Ieşirea Din MATRIX: SINDROMUL HAMBURG (film complet -1979) și strania lui actualitate

duminică, 5 septembrie 2021

SINDROMUL HAMBURG (film complet -1979) și strania lui actualitate


Die Hamburger Krankheit (1979)

"- Dar eu nu sunt bolnavă... 
- Cum vrei să demonstrezi asta, copilă dragă? 
Nimeni nu poate demonstra că e sănătos ..." 

„Zilele trecute am vizionat un film profetic produs în 1979. Când am urmărit filmul parcă aveam un deja vu la ceea ce se întâmplă astăzi, în 2021, privind măsurile sanitare de restricții, anularea libertăților cetățenești și de vaccinare. Filmul a fost prezentat în 1979 ca produs cinematografic SF, dar acum în 2021, pelicula pare cât se poate de reală și de un naturalism crud. 

În original, filmul are denumirea ”Die Hamburger Kreinkheit” și este regizat de Peter Fleischmann.

 Tema filmului este antrenantă. Autoritățile sanitare din Hamburg înregistrează un fenomen alarmant: zeci de oameni sunt găsiți morți fără o cauză evidentă, în poziția embrion. Pe măsură ce numărul victimelor crește, apar o serie de întrebări incitante cu privire la natura și originea bolii misterioase. Panica galopantă și măsurile de carantină puternice transformă Germania într-un lagăr medical, iar societatea trăiește o stare de teroare și confuzie. 

Este un film despre o pandemie crudă, care remodelează toate convențiile genului, creând o lume a disperării existențiale. Regizorul filmului este Peter Fleischmann care a studiat la Institutul german de film și televiziune din München și la Institutul pentru Studii Cinematografice Avansate (IDHEC) din Paris. Premiera germană a filmului a avut loc pe 23 noiembrie 1979. Filmul este o producție comună germano-franceză de Hallelujah-Film München, Bioskop-Film München, Terra Filmkunst Berlin, SND Paris și ZDF . 

Joacă actori cunoscuți în epocă, ca Helmut Griem, Ulrike Tilo Prückner sau Carline Seiser. Atunci când apar mai multe decese inexplicabile la Hamburg, în care morții decedează fără simptome ale bolii și se găsesc într-o poziție embrionară, departamentul de sănătate reacționează dur: toate persoanele de contact ale morților sunt plasate în carantină strictă, chiar și suspiciunea de contact este suficientă pentru carantinare și închiderea în lagăre închise emetic de către echipele de medici îmbrăcate în combinezoane. Cei sănătoși și nevaccinați sunt închiși în lagăre medicale. Mass-media plătită de stat va vorbi în curând pe larg despre boala Hamburg și contribuie la susținerea panicii și a restricțiilor.

Toată lumea este obligată să poarte măşti de protecţie și este închisă în case. Nemţii sunt vaccinaţi cu forţa de către armată și poliție. Cine nu se vaccinează este considerat infractor de către societate şi autorităţi. Nevaccinaţii sunt vânaţi în toată ţara. 

Cei sănătoşi sunt arestaţi şi vaccinaţi în lagăre medicale. Peste Germania se instaurează o dictatură sanitară cruntă. Cei sănătoşi sunt consideraţi bolnavi dacă nu se vaccinează, iar cei bolnavi sunt considerați sănătoşi dacă se vaccinează. Virusul crează o psihoză. 

Cei vaccinaţi îi consideră nebuni pe cei sănătoşi şi nevaccinaţi. Cei care nu se vaccinează însă sunt hăituiți și făcuți nebuni de către autorități. Nimeni nu trebuie să scape de restricţii şi măsurile sanitare, care restrâng total drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Democraţia a fost suspendată sine die. 

În carantină, medicul Sebastian, vânzătorul de cârnați Heribert și introvertita Ulrike se cunosc. Heribert își planifică evadarea din carantină, iar Ottokar, care depinde de un scaun cu rotile, îi ajută din afară. Cei patru reușesc să evadeze și să părăsească Hamburgul pe un drum care duce spre sud chiar înainte de blocarea finală. Într-un sat abandonat, unde morții zac pe stradă, Heribert părăsește grupul după o ceartă. În timp ce caută satul, îl întâlnesc pe Fritz. Acesta panicat încearcă să evite orice contact cu ceilalți, dar oricum se alătură grupului. Frica și neîncrederea domină societatea germană. 

Grupul îl cunoaște pe Alexander, care în tot haosul își îndeplinește cu calm rolul de fugar într-o rulotă. De atunci, grupul va călători mai departe cu rulota. Când ajung la Lüneburg, orașul este deja înconjurat de armată, poliție și medici. Între timp, Heribert încearcă să facă afaceri cu camionul său pentru mâncare. Sebastian și Ulrike se separă de grup și încearcă să ajungă în oraș pe jos. Regizorul surpinde stări haotice, frământări, panică și abuzuri medicale. Autoritățile încearcă să conțină boala prin vaccinări forțate. Sebastian, care își caută sora, își găsește doar apartamentul abandonat și moare acolo la scurt timp după aceea.

În fim este surprinsă o petrecere cu beneficiarii bogați ai pandemiei, care mănâncă, beau, petrec și fumează pe sub masca de protecție, lăudându-se cu afacerile uriașe pe care le realizează în urma măsurilor și restricțiilor pandemice. Bogații nu doresc să se oprească pandemia pentru că ar fi sfârșitul veniturilor uriașe obținute prin speculă. Psihoza restricțiilor din film ne surprinde cu celebrele măști, vizete, combinezoane medicale și vaccinările cu forța. Cei care nu au fost vaccinați sunt încă căutați de poliție. Tânăra Ulrike este prinsă în munți de cerberii sanitari pentru a fi vacinată. Fuga de autoritățile sanitare și polițienești pare că nu duce la eliberarea grupului de psihoza bolii și a restricțiilor. Finalul filmului este premonitoriu. Ultimii fugari din carantina de la Hamburg sunt vânaţi de elicopetere medicale prin pădurile de brazi ale Alpilor pentru a fi prinşi de medicii militari îmbrăcaţi în combinezoane albe, cu masca pe figură ca să fie duşi cu forţa la centrele de vaccinare. Scapă de vaccinare doar câţiva ţărani izolaţi şi rătăciţi pe crestele munţilor, care cântă celebrele melodii bavareze şi tradiţionale din poveștile cu Heidi. Un bătrân cu o halbă de bere în mâna clamează că pandemia a adus o noua formă de fericire în lume. Nicio asemănare cu ceea ce se întâmplă peste 42 de ani în Europa anului 2021?

Ionuț Țene” - SURSA

Notă: Măcar în film era o pandemie reală, oamenii mureau pe străzi, nu numai în spitale.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...