Ieşirea Din MATRIX: Eliberează-l pe Guy (2021) - un film excelent

luni, 4 octombrie 2021

Eliberează-l pe Guy (2021) - un film excelent


FREE GUY (2021)

„- Ce ai face dacă ai descoperi că nu eşti real? Dacă nu eşti real, asta nu înseamnă că nimic din ce faci nu contează?

- Chiar daca eu nu sunt real, momentul acesta e real, chiar aici şi acum. Ce poate fi mai real decât o persoană care incearcă să ajute pe cineva pe care il iubeşte? Dacă nici asta nu e real, atunci nu ştiu ce e."

Astăzi vă prezint un alt film excelent apărut recent, "Free Guy", care reia o temă de care am mai discutat când am prezentat "Jumanji" - viaţa ca joc pe calculator, în care eşti doar un avatar cu anumite tipare prestabilite pe care nu poţi să le depăşeşti. 

Dar, surpriză, în acest film, personajul principal Guy, o 'marionetă' în joc, un NPC (personaj non-jucător), se trezeşte de unul singur din programele lui, capătă 'liber arbitru' şi începe să schimbe regulile jocului proiectat de oameni, cu intenţia să le trezească şi pe celelalte NPC. Sună cam ca la noi, cu "creatorii" vieţii pe Pământ, oamenii proiectaţi de ei să se mişte, în interior, doar în cadrul tiparelor personalităţii umane temporare şi unii oameni care se trezesc la fiinţa lor mai extinsă şi îi trezesc şi pe alţii. Frumoasă paralela filmului şi sunt multe "perle" în cadrul său, care ne arată această idee "să nu mai faci ceea ce se aşteapă de la tine, să te eliberezi de tiparele prestabilite şi să ai o viaţă liberă."

"Dar daca putem sa schimbăm lumea să fie diferită şi să nu ne mai fie frică?" le spune Guy celorlalte NPC. "Ce e în interiorul meu e şi în al vostru şi puteţi să vă dezvoltaţi". Un îndemn şi pentru noi să credem în propriile forţe şi să ne conştientizăm libertatea interioară creatoare

Notă: Un film care mi-a amintit și de filmul The Truman Show ... cât timp omul se mulțumește cu programele cu care a venit și nu caută să-și depășească limitele cutiei, este doar un pion într-un „program” sau avatarul cuiva sau un personaj care nu iese din destinul său, din karma lui, din soarta lui ... Ca și în The Truman Show, iubirea este acel ceva ce trezește sufletul, spontaneitatea, auto-reflexia, care te scoate din centrarea narcisistică pe sine și te face să-ți conștientizezi locul în univers, oarecum și poate îți dorești să faci fericit și pe altcineva în afară de tine însuți , îți doești să fi mai bun/ă pentru celălalt, îți dorești să ieși din eul tău obișnuit, iar asta te scoate din mintea obișnuită, te scoate din programe. Asta e una ... apoi când apare suferința, începi  să sapi și mai adânc, încercând să rezolvi întrebări existențiale din ce în ce mai mari și mai profunde. Sigur,  în film ni se spune că această atracție și nevoie de iubire poate fi la rândul ei un program însă conștiiința de sine, pare că nu se poate programa și nici liberul arbitru. creativitatea ce le însoțește iarăși nu poate fi programată ... sau pot fi?

Vă recomand să citiți și comentarile mele de la articolul dedicat filmului The Truman Show.

VEZI FILMUL TRADUS, cu multe reclame
 AICI, AICI sau AICI

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe „triliardele” de servere oferite ca alternativă mai sus (fiecare dintre site-urile de mai sus au filmul urcat pe mai multe servere la alegere) vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame, HD.

Pentru a vedea filmele pe acele servere de mai sus, este necesar să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...