Ieşirea Din MATRIX: ARTICOL ANIVERSAR - de 7 ani pe "baricade"

marți, 22 septembrie 2015

ARTICOL ANIVERSAR - de 7 ani pe "baricade"


Astăzi blogul împlineşte 7 ani. Am ajuns la 5 milioane de vizite şi la o medie de 1500 de vizitatori pe zi destul de stabili şi pentru asta vrem să vă mulţumim. Simţim că am spus cam tot ce era de spus în cele aproape 1000 de articole publicate până în clipa aceasta, insa se pare ca repetarea este inca, mama invataturii ... de aceea o sa tot dam din "macaneata" cat timp se va mai putea.

Sincer ne asteptam ca dupa 7 ani de dezvaluiri, de expunere si de informare a publicului din Romania sa remarcam o schimbare mai mare, mai sesizabila in randul publicului roman si o crestere accentuata a numarului de vizitatori, ca o confirmare a faptului ca oamenii sunt tot mai interesati de astfel de subiecte si mai dornici de trezire. Din pacate anul 2012 , anul in care multi asteptau sa vina marea schimbare, a determinat, dupa cum ne si asteptam, un efect de respingere, de recul pentru multi, a tot ceea ce este alternativ, conspirativ, spiritual chiar. In 2012 am avut cei mai multi vizitatori, iar de atunci incoace numarul a scazut putin cate putin, acum stabilizandu-se undeva intre 1000 si 1500 pe zi, de unde inainte de 2012 erau pe la 2000 - 2500. Bineinteles ca au si aparut intre timp numeroase bloguri si siteuri asemanatoare, multe emsiuni tv, facebookul a acaparat atentia multora si pe de-o parte este uimitor ca inca mai suntem vizitati, pe de alta parte dezamagitor deoarece speram ca in ciuda numarului mare de surse alternative de informare aparute in ultima vreme, sa fie crescut si numarul de oameni interesati de astfel de informatii, in aceasi proportie.

Senzatia noastra este ca numarul oamenilor interesati de asa ceva este cam acelasi de acum 7 ani. Nu stim in ce masura am ajutat la ridicarea nivelului de vibratie a acestui neam sau daca ce am facut pana acum a ajutat cu adevarat acest popor sa faca un pas evolutiv inainte.


Senzatia cel mai adesea, este ca ne luptam cu morile de vant si nu odata ne-am confruntat cu sentimente de deznadajde cand vedem ca practic "cainii latra (noi), ursul (sistemul) merge mai departe netulburat."

Dar asta este, ceea ce facem este din suflet, este bucuria noastra si in ciuda rezultatelor, mergem mai departe, cat vom mai simti si se va mai putea. Pana la urma acest blog este experinta noastra de explorare si cercetare pe care simtim sa o impartasim si cu voi. Inca mai avem intrebari, inca mai cautam raspunsuri, inca exploram, inca evoluam, inca ne vindecam, inca ne maturizam.

 Am sperat totusi undeva in forul nostru launtric sa nu avem dreptate cand afirmam ca saltul evolutiv al omenirii se va produce in cateva generatii si nu de la un an la altul sau dupa cum asteptau multi, dupa 21 dec 2012 sau mai nou, dupa septembrie anul acesta. Multi inca mai cred ca in 23 septembrie li se va schimba ADNul , adica maine ... lol ... Adica azi isi infunda matul cu mici bere si se uita la meci, maine hopa topa se aseaza in LOTUS si sunt plini de iubire, compasiune, detasare si lumina ... Suntem anesteziati cu HOPIUM (HOPE + OPIUM = speranta ca si anestezic mental), cu mesaje "morcov" pentru creduli, non stop si este uluitor cum inca pun oamenii botul la asa ceva.


