la stanta, chiar de ar fi impacata si aparent fericita cu starea de fapt a lucrurilor, ar fi una mai buna la modul real? Un film care ne aminteste cat de importante sunt toate momentele vietii noastre si ne aduce aminte sa apreciem totul (ca avem memorie, sentimente, ca vedem, ca mirosim, ca simtim muzica, ca putem avea acces la informatie, ca putem suferi, cu putem visa, samd) si sa nu luam ca si cum ni s-ar cuveni, tot ceea ce avem.

G.I. JOE 1 - Rise Of Cobra (2009) - G.I.J.O.E. este acronimul unei baze militare situate în Europa, Global Integrated Joint Operating Entity. Misiunea bazei, ai cărei soldați au trecut cele mai dificile teste fizice și intelectuale pentru a face parte din această echipă de elită, este să rezolve misiuni secrete peste tot pe glob. În filmul lui Sommers, soldații își folosesc echipamentele de ultimă generație pentru a contracara periculoasele activități ale unui traficant de arme.

G.I. JOE 2 - Retaliation (2013) - Publicăm acest film doar pentru că ne-a fost recomandat de Emery Smith și David Wilcock, un film cam pentru băieței și plin de clișeele din filmele de acțiune și luptă americane, în care cică ar apărea tehnologiile și armele existente deja în cercurile secrete ale cabalei și în PSS.

Holy Mountain (Muntele Sacru - 1973 - Inclusiv varianta comentata) - un film total simbolic in regia lui Alejandro Jodorowski (1973). Un film despre capcanele si iluziile drumului initierii spirituale ("maya" din finalul filmului), intr-o lume in care mesajul christic este pervertit si face apel la elemente de alchimie rozacruciana, de mistica ebraica-kabbala, la influente shivaite, buddhiste, taoiste, etc. Imagini dure, insa, greu de suportat....

Hook (1991)  - un film pentru copii si adulti, cu Robin Williams care ne aminteste ca, in fundul sufletului suntem cu toti copii si asta ne face fericiti!

Hachiko A Dog's Story [2009] - Ani de-a rândul, loialul caine Hachiko îşi însoţeşte în fiecare dimineaţă stăpnâul la staţia de cale ferată şi îl aşteaptă în fiecare seară la aceeaşi oră şi în acelaşi loc să se întoarcă de la serviciu. Într-o zi nefastă, însă, profesorul moare subit în urma unui atac de cord.
Timp de 9 ani, Hachiko merge zi de zi la gară pentru a-şi întâmpina stăpânul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui şi predându-le acestora o lecţie despre iubire, loialitate şi compasiune....

Hereafter (2010) - Hereafter/Dincolo de viaţă este povestea supranaturală a trei oameni din locuri diferite care experimentează moartea şi chiar ceea ce se află dincolo de ea.

HOLY MAN (1998) - o comedie simpatica care ne arata ca adevarul, puterea de a fi tu insuti, iti garanteaza succesul in viata.

THE HOBBIT I (2012) , II (2013), III (2014) - o poveste epica despre lupta dintre fortele luminii si ale intunericului, spectaculoasa , exceptionala.

THE HOST (2013) - un film interesant care incearca sa ne convinga ca ar putea sa existe extraterestrii care sa ne posede impotriva vointei noastre, dar inspre binele nostru ... Ramane de dezbatut acest aspect.

Heart and Souls (1993) - un film simpatic despre modul cum ghizii nostri subtili ne pot influenta vietile.

Heaven is for Real (2004 - Raiul este real) - o poveste adevarata despre un copilas care a avut o experienta de decorporalizare in apropierea mortii si care mai apoi a reusit sa bulverseze complet viata familiei lui.

Hangar 18 (1980) - un film artistic care aduce la fileu teoriile lui Zaharia Sitchin  despre faptul ca suntem o rasa incrucisata genetic cu extraterestrii si faptul ca suntem supravegheati, iar o parte din tehnologiile actuale sunt obtinute prin inginerie inversa recuperata de pe urma unor nave extraterestre prabusite. Exista si informatii reale ... mai multe pot fi studiate AICI.

THE HOBBIT TRILOGY (2012 - 2014 - Trilogia HOBBIT) EXTENDED VERSION - o serie de filme absolut epice și fabuloase, niste filme cu totul și cu totul speciale, un univers fascinant, misterios, plind de mesaje, simboluri, mitologie, o lume pe care ai putea s-o crezi reala, dintr-un univers paralel sau ca fiind povestea unei stravechi civilizatii din pre-istoria Pamantului, sau un univers astral, care lume astrala este recunoscuta pentru epicele batalii dintre asa zisul bine si rau, dintre lumina si intuneric, dintre suflet si materie, dintre aspectele interioare inalte ale omului cu cele inferioare, de umbra, de intuneric, aspecte portretizate absolut minunat de personajele acestor filme. Un film care nu putea sa lipseasca de pe acest blog, un film mult prea pe sufletul nostru sa nu existe.

Die Hamburger Krankheit (SINDROMUL HAMBURG - 1979) - Autoritățile sanitare din Hamburg înregistrează un fenomen alarmant: zeci de oameni sunt găsiți morți fără o cauză evidentă, în poziția embrion. Pe măsură ce numărul victimelor crește, apar o serie de întrebări incitante cu privire la natura și originea bolii misterioase. Panica galopantă și măsurile de carantină puternice transformă Germania într-un lagăr medical, iar societatea trăiește o stare de teroare și confuzie.

Indigo (2003) - un film despre copiii indigo (fara subtitrare) ...AICI gasiti subtitrarea filmului in 7 limbi, mai putin romana.

Insider (Omul din interior - 1999) - uneori , pentru a spune adevarul trebuie sa risti totul. Un film impresionant despre un om care se lupta cu liderii mondiali in industria tutunului (inspirat din realitate).

Iisus Din Nazareth (1977) - in regia lui Franco Zeffirelli Desi personajul Iisus poate fi doar o reprezentare simbolica şi astrologica a soarelui, ca idee, ca model închipuit de om, acest personaj din acest film este impresionanat pana la lacrimi.

Instinct (1999) - despre un om care a descoperit puritatea sufleteasca a animalelor si care a ales sa traiasca ca ele (cu gorilele) decat sa se intoarca in junga metropolelor omenesti unde, omul se comporta mai rau ca animalele.

Ink (2009) - razboiul invizibil pentru sufletul nostru e in plina desfasurare intre fortele intunericului si ale luminii.Cum putem sa alegem de partea cui ne aflam? Filmul vine cu un raspuns.

Indecent Proposal (Propunere indecenta - 1993) Se spune ca poti cumpara sexul dar nu iubirea. Totusi - oare cat valoreaza iubirea ta? Ti-ai vinde sufletul pt 1 mil de $? Dar corpul?

IF ONLY (Taxiul destinului - 1994) - Un film care ne îndeamnă să trăim clipa ca și când ar fi ultima. O lectie de viata si de iubire.

IN TIME (2011) - cum ar fi sa stii exact cat mai ai de trait si ca poti sa prelungesti acest termen indefinit de mult?

Inception (2010)  - cum ar fi sa realizezi ca viata pe care o traiesti este un vis dintr-un alt vis, dintr-un alt vis, dintr-un alt vis? Un film epic, grandios, plin de implicatii spirituale ...

Into The White (2012) - o poveste de prietenie intre niste oameni care se credeau dusmani de moarte. Razboiul poate separa artificial oamenii, insa in realitate iubirea nu cunoaste astfel de diferente.

INVICTUS (2009) - Presedintele nou ales Mandela stie ca, din punct de vedere rasial şi economic, tara sa a ramas divizata din cauza  apartheid-ului.  Convins ca isi poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociaza cu liderul echipei sud-africane de rugby in scopul castigării incredibilei competitii din 1995, de la World Cup Championship.

The International [2009]  - un film care ne arata cum catiga bancile din razboaie.

INTERSTELLAR (2014) - un film care ne aduce unele informaţii interesante despre efectul găurilor negre şi folosirea acestora pe post de portal galactic prin gaură de vierme.

