Ieşirea Din MATRIX: DIVERGENT - Primul film din seria de 3 - filmul de week-end

vineri, 7 octombrie 2016

DIVERGENT - Primul film din seria de 3 - filmul de week-end

DIVERGENT (2014)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, foarte interesant si plin de mesaj, primul dintr-o trilogie.

Un al 4-lea film al seriei, Acendant, este momentan in stand by (asteptare) si nu se stie momentan daca se va mai face sau nu.

"Divergent este un film științifico-fantastic și de acțiune american din anul 2014. Este regizat de Neil Burger, scenariul este scris de Evan Daugherty și Vanessa Taylor,fiind bazat pe romanul omonim de Veronica Roth.

Filmul este prima parte din seria The Divergent și este produs de Lucy Fisher, Pouya Shabazian și Douglas Wick. Povestea filmului are loc într-o versiune distopică postapocaliptică a orașului Chicago unde oamenii sunt împărțiți în facțiuni diferite bazate pe virtuțile umane.

Beatrice Prior este avertizată că ea este Divergent și, astfel, nu se va potrivi în oricare dintre facțiuni și, în curând, descoperă un complot sinistru care mocnește în societate ei aparent perfectă." SURSA

Notă: Cine are ochi de văzut vede ... filmul este plin de trimiteri, de săgeți către direcția în care se îndreaptă lumea actuală. Tendința către o societate super tehnologică depopulată, în care o elită care se crede Dumnezeu pe Pământ centrează și dă cu capul, o societate care sub masca unei democrații evoluate, este de fapt o dictatura fascistă plină de idei preconcepute și care are tendința să elimine neadaptații sau pe acei indivizi care nu se încadrează în ștanța lor, indivizi care ar avea potențialul să distrugă, să scuture din temelii șubreda fundație a acestui tip de sistem dictatorial.

Aparent, anumite instrumente (in cazul de față, unul prin care ni se testează abilitățile), predispozițiile, pot părea binevenite și ar putea fi, acolo unde există liberă alegere, liber consimțământ și nu o impunere ... Sub pretexte frumoase se impun sau se doresc impuse fortat și în societatea actuală multe multe lucruri îndoielnice sau posibil benefice, acolo unde exista libera alegere reala (vezi vaccinurile, democratia americana, sistemul parlamentar, politicienii si partidele, microcipurile (care momentan sunt in majoritatea actelor si cardurilor bancare), eliminarea banilor lichizi, samd) ...
.  
Ti se mai da aparenta ca tu alegi, ca asa e cel mai bine, ca tu vrei asta, samd ... Aparențe, aparențe, aparențe ... minciuni menținute prin intermediul propagandei ... Nu, nu suntem trasi la ștanță ... suntem indivizi unici, iar pe fruntea noastra nu scrie ce anume vom face clar ... suntem ca niste celule stem de fapt si in functie de anturajul, locul, influentele exterioare, mediul in care traim, luam anumite decizii care ne vor indrepta catre o specializare sau alta ... avem in noi potentialul sa fim orice dorim sa fim ...

Sigur, exista si cazuri speciale de indivizi care probabil, vin cu un bagaj din vieti anterioare, copii exceptionali care vin cu talente diverse (pianisti exceptionali, pictori, samd), indivizi care in aparenta au o traiectorie mai clara. dar si acestia pot schimba macazul oricand ... Putem fi straluciti matematicieni, dar si cu inclinatie artistica si cu o putere de daruire si altruism ... e mai greu, dar nu imposibil ... ideea ca noi suntem predispusi sa facem doar anumite lucruri toata viata mi se pare extrem de limitata si limitatoare pentru cei care cred in ea.

In fine, mai vorbim pe tema asta cand vom prezenta celelalte doua filme ale trilogiei.

SUGESTIE: Folosiți programele de tip ADBLOCKER, gen Fair AdblockerAdBlock Plus șamd (atât browserele Chrome cât și Firefox, Opera și altele, au de obicei niște magazine de extensii, add on-uri de unde se pot instala gratuit aceste ad blockere). Atenție, nu se vor bloca chiar toate paginile de reclamă, iar unele servere cer anume ca Ad Blocker-ul sa fie dezactivat ca să fie văzute filmele, deoarece majoritatea acestor servere traiesc de pe urma reclamelor ce se deschid atunci când dați click pe paginile ce apar cu duimul - ceea ce nu vă recomand). Recomandarea este ca imediat ce se deschide o pagina să o închideți, deoarece nu odată sunt redirecționări către instalări de programe și jocuri îndoielnice.

Vizionare Plăcută!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI
Calitate HD 720p


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...