Ieşirea Din MATRIX: CERURI ÎNTUNECATE - filmul de weekend

sâmbătă, 10 decembrie 2016

CERURI ÎNTUNECATE - filmul de weekend

DARK SKIES (1996 - 1997)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un serial deosebit de bun și de interesant, un serial tradus de noi în colaborare cu Paul Marian de la blogul NON-DUALITATEA.

"Descriere pe foarte scurt :  Acest serial de 20 de episoade (1996-1997),  pornește de la premiza că istoria secolului 20, așa cum o știm, este falsificată. Încă din anii 1940, extratereștrii sunt printre noi, dar guvernele au ascuns acest fapt întotdeauna. John  Loengard și Kim Sayers încearcă dejucarea planurilor roiului de fiinte extraterestre insectoide parazite, ai cărei membri sunt legați de principalele evenimente și figuri istorice. În cruciada lor, cuplul trebuie să se confrunte cu o agenție guvernamentală secretă, Majestic-12, ce luptă împotriva extratereștrilor." SURSA


Notă: Acest film ne prezintă una dintre cele mai bine legate povești despre istoria noastră recentă, mai exact a anilor 60 (in care se explica moartea lui Kennedy, intrarea in razboiul din Vietnam, posibila explicatie a mortii lui Robert Kennedy, a lui Martin Luther King Jr. , a lui Jim Morrison de la Doors, pana de curent din 1965 din zona de Nord - Est a SUA si a altor evenimente ciudate din acea perioada). Serialul mai mult ca sigur se dorea a fi continuat pana se ajungea in zilele noastre (sau cel putin pana in anii 90 cand a fost filmat filmul), deoarece vocea personajului principal, naratorul, era cea a lui John Loengard ajuns la o varsta mult mai inaintata decat cea din primul sezon. Din pacate serialul se opreste in anii 60, dupa primul sezon, iar banuiala mea este ca spunea niste lucruri destul de adevarate si acesta este motivul pentru care a fost oprit (ca multe alte seriale cu mare potential si pline de adevar).

Ideea unor fiinte extraterestre parazite care pot prelua controlul asupra oamenilor din interiorul acestora este o tema care in prezent este abordata de noi pe multiple nivele ale realitatii, insa in anii 90 era ceva de avangarda (un subiect dezbatut pe larg in universul StarGate, dar si in Star Trek si alte cateva filme). Deoarece am tradus filmul am si verificat evenimentele pe marginea carora s-au facut multe dintre episoade si am gasit povestea oficiala reala a acestora, majoritatea fiind tratate de presa vremii ca fiind unele ciudate, insolite sau obscure, pe care insa, acest film le explica elegant ...

A fost un real efort de documentare pentru scenaristul acestui film, iar modul cum le-a legat pe toate de-a dreptul genial, insa eu banuiesc ca cel putin partial, povestea filmului este reala.

Lucrurile se leaga un pic si cu ce spune Corrado Malanga prin informatiile sale cand afirma ca cenusii si celelalte specii extraterestre ar fi cumva subordonati ierarhic fiintelor de lumina falsa de genul LUX sau celor de tip Ringhio. Cum si de ce exista aceasta subordonare, acest film ar aduce o explicatie : si aceste rase extraterestre (cenusii, reptilienii samd sunt la randul lor posedate de aceste specii parazite insectoide sau reptoide, cum era in Stargate sau de fiinte gen Horus, LUX, Rinhgio, Anubis). Sigur, in film se vorbeste doar despre o posedare fizica a unei singure specii extrem de agresive, dar care in timpul serialului ajungem sa o cunoastem un pic mai bine: pe langa aspectul grotesc si agresiv de tip pradator al acesto insectoizi (din punctul nostru de vedere), ei traiesc totusi intr-o stare de constiinta de tip STUP, ROI, foarte uniti, foarte focalizati, comunica telepatic, se simt unii pe altii, se sustin pana la sacrificu de sine, iar aspiratia lor interioara, spirituala, era catre Singularitate, un fel de Dumnezeu. Din perspectiva lor, practic ei vor sa faca un bine umanitatii: sa-i salveze de ei insisi ... deci dintr-o alta perspectiva, ai putea crede ca ei ne vor binele, dar asa cu forta, impotriva liberului nostru arbitru.  Astfel ei sunt mult mai avantajati fata de oameni, care in cea mai mare parte sunt la polul opus. Practic ei prospera datorita slabiciunilor oamenilor care si ei sunt responsabili in mare parte de situatia in care se gasesc si in prezent.

