Ieşirea Din MATRIX: REȚEAUA - filmul de weekend

vineri, 20 octombrie 2017

REȚEAUA - filmul de weekend



THE NET (1995)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un alt film în care ni se prezintă pericolele unui sistem informatic de supraveghere și control. Filmul este realizat într-o perioadă când internetul era abia la început și nu era dezvoltat la scară largă. Vă imaginați cu cât este mai perfecționat acum acest sistem.

Dar despre ce este vorba:

"Internetul face totul posibil. Cyber-spațiul este a opta minune a lumii. Nu și pentru Angela Bennet, o expertă în computere pentru care pasiunea pentru universul digital se transformă în cel mai negru coșmar al vieții ei. Într-o zi, în timp ce se află în fața monitorului, Angela dă din întâmplare peste niște informații guvernamentale strict secrete. 
Fără să dea prea mare importanță aceastei descoperiri, Angela pleacă în Mexic într-o vacanță pe care și-o planificase de mult. Când se întoarce în SUA, descoperă că prietenul ei cel mai apropiat murise în condiții suspecte. Mai mult, numele și adevărata ei identitate au fost șterse și pe toate monitoarele poliției numele ei figurează pe lista FBI cu cei mai căutați criminali din America. Angela își dă seama că este victima unei conspirații.
Angela se va folosi de programul informatic pe care l-a descoperit pentru a ajunge la persoanele diabolice din spatele acestui complot. Cum nu există niciun fel de dovezi fizice, ea va trebui să lupte singură împotriva sistemului, doar cu ajutorul computerului. Lupta cu cyber-teroriștii nu este deloc ușoară, Angela trebuind să se întrebuințeze serios." 

"Realizat la începuturile extinderii rețelei Internet, ”The Net” rămâne în continuare un film actual, deși tehnologia informatică a evoluat imens în ultimii 20 de ani. Ideea furtului de identitate realizat cu ajutorul programelor informatice este doar un pas către exercitarea unui control politic asupra guvernului și jefuirea resurselor financiare ale unei țări. Oamenii devin tot mai neputincioși în fața unui sistem care poate fi controlat cu abilitate doar de câteva persoane mai mult sau mai puțin oneste, iar manipularea populației poate conduce la o dictatură de tip orwellian. 

Filmul avea la vremea sa o idee inovatoare ce devine tot mai probabilă odată cu creșterea dependenței omului de calculator și de Internet. Acțiunea este credibilă și are suspans, făcând uitate unele naivități tehnico-științifice în tratarea subiectului, ca și unele coincidențe deranjante. Cred că filmul va fi redescoperit peste încă vreo 20 de ani, când manipularea cibernetică s-ar putea transforma din anticipație științifică în realitate." SURSA

Notă: În concluzie: NU RENUNȚAȚI NICIODATĂ LA DREPTUL UMAN LA INTIMITATE pentru niciun motiv! Este un drept uman fundamental stipulat atât în Constituție cât și în Drepturile Omului. Filmul de astăzi, filmul Snowden și multe alte filme, ne arată modul pervers în care sunt sau pot fi folosite informațiile despre noi sau cum pur și simplu niște persoane din structurile de putere, rău intenționate, vă pot sterge de pe fața pământului, dacă toate informațiile voastre sunt într-un sistem informatic. Dacă banii tăi sunt doar pe carduri (electronici), dacă actele tale nu sunt recunoscute de acest sistem electronic, ce te faci? Și nu, nu este nevoie să ai ceva de ascuns ci pur și simplu să fi doar un martor incomod, atât. 

Sigur în numele securității, al transparenței, al luptei contra terorismului ei invadează continuu și complet acest spațiu privat, însă cei care renunta la libertate pentru securitate nu merita sa aibe niciunele!
VEZI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p



În completare studiați categoria BIG BROTHER.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...