Ieşirea Din MATRIX: FAHRENHEIT 451 - temperatura la care arde hârtia (filmul de weekend)

sâmbătă, 20 octombrie 2018

FAHRENHEIT 451 - temperatura la care arde hârtia (filmul de weekend)


FAHRENHEIT 451 (2018)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film ce se dorește a fi o interpretare mai modernă, o re-ecranizare a cărții lui Ray Bradbury (primul film a apărut în 1966), un film clasic despre cenzură și dictatură cu mască democratică.

"Filmul este scris și produs de Ramin Bahrani și este bazat pe o carte cu același nume, Fahrenheit 451 de Ray Bradbury.

Totul se întâmplă într-o Americă a viitorului, filmul urmărește un „pompier” a cărui meserie este să ardă cărțile care în societatea de atunci erau ilegale, însă el începe să își pună întrebări despre societatea în care trăiește după ce se întâlnește cu o femeie tânără. După premiera de la Festivalul de Film de la Cannes 2018, filmul s-a lansat pe HBO în 19 mai 2018.

În viitor, după al doilea război civil, cea mai mare lectură din America este limitată la internet și se numește „cei 9” și majoritatea cărților sunt interzise. Restul cărților trebuie să fie arse de către pompieri care fac parte din Minister, un regim fascist dictatorial care susține faptul că dacă se citește literatura „greșită” pot apărea diferite probleme, precum: nefericire, probleme mentale și conflict de opinii. Guy Montag, un pompier din Cleveland, își face treaba fără să pună întrebări, crezând că dacă îi urmează pașii tatălui lui, servește și protejează societatea. Toate acestea se schimbă când se întâlnește cu o informatoare pe nume Clarisse, care îl face să își calculeze acțiunile și îi spune o parte din adevărata istorie a Americii și cum a crescut atât de mult Ministerul. Când într-un final el decide să se împotrivească și înțelege cum „Eels” (proscrișii cititori) citesc, el realizează că vrea și el să citească. Montag decide să îi ajute pe rebeli care au un plan să reproducă toată informația lor prin animale. Acest grup de rebeli a introdus nenumărate cărți în ADN-ul unei păsări, ca aceasta să poată astfel încât să poată trăi și să supraviețuiască încercărilor pompierilor de a distruge cărțile. " SURSA

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

Calitate HD 720P

Server 1 - vezionline

Server 2 - divixfilmeonline

Server 3 - HBOGO (7 zile gratis)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...