Ieşirea Din MATRIX: ZIUA MARMOTEI (sau a Cârtiței după cum au tradus alții) - filmul de uichend

vineri, 18 septembrie 2015

ZIUA MARMOTEI (sau a Cârtiței după cum au tradus alții) - filmul de uichend

GROUNDHOG DAY (1993)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend interesant, o comedie spumoasă, dar plină de mesaj.

Dar mai întâi pe scurt, despre ce este vorba:

"Un meteorolog este trimis pe teren pentru un reportaj despre o cârtiţă (marmotă) care prevede vremea. Trezindu-se a doua zi, observă cu stupoare că oamenii pe care îi întâlneşte spun exact aceleasi replici şi fac exact aceleaşi lucruri ca şi cu o zi înainte. El este blocat în ziua respectivă, într-o buclă temporală ce se repetă tot mereu. La început, se foloseşte de acest avantaj, ştiind ce avea să se întample, pentru ca mai apoi să se creadă blestemat a-şi petrece toata viaţa în acelaşi loc. În final, devine un executant perfect al tuturor acţiunilor, fiindcă le repetase de atâtea ori, în cele mai diverse variante.
Aparent, o comedie excelentă, pe care o poţi revedea fără să te plictiseşti. Dar filmul are mai multe nivele de înţelegere. De exemplu, ne vorbeşte despre rutină sau despre lecţiile pe care refuzăm să le învăţăm de la viaţă şi de aceea le repetăm. Poate fi privit şi ca o metaforă spirituală foarte expresivă, dacă înlocuim zilele din film cu vieţile pe care le-am trăit prin reîncarnare. În fiecare viaţă am învăţat lucruri noi şi ne-am perfecţionat abilitatea de a trăi frumos şi intuitiv. La fel ca şi eroul acestui film minunat. Ieşirea din bucla temporală semnifică eliberarea de obligaţia reîncarnării într-un corp uman ...

Obs: Groundhog se traduce prin "marmotă" (o veveriţă mare ce trăieşte pe pământ, în regiunile muntoase). Filmul a fost tradus prin "Ziua Cârtiţei", probabil fiindcă la acea dată românii nu erau familiarizaţi cu acest cuvânt."

SURSA: spiritus.ro

Nota: Ce s-ar intampla daca ai descoperi ca traiesti mereu si mereu aceasi zi si esti nemuritor? Extrapoland, ce s-ar intampla daca ai descoperi, ca ai fi perfect constient ca esti nemuritor si faci viata de viata aceleasi prostii, si nu numai ca stii la modul teoretic, dar chiar sa-ti aduci aminte cu lux de amanunte? Incepi sa devi tot mai bun ... evoluezi până te eliberezi din cercul vicios ... deci filmul poate fi privit şi ca o parabolă a evoluţiei spirituale. Filmul nu explică ce a determinat eliberarea lui Phil, dar ne sugerează că perfecţionarea şi şlefuirea până la diamant a fiinţei noastre, trăirea plenară a iubirii, dăruirea de sine celorlalţi, necondiţionat şi detaşarea faţă de roadele acţiunilor noastre, practic detaşarea de ego, falsa identate, ar fi cheia ...

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:

server 1 - XFILME-Online
server 2 - FilmeHD


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...