vineri, 7 octombrie 2016

DIVERGENT - Primul film din seria de 3

DIVERGENT (2014)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, foarte interesant si plin de mesaj, primul dintr-o trilogie.
Un al 4-lea film al seriei, Acendant, este momentan in stand by (asteptare) si nu se stie momentan daca se va mai face sau nu.

"Divergent este un film științifico-fantastic și de acțiune american din anul 2014. Este regizat de Neil Burger, scenariul este scris de Evan Daugherty și Vanessa Taylor,fiind bazat pe romanul omonim de Veronica Roth.

Filmul este prima parte din seria The Divergent și este produs de Lucy Fisher, Pouya Shabazian și Douglas Wick. Povestea filmului are loc într-o versiune distopică postapocaliptică a orașului Chicago unde oamenii sunt împărțiți în facțiuni diferite bazate pe virtuțile umane. 
Beatrice Prior este avertizată că ea este Divergent și, astfel, nu se va potrivi în oricare dintre facțiuni și, în curând, descoperă un complot sinistru care mocnește în societate ei aparent perfectă." SURSA

Notă: Cine are ochi de văzut vede ... filmul este plin de trimiteri, de săgeți către direcția în care se îndreaptă lumea actuală. Tendința către o societate super tehnologică depopulată, în care o elită care se crede Dumnezeu pe Pământ centrează și dă cu capul, o societate care sub masca unei democrații evoluate, este de fapt o dictatura fascistă plină de idei preconcepute și care are tendința să elimine neadaptații sau pe acei indivizi care nu se încadrează în ștanța lor, indivizi care ar avea potențialul să distrugă, să scuture din temelii șubreda fundație a acestui tip de sistem dictatorial. 
Aparent, anumite instrumente in cazul de față, unul prin care ni se testează abilitățile, predispozițiile, pot părea binevenite și ar putea fi, acolo unde există liberă alegere, liber consimțământ și nu o impunere ... Sub pretexte frumoase se impun sau se doresc impuse fortat și în societatea actuală multe multe lucruri îndoielnice sau posibil benefice, acolo unde exista libera alegere reala (vezi vaccinurile, democratia americana, sistemul parlamentar, politicienii si partidele, microcipurile (care momentan sunt in majoritatea actelor si cardurilor bancare), eliminarea banilor lichizi, samd) ...  
Ti se mai da aparenta ca tu alegi, ca asa e cel mai bine, ca tu vrei asta, samd ... Aparențe, aparențe, aparențe ... minciuni menținute prin intermediul propagandei ... Nu nu suntem trasi la ștanță ... suntem indivizi unici, iar pe fruntea noastra nu scrie ce anume vom face clar ... suntem ca niste celule stem de fapt si in functie de anturajul, locul, influentele exterioare , mediul in care traim, luam anumite decizii care ne vor indrepta catre o specializare sau alta ... avem in noi potentialul sa fim orice dorim sa fim ... Sigur, exista si cazuri speciale de indivizi care probabil, vin cu un bagaj din vieti anterioare, copii exceptionali care vin cu talente diverse (pianisti exceptionali, pictori, samd), indivizi care in aparenta au o traiectorie mai clara. dar si acestia pot schimba macazul oricand ... Putem fi straluciti matematicieni, dar si cu inclinatie artistica si cu o putere de daruire si altruism ... e mai greu, dar nu imposibil ... ideea ca noi suntem predispusi sa facem doar anumite lucruri toata viata mi se pare extrem de limitata si limitatoare pentru cei care cred in ea.
In fine, mai vorbim pe tema asta cand vom prezenta celelalte doua filme ale trilogiei.

VEDEȚI FILMUL TRADUS,
 HD 720p
AICI - link 1


sau AICI - link 2

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...