I Origins (2014) - este posibil ca forma ochiului (oglinda sufletului) să se transmită de la o viață la alta?

INSIDE OUT (2015 - Întors pe dos) - mai mult de un simplu desen animat, este practic o privire asupra minții umane, asupra eurilor din noi.

I Am Michael (Eu sunt Michael - 2015) - "Povestea incredibilă a lui Michael Glatze, un tânăr activist ce a creat controverse și a stârnit numeroase polemici în momentul în care a susținut că nu mai este gay, că a devenit un pastor creștin. În trecut, Michael a locuit împreună cu iubitul său Bennett în San Francisco și a fost un activist politic cu o carieră de jurnalist la revista XY Magazine. După o luptă continuă cu demonii săi interiori, Michael reușește în cele din urmă să se redescopere pe sine. Renunță la stilul de viață gay, își respinge prietenii, explorează budismul, este tentat să devină mormon însă alege creștinismul. În Wyoming o întâlnește pe iubita sa Rebekah și devine pastorul propriei sale biserici."

I FEEL PRETTY (Mă simt frumoasă - hai că sunt belea! - 2018) - un film inspirațional care ne demonstrează că majoritatea limitelor noastre sunt auto-impuse, sunt în mintea noastră.  

IDIOCRACY (2006 - Idiocrație) - un film care ne arată o posibilă direcție spre care ne îndreptăm ca și societate, dacă vom continua să ne manifestăm ca niște maimuțe cu buletin, ființe instinctuale, gregare, maneliste, analfabete, ca niște ființe sub-animalice, căci animalele, deși nu au intelectul nostru, trăiesc în armonie cu natura.

INFINITE (Infiniții - 2021) - Cum ar fi viața voastră dacă ați știi că sunteți practic, nemuritori, nu neapărat în acest corp, ci în diverse corpuri? Adică dacă v-ați aminti viețile anterioare cu lux de amănunte. Ați acționa diferit?

THE INVASION (Invazia - 2007) - „În film suntem invadaţi de un tip de virus nepământean - o entitate inteligenta care intră în corpul uman şi se integrează în ADN, reprogramând comportamentul genetic cu prima ocazie în care adormi. Când te trezeşti eşti tot tu, cu toate amintirile şi cu viaţa ta - doar că lipsit de emoţii, robotizat, supus în totalitate comenzilor provenite de la o "minte comună" care intenţionează să remodeleze planeta şi să creeze " o lume fără războaie, sărăcie, crime, în care nimeni nu poate răni şi exploata pe altcineva."

INTRUDERS (INTRUȘI - 2014) - O societate secretă e formată din cei care fac orice pentru a dobândi nemurirea, iar metoda pe care au găsit-o e de a se refugia în corpurile altor oameni.

John Carter (2012) - un film de proportii epice, care impresioneaza prin culoare si efecte speciale ... o desfatare, un spectacol vizual de exceptie.

JFK (1991)  un film care ne aduce aminte ca Adevarul elibereaza, dar si ce implica spunerea adevarului (despre moartea lui Kennedy)

Jonathan Livingston Seagull (1973) (Pescruşul Johnatan Livingstone) - o parabola superba a caii spirituale, a omului care cauta sa-si exploreze potentialul, care vrea sa se cunoasca pe sine cu riscul de a parea anormal în ochii celorlali. Orice realizare , inclusiv cele spirituale presupun adeseori, sacrificiul imaginii de sine, o rupere de trecut, o moarte Exceptional.

Just Like Heaven (Exact ca în Rai - 2005)  - o poveste de dragoste care transcende granitele vietii.

The Joneses (Familia Jones - 2009) - un film care ne arata cat de usor putem fi manipulati sa cumparam toate cacaturile societatii in care traim ... Genial!

JUPITER ASCENDING  (Ascensiunea lui Jupiter - 2014) - o variantă destul de trasă de păr despre geneza omenirii şi a Pământului, în care puteţi regăsi totuşi, majoritatea raselor de extratereştrii care conduc lumea actualmente. Un film cu efecte speciale epice, marca Wachowski brothers.

K-PAX (2001) - oare cum ne vad pe noi extraterestrii? Exceptional film si muzica.

Kingdom Of Heaven (Regatul Ceresc - 2005) un film despre cavalerism (cu templieri) , plin de eroism !  “Fii fără teamă în faţa duşmanilor. Spune totdeauna adevărul, chiar dacă aceasta îţi va aduce moartea. Ocroteşte-i pe cei neajutoraţi şi fii drept. Acesta este jurământul de credinţă.”

Kundun (1997) - despre viata lui Dalai Lama, un personaj controversat, dar care nu prea are ce sa i se reprosheze.

Karamazov Brothers (fratii Karamazov) - nu am vazut filmul, dar am citit cartea. Cartea pune in discutie si problemele cautatorului spiritual.

Kama Sutra - A tale of love (1996) - ne reaminteste cat de naturala este exprimarea sexualitiatii si modalitati de a o trai sublim.

KUNG FU PANDA (toate cele 3 filme + filmele scurte) - Pe lângă comicul absolut fabulos al acestor filme răzbat multe pilde de înțelepciune, foarte inteligent inserate și anumite mesaje care pot prinde foarte bine în mintea copiilor.

KUNG FU - The Way Of The Tiger, The Sign Of The Dragon (Calea Tigrului, Semnul Dragonului - serialul din 1972 - 1975) - un alt serial de căpătâi, cel puțin pentru mine, căci este unul dintre acele filme care au contribuit la trezirea mea (relativă) pe vremea când era difuzat la Tele7ABC, la începutul anilor 90, despre aventurile unui călugăr șaolin în Vestul Sălbatic.

KYLE XY (serial 2006 - 2009) - Cum ar arăta o ființă spirituală care are trezit sufletul, care are atitudinea acelui copil de care vorbește Isus : lăsați copii să vină la mine, căci a lor este împărăția cerurilor? Eu tind să cred că ar fi asemănător cu personajul creat în acest film.

Last Of The Mohicans (Ultimul Mohican - 1992) - o poveste de iubire si eroism! Muzica exceptionala.

Life or something like it (Viata sau ceva asemanator - 2002) - viata traita in ritmul actual , de cele mai multe ori, din pacate, ne impinge sa uitam sa mai traim, sa acordam importanta la ceea ce este cu adevarat important. O poveste despre cineva care se hotaraste sa iasa din tzarc .

Love Actually (2003) - si totusi exista multa iubire pe Pamant! ``Opinia generală tinde să fie că lumea în care trăim este guvernată de răutate şi lăcomie, dar eu nu sunt de acord pentru că mie mi se pare că dragostea este peste tot.`` (Richard Curtis, regizor)

Lords of the dance (1997) and Feet Of Flames (Lordul dansului si Picioare in flacari) - dansuri menite sa trezeasca inima. O explozie de frumusete, culoare, lumina. Muzica e divina!

The Last Samurai (Ultimul Samurai - 2003) - Atunci cand simtul onoarei, verticalitatea si adevarul sunt urmate pana la capat, cu riscul pierderii propriei vieti, cu zambetul pe buze, se naste o poveste eroica, emotionanta.

Liar Liar (Mincinosul Mincinosilor - 1997) - ce s-ar intampla daca , intr-o zi, nu ai putea sa spui decat adevarul? O comedie excelenta cu Jim Carrey .. plina de morala

The Last Temptation Of Christ (Ultima tentatie a lui Iisus - 1988) - o viziune indrazneata care ne prezinta un alt Iisus decat cel pe care steam. Oare de ce nu am accepta si un alt fel de viziune?

Legend Of The EarthSea (Legendele pamantului ocean - 2004) o poveste fantastica, eroica si iubire plina de simboluri si morala.

Little Buddha ( Micul Buddha - 1993) - un film care ne aminteste de Buddha Gautama Siddhartha . Minunat!

THE LORD OF THE RINGS I (2001), II (2002) si III (2003) (Lordul inelelor) - o poveste exceptional pusa in imagine, plina de eroism (dusa mai mereu la sacrificul de sine).Un film care ne aminteste mereu si mereu ca cel mai bun mod de a-ti invinge teama este sa o infrunti. Superb film!

