Ieşirea Din MATRIX: Rabbi David Cooper - Despre conștiință, iudaism, timp, creație, cabala

joi, 8 decembrie 2016

Rabbi David Cooper - Despre conștiință, iudaism, timp, creație, cabala


Rabinul David A. Cooper a locuit cu soția sa în orașul vechi din Ierusalim peste șase ani în anii 1980, studiind Cabala și Hasidism cu diferiți maeștrii al acestor tradiții, care tipic doresc să rămână în anonimat. El a fost, de asemenea, un student în sufism, inițiat de Pir Vilayat Khan, precum și Budismul Zen cu Roshi Bernie Glassman, și budismul tibetan cu Tsoknyi Rinpoche. A studiat în situri retrase (discrete, de meditație) cu multe cadre didactice, Vipassana, atât din Est și Vest, în tradiția Theravadin.
Anterior șederii sale în Israel, Cooper conducea o afacere în Washington DC, făcând consultanță politică, lucrând la Comitetul Național Democrat în infamul Watergate, ca director de Cercetare. A studiat tradițiile de înțelepciune ale lumii încă din adolescență, de peste cincizeci de ani (acum are 77 de ani).

Rabinul Cooper a scris despre multe dintre experiențele sale în șapte cărți și două seturi de CD-uri. Cartea sa cea mai populară, Dumnezeu este un verb, a fost un best-seller național, cu peste 120.000 de exemplare în limba engleză, fiind tradus și în olandeză, portugheză, română. 

Mystical Cabala, o serie de înregistrări audio, a fost pentru un timp unul dintre primele zece dintre cele mai bine vândue CD-uri, la bine-cunoscuta firmă Sounds True. A condus workshop-uri și "retrageri" în aproape fiecare stat al Uniunii, precum și în Olanda, Germania, Polonia, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Canada. A fost invitat la posturile publice de radio și televiziune, precum și ca invitat principal într-un documentar olandez pe tema misticii iudaice.

Cooper se simte comod în dialogul cu alte tradiții diferite; unii l-au numit Rabinul budist. Această identificare are un anumit grad de adevăr deoarece Cooper recunoaște deschis că este dator învățăturilor ezoterice din diferite tradiții, în același timp onorează profund puternicele teme ale virtuții, ale respectului, studiului și serviciului, care se regăsește în lucrarea sa despre rădăcinile tradiției iudaice. Toate acestea sunt clar conturate în lucrările sale publicate și în comunicările sale private. Multe apar pe siteul său.

Rabinul David este un practicant dedicat și face multe retrageri (în tăcere, silențioase) spirituale fie de predare, fie pentru propriile sale motive personale. Acest stil de viață contemplativă, atât pentru el și soția lui, Shoshana, este ea însăși semnul distinctiv al învățăturilor - practicând ceea ce propovăduiește (walking the talk, în lb. engleză) cum ar spune unii.

În prezent face trei luni de izolare meditativă personală în fiecare an, retrăgându-se astfel din viața și activitatea publică.

Interviul cu Rabbi David Cooper, cuprinde următoarele întrebări :

* Ne puteți vorbi despre tradițiile dumneavoastră ? Cum anume combinați iudaismul cu budismul ? Oare iudaismul este în concordanță cu non-dualitatea ? Ce anume este timpul ? Dacă conștiința este atotputernică, de ce am avea nevoie de o anumită meditație pentru a o putea conștientiza ? Cum puteți aborda non-dualitatea evitând tot amalgamul emoțiilor noastre ? Cine ești tu ? *"

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...