Ieşirea Din MATRIX: LUCIFER - un serial superb

miercuri, 22 septembrie 2021

LUCIFER - un serial superb



LUCIFER (2016 - 2021)

„S-a încheiat, săptămâna trecută, un serial excepţional, "Lucifer", pe care unii probabil l-aţi văzut (dacă nu, îl recomand) 93 de episoade întinse pe 6 sezoane, cu o poveste a fiinţelor celeste din Biblie şi tradiţiile creştine care îşi iau formă umană şi trăiesc printre noi. 

Diavolul însuşi, chiar şi Dumnezeu şi soţia lui (lol), arhanghelii Mihail, Gabriel, Uriel, Jofiel, Zadkiel, plus Adam, Eva, Cain, îngerul morţii Azrael şi alţi îngeri şi demoni vin în "oraşul pierzaniei"  Los Angeles şi, uneori, îşi duc "războiul lor în lumea noastră" .

 Ceea ce nu e chiar departe de o realitate energetică a acestor vremuri, deşi am fi, probabil, înclinaţi să vedem întreaga poveste ca pe o interesantă metaforă şi atât.

Avem tendinţa, în general, să spunem, "e doar un film, e doar imaginaţia unor oameni transpusă pe ecran". Dar dacă exact acea imaginaţie este "inspirată" din alte dimensiuni interioare în care toate acestea îşi au realitatea lor, care ni se prezintă, la început, sub o formă aparent "metaforică" în care să ne obişnuim, în timp, cu realitatea? 

Eu consider că e mai curând astfel - şi nu mă refer exclusiv la acest film, ci la nenumărate altele, cel puţin în ultimii 50 de ani. Probabil că asemenea fiinţe îngereşti şi demonice (termeni pe care îi folosim uzual să descriem ce înţelegem noi prin "bine" şi "rău") îşi au realitatea lor (nu sunt pure invenţii, de mii de ani, ale imaginaţiei unei omeniri singură în univers). Şi sunt printre noi, cu sau fără formă, transmiţându-ne inspiraţie pentru planurile noastre sau inducându-ne frică pentru a se hrăni cu energia pe care o cedăm astfel.

Revenind la "Lucifer", este interesant modul în care personajul se transformă în timp şi ajunge în final să îşi găsească adevărata vocaţie, una total opusă celei pentru care îl cunoaştem noi pe "Diavolul însuşi".

 El îşi dă seama că trebuie să fii mai bun decât cel care te răneşte, nu să te răzbuni de la acelaşi nivel de conştienţă - o învăţătură pe care nu ştiu când sau dacă omenirea în ansamblu o va aplica . . . să sperăm că învăţăm, în timp.” SURSA Marius Stan

Notă: Yep... e savuros filmul , plin de înțelepciune și foarte emoționant, in ciuda viziunii infantile despre Dumnezeu, îngeri samd (am trecut peste genul acesta de interpretare de mult) ... dar dincolo de limitari, e comic, profund, dar și foarte emoționant în multe locuri ... am râs, am plâns, l-am savurat! Este multa metafora, multa psihologie ... o minunata abordare a aspectelor ce tin de umbra ...superb.

Interesantă e și ideea de ce-ar însemna raiul și iadul și faptul că acolo trăiești cu atâta intensitate că o secundă de aici, poate însemna minute, ore sau zile acolo, o eternitate. Asta m-a dus cu gândula filmul Inception, când cu cât coborau mai adânc dintr-un vis în altul cu atât la suprafață trecea mai puțin timp. 

Iadul era de fapt o frecventa ... la fel si raiul ...in care putem fi aici si acum, atat in interiorul nostru cat si in aparentul exterior.  Ceea ce ne ține în iad sunt poverile pe care le cărăm cu noi, vina, frica, regretele. Noi singuri rămânem în acele lumi și ne putem elibera de iad, când avem o înțelegere superioară asupra lucrurilor. Când suntem împăcați cu noi, când ne simțim curați, când reușim să ne iertăm și să nu mai avem vină.

Apoi, onestitatea e cea care il ajuta sa isi depaseasca si integreze slabiciunile si sa se intoarca la natura lui angelica, iar ideea cu Diavolul care face terapie e geniala .


VEDEȚI FILMUL TRADUS 

Acum legat de personajul Lucifer Morningstar există multă mitologie amestecată ... viziunea oficială pune echivalent între Lucifer și Satana ... Eu tind să cred că nu au legătură ... nici măcar mitologică. 

