Ieşirea Din MATRIX: PARFUM DE FEMEIE (3.12.2016)

sâmbătă, 3 decembrie 2016

PARFUM DE FEMEIE (3.12.2016)

SCENT OF A WOMAN (1992)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend plin de mesaj, un film cu un rol remarcabil facut de Al Pacino, pentru care a primit si premiul Oscar.

Pe scurt despre ce este vorba :

"Parfum de femeie (în engleză Scent of a Woman) este un film din 1992 care spune povestea unui student ce se angajează ca îngrijitor al unui fost ofițer în Armata Americană , acum orb și foarte irascibil.
Colonelul în rezervă Frank Slade, acum orb, primește ca ajutor un tinerel timid de la colegiu. Acesta are nevoie de bani, iar familia militarului nu știe cum să mai scape de el. Cei doi însă au la dispoziție un weekend ca să se cunoască și, de ce nu, să se împrietenească. În final, fiecare îl va ajuta pe celălalt." SURSA


Notă: Pentru foarte multa lume a ramas intiparita in memorie scena vestitului si senzualului tango dintre Al Pacino si Gabrielle Anwar, insa mie cel mai exceptional si mai plin de substrat moment al filmului mi s-a parut discursul de final in care Frank Slade (Al Pacino) da de pamant intr-un mod liber, dezinvolt, plin de logica si curaj, cu sistemul scolar elitist de invatamant in care sunt incurajati tradatorii si descurajati oamenii demni, verticali care pun mai presus de interesele personale, integritatea si sufletul.
Chiar daca filmul e o fictiune, iar mesajul este adresat acelui caz aparte, acest mesaj ar trebui sa aibe reverberatii un sufletul tuturor, deoarece eu cred ca reflecta un imens lips al sistemului educational de pe tot pamantul sau mai bine zis un aspect regretabil al acestuia: cultivarea obedientei, a fricii, a supunerii in fata autoritatilor si a legii de parca aceasta ar fi cuvantul lui Dumnezeu pe Pamant. Iar cei care nu se supun sunt exclusi, izolati, indepartati ... 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
2 comentarii:

Fumigene Insecticide spunea...

Am de pierdut cateva ore pana diseara, cred ca-mi fac o punga de popcorn si ma bag in pat sa ma uit la un film.

FreeYourMind spunea...

Asa sa faci. Enjoy!

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...