In acelasi timp este incredibil ca in ciuda surselor de informare foarte accesibile, a crescut fanatismul religios, xenofobismul, razboaiele merg mai departe sponsorizate de aceleasi forte oculte care nu dau doi bani pe noi, in ciuda faptului ca ni se transmit prin enspe mii de canale ca a picat valul, fortele oculte "sangereaza de moarte" sunt distruse, evenimentul e aproape (de fapt "penetrarea prin compresie", printre dinti probabil, e aproape)  si asta de ani de zile. Oamenii tot spera sa fie adevarate astfel de stiri desi noi nu vedem absolut nicio schimbare. Sclavii merg in continuare aliniati la scarbici, intr-o stare de alienare si absenta din propria viata si alerga inebuniti ceas de ceas catre propria moarte, bogatii devin tot mai bogati, controlul se afla din ce in ce mai putine maini, societatea de consum merge nestingherita inainte ...

Este foarte dureros sa fim constienti de cat de multa suferinta exista pe aceasta planeta si sa nu prea reusim sa intrezarim o luminita in viitorul apropiat, sa ne simtim varf de lance si pionieri, deschizatori de ochi si de drumuri, sa ne simtim nascuti cu cateva sute de ani inainte. Macar de ar functiona HOPIUMUL in cazul nostru, dar din pacate nici acesta nu mai prinde. A mers si la noi Hopiumul vreme lunga, caci de prin 95 am tot sperat sa vina marea schimbare, un eveniment ceva,  un cataclism, un meteorit, un crah financiar, o cadere a sistemului profetita de "jdemii" de clarvazatori. In ultimii 7 ani insa incet incet nu a mai functionat nici Hopiumul, am devenit imuni. Este o durere surda, aproape continua de care mai uitam cand alegem sa nu ne mai gandim si sa ne vedem de propriul drum, de coltisorul noastru, dar este o amagire, caci in realitate nu suntem separati de restul societatii, de lume, oricat ne-am dori uneori sa plecam in cosmos, departe de planeta asta frumoasa, dar blestemata.


Vedem si frumosul, vedem si potentialul acestei lumi, vedem cum ar putea fi omenirea, vedem si omenirea din oameni, insa momentan sunt inca prea putini cei care aleg sa se manifeste ca oamenii. Vedem cum am putea fi si este dureros cat de departe suntem. E greu sa mai credem ca vom vedea o schimbare in viata asta. Vedem cum este scrisa istoria sub ochii nostrii. Vedem de exemplu, cum este mentionata istoria despre evenimentele de la 11 septembrie 2001 desi exista extrem de multe informatii care demasca cea mai evidenta conspiratie din toate timpurile. Au trecut 14 ani de atunci si inca mai exista chiar si in randurile cititorilor blogului nostru, oameni care cred teoria oficala .. Este uluitor si extrem de descurajant. Daca intr-un caz atat de izbitor de evident , de clar mai exista oameni care cred sursele oficiale de informare , atunci ce sa mai spunem de altele mai subtile, mai greu de inteles.

 Nu putem insa sa vedem doar frumosul, sa ne amagim ca lumea este doar asa. Stim ca Wayne Dyer spunea ceva de genul: "cand schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile pe care le privesti se schimba" si ca este important cum vezi lumea : daca vezi lumea ca un univers ostil asta vei chema in viata ta, daca  o vezi ca un univers prietenos, asta vei chema in viata ta. Nu credem total in aceasta teorie. Copii fiind si naivi, credeam ca toata lumea e buna la suflet, prietenoasa, curata, sincera ca şi noi ... la fel şi atunci când eram îndrăgostiţi ... vedeam lumea astfel , dar viata ne-a demonstart in timp, incet incet, ca lucrurile nu sunt numai asa. Daca reusim sa vedem suferinta, mizeria, uratul, dar si frumusetea , lumina, omenia, dragalasenia , consideram ca suntem mai realisti.


Apoi, interesul fata de genul de documentare prezentate de noi pe blog a scazut simtitor. Daca la inceputuri avem cateva zeci de mii de vizionari pentru fiecare din documentarele prezentate, acum daca se uita cateva sute. Tradusul filmelor de duzina, fara mesaj, fara nimic,  balast vizual sau pierdere de vreme in cel mai bun caz, continua intr-un ritm ametitor, zi de zi , zeci de filme zilnic, pe cand ritmul de traducere a filmelor cu adevarat importante s-a redus aproape de zero. Gasim din ce in ce mai greu documentare traduse si din ce in ce mai putini traducatori dornici sa investeasca din timpul lor in a traduce informatii cu adevarat importante. Cum e posibil sa se traduca atatea filme de 2 bani si filme importante atat de putin asta e greu de inteles.