Limitless  (2011) - Cum ar fi sa ne putem folosi 100% din potentialul creierului nostru, in loc de 5% cat o facem in prezent?

Lord Of War (2005) - oricat de imorala si distrugatoare ni s-ar parea industria armamentului, mereu va exista cineva gata sa profite de lacomia si dorinta de puterea a oamenilor ... Există peste 515 milioane de arme pe întreaga planetă, adică o armă la 12 persoane. Pentru Yuri Orlov (Nicholas Cage), singura problemă este cum asigură aprovizionarea cu arme a restului de 11 persoane.

Lorenzo's Oil (1992) - o poveste impresionanta despre modul cum niste oameni obisnuiti pot sa faca descoperiri in domeniul medical, acolo unde sistemul nu vrea sa se implice, deoarece nu e profitabil pt el.

Love Happens (2009) - o frumoasa poveste de iubire, dar si o lectie data celor care se pretind mari invatatori, gurusi, coacheri de succes. Dr. Burke Ryan (Eckhart) este un psiholog şi scriitor motivaţional de mare succes, văduv, extrem de abil în a-i face pe ceilalţi să-şi confrunte problemele, dar care ascunde un secret: el însuşi e incapabil să-şi urmeze propriile sfaturi ... lol

Lucy (2014) - aparent intamplator dupa acest film in lista noastra este filmul Matrix. Lucy ar putea fi varianta lui Neo din Matrix. Cum ar fi daca am avea potentilul creierului 100 % trezit? Scenaristii s-au straduit si ei cat i-a dus capul sa-si imagineze si au reusit o treaba fantastica, dar din pacate nu au abordat si aspectele metafizice, care in Matrix abunda.  Nota 9.

The Last Mimzy (2007) - deşi este definit ca un "film science-fiction pentru copii", este mor mai luminos pentru planetă, clădit pe fundamente spirituale. O peliculă bine realizată şi cu un mesaj optimist.

The Last Holiday (Ultima Vacanță - 2006) -  Dacă ați ști ca mai aveti cateva zile de trait ati ramane la fel? Ce ati schimba la viata voastra? De ce nu schimbati acum lucrurile care le-ati schimba atunci? Pun pariu ca din frica ... Frica de necunoscut, de schimbare, de a pierde ceva , samd ... Frica ne impiedica sa ne traim viata total, frica de moarte se rasfrange asupra noastra si se transforma in frica de viață. Ne este frică să ne explorăm destinele, limitele cuștii invizibile, așteptând ceva sau pe cineva să ne scoata  Asa ca prizati o doza de curaj si sariti in gol abandonadu-va vietii ...

LUCIFER (2016 - 2021) - Diavolul însuşi, chiar şi Dumnezeu şi soţia lui (lol), arhanghelii Mihail, Gabriel, Uriel, Jofiel, Zadkiel, plus Adam, Eva, Cain, îngerul morţii Azrael şi alţi îngeri şi demoni vin în "oraşul pierzaniei"  Los Angeles şi, uneori, îşi duc "războiul lor în lumea noastră".

THE LEGEND OF TOMIRIS (LEGENDA LUI TOMIRIS - 2019) -  un film dedicat unei eroine din istoria îndepăratată (aprox 500 î. Hr), o forță a naturii, una din acele ființe care pentru libertate și apărarea demnității, neamului, familiei, pământurilor sale, era dispusă să facă sacrificiul suprem, așa cum au fost dispuși mulți dintre strămoșii noștrii, care ne-au oferit pe tavă anumite lucruri și privilegii, la care ei altădată, poate, ei nici nu visau, iar acum noi suntem pe cale să risipim tot acest efort, toate aceste sacrificii, deoarece vai, vai, ne temem de o viroză.

LONG SHOT (CU BĂTAIE LUNGĂ - N-ai șanse, frate! - 2019) - să faci ce-ți spune inima, nu doar ce-ți spune mintea, să ai curajul să spui adevărul chiar și când acesta doare, să ai curajul să-ți asumi greșelile și să te accepți așa cum ești, indiferent ce cred ceilalți. Am râs în hohote, am plâns și m-am bucurat cum n-am mai făcut-o de mult.

THE LAST RESORT (ULTIMA INSTANȚĂ - 2021) - Serialul ne prezintă un submarin nuclear american care salvează din mijlocul oceanului o echipa a forțelor speciale "Navy SEALS". La scurt timp submarinul primește ordin sa lanseze o torpila nucleara asupra unei tari. Căpitanul submarinului Marcus Chaplin, considera ordinul ca fiind suspect și refuza sa omoare milioane de oameni fără motiv. Datorita refuzului căpitanului, un alt submarin american ii ataca pe motiv ca au dezertat si au furat submarinul. Dupa ce reusesc sa scape de atac, echipajul si cei din fortele speciale se refugiaza pe o insula in speranta de a clarifica lucrurile cu guvernul american. Pe masura ce actiunea se deruleaza, ni se devaluie noi intrigi in interiorul guvernului Americii si eforturile acestuia de a le acoperi.

MATRIX I (1999), II (Reloaded - 2003) si III (Revolutions - 2003) -un film colosal un SF metafizic care te pune pe ganduri. Cel mai impresionant SF din toate timpurile (efecte inimaginabile) o realitate pusa la indoiala. O parabola a Eliberarii spirituale, de maya . de iluzia care ne inconjoara, despre evadarea din somnul constiintei. Iesire din lumea de vis in care traim. Pentru elita mondiala nu suntem altceva decat rotite intr-un sistem. Noi suntem combustibilul intregului Sistemului de Control al Matricei si noi suntem cei care creionam acest sistem. Poate chiar mai profund este modul in care acest film ne arata ca exista modalitati prin care ne putem trezi, prin care putem sa observam “matrixul” si sa ne detasam de acesta, pasind astfel in lumea reala pe care foarte multi dintre noi o vad. Cele mai mari limitari interioare sunt povestea ta de viata si egoul tau. Absolut revolutionar!

MINDWALK (1990) - un dialog INCITANT intre 3 persoane. Pornind de la lumea fizica, cea concreta, dialogul atinge, in scurt timp, metafizicul. Un film cu valoare de documentar, iar ideile discutate sunt revolutionare pentru anul 1990 cand a fost facut filmul. Genial!

MILAREPA (2006) - Un film despre primii ani din viata marelui mistic tibetan. Dupa cum si-a inceput calea spirituala este de mirat ca a ajuns sa mearga pana la capat in aceasi viata ... De la magie neagra la eliberare ... pacat ca nu s-a continuat aparitia si celorlaltor parti cum se preconiza.

Mother Teresa (2004)- un film despre viata Maicii Tereza. Impresionant.

Meetings With Remarkable Men (1979) (Intalniri cu oameni remarcabili) - un film despre viata lui G.I. Gurdjieff un maestru spiritual controversat, initiat de intelepti ai traditiei sufite, un om care a reusit sa combine viziunea orientala cu cea occidentala. Un mare vizionar, el insusi un om remarcabil. Filmul poate fi vazut cu subtitrare aici:

Man On The Moon (Barbatul de pe luna - 1999) - un film inspirat din realitate (viata actorului Andy Kaufman), care ne aminteste ca pentru a ajunge celebru e suficent sa fii original.

Me, Myself and Irene (Eu cu mine si Irene - 2000) - o comedie spumoasa cu Jim Carrey.

Meet Joe Black (Intalnire cu Joe Black - 1998) - cum ar fi daca Moartea ar imbraca 1 corp si ar trai pe langa noi? Un film exceptional, plin de substrat.

Men Of Honour (Barbati de onoare - 2000) - un film care ne aminteste de vorba olimpiana: ai castigat continua, ai pierdut continua ! O mare intelepciune .

The Mask (1994) - oare nu purtam cu totii o masca sau mai multe, in functie de situatia de viata? Oare chiar avem nevoie de masti pentru a ne face remarcati? Comedie frumoasa cu Jim Carrey.

Mr. Deeds (2002) - ce poti face daca bogatia nu-ti corupe sufletul?

