Ieşirea Din MATRIX: ZI DUPĂ ZI - filmul de week-end

sâmbătă, 23 iunie 2018

ZI DUPĂ ZI - filmul de week-end


EVERY DAY (2018)


Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu unul care chiar ne-a surprins extrem de plăcut, unul dintre cele mai frumoase filme văzute în ultima vreme, un film care dă de gândit, este emoționant și te pune să vezi viața și din altă perspectivă, iar ideea principală este: dacă nu ai corp fizic, sau daca ești în fiecare zi în alt corp fizic, cine mai ești tu cu adevărat?

Dar pe scurt, despre ce este vorba:

"Bazat pe aclamatul roman "Every Day", un bestseller New York Times scris de David Levithan (carte tradusă și în română, pe care o puteți cumpăra de AICI), filmul cu același nume spune povestea lui Rhiannon, o adolescentă de 16 ani care se îndrăgostește de o entitate misterioasă, pe nume "A", care ocupă involuntar, dar inevitabil, în fiecare zi, corpul unui alt adolescent. Simțind că între ei se stabilește o legătură incredibil de puternică, Rhiannon și A se străduiesc să se regăsească în fiecare zi, fără să știe ce sau pe cine va aduce ziua următoare. Cu cât cei doi se îndrăgostesc mai tare unul de celălalt, cu atât mai mult consecințele acestei iubiri în care la fiecare 24 de ore partenerul este altcineva (și totuși același), apasă mai tare asupra lor, obligându-i pe Rhiannon și A să ia cea mai grea decizie din viața lor." SURSA

Notă: În esență suntem suflete (scântei divine, picături de Dumnezeu) și în ultimă instanță spirit, unicul spirit, Dumnezeu care în realitate îmbracă toate formele multiversului, iar noi ca și picături (oceane care se cred picături) trăim experiența uitării de sine, uităm cine suntem cu adevărat identificându-ne cu o anumită formă.

În spiritualitate fenomenul descris în film ar putea fi asociat Walk In-ului sau Phowa (la tibetani), doar că aceste fenomene au o natura mai puțin tranzitorie decât cea descrisă în film, care ar putea semăna cu un fel de posesie, mai degrabă. Însă deoarece entitatea care poseda era una de natură ce părea benignă (deoarece nu invada spațiul altora la voință - în afară de cazul cu fata sinucigașă care a dorit s-o ajute și al băiatului Alexander de la final, căruia i-a lăsat totuși amintirile și o experiență de iubire de neuitat cu o ființă deosebit de frumoasă) e un fel de posesie mai puțin negativă, am putea spune.

Mai multe detalii despre acest fenomen, după film, mai jos.

În film este evident vorba de un suflet care te vede și te iubește așa cum ești? Ați putea să iubiți și voi un suflet care este dincolo de forma pe care o îmbracă cineva? Să iubiți acea prezență radioasă, blândă, prezentă, iubitoare din celălalt dincolo de forma pe care o îmbracă?

Vorba aceea : Sufletul contează (click AICI să înțelegeți ironia).

Dacă întâmplarea făcea ca acest suflet să se apropie de tipă prin altcineva decât prin iubitul ei, mai reușea să-l "vadă" după aceea?

Expresia TE VĂD folosită ca să explice că vede ceva dincolo de formă, mi se pare deosebit de profundă și-mi amintește faza din Avatar, când cei doi reușeau să se vadă, dincolo de forma îmbrăcată.

În ultimă instanță corpul este doar o pânză de păianjen care să-ți capteze atenția și apoi să te facă să vezi lucrurile și dincolo de el. Fără această pânză de păianjen plăcută, atractivă, am mai putea să vedem sufletul?

Oricum filmul ne prezintă o experiență unică, care ne forțează să transcendem forma, să ne depășim prejudecățile și atașamentele legate de un corp sau altul, să medităm la natura tranzitorie, efemeră a corpului nostru fizic, și-l consider un film cu adevărat de excepție.

Romanul Zi După Zi de  David Levithan poate fi cumpărat de AICI.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI
Calitate HD 720p



FENOMENUL SPIRITUAL WALK-IN

"DEFINIŢIE: Când un Spirit părăseşte definitiv corpul cu mult timp înainte de sorocul morţii fizice, iar un alt Spirit intră în acel corp uman pentru restul vieţii, avem de a face cu fenomenul Walk-in. În limba engleză, Spiritul care iese se numeşte "Walk-out", iar cel care intră se numeşte "Walk-in". Fenomenul se mai numeşte şi "transfer de conştiinţă" sau "schimb de suflete". Nu trebuie confundat cu "posesiunea demonică", care este temporară. Aici e vorba de o experienţă psihică foarte intimă, relativ nespectaculoasă şi definitivă. În budismul tibetan, fenomenul este denumit "PHOWA", având dedicate multe învăţături despre părăsirea conştientă a trupului în momentul morţii naturale.

