Ieşirea Din MATRIX: Înainte de Eu Sunt - recunoaşterea directă a Adevărului (9.09.2015)

APEL UMANITAR

Dragi prieteni și cititori ai blogului, apelăm la voi pentru a-l ajuta cu o donație pe cel mai prolific traducător din media alternativă, pe Marian Matei, proprietarul blogului DEZVĂLUIRI antiiluzii.blogspot.com, (care are la activ peste 550 de documentare și filme traduse + sute de articole de mărimea unor broșuri, la fiecare documentar de pe blogul lui, articole extrem de documentate) deoarece are cataractă la ambii ochi și aproape nu mai vede deloc, iar aceasta avansează rapid, în ciuda metodelor alternative folosite până acum. A sperat până în ultimul moment să scape de operație, însă degeaba. Treaba este destul de urgentă deoarece se poate ajunge la glaucom, iar atunci se instalează orbirea completă care nu prea se mai poate opera.

O operație cu laser, cu schimbare de cristalin și analize, tratament post-operator și tot poate duce la 2000 de Euro/ochi sau mai mult (i s-ar fi spus chiar posibil 9500 lei/ochi, funcție de dioptrii șamd - se negociază ca la tarabă se pare - vedeți o listă de prețuri AICI), deci peste 4000 de Euro/ambii ochi.

Deci orice DONAȚIE este binevenită.


Contul este la ING pe numele Marian Matei și are numărul RO87INGB0000999907410339. Contul la PayPal este pe adresa matt_m_d@yahoo.com (se poate plăti și doar cu cardul, fără să fie necesar un cont PayPal).


În clipa asta s-au strâns 1470 Euro și 11045 Lei de la 87 de donatori (actualizare 5.07.2019) Deci aproape 3800 Euro ... încă 200 de euro și s-a strâns suma!


Mai multe detalii AICI.


ULEIURI CBD - uleiuri miraculoase din canabis

Image and video hosting by TinyPic

miercuri, 9 septembrie 2015

Înainte de Eu Sunt - recunoaşterea directă a Adevărului (9.09.2015)

Înainte de Eu Sunt este a doua carte de Mooji tradusă, apărută în Romania şi este constituita dintr-o selecție de dialoguri între Mooji, un inimos maestru spiritual din tradiția Advaita și cei aflați în căutarea păcii, adevărului și libertății. Uneori plin de umor, alteori înțelegător, câteodată aspru, dar mereu iubitor, Mooji le răspunde interlocutorilor săi la întrebări despre frică, suferință, confuzie, relații, practica spirituală și despre cum să își trăiască viața în liniște. Cuvintele sale sunt o neclintită invitație de a cerceta natura sinelui și de a te abandona în plenitudinea și neantul ființei însăși. Răspunsurile sale încurajează, provoacă și iluminează de fiecare dată.

Iata mai jos si cateva fragmente din carte:

   Acum, de ce introspecție mai este nevoie? Introspecția este necesară doar atunci când simțământul "eu" apare și se amplifică, astfel încât observarea tăcută și detașată pare a fi eclipsată sau copleșită de o puternică identificare personală cu ceea ce nu este real. Dacă se întâmplă așa, află imediat cine este cel afectat sau implicat în acest joc. Cine suferă? Rămâi în tăcere, plonjează în tine și găsește-l pe cel care suferă. Este real? Este palpabil? Poate fi privit?

   Pe măsură ce întrebarea începe să își facă efectul, urmărește tendința de a cădea în somnolență, sau cum atenția fuge dintr-o dată către ceva fără importanță. Acestea sunt reacții normale, ca o formă de evitare venită din ego. Este ca și cum ar arunca o piatră în tufiș ca să te ademenească pe o pistă falsă, pentru a nu fi descoperit. Tu vezi-ți mai departe de treabă și nu abandona introspecția! Concentrează-ți atenția să îl găsești pe cel care suferă. Astfel, descoperi că nu există cineva care suferă. Ideea ta despre tine este cea care pare să sufere. Ce face această descoperire? Din nou, se constată că există doar descoperirea, nu și o persoană care descoperă. Nu este suficient să crezi cuvintele spuse aici. Trebuie să descoperi asta prin propria ta experiență. Doar așa slăbește strânsoarea egoului și se rupe vraja amăgirii. Doar Sinele unic strălucește în corp ca "Eu sunt". El se reflectă în fiecare corp ca o fațetă a unui diamant cu o infinitate de fațete, fiecare dintre ele având în spatele ei întregul diamant. Această cunoaștere lipsită de efort este revelată în cel care a descoperit prin introspecție sau prin devoțiune iluzia minții egotice.

   Cum pot să vorbesc sau să acționez din acest loc, Mooji?