The Manchurian Candidate (Candidatul Manciurian 2004) - este incredibil unde poate duce spalarea creierului, implantul de cipuri, programarea mentala. Dur, dar merita vazut !

Men In Black I (1993), II (2002) si III (2012) (Barbati in negru) - dincolo de comedie si bliz bliz-ul SF-ului de HollyWood, mesajul de fond poate deschide mintea, mai ales finalul filmelor.

Mr. Nobody (Domnul Nimeni - 2009) - cum ar fi sa ai abilitatea sa vezi toate posibilitatile de manifestare ale vietii tale, sau macar cateva din aceste posibilitati care se sfarsesc in moduri complet diferite. Este vorba de acelasi tu, insa cine esti tu cu adevarat? Exista si o gluma englezeasca pe tema asta: ``Nobody is perfect! ... I am Nobody!'' ... lol

MANIKA, UNE VIE PLUS TARD (1988) - Pentru cei care nu cred în reîncarnare, această dramatizare le va trezi, poate, unele reflecţii profunde. Filmul relatează, într-un mod romanţat, cazul real al unei fete, Shanti Devi, născută în India în 1926. De la vârsta de 4 ani, ea a început să îşi amintească, cu multe detalii, viaţa sa anterioară, când fusese soţie a unui brahmin din Nepal şi murise cu un an înainte să se nască Shanti.
În film, Manika trăieşte într-un sat de pescari săraci din India, povestindu-şi viaţa sa anterioară plină de bogăţii, dar nimeni nu o crede. Până la urmă, părintele Daniel merge cu ea într-o călătorie în îndepărtatul Nepal. Acolo Manika îşi aminteşte trecutul, iar pentru preot este un prilej de a-şi împrospăta credinţa într-o formă nouă.

Metropolis (1927) - Tema acestui film este una foarte simpla dar cu un mesaj extrem de puternic, prezinta inrobirea maselor in beneficiul celor putini si prapastia dorita care exista intre cele doua clase sociale. Mecanismul social functioneaza atat de eficient incat cei de jos nici macar nu realizeaza ceea ce fac, iar beneficiarii nu au nicio apreciere sau compasiune pentru cei de pe urma carora prospera. Sursa

Mr. Holland's Opus (1995) - un film inspirat din realitate si care ne spune ca atunci cand pui suflet in ceea ce faci si faci cu pasiune, lucrurile au mare sansa sa fie un succes. Un film emotionant care ne arata totodata ca poti face minuni in rolul de profesor. 

MOANA (2016) - Poate ca mesajul cel mai profund al filmului este faptul ca acceptarea plina de iubire si transfigurare a raului poate trezi sufletul si in cel mai abject demon.

MONSTERS (INC și University) - Dincolo de comic, de drăgălășenia monstruleților, de aparenta lor inocență și candoare, care mai că te face să-i îndrăgești, dincolo de aparențe, există un mesaj direct care spune că există niște ființe, entități parazite care trăiesc din energia noastră. Sigur, în film, inițial era energia fricii, energia groazei, energii de frecvență joasă, care într-un final se transformă și devin energii din bucurie, râs, fericire și iubire ... Frumos, ai putea spune, însă în ultimă instanță acei monștrii tot parziți rămân și tot cu energia noastră se hrănesc, indiferent ce formă îmbracă.

NOSSO LAR (2010) - O idee despre cum ar putea fi lumea viitorului.

THE NOTEBOOK (2004) - O frumoasa poveste de iubire dusa pana la sacrificiu de sine , cu final neasteptat.

THE NETWORK 1976 (Rețeaua) - un film care ne prezintă realitatea ascunsă în spatele realității din mass media oficială. Mai multe informatii gasiti pe blogul lui Radu Ungureanu.

No mires para abajo (2008) - “Don't look down” este unul dintre cele mai romantice, erotice si suprarealiste filme aparute recent. Este genul acela de film care te face sa visezi, sa te intrebi: “Oare chiar se poate asa ceva?” si sa speri ca intr-o buna zi viata ta va fi la fel de magica.

Neverending Story I (1984) si II (1990) (O poveste fara sfarşit) - ne aduce aminte ca noi mentinem realitatea asa cum este ea, prin gandurile si visele noastre. O poveste pentru copii, dar cu mesaj initiatic.

The Net (Reteaua - 1995) - oare existam cu adevarat pentru societatea in care traim sau oricand si oricine ne poate fura identitatea , chiar pana la disparitie. Ne avertizeaza de pericolul supratehnoogizarii actuale si a abuzurilor care se pot face.

NINE PERFECT STRANGERS (Nouă Străini Perfecți - 2021) - E un serial pe care, cred eu, orice terapeut ar fi bine să îl vadă întrucât va găsi un tip de inspiraţie care i se potriveşte, pentru lucrul mai eficient cu oamenii. Dar, în aceeaşi măsură, este benefic oricui caută un anume soi de terapie, pentru a vedea modul în care se pot obţine transformări rapide şi de durată - uneori, pe căi nu tocmai "convenţionale". 

The Others (Ceilalti - 2001) - ne prezinta lumea dintr-o cu totul alta perspective. Surpriza.

OMG Oh My God! (2012) - o comedie indiana care ne evidentiaza porcariile si ipocriziile existente in religiile actuale, despre falsii profeti si preoti ai lui Dumnezeu ... un Dumnezeu mult mai flexibil si adaptabil decat ne-am imaginat.

O FILME DOS ESPIRITOS (Filmul spiritelor - 2011)  - Această producţie braziliană tratează problemele complexe ale psihicului uman prin prisma înţelepciunii spiritiste. Aceasta doctrină este cel mai natural mod de a privi viata şi moartea, fără ostentaţie religioasă şi fără disperare atee. Filmul tratează subiecte delicate precum sănătatea psihică, depresia, tendinţele de sinucidere, boala grea şi moartea celor dragi, justiţia divină, existenţa vieţii după moarte şi comunicarea cu spiritele. Spiritismul nu este ceva exotic şi spectaculos. El face parte din viaţa noastră cotidiană atunci când primim inspiraţii pozitive şi un suport moral de a depăşi obstacolele.

OBLIVION (Planeta Uitată - 2014) - un film care ne prezintî o altă latură a pericolului pe care Inteligența Artificială îl poate reprezenta pentru civilizația umană, dincolo de așa zisele beneficii pe care propaganda ni le bagă pe gât în 99% din cazuri.

OKJA (2017) - un film emoționant care ne prezintă latura întunecată a psihopatei industrii a agriculturii animaliere. Se știe că majoritatea corporaților sunt niște persoane psihopate, însă cele din această industrie sunt șef de trib.

THE ORVILLE (2018) - The Orville este o serie americană de comedie-drama science-fiction creată de Seth MacFarlane.  MacFarlane joacă rolul lui Ed Mercer, un ofițer din linia de explorare a navelor spațiale a Uniunii Planetare (acțiune ce se desfășoara cu 400 de ani în viitor). Inspirat de mai multe surse, printre care Star Trek și The Twilight Zone, seria povestește despre Mercer, Grayson (fosta lui soție și actualul secund pe navă) și echipajul Orville, în timp ce se angajează în misiuni diplomatice și exploratorii.

Patch Adams (Un Medic Adevarat  - 1998) - un film superb, emotionant, impresionant pana la lacrimi, inspirat din realitate, un filme despre un medic care vrea sa schimbe lumea medicala. In mare parte a reusit. Merita vazut 100 %. Minunat!Unul dintre cele mai frumoase filme vazute vreodata.

Pay It Forward (Da mai departe - 2000) - ne aminteste ca pana si 1 copil poate schimba lumea prin simpla idee de a plăti cuiva o favoare, dar nu dând-o înapoi, ci înainte, altcuiva, plătind faptele bune nu către cel care le-a oferit, ci făcând câte o faptă bună altor trei oameni.

Peter Pan (2003) - o explozie de culori, imaginatie un film care deschide sufletul.

Passengers (2008) - din aceasi serie cu The Others, Al 6-lea simt si What dreams may come, ni se prezinta povestea unei „supravietuitoare” a unui accident de avion.  