Asta este un alt semn ca sunt aceiasi indivizi de acum 7 ani care cauta astfel de informatii, caci s-a atins o saturatie, iar cei mai noi care abia vin in contact cu astfel de informatii sunt destul de putini. 
In concluzie, avem si dezamagiri, dar si multe impliniri. De-a lungul timpului ne-am intalnit cu multi cititori ai blogului si am aflat cat de mica e lumea cu adevarat. Am realizat nu odata, ca suntem totusi, mai cunoscuti decat credeam si mai apreciati decat speram, numele IESIREA DIN MATRIX a devenit aproape un brand, iar ceea ce facem a fost si este important pentru unii dintre voi. Feedbackul vostru a fost mereu important pentru noi, comentariile, mesajele, incurajarile, donatiile voatre ne-au dat de multe ori impulsul necesar sa continuam, adeseori in momente cheie, incredibile, miraculoase, semn ca e cazul sa mergem mai departe in ciuda indoielilor noastre de moment.

Cam asta a fost inspitratia la acest moment aniversar ... Daca mai curge ceva pe "teava" adaugam mai incolo.

Totul e trecator ... chiar si ideea ca totul e trecator.



La final un scurt filmulet tradus:



4 comentarii:

  1. Felicitari pentru implinirea a 7 ani (numar profetic si benefic?) de existenta.
    Si eu am sperat ca bloguri precum "Iesirea din Matrix" sa fie nuclee in jurul carora incep sa se dezvolte initiative care vor schimba fata lumii. Si eu am sperat ca anul 2012 va aduce o schimbare majora iar miscarile Occupy Toronto la care am asistat m-au facut sa cred ca ceva extraordinar se va intampla. Din pacate parerea celor mai multi din jurul meu din Canada era cu totul alta: "niste hippie care nu vor sa munceasca", "get a job", etc...unii nu aveau nici cea mai mica idee despre ce se intampla sau cea mai mica asteptare de schimbare. Cam toti bagau totul in aceeasi oala cu "new age" fara sa inteleaga diferentele de nuanta.
    Dupa 2012 mi-am dat seama ca schimbarea o pot face doar oameni cu initiativa care sa faca ceva concret si care sa fie exemple pentru altii. Dar e greu de crezut ca te poti lupta cu morile de vant.
    Mai rau, am observat un regres si o lipsa de interes totala de la unii care au fost o vreme preocupati de spiritualitate si evolutia constiintei. Unii au revenit la gratarul cu mici si bere iar altii la preocupari care de care mai materialiste. Am observat chiar disparitia de pe Wikipedia a unor articole pe care le consideram interesante cum ar fi "Sprial Dynamics".
    Teama mea cea mai mare sa nu alunecam iar intr-un nou "ev mediu" din punct de vedere spiritual.
    Sa speram la mai bine !

    Dacian

    RăspundețiȘtergere

  2. La mulți ani !!! Mulțumim pentru munca voastră... chiar dacă vouă vi se pare că nu sunt rezultate... lumea se trezește totuși... iar voi aveți o mare contribuție în asta. Vă doresc să puteți păstra cât mai mult blogul, este o oază de binecuvântare pentru fiecare dintre noi.
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari ! Fie ca rabdarea si bucuria sa va insoteasca pana la capat! Imi este imposibil sa-mi imaginez cum ar fi fost drumul meu in ultimii ani fara acest site ! Chiar daca nu obisnuiesc sa comentez (si poate sunt multi ca mine) realizez ca faceti un lucru minunat care se incadreaza armonios intre acele lucruri despre care nu se poate vorbi fara a stirbi realitatea… Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru curaj si pentru perseverenta;trebuie sa recunoastem insa ca longevitatea voastra este data si de faptul ca multi oameni inca bajbaie prin Matrix in cautarea unei iesiri...asadar urarea de "la multi ani" ar fi cumva lipsita de logica; in consecinta va urez sa fiti sanatosi! Vizitez mereu cu placere blogul vostru.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...