O mare parte din film este focalizata pe actiunile organizatiei secrete MAJESTIC 12 si a modului acesteia de operare. Vedem modul absolut abject, infect, criminal in care tipul acesta de organizatii cu resurse nelimitate si putere nelimiatata, pot contraface istoria, sterge informatii, elimna oameni indezirabili si mentin umanitatea in ignoranta. In film cumva se doreste si o disculpare a acestei organizatii care in aparenta proteja oamenii, insa mentinerea omenirii in ignoranta contribuie si ea din plin la proliferarea acestei stari de spirit din sanul omenirii. Daca oamenii ar deveni mai constienti de dusmanii lor, poate ar deveni mai uniti.

VEDEȚI EPISOADELE TRADUSE MAI JOS:

Episoadele 1+2:  John Loengard și prietena sa Kim Sayers sosesc în Washington DC. dornici să înceapă serviciiile în noile locuri de muncă, ca consilier în Congresul SUA și respectiv ca asistentă a Jackie Kennedy. Dar, speranțele lui John sunt spulberate atunci când una dintre primele lui sarcini, ce implică verificarea și refuzarea valibilității cazurilor OZN, ca rezultat este amenințat de un grup de oameni dubioși, îmbrăcați în negru. Pe punctul de a renunța la poveste, John își schimbă părerea când descoperă identitatea unuia dintre oamenii de negru, ce se dovedește a fi căpitanul de marină al cărui nume este Frank Bach. Căutarea lui, deși îl conduce la un adevăr, rămâne în suspans ... sau poate pe mai târziu ...

Dark Skies - 1x01 - 1x02 - The Awakening

Episodul 3 - Ținte în mișcare: 

Asasinarea lui JFK stabilește motivul pentru care John și Kim vizitează pe Jesse Marcel și de a descoperi originile cum Majestic 12 a ajuns să fie înființată în iulie 1947.

Dark Skies - 1x03 - Moving Targets

Episodul 4 - Ridicarea lui Mercur: 

Când Kim are viziuni de un astronaut ce este răpit de către Hive, ea și John pleacă în Florida la Ranger 6 ce pregătesc să trimită NASA primele imagini în prim plan ale suprafeței lunare.

Dark Skies - 1x04 - Mercury_Rising

Episodul 5 - Experimentul Beatles: 06 februarie 1964: 

În New York, John și Kim descoperă un complot de Hive pentru a manipula emiterea Beatles la The Ed Sullivan Show și activarea ultimului lor program din agenda Hive  pentru dominarea lumii.

Dark Skies - 1x05 - Dark_Days_Night

Episodul 6: Tărâmul Viselor: Începutul lunii martie   1964: 

Ca urmare a plimbării la Las Vegas, John și   Kim au sarcina de la nimeni altul decât Howard   Hughes, pentru a ajuta la oprirea o invaziei Hive în  Area 51, de asemenea, cunoscută sub numele de    Tărâmul Viselor.

Dark Skies - 1x06 - Dreamland

Episodul 7: De natură ne-umană: 11 aprilie 1964: 

În   Wisconsin, John și Kim descoperă că cazurile recente de   bovine mutilare pot face parte dintr-un complot a Wave   pentru a crea arma genetică perfectă.

Dark Skies - 1x07 - Inhuman_Nature

Episodul 8: Viitorul Străvechi: 27 martie 1964: 

Când   cutremurul din vinerea sfântă dezvăluie o navă spațială   veche de 2.000 de ani, îngropată în pustiul din Alaska,   John și Kim trebuie să facă o înțelegere cu Majestic 12   pentru a preveni Armaghedonul.

Dark Skies - 1x08 - Ancient_Future

Episodul 9: Convergență Ostilă: 24 aprilie 1964:   

Lonnie Zamora revendică o întâlnire cu un OZN aproape   de Socorro, New Mexico; aceasta pune pe John și Jesse   Marcel pe urmele secretului OZN prototip cu un pas   înaintea Majestic 12.

Dark Skies - 1x09 - Hostile_Convergence


Episodul 10: Vom învinge:  21 iunie 1964: 

În   mijlocul asasinatelor asupra muncitorilor ce luptă   pentru drepturi civile " în Mississippi, John   întâlnește pe Mark Simonson (Raphael Sbarge),    fostul său supraveghetor de la biroul congresistului  Pratt.