Phenomenon (1996) - ce se poate intampla daca accidental te trezesti cu puteri paranormale?

POWDER (Pudră - 1995) - impresionant pana la lacrimi, acest film ne aminteste de comoara ascunsa in noi si unde am putea ajunge daca ne-am trezi potentialul latent la maxim. Ne arata unde poate ajunge umanitatea, care este urmatoarea treapta a evolutiei umane. Superb film!

Philadelphia Experiment I (1984) si II (1993) si (2012) - este interesant de vazut unde ajunsese tehnologia in anii 50. Unde suntem acum, doar Dumnezeu stie. Ceea ce vedem acum este ceea ce vor ei sa vedem.

The Pianist (2002) - un film emotionant despre un pianist evreu care reuseste sa se strecoare, in viata, in cel de-al doilea razboi mondial. O poveste reala care ne aminteste cat de bine (relativ)ne este acum.

PADRE PIO - Tra Cielo E Terra (2000) - un film despre viata Sfantului Padre Pio impresionant (subt doar in EN).

Pollyana (1960)  - un film despre o fetita care indiferent de situatie alege sa vada doar partea pozitiva a lucrurilor. Astfel, ea reuseste sa schimbe lumea in jurul ei (fara subtitrare).

The People vs Larry Flynt (Poporul contra Larry Flynt - 1996) un om care se lupta singur cu pudibondismul si ipocrizia sistemului de gandire American, cu asha zishi aparatori ai moralitatii. Dincolo de nebunia omului Larry Flyint, acesta ne aduce aminte ca avem o demnitate, un suflet si anumite idei pe care se merita sa le aparam cu orice prêt, chiar daca suntem pusi la zid.

PEACEFUL WARRIOR (Luptatorul Linistit - 2006) - un film inspirat din caz real, ceea ce-l face cu atat mai valoros ... un film care ne aminteste care ne sunt valorile in viata, cat de importanta este trairea momentului prezent daca vrem sa fim cu adevarat fericiţi, puternici si performanţi in tot ceea ce facem ... un film ce ne învaţă ce înseamnă înţelepciunea şi arta de a trăi. Prin metode spirituale de control al mintii te poti impune in viata de zi cu zi, poti dobandi maestrie in orice domeniu de activitate te afli.

Point Break (La limita extrema - 1991) - un film despre anumiti oameni in cautarea senzatiei ultime, a extazului. Nu au timp de munca sau alte prostii, ca vorba evreului: daca muncesc cand mai fac si bani? Sfideaza sistemul, plini de curaj si reusesc , pana la un punct.

PAUL (2011) - cel mai simpatic extraterestru din toate timpurile. O comedie spumoasa!

Peace Love and Misunderstanding (2011) - un film relaxant, o comedie romantica despre o familie in care principiile unei vieti spirituale sanatoase aduc armonie.

Promised Land (2012) - un film care ne prezinta modul inselator in care corporatiile cu gazele de sist incearca sa ne vanda gogosi si povestea unui reprezentat al acestor companii care nu a mai putut inghiti rahat.

PK (Tipsy, extraterestrul cherchelit - 2015) - un film indian foarte comic, emoţionant şi profund totodată despre un extraterestru plin de bun simţ care prin ochii unui copil extrem de inteligent, descoperă lumea în care trăieşte şi demască multe dintre absurdităţile şi ipocriziile societăţii în care tăim, în special absurdul religiilor, care la indieni este o marfă foarte profitabilă.


THE PROPHET (Profetul - 2015) - plin de suflet, un desen animat unic, realizat dupa cartea Profetul de Khalil Gibran.

Revelation (Revelatia - 2001) - despre organizatii secrete, oculte , posedare si alte minuni d'astea. Un film dur, care ne aduce aminte ca realitatea are mai multe dimensiuni decat ne-am putea imagina. (PART I si PART II)

THE RAIN MAN (1988) - Povestea adevarata a omului calculator, Raymond Babbitt, care ne arata unde poate ajunge potentialul uman daca este descoperita cheia deblocarii acestuia.

Rob Roy (1995) - un film eroic, iar muzica e inaltatoare

Regarding Henry (1991) - ne identificam atat de mult cu povestea vietii noastre, chiar daca aceasta este una plina de stres si nefericire si ne agatam cu dintii de ea, considerand-o identitatea noastra ultima. Ce se intampla insa cand nu mai ai memoria vietii tale si suferi de amnezie? S-ar putea sa doresti sa fii altcineva ...

Revolver (2005) - Un film minunat cu un mesaj plin de adevar si plin de profunzime. Acest film prezinta intr-un maniera foarte subtila modul in care suntem sclavii propriului nostru ego si rolul pe care-l joaca acest sine fantomatic in viata noastra. Sursa

RATATOUILLE (2007) - un desen animat extrem de amuzant și atât. Fără mesaje profunde, fără seriozitate, fără ieșiri din matrix cu morgă de acedimicieni doctori ingineri care lucrează la fuziunea nucleară ... astăzi doar râdem și ne simtem bine. 

REVERIE (2018) - un alt serial deosebit de interesant, care duce mai departe ideile din filmul Matrix, într-un fel, din Existenz sau din Etajul 13 sau din mai noul serial Carbon Modificat, dar și Black Mirror, dezvăluindu-ne avantajele și dezavantajele unei tehnologii care ne poate oferi o realitate virtuală extrem de realistă, în care ne putem depăși limitele și în care suntem niște zei.

Serendipity (Noroc in dragoste - 2001) - daca ceva e menit sa se intample si iti doresti sa se intample, te va gasi oriunde esti. O minunata si emotionanta poveste de iubire care ne reaminteste cat de misterioase sunt caile vietzii si ce mult conteaza sa crezi in Miracole pentru ca ele sa se intample. Un film mai multe decat impresionant.

Shine (1996) - povestea extraordinarului pianist David Helfgott care nu  a reusit sa-si atinga intregul potential din cauza coditionarilor limitative inconstiente din copilarie transmise de tatal lui. Tatăl său, un supravieţuitor al holocaustului, a crescut în condiţiile holocaustului şi programarea copilului său a fost asta: "Nu ieşi în evidenţă. Dacă ieşi în evidenţă, ei te vor vedea şi dacă te vor vedea te vor prinde, aşadar fi un |nimeni. Fii de nevăzut, fi nimic. Aceea a fost programarea lui înainte de  vârsta de 6 ani. După aceea a început să devină conştient şi a început să înveţe să cânte la pian. Şi era chiar bun la asta.  În fine el este aşa de bun că  intră într-o competiţie pianistică şi iese cel mai bun pianist din Australia în competiţie. El a ales cea mai grea piesă, una de Rachmaninoff, ca să o interpreteze şi în mijlocul piesei, el chiar cânta bine şi dintr-odată începe să vadă în ceaţă şi iese afară din corp. Şi ceea ce se întâmplase era că subconştientul său încerca să-l elimine spunându-i: "Dacă tu reuşeşti, suntem morţi!" Acela era programul. Deci programul era să nu reuşească. Şi el se tot forţa să stea conştient şi să cânte.si o să observaţi că el tot |intra şi ieşea, intra şi ieşea şi chiar la final, după ce cântă şi ultima notă câştigă ... Leşină, leşină chiar pe pian chiar acolo. A cântat ultima notă şi a leşinat peste pian. Când s-a trezit înebunise în totalitate. Forta conditionarilor noastre este imensa si de aceea uni chiar pot innebuni cand acestea sunt puse la incercare.

Somethings Gotta Give (Ceva ceva tot o iesi - 2003) - o dragoste nebuna nebuna ce trezeste inima.

Surrogates (Înlocuitori - 2009) - cum ar fi sa ai un corp secundar (gen Avatar) cu care sa explorezi lumea  fara frica de a fi omorat, vatamat ? Ideea este ca spiritul nostru chiar asta face ...

Scent Of A Woman (Parfum de femeie - 1992) - despre curajul de a-ti asculta sufletul si a-ti mentine cu orice pret conceptiile si principiile de viata. Impresionant.