Spiritul Walk-in, odată încarnat, va prelua frâiele Minţii şi va uita cum a ajuns aici. De fapt, chiar şi atunci când ne-am încarnat într-un embrion încă nenăscut, Spiritul nostru a uitat de realitatea astrală de unde provine… Şi nici acum, când citim aceste rânduri, nu prea suntem conştienţi de originea noastră spirituală, nu-i aşa? Spiritul Walk-in se va familiariza treptat cu amintirile, mediul şi anturajul omului respectiv, adică personalitatea sa exterioară. Totuşi, imediat după transferul de conştiinţă, omul va începe să se transforme radical, apropiindu-se de personalitatea sa profundă, spirituală.

Înţelepciunea tibetană are printre stanţele sale una care afirmă: "Un corp puternic şi o minte bună sunt lucruri pe care ar fi îngrozitor să le pierzi". Noi putem înţelege mai mult, şi anume că este extraordinar să le poţi dobândi! Pentru un Spirit neîncarnat este destul de dificil să obţină un corp uman la dorinţă. De obicei, este obligat să accepte lungul şi durerosul proces al naşterii, copilăriei, maturizării, cu toate riscurile aferente traiului printre oameni păcătoşi şi ignoranţi. Iată însă că este posibil, în anumite circumstanţe speciale, să se încarneze instantaneu, ocolind evoluţia umană normală şi preluând "la cheie" un trup uman.


CONDIŢII: Spiritul Walk-out trebuie să îşi dea în prealabil acordul pentru transfer, considerând că şi-a terminat lecţiile de viaţă şi dorindu-şi să plece către lumi astrale mai bune. S-ar părea că acest Spirit a ajuns la un punct critic al dezvoltării sale umane, acceptând părăsirea planului terestru ca fiind cea mai bună alternativă pentru evoluţia sa ulterioară. Acest lucru se poate întâmpla în circumstanţe precum următoarele:

- o depresie îndelungată, dusă până la limita sinuciderii (cu sau fără tentativă de sinucidere).

- o experienţă în preajma morţii, când corpul a suferit traumatisme îngrozitoare în urma unor accidente sau altor evenimente nefaste (operaţii medicale etc).

- perioade îndelungate în care pacientul zace bolnav fără cunoştinţă, în comă etc.

Cam acestea sunt - în general, dar nu exclusiv – condiţiile transferului. Pot fi utilizate, la fel de bine, trupuri de copii sau maturi.

DIFICULTĂŢI: Tranziţia este rapidă, dar urmează o perioadă dificilă pentru Spiritul Walk-in. Fiind o entitate diferită, deşi în acelaşi corp uman, Walk-in se simte cumva străin de persoanele din jur, în ciuda păstrării amintirilor trupeşti. Adaptarea sa la noua situaţie existenţială poate dura luni de zile sau chiar ani atunci când există incompatibilităţi energetice majore. Este obligat să elimine resturile karmice din aură, rămase de la fostul locatar, ceea ce implică un efort psihologic intens. Uneori, Spiritul nu preia toate amintirile fostei persoane, putând chiar să nu recunoască persoanele din jur. De obicei, Mintea nu deţine toate cunoştinţele dorite de noul Spirit locatar şi acesta nu găseşte nici relaţiile umane de care are nevoie, ceea ce îl va face să se reorienteze total în plan afectiv, social şi cultural. De cele mai multe ori, schimbarea dramatică de personalitate pune probleme prietenilor, rudelor, care nu înţeleg "unde s-a dus" omul pe care îl ştiau.

MOTIVAŢII: În marea lor majoritate, Walk-in sunt Spirite care au de realizat o misiune spirituală în lumea materială, dar, din diverse motive, ei nu doresc sau nu au nevoie să îşi piardă timpul încarnându-se într-un nou-născut şi aşteptând ca trupul să se maturizeze. De obicei, ei vor să îşi ajute semenii în calitate de vindecători sau sfătuitori spirituali. Noua lor personalitate este mai plină de compasiune, iubire, bunăvoinţă decât înaintea transferului de conştiinţă. De obicei, Spiritul a avut aceeaşi ocupaţie şi în viaţa anterioară, de unde îşi trage talentul. Se spune că din ce în ce mai multe persoane au experienţe de tip Walk-in, datorită schimbărilor planetare care se petrec în prezent, care necesită încarnarea multor entităţi superioare, ce pot manifesta o mare dragoste pentru Pământ şi locuitorii săi.
Mai poate exista, mai rar, şi situaţia neplăcută când Spiritul Walk-out nu mai suportă decăderea morală la care a ajuns omul în care este încarnat, neputându-l controla şi orienta spre aspectele nobile, curate, bune ale vieţii. În această situaţie dramatică şi dacă nu poate pune la cale moartea omului, în ultimă instanţă, el poate decide părăsirea corpului înainte de sorocul morţii. Din nefericire, corpul său va fi preluat de către un Spirit Walk-in compatibil cu viciile şi păcatele sale, adică omul va decade şi mai mult după transferul de Spirite.SURSA și mai multe detalii AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...