Dark Skies - 1x10 - We_Shall_Overcome

Episodul 11: Ultimul Val: 21 iulie 1964: 

John și Kim  merg la Los Angeles, pentru a asista la   înmormântarea unui prieten vechi din colegiu și   descoperă un complot Hive pentru contaminarea   alimentării cu apă, care se opresc cu ajutorul unui   tânăr, Jim Morrison.

Dark Skies - 1x11 - The_Last_Wave

Episodul 12: Inamicul din interior: 19 august 1964:   

John își vizitează familia în Fresno, California;   pentru a putea încasa un bonus de economii pentru   bani pentru a-i menține în rulaj, și a  descoperi că    fratele său a fost implantat de Hive.

Dark Skies - 1x12 - The_Enemy_Within

Episodul 13: Omisiunea Warren: La sfârșitul lunii august 1964: 

John depune mărturie Comisiei Warren cu privire la căpitanul Bach și implicarea Majestic 12 în asasinarea lui JFK.

Dark Skies - 1x13 - The_Warren_Omission

Episodul 14: Iepurele alb: Începutul lunii   septembrie 1964: 

John și Bach merg într-o misiune   secretă în apropierea Laos, Vietnam; în căutarea   unor agenți din misiunea AURA-Z și o farfurie   zburătoare a Hive, care a fost doborâtă.

Dark Skies - 1x14 - White_Rabbit

Episodul 15: Nuanțe de gri: Mijlocul lunii - octombrie   1964: 


Un plan este pus la cale pentru a trage în jos o   farfurie a Hive. Acest lucru duce la capturarea unui   ET gri  și o "evacuare cerebrală" ce se  realizează      pentru a elimina ganglionul Hive.

Dark Skies - 1x15 - Shades_Of_Gray

Episodul 16: Flăcări în LA: 10 august 1965: 

Cu ajutorul a Majestic 12, John și Kim călătoresc în California, în mijlocul Revoltelor din Watts de a avea copilul lor. Kim este răpită de către Hive din spital, implantată și copilul ei luat.

Dark Skies - 1x16 - Burn,_Baby,_Burn

Episodul 17: 25 septembrie 1965: 25 septembrie


1965: Kim este reperată în Berkeley, California; unde lucrează cu un grup de activiști anti-război și Jim Steele. Ea alege pe fiul ei în defavoarea lui John și "colac peste pupăză" devenind pe deplin o Hive.

Dark Skies - 1x17 - Both_Sides_Now



Episodul 18: A vâna în întuneric: 07 noiembrie1965: 

O bucată de filmul făcut la incident Roswell din 1947 dispare din Majestic 12. John și Julieta sunt trimiși să-l recupereze înainte de a fi dezvăluit publicului. Acest lucru duce la întreruperea difuzării de electricitate din Nord-Est în 1965.

Dark Skies - 1x18 - To Prey in Darkness

Episodul 19: Străini în noapte: 19 august 1966: 

Majestic 12 trimite o echipă, care include pe John,  Julieta și maiorul Colin Powell, la Centrul de comandă AURA-Z în Cernobîl, URSS; după ce sunt atacați de un grup de prizonieri evadați. 
De asemenea, în acest moment Bach cere ajutorul  Dr. Carl Sagan în găsirea planetei natale a Hive.

Dark Skies - 1x19 - Strangers in the Night

Episodul 20: Linii de sânge: 17 iunie 1967: Dr. Carl 

Sagan descoperă o planetă, a zecea, în colțurile îndepărtate ale Sistemului Solar, care emit semnale Hive. John și Julieta investighează un nou medicament numit "Brown Cubes" care se leagă utilizatorul către Hive, care-l duce pe John să se ofere voluntar pentru "Proiectul intrușilor", care-l pune pe un navă-mamă Hive, în scopul de a-l salva pe fiul său.

Dark Skies - 1x20 - Bloodlines

Multumim Paul pentru efortul deosebit de a sustine traducerea acestui tip de informatii.


Pentru a viziona acest serial subtitrat FĂRĂ RECLAME oferiți-ne minim 5 lei DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest serial) sau abonați-vă cu 25 lei sau 5 euro/lună la canalul nostru pentru acces la toate cele restricționate, , nelimitat (timp de o lună), sau cu 50 Euro (250 lei) / an sau 100 Euro/viață prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar 
Mai multe detalii AICI

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 
sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...