Ieşirea Din MATRIX: EXPANSIUNEA - un serial sf uimitor

duminică, 26 septembrie 2021

EXPANSIUNEA - un serial sf uimitor

 THE EXPANSE (2015 - )

Un serial epic ...

Mulțumesc Marius Stan pentru recomandare ... Impresia inițială a fost aceasta „Foarte întunecat filmul Expanse ... pare înghesuit, decorurile acelea de pe fel și fel de stații spațiale, înghesuite, mereu lumina slabă, rece ... aspectul per general al filmului îmi dă senzația de low budget ..,”LOL ... acum mă distrez. Este cred unul dintre cele mai bogate filme ca și buget. Din păcate începutul a îndepărtat mulți oameni de serial. Ești scufundat brusc într-un univers relativ haotic, aparent distopic, al secolului 24, într-o chestie semi-polițistă care se petrece pe Ceres, un planetoid din centura de asteroizi ... total neinteresant. Abia pe la jumătatea sezonului 1, începi să înțelegi ce se întâmplă. Început prost, dar continuat bulversant de epic și senzațional. Aveți răbdare cu el, acordați-i o șansă. Merită.

Dar mai întâi câteva cuvinte despre serial, pe foarte scurt:

„The Expanse este un serial TV american space opera / mister science fiction dramatic produs de Syfy, bazat pe seria de romane The Expanse de James S. A. Corey. Acțiunea are loc în viitor când omenirea a colonizat Sistemul Solar și-i prezintă pe detectivul de poliție Miller (Thomas Jane), ofițerul naval Jim Holden (Steven Strait) și echipajul său în încercarea acestora de a descifra o teorie conspirativă care amenință pacea în Sistemul Solar și supraviețuirea umanității.

Trei secole în viitor, rasa umană a reușit să colonizeze mai multe corpuri din Sistemul solar, precum Marte, Centura de asteroizi și sateliți joviani. Terra și coloniile ei sunt guvernate de Națiunile Unite, în timp ce colonia marțiană a reușit să obțină independența față de N.U. cu un secol în urmă, declarând Republica Congresională Marțiană (R.C.M.).”

Serialul are momentan 5 sezoane, iar sezonul 6 va ieși la sfârșitul anului 2021, din ce am înțeles.

Notă: Personal am ajuns la sezonul 4, însă dorec să vi-l recomand deja ... 

Sunt uimit de atenția la detalii și de tehnologiile prezentate în film, multe din ele descrise și de informatorii din PSS (Programul Spațial Secret) ... Mai ales ecranele acelea transparente și dispozitivele holografice. prea le-am văzut prin toate filmele sf din ultima vreme ... Impresia pe care o ai văzând filmul, este că filmările chiar sunt făcute cândva într-un viitor. Mi se pare o muncă uluitor de complexă și detaliată să pui în scenă o lume atât de bogată, ce depășește imaginația majorității oamenilor ... Deci una e să-ți imaginezi îtr-o carte anumite lucruri și alta e să transpui într-un film ce are miliarde de detalii ...fiecare scenă din acest serial are mii de detalii, pe care cineva le-a gândit, creat, conceput și le-a dat un aer de un realism uluitor. Dar chiar și dacă ai fi fost acolo, e greu să-ți amintești toate detaliile. Câte decoruri, câte locuri (sute, mii de locuri și locușoare, culoare, țevăraie, tehnologii, aspect de vechi, patina dată fiecărui cadru, câte detalii incredibile) ... pare filmat la fața locului. Fabulos e puțin spus.

Personal tind să cred că tehnologiile din film există, dar mai cred și că este posibilă existența mai multor rase de ET care au interacționat și interacționează cu omenirea de foarte mult timp, ceea ce acest film cumva eludează sau ne prezintă o versiune cu o protomoleculă inteligentă cu calități divine, oarecum, iar acum în sezonul 4 de exemplu s-a ajuns într-un loc din Univers unde există niște construcții vechi de 1,5 miliarde de ani și se încearcă să se afle care este RASA CONSTRUCTORILOR ANTICI aflată în spatele construcțiilor, despre care au vorbit în extenso Corey Goode și alți informatori din PSS.

Deci se spun lucruri, dar se și omit lucruri. Cine a imaginat scenariul, tind să cred că a fost prin bazele marțiene și de pe sateliți și de pe asteroizi, unde mulți informatori spun că există baze de cel puțin 70 - 80 de ani. Pare un film făcut și pentru cei care trăiesc în acele lumi. 

Este descrisă în detaliu ura între centurieni, marțieni și pământeni (despre care au povestit și unii informatori - vezi Jason Rice dar și Tony Rodrigues, care ne povestește despre perioada petrecută pe Marte, dar și cei 20 de ani de pe Ceres), dar și Randy Cramer (există mai mult episoade traduse de la Gaia cu acest informator, însă pot fi disponibile pentru cei care dorește Paul Marian să le ofere), însă acești informatori ne spun că ura pentru pământeni vine din cu totul alte motive. În primul rând colonizarea acestor corpuri cerești este făcută în mare măsură de civilizația germană desprinsă, care a plecat în anii 30-40 de pe Pământ, în cosmos (mai întâi pe Lună, apoi pe Marte și apoi a colonizat asteroizi, sateliți și alte zone din galaxie), dar și în Antarctica și de anumite rase ET ... Sigur, între timp s-a alăturat și complexul militar-industrial de pe Pământ prin corporațiile sale și aici apare conflictul. Există multă sclavie, multă ură pentru pământenii care au colabrat și colaborează cu diverse rase ET regresive care mențin omenirea în sclavie de atâta amar de vreme. 

E greu de spus cine s-a inspirat de la cine ... 

Preiau aici câteva rânduri din film (sezonul 5, episodul 2) care mi-au plăcut:

„A fost dificil ce-ai făcut azi.
Când eşti rănit, e uşor să-i răneşti pe ceilalţi.
E nevoie de putere ca să alegi să n-o faci. Când viaţa nu te tratează cu blândeţe, şi totuşi să faci ce trebuie, asta necesită putere întotdeauna ... Când ştii care e lucrul corect de făcut.”

Sunt multe de spus ... eventual mai vorbim prin comentarii, dacă e cineva interesat de mai multe informații. Acum nu mă mai agit.

Vizionare plăcută.

VEDEȚI SERIALUL TRADUS 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...