   Trebuie doar să stai în liniște cu întrebarea asta, să rămâi în tăcere și să vezi ce este de descoperit. În realitate, ceea ce este nici nu vorbește, nici nu acționează. Este dincolo de acțiune și activitate. Aceasta este culmea înțelegerii supreme. Ce sau cine sunt eu? Ceea ce sunt, poate fi văzut? Și dacă da, de către cine? Chiar este posibil să îți găsești sinele? Există oare două entități care acționează ca o singură ființă? Dacă da, care dintre ele este reală? Și cum poți să afli? Sunt eu oare împărțit în două?
   La aceste întrebări mintea nu poate să răspundă într-un mod cu adevărat satisfăcător. Astfel de întrebări puse în lumina investigației sunt "întrebări-cercetaș", pătrunzătoare, introspective și explozive. Uneori fac explozie, alteori fac implozie! Când sunt puse cu atenția concentrată și cu dorința arzătoare de a cunoaște adevărul, sunt menite să scoată la suprafață un răspuns din străfundurile ființei noastre. Eu numesc întrebarea "Cine sunt eu?", întrebarea mea piranha - pentru că îl devorează pe cel care întreabă! În interior se declanșează ceva și orice ar fi acel ceva, nu este sub controlul tău; nu mai este treaba ta! Ca mâncarea pe care o mesteci, cât timp este în gură, ai controlul, dar după ce o înghiți, s-a dus, nu mai ai ce să faci. De acum altceva preia controlul. Eu o numesc grație divină.

Orice poți să gândești sau să creezi cu mintea - orice nu este permanent - este trecător, nu este Adevărul. Nu urma ceea ce e trecător. Orice produce mintea este doar temporar. Ceasul arată acum ora cinci. Dimineață la ora cinci, la ce te gândeai? Ce experiență aveai? Ieri la ora cinci, ce emoții simțeai? Acum zece minute, ce gânduri îți treceau prin minte? Nu îți poți aminti niciunul dintre aceste gânduri. Aceasta este natura tuturor lucrurilor trecătoare.
   Lasă totul de-o parte pentru o clipă, chiar dacă ți se pare că ar fi cel mai iresponsabil lucru pe care l-ai putea face. Chiar și nevoia de control, las-o pur și simplu deoparte pentru o clipă. Nu te asocia, nu te amesteca cu absolut nimic, așa încât să poți doar să fii, atât. Și să fii nu este o acțiune pe care o faci, ea există acolo încă dinainte ca ideea de "a fi" să apară. Tu ești deja. Acum poți să cercetezi și să vezi. Imaginează-ți că ai venit pentru un consult general - corp, minte și spirit - care se face cu un aparat suficient de sofisticat cât să poată măsura toate aceste lucruri.
   Hai să începem cu corpul. În clipa asta o să te cântărim. Trebuie să scoți de pe tine tot ce nu ține de corp. Așa că trebuie să îți scoți inelul din nas, plombele, lentilele de contact - da, și ele au o greutate! Și extensiile de păr, și pe ele trebuie să le scoți! Tot ce nu îți este originar, chiar și mizeria de sub unghii, trebuie dat la o parte pentru ca nu aparținea inițial corpului tău. De abia acum putem să te suim pe cântar și să îți vedem greutatea corectă. Această parte a exercițiului s-a încheiat.
   Acum, să trecem la următoarea etapă a controlului: mintea și spiritul. Hai să dăm la o parte pentru o clipă tot ce nu îți aparține, orice gând care nu a fost al tău la origine.
   Să începem cu toate conceptele tale, ce ai studiat, ce crezi, ce îți imaginezi, toate imaginile adunate în minte.
   Toate amintirile, au apărut după ființa ta, nu odată cu ea. Trebuie să îți cântărim ființa originară, care a început la zero. Prin urmare, orice a fost obținut, trebuie dat la o parte. Pentru moment, o să îți scoatem toate aceste lucruri, ca să te putem cântări exact așa cum ești, fără ceva adăugat. Trebuie să îți luăm și toate proiecțiile, cele mai frumoase visuri și amintiri. Haide, scoate tot de pe tine, absolut tot!
   Și în sfârșit identitatea ta, acest neprețuit "eu" care, de asemenea, nu îți este originar! Haide să îl includem și pe el. Dă-l la o parte. Acum ești exact așa cum ai fost la început, fără nimic în plus. În clipa asta, conștiința îți este curată. Mulțumesc foarte mult...pufff! Foarte bine. Ne-am întors la punctul zero - ești gol!
   Hai să trecem la spirit, unde este? Ce ar putea fi dat la o parte? Ce ar putea fi curățat? Toate conceptele ți-au fost eliminate deja. Toate ideile ți-au fost date la o parte. Ești curat! Mai ai ceva de spus din acest loc? Vreo reclamație? Mai păstrezi ceva ce ar fi trebuit să predai? Cine ești tu în lipsa oricărei noțiuni? Simte-ți ființa. Simte ceea ce rămâne așa cum este, așa cum a fost dintotdeauna. Ești golit de toate, nimic nu te ține legat. A fost puțin mai greu cu identitatea, dar acum a dispărut și ea, fără urmă. Acum vezi că nu ai de ce să reprimi simțurile; ele funcționează în mod natural, pentru că au aparținut corpului de la bun început. Toate sunetele, senzația vântului, totul se desfășoară dar nu mai există nicio poveste, niciun "al meu", nicio dorință. Totul este proaspăt, toate percepțiile tale sunt proaspete. Este ca și cum ai scrie pe apă - peste un minut nu mai poți citi nimic. Nu ai pagini de dat - atât de proaspăt! Doare? Ești dezamăgit?
   Poată să apară gândul că "asta merge ca și exercițiu, dar cine poate continua să trăiască așa?" Însă este doar...

SURSA: http://www.eusunt.ro
Cartile lui Mooji pot fi cumparate de AICI 

AICI PUTEŢI VEDEA UN NOU PLAYLIST CU CATEVA NOI FILME TRADUSE: În completare studiaţi categoriile MOOJI şi NON-DUALITATE, pe care le puteţi explora mai uşor în CUPRINS.

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...