Ieşirea Din MATRIX: LAMENTABILUL AMURG AL ZEILOR - o carte deosebită

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

luni, 13 septembrie 2021

LAMENTABILUL AMURG AL ZEILOR - o carte deosebită

"Lamentabilul amurg al zeilor", ultima carte a domnului profesor Gheorghe Piperea, fost judecător și acum avocat, este nu numai un manual de supraviețuire în Matrix, ci - cel puțin, deocamdată - singura hartă sigură de ieșire din cotidianul și autohtonul nostru "Truman Show". Hrănim cu energia noastră monstrul infernal, care ne-a furat drepturi și libertăți, vise și speranțe. Hrănim, când tăcem și nu acționăm, sistemul distructiv al Big Money, Big Tech, Big Pharma, în stare de inconștiență fiind, adormiți de cântecul de sirenă al mass-media scrise și televizate și al declarațiilor guvernamentale sforăitoare.  

Întrebarea e: ne putem trezi? Sau și mai exact: mai avem timp? Domnul profesor are răspuns (da, putem!) și soluții eficiente (har-Domnului!).  Despre toate  acestea,  în interviul pe care mi l-a acordat în această dimineață. Și, mult mai pe larg și mai detaliat, în cartea-far "Lamentabilul amurg al zeilor".  Cine nu are un Gheorghe Piperea, să își cumpere! Acum, numai la Editura Rao! ” SURSA


„Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat joi apariția la Editura Rao a unei cărți ce poartă semnătura lui și titlul simbolic de „Lamentabilul amurg al zeilor”. Simbolic pentru al doilea an de regim pandemic, în care cad măști, cad imperii, se abandonează vechii idoli și se clădesc alții noi, într-un cuvânt, apune o întreagă epocă și, o dată cu ea, se sting și zeii care au patronat-o.

„Cu o întârziere de aproape 4 luni, a apărut cartea mea, intitulată Lamentabilul amurg al zeilor. 

Speram să sărbătoresc ieșirea din simulația ridicolă în care trăim cu o lansare a cărții într-un spațiu fizic. În schimb, am adunat atâtea texte încât să adun și un volum doi… 

Urmăritorii acestei pagini care nu au fost ținuți la distanță de scriiturile mele prin așa-numitul news feed (care numai alimentare a știrilor nu e…) cam știu ce cuprinde această carte : un jurnal de p(l)andemie și o serie de eseuri despre libertăți pierdute și despre nimicnicia interioară care ne pregătește pentru a fi umpluți cu cei care se auto-intitulează "noi înșine”. 

Mulțumesc, oricum, celor care, măcar un pic, au intrat în comuniune de idei și trăiri cu mine, nevolnicul”, a anunțat Gheorghe Piperea pe Facebook joi, 29 iulie 2021. 

Îi mulțumim și noi valorosului colaborator al ActiveNewsautor a numeroase articole de opinie și subiect al multor știri care ne-au ținut atenția vie. Îl felicităm pentru această apariție publicistică și așteptăm cu același interes și al doilea volum, despre care a sugerat că se conturează.

Câteva cuvinte despre volumul actual, scrise chiar de autor: „Evenimentele petrecute în ultimul an și jumătate, pandemia care a pus stăpânire pe întreaga lume, dând peste cap viețile tuturor și împărțind societatea în două tabere, adesea, aflate în opoziție - cea a nou-normalilor sau „covidulilor” și cea a negaționiștilor -, încercările celor din domeniul sănătății - tratamente, protocoale, vaccinuri -, dar și ale guvernanților - planuri de redresare, ajutoare de stat etc. - de a le pune capăt, în speranța revenirii la normalitatea post-pandemică, sunt toate trecute prin filtrul conștiinței și analizate din perspectiva subiectivă a negaționistului declarat și asumat”.

Gheorghe Piperea este avocat, doctor în drept al Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne din capitala Franței, specializat în insolvență, societăți comerciale, piață de capital, protecția consumatorilor, dreptul transporturilor și drept bancar, și profesor de drept comercial și dreptul transporturilor al Facultății de Drept din cadrul Universității București. a fost, pentru o scurtă perioadă, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 din București, iar din 2007 este membru al Consiliului Baroului București.

În ultimii ani, a fost inițiatorul unor mari procese colective de tip class action desfășurate în țară, fiind cunoscut în special pentru procesele intentate unor bănci comerciale pentru comisioane abuzive introduse în contractele de creditare, câștigând o parte dintre aceste procese și obținând chiar încuviințarea executării silite contra băncilor pierzătoare.
 
Autor a cel puțin 9 volume de specialitate, Gheorghe Piperea a mai editat la Editura C.H. Beck cărțile Cap, câștig eu, pajură, pierzi tu (Ia-ți un lag) și Parakletos.” SURSA


Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...