Ieşirea Din MATRIX: MICUL BUDDHA (1.10.2016)

APEL UMANITAR

Dragi prieteni și cititori ai blogului, apelăm la voi pentru a-l ajuta cu o donație pe cel mai prolific traducător din media alternativă, pe Marian Matei, proprietarul blogului DEZVĂLUIRI antiiluzii.blogspot.com, (care are la activ peste 550 de documentare și filme traduse + sute de articole de mărimea unor broșuri, la fiecare documentar de pe blogul lui, articole extrem de documentate) deoarece are cataractă la ambii ochi și aproape nu mai vede deloc, iar aceasta avansează rapid, în ciuda metodelor alternative folosite până acum. A sperat până în ultimul moment să scape de operație, însă degeaba. Treaba este destul de urgentă deoarece se poate ajunge la glaucom, iar atunci se instalează orbirea completă care nu prea se mai poate opera.

O operație cu laser, cu schimbare de cristalin și analize, tratament post-operator și tot poate duce la 2000 de Euro/ochi sau mai mult (i s-ar fi spus chiar posibil 9500 lei/ochi, funcție de dioptrii șamd - se negociază ca la tarabă se pare - vedeți o listă de prețuri AICI), deci peste 4000 de Euro/ambii ochi.

Deci orice DONAȚIE este binevenită.


Contul este la ING pe numele Marian Matei și are numărul RO87INGB0000999907410339. Contul la PayPal este pe adresa matt_m_d@yahoo.com (se poate plăti și doar cu cardul, fără să fie necesar un cont PayPal).


În clipa asta s-au strâns 1198 Euro și 8478 Lei de la 71 de donatori. Mai multe detalii AICI.


ULEIURI CBD - uleiuri miraculoase

Image and video hosting by TinyPic

sâmbătă, 1 octombrie 2016

MICUL BUDDHA (1.10.2016)

LITTLE BUDDHA (1994)

Continuăm astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, care ne aduce in vizor una din principalele dovezi ale reincarnarii.

Iata cateva informatii despre film (atentie - Spoilere).

Micul Buddha (în engleză Little Buddha) este un film din 1994, regizat de regizorul italian Bernardo Bertolucci și avându-i în rolurile principale pe Bridget Fonda și Keanu Reeves. Produs de partenerul obișnuit al lui Bertolucci, producătorul britanic Jeremy Thomas, el a marcat reîntoarcerea echipei către Orient după Ultimul împărat.

Micul Buddha este o poveste despre un grup de călugări budiști, condus de Lama Norbu (Ruocheng Ying), care caută copilul în care s-a reîncarnat marele său învățător budist Lama Dorje (Geshe Tsultim Gyeltsen). Lama Norbu și colegii săi călugări cred că au găsit un candidat pentru reîncarnarea lui Dorje în persoana unui băiat pe nume Jesse Conrad (Alex Wiesendanger) din Seattle. În timp ce Jesse este fascinat de călugări și de modul lor de viață, părinții lui, Dean (Chris Isaak) și Lisa (Bridget Fonda), se tem, iar temerea lor se transformă aproape în ostilitate atunci când Norbu îi anunță că și-ar dori să-l ia pe Jesse cu el in Bhutan pentru a fi testat. 
Tatăl lui Jesse își schimbă opinia, cu toate acestea, după ce unul dintre prietenii săi apropiați se sinucide, părând să realizeze că ar putea exista mai mult în viață decât muncă și bani. Apoi, el decide să meargă în Bhutan, împreună cu fiul său. În Nepal, ei se întâlnesc cu doi copii care sunt și ei candidați, Raju (Rajuh Lal) și Gita (Greishma Makar Singh).
În film, Lama Norbu se referă la povestea vieții lui Buddha, care este o linie de acțiune din film. În această reprezentare, un prinț hindus numit Siddhartha (Keanu Reeves) începe o călătorie pentru a obține o mai mare conștientizare. Pe măsură ce progresează, el învață adevăruri profunde despre natura vieții, conștiință și realitate. În cele din urmă, el se luptă cu Mara (un demon care reprezintă ego-ul), care încearcă în mod repetat să-l abată și să-l distrugă pe Siddhartha. Printr-o concentrare detașată de lume și prin realizarea în final a naturii iluzorii a ego-ului său, Siddhartha atinge iluminarea.

În final, se constată că toți cei trei copiii sunt reîncarnări ale lui Lama Dorje, manifestări distincte ale corpului său (Raju), ale vorbirii (Gita) și ale minții (Jesse). Are loc o ceremonie și tatăl lui Jesse află lucruri legate de budism. Reîncarnarea lui Lama Dorje reprezintă cele mai importante trei aspecte ale vieții. După ce și-a dus sarcina la bun sfârșit, Lama Norbu intră într-o stare profundă de meditație și moare din propria voință. După ce începe ceremonia funerară, Lama Norbu vorbește copiilor, aparent dintr-un plan mai înalt, spunându-le să aibă compasiune. Chiar înainte de rularea genericului de final, copiii sunt văzuți aruncând cenușa lui în diferite locuri.

La sfârșitul genericului de final, mandala de nisip, care a fost văzută în procesul de realizare în timpul filmului, este distrusă cu o lovitură rapidă. (un simbol al detasarii ... indiferent cata munca si suflet pui in a construi viata ta, totul se poate spulbera intr-o clipa, iar viata ne ofera adeseori aceasta lectie ... pentru a nu fi complet dezechilibrat interior in astfel de momente, un antrenament este necesar, iar construirea si distrugerea unei mandale pe langa alte semnificatii, ajuta in aceasta privinta n.n.).

Thomas și-a format o relație cu lama budist tibetan din Bhutan Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche, care a fost consilier al filmului și a continuat să-l ajute să facă mai multe filme precum The Cup (1999) și Travelers and Magicians (2003).
În afară de Kathmandu, o altă proeminentă locație din Nepal folosită în film a fost orașul Bhaktapur.
Sogyal Rinpoche și Dzongsar Jamyang Khyentse Rinpoche — amândoi învățători tibetani identificați ca lama reîncarnați sau tulku — apar în film. Sogyal Rinpoche interpretează în secvențele de început rolul lui Khenpo Tenzin, iar Khyentse Rinpoche apare aproape de final când Lama Norbu este văzut meditând în timpul nopții. Khyentse Rinpoche a servit pe post de consultant al lui Bertolucci pentru acest film. Într-un documentar ulterior despre Khyentse Rinpoche intitulat Words of my Perfect Teacher, rolul său în film este discutat prin intermediul unui scurt interviu cu Bertolucci.

Venerabilul Khyongla Rato Rinpoche îl interpretează pe starețul mănăstirii."

Notă: Filmul ne prezintă într-o formă destul de romanțată, modificată și înflorată o mică părticică a vieții lui Siddharta Gautama ... Ca si in cazul altor maestrii spirituali de importanta planetara, aflati in centrul marilor religii, exista foarte multe povesti adiacente sau chiar contradictorii in functie de secta, traditia sau cultul din cadrul religiei respective. In acest film gasiti una din versiuni, esentializata ... O poveste mai apropiata de cel care a fost Buddha puteti sa gasiti in documentarul VIATA LUI BUDDHA, publicat pe blog.


VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI, HD 720p:

sau AICI - link 2

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...