SIDDHARTHA (1972) - dupa romanul lui Herman Hesse , excepional realizat, conform spiritului cartii. Pentru cei care nu au citit cartea, va pot spune ca este vorba de calatoria unui cautator spiritual al adevrului şi perfeciunii. O poveste de suflet, profund initiatica şi plina de întelepciune.

The Sixth Sense (Al 6-lea simt - 1999) - oare avem al 6-lea simt? O poveste surprinzatoare.

SHOGUN (1980) - o poveste despre spiritul samurailor japonezi, cu aspectele lor extraordinare si cu extremele lor.

Spartacus (1967) - despre un om care isi risca viata pentru libertate si devine un lider.

Sexo Por Compasion (Sex compasiv - 2000) - oare mai poti fi gelos/oasa pe cineva care face sex din compasiune cu mai multa lume (ca metoda de tratament sufletesc) ?

Stigmata (1999) - exista oare posedare? Dincolo de aspectul terifiant, mesajul e inaltator.

Sense And Sensibility (Ratiune si simtire - 1995) - cine e mai puternica? Inima sau mintea? Ratiunea sau simtirea? O poveste de dragoste care inspira.

The Shallow Hal (Usuratecul - 2001) - ce s-ar intampla daca maine ai incepe sa vezi doar frumusetea si uratenia interioara a oamenilor, crezi ca ar fi vreo diferenta? O comedie excelenta care pune bine intrebarea: oare iubirea adevarata trece prin minte?

Santa Sangre (Sange sfant - 1989) - un film spiritual simbolic in regia lui Jodorwski. Foarte criptic.

STRANGE DAYS (Zile Ciudate - 1995) - din seria" ce este real?" ... realitate virtuala.

THE SHIFT “Ambition to Meaning: Finding Your Life’s Purpose” (2009), filmul The Shift vorbeşte despre schimbarea ce trebuie să aibă loc în viaţa noastră când ne descoperim adevăratul nostru scop. Purtătorul mesajelor din film este Wayne Dyer, psiholog considerat de mulţi americani drept „părintele motivaţiei” şi totodată iniţiatorul mişcării de self-development din SUA.

THE SKULLS I (2000) , II (2002) şi III (2004) (Craniile) - o serie de filme artistice care ne spun cum se formeaza elitele, care ne amintesc ca o mare parte din preşedinii americani au facut parte din societati secrete foarte puternice. Ni se dezvluie o parte din intrigile murdare ascunse în spatele acestor societi secrete. (George W. Bush, presedintele actual si tatal sau George Bush au facut si ei parte din temuta organizatie secreta Skulls and Bones - craniile si oasele de pe steagul piratilor).

The Speed of Thought (Viteza gandului 2011) - cum ar fi sa ai puteri telepatice constiente? Te-ar mai iubi guvernul?

A Scanner Darkly (Viziuni intunecate - 2006) -  In aparenta Guvernul este cel care lupta impotriva drogurilor. Ce ziceti daca v-am spune ca de fapt Guvernul este cel care este adesea furnizorul principal. Povestea: una încurcată, iar eroii – tineri drogaţi cu substanţa D. Cu toţii se află sub conducerea unui guvern care urmăreşte să îşi distrugă proprii cetăţeni. Deşi guvernul lasă aparența existenţei unor legi de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor, drepturile acestora din urmă sunt puternic încălcate. Sursa 

SUMMERHILL (2008) - un film inspirat din realitate, dar deosebit de emotionant, despre cea mai frumoasa scoala din lume, scoala democratica.

The Strange Case of Wilhelm Reich (Straniul caz al lui Wilhelm Reich - 2012) - un film despre viata controversatului psihiatru, inventator si cercetator austriac cu origini bucovinene.

STARGATE (Poarta Stelară - 1984) - filmul initiator al universului Stargate, unul dintre cele mai bune seriale din toate timpurile .

STARGATE - SG-1, ATLANTIS și UNIVERSE - serialele - CELE MAI BUNE SERIALE SF EVER - si cu asta am zis tot.

SPIRIT: Stallion of the Cimarron (2002) - Acest desen animat poate fi privit si ca un fel de metafora a sufletului nostru salbatic, liber, care in mod normal ar trebui sa lupte cu toata fiinta lui, plin de eroism impotriva celor care vor sa-l domesticeasca, sa-l dreseze, sa-l inrobeasca.  Cu atat mai mult curaj si determinare, lupta acesta cand iubeste.

SAVED BY THE LIGHT (Salvat de Lumină - 1995) - un film inspirat din povestea reală a lui Dannion Brinkley. "Dannion Brinkley este un caz faimos pentru experienţele sale tip "dincolo de moarte".

THE SAUSAGE PARTY (Petrecerea Cârnaților - 2016) - o poveste sexoasă, cu mult limbaj licentiosm, dar și cu mult tâlc despre nebunia religiilor. Nerecomandat firilor sensibile.

THE SHACK (Coliba - 2017) - unul dintre cele mai frumoase și emoționante filme văzute în ultima vreme, un film care intra in topul preferintelor din toate timpurile, un film destul de rar, genul acela de plin de mesaj, inteligent, complex, un film care ne prezinta un Dumnezeu mai apropiat de ceea ce credem si noi ca ar putea fi un Dumnezeu sau oricum, o varianta mult mai credibilă decat cea prezentata de diversele religii.

SNOWDEN (Informatorul - 2016)Pelicula spune povestea lui Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt), un fost agent CIA și NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informații din întreaga lume. Mai exact povestea a nouă ani zbuciumați din viața lui Snowden: de la racolarea în cadrul CIA și până la fuga sa peste hotare, împreună cu o mulțime de informații compromițătoare despre modul în care serviciile încalcă dreptul la libertate și viață privată în SUA.Cei nouă ani în care tânărul dornic să-și servească patria cu orice preț (inițial s-a înscris în US Army pentru a lupta în Irak) s-a transformat în “cel mai mare trădător al tuturor timpurilor”, un adevărat Most Wanted al vremurilor noastre.

STALKER (Călăuza - 1979) -  Povestea din Stalker (Călăuza) este una foarte interesantă. Acțiunea are loc la douăzeci de ani după ce un obiect misterios venit din cer a decimat un orășel de provincie din Rusia. O mână de oameni au dispărut în împrejurimile „Zonei”, cum este cunoscut locul impactului. Accesul este strict interzis, dar cei curajoși pot pătrunde în interiorul Zonei cu ajutorul unei călăuze. Acolo se găsește Încăperea în care dorințele pot deveni realitate.

SHOCK AND AWE (ȘOC ȘI GROAZĂ - 2017) - Bazat pe fapte reale, Shock and Awe prezintă povestea a doi jurnalişti, Jonathan Landay şi Warren Strobel, care împreună cu şeful lor, John Walcott, au fost singurii care au încercat să afle şi să prezinte adevărul din spatele deciziei administraţiei Bush de a ataca Irakul.

SOUL (Suflet - 2020) - „Visul profesorului de muzică, Joe Gardner, este de a deveni cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă această cale, are un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție. Aici o întâlnește pe 22, un suflet tânăr și naiv, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu.”

The Thirteen Floor (Etajul 13 - 1999) - ce s-ar intampla daca ai descoperi ca acum traiesti intr-o realitate virtuala? Impresionant film.

Titanic (1997) - unul dintre cele mai impresionate filme vazute vreodata. Povestea de iubire care sacrifica totul, e deasemenea ravasitoare.

Troy (2004) - un film eroic

Truman Show (1998) - ce s-ar intampla daca ai descoperii ca traiesti intr-o realitate total controlata si impusa, in care esti o marioneta? Un mesaj sublim care ne arata ca iubirea, pana la urma, ne trezeste sufletul si constiinta, eliberandu-ne. Exceptional film.

The Time Machine (Masina timpului - 2002) - un film care ne aduce aminte, cat de efemeri suntem si cat de trecatoare orgoliile si egourile noastre.

Tuck Everlasting (2002) Barbatul in costum galben (un nume idiot dat de romani) - un film care inspira. O poveste impresionanta de iubire si nemurire.