Deși în Biblie se spun anumite lucruri, de exemplu acestea:

Numele de Lucifer apare doar o singură dată în Biblie (Isa. 14:12). Revelaţiile zilelor din urmă oferă mai multe detalii despre căderea lui Lucifer (D&L 76:25–29).

Lucifer a căzut în existenţa premuritoare, Isa. 14:12 Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! (Luca 10:18; 2 Ne. 24:12).

După cădere el a devenit Satana şi diavolul, D&L 76:25–29 (Moise 4:1–4).

Interesant însă este (pentru cine a avut răbdarea să citească Apocalipsa (Revelația) până la final) că în Apocalipsa 22:16 că Iisus zice așa :

„Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.” Deci el e Lucifer  Morningstar?  Deci nu i se mai zice Lucifer, ci Luceafăr ... LOL ... drăguț sau ce? Nu ar fi prima dată când Biblia se bate cap în cap de una singură, pe diverse subiecte.

Adevărată revelație ... surpriza e lăsată la final pentru CONNOISSEURI ... doar zic. 

 P.S. Completare de la Dan Brisiuc ... thx mate:  

Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luași aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă și va răsări luceafărul de dimineață în inimile voastre. (2Pet.1:19) 

Și-i voi da luceafărul de dimineață." (Apoc.2:28) 

"Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Rădăcina și Sămânța lui David, Luceafărul strălucitor de dimineata." (Apoc.22:16) 

raliță - Plug mic fără roate, cu doŭă coarne (cu cormana în doŭă părțĭ) și cu un singur corn (mîner) care se întrebuințează la rărit și învălit cuĭburile de popușoĭ și la grădinărie ca să facĭ brazdele maĭ adîncĭ. O constelațiune (Lira orĭ Sirius).”

Unii vor spune că se dorește, poate, spălarea imaginii zeului la care se închină mulți dintre oculții planetei ... poate că da, poate că ba.

Unii ne vorbesc despre Doctrina Luciferică și ne prezintă lucrurile doar dintr-o perspectivă negativă ... cum e Bill Cooper.

Și Corrado Malanga identifică entitatea Lucifer cu o rasă de ET parazită numită LUX, care nu are corp și care parazitează pe cei ce pot fi parazitați. Iata AICI si un scurt fragment dintr-o hipnoza in care un LUX (Lucifer - fiinta extraterestra parazita, de lumina) ii confirma lui Corrado că Isus este creația lor, mitologia lor: Corrado Malanga - Dialog în hipnoză cu un parazit Lux.

Multă simbologie masonică și a altor organizații oculte sau semi-discrete i se adresează lui Lucifer.

Tind să cred însă că dacă e să cauți nod în papură și mitologii care să-ți confirme ideile preconcepute negative despre Lucifer vei găsi, dacă pleci cu mintea deschisă, vei fi surprins să vezi că lucrurile pot fi diferite. Nu zic că sunt, dar cred că e demonizat și anatemizat acest personaj, mai mult decât e cazul. Părerea mea ... Poate greșesc, dar asta îmi spune intuiția și cunoștințele dobândite până în clipa asta. Nu sunt un expert.

Poate acest Lucifer e un fiu rebel al unui zeu ET, gelos, răzbunător, de genul lui YHWH, Iahve și care acum are un PR negativ tocmai că încearcă să mai lumineze maimuțele la cap, ceea ce nu convine arhonului, care profită de looshul ignoranților.

Rămâne de investigat ...

2 comentarii:

  1. Eşti un Luciferian vândut...HRISTOS ESTE ŞI VA FI " CALEA ADEVĂRUL ŞI VIAŢA" REGE AL REGILOR , STĂPÂN ATOTPUTERNIC...şi mă cac pe stăpânul tău...îl urăsc cu o ură perfectă...mincinos împuţit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LOL...de unde ai tras concluzia? Că nu pun botul la frecția Biblică, la spălarea pe creier și îndoctrinarea chrétienă, la controlul mental religios? La câtă ură reverși, ești mai rău ca Lucifer pe care-l blamezi atât. Eu doar mi-am expus o îndoială chrétienule. Habar n-am cine e Lucifer, căci în Biblie mi se spune că ar fi și Isus printre alții ... deci sictir!

      Ștergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...