Nos enfants nous accuseront (2008)
"Actuala generatie de copii va fi prima generatie din istorie mai bolnava decat cea a parintilor.
Poate vi se pare socant. Dar nu aceasta este cea mai socanta descoperire pe care o veti face vizionand filmul Nos Enfants Nous Accuseront, al regizorului francez Jean-Paul Jaud.
Veti mai afla, de exemplu, ca un studiu american a descoperit aproape 300 de substante chimice in cordonul ombilical al unor nou-nascuti. Printre acestea se aflau mercur, pesticide, dar si Bisfenol A, un estrogen sintetic si component al plasticului; perclorat, o substanta folosita in industria pirotehnica, dar si in componenta airbag-urilor si combustibilului pentru rachete; ftalati, componenti al plasticului. Toate aceste substante se regasesc fie in alimentatie, fie in obiectele de uz curent, fie ca poluanti in mediul inconjurator, si toate au legatura cu diferite forme de cancer sau boli ale sistemului endocrin.
In Europa, cazurile de cancer in randul copiilor au crescut cu 1,1% pe an, in ultimii 30 de ani; tot in Europa, sustin expertii consultati de Jean Paul Jaud, 70% dintre cazurile de cancer au legatura cu mediul inconjurator: 30% cu poluarea si 40% cu alimentatia. Si tot ei afirma ca 100.000 de copii europeni mor in fiecare an din cauza bolilor generate de mediu.
Deocamdata, prea putine eforturi s-au facut in privinta cercetarii acestor legaturi, pentru a putea vorbi cu certitudine absoluta de legaturi clare de cauzalitate. Este clar insa ca modul in care s-a schimbat alimentatia pe parcursul acestor ani are efecte adanci asupra starii de sanatate.
Satul francez Barjac, folosit de Jean Paul Jaud pe post de contragreutate a acestor statistici, a decis sa puna capat acestei inertii si sa elimine din alimentatie toate pericolele la adresa sanatatii copiilor, pregatind pranzul scolar cu ingrediente 100% naturale. Mai mult, copiilor li s-a construit o sera, unde invata sa planteze, sa cultive si sa recolteze legume; placerea de a le manca este cu atat mai mare.
Romania se gandeste prea putin la alimentatia nesanatoasa, vorbeste prea putin despre asta si, in consecinta, face si mai putin – adica aproape nimic. Lipsa de bani, lipsa de timp si, inainte de toate, lipsa de informare forteaza multi parinti sa nu constientizeze riscurile – adica bolile ascunse in produsele ambalate colorat care devin pachetelul pentru pauza mare sau masa de seara a copilului. Cum spuneam si cu alta ocazie, totul incepe de la educatia nutritionala, in paralel cu reglementarea mult mai severa atat a substantelor folosite in agricultura si industria alimentara, cat si a publicitatii acestor produse.
Altfel, copiii nostri nu numai ca ne vor acuza, dar vor suferi enorm." SURSA
Notă: Putem adăuga la acest cumul de factori și vaccinurile băgate cu forța printr-un viol medical, în corpul acestor copii. De fapt este vorba de un act criminal, prin care se injectează substanțe necunoscute, printr-un obiect ascuțit (siringa), împotriva voinței copilului sau mai nou și al părinților (căci se pare că legea obligativității vaccinării copiilor a trecut azi).
In completare cititi si:
1) Cartea "Vaccinarea: eroarea medicala a secolului" de Louis de Brouwer din care puteti citi extrase AICI si o puteti achizitiona AICI
2) Cartea "Vaccinurile: preventie sau boala? O noua patologie pediatrica" de Christa Todea-Gross (pe care o oputeti citi AICI si cumpara AICI)
3) Au inceput sa recunoasca: Vaccinurile provoaca AUTISM, Sindromul morţii subite a sugarului, epilepsie, boli autoimune incurabile, encefalopatii etc. (+ multe alte informatii importante despre vaccinuri)
8) Grigore Mihaescu Imunologie si imunochimie 2001, Ed. Universitatii Bucuresti
9) Lucrari practice – Biochimia acizilor nucleici si biologie moleculara 2009, Univ. Bucuresti
10) Curs de biologie moleculara Univ Testemitanu Moldova, Chisinau, 2000
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!