THEY LIVE (1988) - un film devenit deja clasic printre conspirationisti, care ne sugereaza ideea ca suntem deja invadati de o specie de extraterestrii care insa isi ascund adevarata infatisare in spatele unui zid energetic de frecventa ... Ceea ce este f plauzibil.

Transcendence (2014) - un film exceptional care ne arata o imagine a unui demiurg corupt  , atotcunoscator, atotputernic, un demiurg care desi ofera nemurire, vindecare, putere, lipseste omul de liber arbitru. Este cumva imaginea mai romantata a unui demiurg corupt aflat la baza Sistemului de Control al Matricei. Se poate face o paralela intre oceanul energetic in care traim patruns la toae nivelele de aceasta constiinta universala pe care noi o numim Dumnezeu si Dumnezeul mai mic din acest film. Superb!

Taare Zameen Par (2007) - Like stars on earth - Ca stelele pe pământ - Un profesor de arte, Ram Shankar Nikumbh preda la o scoala locala si crede ca fiecare copil este special in felul lui si ca fiecare trebuie sa aiba sansa sa se bucure de zilele petrecute in scoala, asa ca incalca putin regulile referitoare la “cum trebuie facute lucrurile” in scoala. Metoda lui este un adevarat succes, toti copiii raspund cu bucurie, in afara de un baietel de 8 ani, Ishaan Awasthi, care pare sa traiasca tot timpul intr-o alta lume. Nikumbh descopera ca baietelul este nefericit dintr-o cauza anume. Acum provocarea este sa afle motivul pentru care este trist si sa incerce sa il ajute.

TANGLED (O Poveste Încâlcită - 2010) - dincolo de simbologia ascunsa, mesajul de fond este unul pozitiv care ne aminteste ca eroismul, sinceritatea, iubirea, ascultarea intuitiei, sacrificiul de sine, sunt niste aspecte de dorit in lupta cu fortele intunecate si asta este ceea ce conteaza.

TOUCH (Legaturi Invizibile - 2012 - 2013) - un serial tv deosebit de interesant care ne dezvaluie faptul ca totul este interconectat prin fire invizibile care țes o pânză energetică extrem de complexă,  o țesătură creată conform principiilor geometriei sacre, fractalilor, numerologiei.

TOMORROWLAND (Lumea de mâine - 2015) este un film mai degrabă fantasy-family, gen Disney, dar cu imagini senzaționale care îndeamnă la visare, o lume potențială mirifică. 

THRESHOLD (Punct de Criză - 2005) - un serial ce ne arată cam cum ar putea arăta o specie de ET din dimensiuni superioare nouă și care ar fi o formă de viață bazată pe Siliciu și nu pe Carbon, cum suntem noi și cum am fi noi dacă am avea 3 spirale ADN în loc de două.

THE ULTIMATE LIFE (Viața Supremă - 2013) - The Ultimate Life” este continuarea filmului de succes „The Ultimate Gift” din anul 2007. Acolo, miliardarul decedat Red Stevens îl instruieşte postum, prin intermediul unor casete video, pe nepotul lui rebel Jason cum să trăiască o viaţă bună şi cu însemnătate. „The Ultimate Life” preia evenimentele de la trei ani distanţă faţă de cele din filmul precedent şi ni-l prezintă pe Jason (interpretat acum de către Logan Bartholomew) străduindu-se să managerieze cu succes fundaţia bunicului său.

THE ULTIMATE GIFT (Darul Suprem - 2006) - Un film care ne amintește că cele mai adevărate cadouri sunt de natură spirituală.
"The Ultimate Gift filmul, are la baza romanul cu acelasi nume de Jim Stovall. Prezinta povestea tanarului Jason Stevens un pusti arogant si rasfatat care nu a muncit nici macar o zi din viata lui, o poveste a calatoriei in sensul de initiere.”

THE UGLY TRUTH (2009) - Adevărul gol goluț - o comedie simpatică care demască ce se află de fapt dincolo de seducție, ce vrea bărbatul de fapt, care sunt măștile pe care le purtăm zi de zi unii cu alții, mai ales în relații. Deși exagerat adeseori, spune lucrurilor pe nume ...

La Vitta E Bella (Viata e frumoasa - 1997) - un film ce ne prezinta o extraordinara poveste de iubire transfiguratoare, sacrificiu de sine si gandire pozitiva.

Vanilla sky (Cerul de vanilie - 2001) - oare realitatea pe care o traim e reala?

 “V for Vendetta” (V de la Vendeta - 2005) - prezinta coruptia care este prezenta in diversele structuri de guvenamant si modalitatile prin care suntem tinuti cat mai departe de adevar. Spre sfarsit ne prezinta franturi din intentia pe care o are Noua Ordine Modiala si modalitatea prin care putem sa le limitam acestora puterea. Este necesar sa se petreaca o schimbare in constiinta colectiva si un refuz de a ne supune pentru a putea pune capat puterii si controlului acestora. Masca din film este folosita acum de cei de la Anonymus. Sursa

Valerian and the City of a Thousand Planets (Vaelrian și orașul celor o mie de planete - 2017) - un film care, din punctul meu de vedere, duce la următorul nivel, efectele speciale. Este un film spectaculos, destul de epic, în care suntem introduși într-un univers extrem, dar extrem de bogat în impresii vizuale, tehnologii, rase, efecte, o babilonie tehnologizată ce frizează psihedelicul.

Wanderlust (2012) - un film care face misto de exagerarile existente in comunitatile spirtuale de yoghini, hippie si tot felul de tipi boemi , insa si filmul exagereaza la anumite faze cum a fost cea legata de ayahuasca cand au luat-o ca handicapatii, ca pe ceva recreational ...

Waking Life (Vis sau realitate? - 2001) - oare visam sau suntem treji? Cine poate spune cu certitudine? Cand visam avem impresia ca e totul real, la fel ca acum cand citim aceste randuri. Oare nu visam ca citim? Sunt visele la fel de reale precum realitatea pe care o cunoastem? Acest film priveste visele ca fiind la fel de valoroase din perspectiva dezvoltarii in aceasi masura in care sunt experientele prin care trecem in viata reala. “Waking Life” te va face sa asupra Universului si legaturii dintre tot ceea ce exista. Sursa

What dreams may come (Iubire fara sfarşit/dincolo de vise - 1998) - un film exceptional, o poveste de iubire ce trece dincolo de moarte si inapoi. Un film care aduce o viziune plina de bun simt referitoare la Iad si Rai.

Wall E (2008) - acest desen animat minunat ne arată direcţia în care se îndreaptă umanitatea în prezent. O lume plină de gunoaie, distrusă de o societate de consum sălbatică ca un rezultat nefast al dezvoltării tehnologiei şi al îndobitocirii accentuate a populaţiei. Oamenii devin tot mai comozi, totul le este adus la nas de această tehnologie, iar sufletul este uitat. Acea mică plăntuţă vie de pe Pământ poate fi un simbol al sufletului renăscut. Dezvoltarea tehnologică fără evoluţia conştienţei de sine a oamenilor, poate fi reteta dezastrului. 

The Wizard of Oz (Vrajitorul din Oz 1939) -  Ne este prezentata una dintre principalele instrumente de control folosite impotriva noastra. Este foarte usor sa fii controlat atunci cand te simti atat de mic in comparatie cu guvernul, cu corporatiile sau cu toate vedetele de talie mondiala.Priviti dincolo de personajele de poveste si acest film cu siguranta o sa va ramana intiparit in minte foarte multa vreme. Sursa

WAG THE DOG (Înscenarea - 1997) - un film care ne aminteste cat de usor putem fi mintiti, manipulati de mass media cu ajutorul efectelor speciale de la HollyWood.

 YES MAN (2008) - "Yes Man" este o comedie romantică, fără a face exces de momente amuzante, dar abundă în optimism şi bună-dispoziţie. Lui Jim Carrey îi reuşeşte unul dintre cele mai bune, mai normale şi mai umane roluri.
În concluzie, "Yes Man" este un film decent, inspirat, cu un mesaj foarte optimist: nu lăsa viaţa să treacă pe lângă tine!

Filmele lui Jackie Chan sunt toate,in special cele de dupa anii 90, niste comedii frumoase (de remarcat atitudinea plina de umilinta, spontaneitate, copilaroasa a acestui maestru al artelor martiale si a comediei caruia nu i s-a urcat succesul la cap, ba dimpotriva e un exemplu de echilibru si fericire). 

 SE VA ACTUALIZA ... in curand si despre seriale si mai multe desene animate de exceptie.20 de comentarii:

 1. Traducerile sunt foarte proaste... daca tot faci o treaba (foarte buna altfel) fa-o ca lumea! Consultat-te cu cineva care stie bine engleza.

  Un singur exemplu: Evidence insemana dovada nu evidenta...
  Subtitrarile sunt pline de astfel de greseli.

  E pacat sa schimbam sensul unor cuvinte. Unoeri nu se mai intelege nimic.

  RăspundețiȘtergere
 2. Esti singurul care mi-a spus asa ceva pana acum. Sa spunem ca este asa cum spui tu ..sunt foarte proaste. Imi cer scuze pentru asta. Eu am specificat la sfarsitul tuturor subtitrarilor mele ca nu sunt un as al englezei si rog carcotasii sa modifice ei subtitrarile unde considera necesar. Pana acum am primit numai comentarii pozitive.
  Poate o fi sensul care+l spui tu poate nu o fi. Eu in dictionar gasesc pentru cuvantul evidence ca traducere , printre altele şi cuvântul evidenţa (http://hallo.ro/search.do?d=en&l=ro&type=both&query=evidence) in dictionarul limbii romane cuvântul evidenţa are şi sensul de certitudine(http://dexonline.ro/search.php?cuv=eviden%C5%A3a);eu am bagat sensul acesta de certitudine , in sensul ca acum avem certitudinea existenţei OZN-urilor. M+am mai consultat frate cu unii alţii, dar din pacate puţini îşi fac timp să te ajute. Într-un astfel de film sunt mii şi mii de cuvinte. Nu are nimeni timp să mă dădăcească pe mine cu engleza. Timp de critică au mulţi. Adeseori am stat şi am tradus până noaptea târziu când îmi picau ochii în gură de somn. Am muncit la subtitrarea asta câteva luni. Am specificat că am obosit să mai stau să o bibilesc încă odată. Te rog pe tine să iei subtitrarea de pe www.titrari.ro să modifici tu unde consideri necesar subtitrarea să urci filmul pe google video şi-ţi promit că o să fac retrimitere în blogul meu la linkul tău cu filmul. Fără supărare. Dacă nu poţi să faci nici măcar scuteşte-mă te rog de critici şi fă ceva mai bun cu timpul tău.
  Numai bine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cum as putea sa-mi fac un cont pe docs.torrents.ro?
  O mica particica din lista documentarelor trecute de tine (voi) se poate descarca si de pe alte torente care sunt libere... (mininova, bt junkie, etc.)

  RăspundețiȘtergere
 4. Pe docs s-a atins limita de useri, dar se mai pot gasi pe conspiracy central traker http://tracker.conspiracycentral.net/account-login.php?returnto=%2Ftorrents.php , in demonoid.com sau daca nu, in cel mai rau caz, in emule (www.emule.com). In emule gasesti cam tot, dar viteza de download e super mica.

  RăspundețiȘtergere
 5. La http://tracker.conspiracycentral.net/index.php am intrat (sunt user), dar este o problema mare pentru ca... nu am gasit The miracle in the cell, The secret beyond matter, Evidence - The case for NASA UFOs. Ar fi bine sa nu ma descurajez si sa vad partea plina a paharului?
  Oricum, sunteti MARI. Continuati-o tot asa...

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc pentru lista! Multe dintre ele le-am vazut si mi-au placut mult. Am sa ma uit la cele pe care nu le-am vazut, din prezentari par foarte interesante si fiind recomandate de voi sunt sigura ca sunt! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Salutare!!
  Uite inca un film din categoria celor speciale:
  "Across The Universe" (2007).
  Am dat peste el din intamplare, vizionand la sugestia lui Peter Russell, celebrul videoclip al lui Beatles - All you need is love care a fost inregistrat in studiou si concomitent transmis live prin prima transmisie satelit din istorie. Russell spune ca in momentul ala, constiinta globala a umanitatii a cunoscut un salt.
  Cheers! Aveti cel mia tare site din tara din domeniul adevarului. Long live our soldiers de pe promul front catre libertate! (adica voi)

  RăspundețiȘtergere
 8. As adauga neaparat Silk (filmul japonez, ca mai e unul cu acelasi nume) si The Fourth Kind. SI cu siguranta mai sunt, dar adaugati-le si vizionati-le si pe astea.

  RăspundețiȘtergere
 9. Fourth Kind l-am vazut. Este intr-adevar impresionant. Cred ca-l adaugam. Multumim ca ne-ai adus aminte de el.Silk o sa-l cautam.

  RăspundețiȘtergere
 10. Pt primul comentator anonim: Un zapacit psihic care stie el engleza da? ba engleza stie toti ..deci: 1) esti unu din turma! cu nimic mai bun! 2) Numai prostul isi permite sa atace munca unuia mai inteligent! deci esti prost! 3) Esti inutil adica o maimuta genetica adormita fara valoare! daca erai cat de cat util traduceai tu..tu faceai un site tu dezvoltai ceva! dar..esti un prost da pe bune un prost in galeata de prosti! oricum o sa fi distrus..de societate..nu are rost sa te distrug eu!

  RăspundețiȘtergere
 11. Gabriel? Man From Earth?

  RăspundețiȘtergere
 12. Salut, eu as adauga la lista si Pi (1998), un film care merita vazut si inteles http://www.imdb.com/title/tt0138704/

  RăspundețiȘtergere
 13. Nu stiu daca ai vazut cele doua filme Blade Runner, eu cred ca nu tre' sa lipseasca din lista. Una dintre cele mai tari scene de film vazute de mine, pe care nu o voi uita niciodata, este cea in care politistul Deckard il urmareste pe replicant cu scopul de al elimina...foarte interesant si profund ce se intampla cu cei doi. Asta in primul film iar in al doilea imaginile, efectele si coloana sonora sunt dementiale. Un univers extrem unde se intalnesc tehnologia avansata, inteligenta artificiala si poluarea. Doua filme filosofice,intense, estetice. O disecare geniala a multor dintre actualele si viitoarele dileme etice si morale ale umanitatii.

  RăspundețiȘtergere
 14. Desi am vazut primul Blade Runner cred ca de 2 ori sau cel putin o data si jumatate (iar coloana sonora am ascultat-o de zeci de ori) filmul mi s-a parut un pic cam distopic pentru gusturile mele ... L-am vazut de multicel , acum vreo 20 - 25 de ani cel putin si nu stiu daca as mai avea rabdarea sa-l mai vad odata. Al doilea il am pe lista de vizionat de ceva vreme. Azi mi-ai dat un imbold suplimentar sa ma uit. Vedem ce si cum. Multumesc pentru sugestie.

  RăspundețiȘtergere
 15. Am vazut si Blade Runner 2049 - mi s-a parut si mai distopic ca primul...
  extrem de intunecat, extrem de depresiv, extrem de lipsit de suflet ... daca as recomanda filmul acessta pentru ceva, este sa vedem unde poate ajunge o lume fara suflet ... atat. In rest, greu, apasator, sumbru ...unul dintre genurile sf care chiar nu-mi plac ... exagerat de sumbru.

  RăspundețiȘtergere
 16. Kill the Messenger ( povestea adevarata a jurnalistului Gary Webb care a descoperit ca cia a importat la greu cocaina ca mai apoi sa o vanda in ghettouri in toata sua pt a finanta armata rebela din Nicaragua) si de ce nu Spotlight, apropo de corectitudinea bisericii catolice.

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Un film bun

  Scopul unui caine (2017)

  Despre reincarnarea unui suflet de caine in mai multe vieti. Despre cum ajunge din nou la primul lui stapan

  https://f-hd.biz/a-dogs-purpose-scopul-unui-caine-2017-online-subtitrat/

  RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...