Ieşirea Din MATRIX: Divizia FRINGE (de frontieră)

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

sâmbătă, 27 februarie 2016

Divizia FRINGE (de frontieră)

FRINGE (2008 - 2013)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un serial sf exceptional, unul din cele mai bune seriale vazute vreodata. 

Mai intai cateva cuvinte despre film:

Fringe este un film serial science fiction american coprodus de J. J. Abrams, Alex Kurtzman și Roberto Orci. Seria are în plin plan o Divizie FBI, cu sediul în Boston, Massachusetts. Echipa folosește știință "fringe" neortodoxă și tehnici FBI de investigații în investigarea unor serii de fenomene inexplicabile, adesea înspăimântătoare, denumite "tiparul" (the pattern), care se desfășoară de-a lungul globului. Serialul a fost descris ca un amestec între The X-Files, Altered States, The Twilight Zone și Dark Angel.
"Fringe depășește barierele imaginației, ale fizicii teoretice ce stă cuminte scrisă pe hȃrtie și arată concret, cu dovezi științifice, ȋn imagini mișcatoare și sunet (chiar și ȋn calitate HD) că orice este posibil. Da, orice.

Fringe, mai exact, este o divizie din F.B.I. care se ocupă de incidente supranaturale și ȋncearcă să afle originea acestora. Ȋn primul sezon episoadele diferă, urmȃnd ca ȋn sezoanele următoare să aibă legătură ȋntre ele, ceea ce le face mai dificil de urmărit. Ȋn centrul acțiunii sunt Olivia Dunham, o femeie a cărei singură frică este cea de singurătate, Walter Bishop, un geniu științific cu enervant de multe pierderi de memorie (care prin candoarea si genialitatea lui, ofera un contrast extrem de comic si savuros filmului n.n.), Peter Bishop, un tip carismatic cu prieteni care-i pot face rost de orice, și o asistentă de laborator căreia Walter ȋi uită mereu numele, deci n-o să stric surpriza.

Olivia Dunham este agentul care vrea să se implice în toate, chiar dacă de multe ori spune “ȋmi pare rău, ar fi trebuit să te ascult și să mă duc acasă”. Uneori, din dorința de a face prea mult bine, sfȃrșește prin a face mai mult rău, dar tȃnărul Peter are o răbdare de fier și o scoate de fiecare dată din belele. Așa cum ne-am aștepta și toți ne-am dori, ȋntre Olivia și Peter se dezvoltă o relație specială, fiecare devine un suport moral pentru celălalt și ajung să-și salveze reciproc viețile ȋn repetate rȃnduri.

Peter Bishop e un băiat simpatic, pare mereu obosit din cauza cearcănelor care, odată cu trecerea sezoanelor par să se facă din ce ȋn ce mai mari. Ȋn afară de șeful diviziei, Phillip Broyles care, indiferent dacă Manhattan ori S.U.A. sunt în pericol, trebuie să se gȃndească de mai multe ori ȋnainte de a lua o decizie, Peter este cel mai rațional dintre toți – fapt ce ȋi va dăuna ȋn relația cu cei din jur.
Walter Bishop cel bătrȃn (John Noble, apare ȋn Lord of the Rings: The Return of the King) trebuie să repare stricăciunile făcute de Walter Bishop cel tȃnăr – un geniu care ajunge să stăpȃnească legile fundamentale ale fizicii și chiar să le schimbe, fără frică de providență, pentru că el ȋnsuși se vede ca fiind un Dumnezeu.

Pe parcursul sezoanelor, vedem de la răsturnări de situații, pȃnă la răsturnări de suflete sau amintiri. Și nu ȋn genul romance, ci la propriu. Multe lucruri abstracte apar și dispar ori sunt ascunse și apoi găsite. Gȃndul că ți-ai putea scoate efectiv o amintire din cap ȋți surade, nu? Da, și mie.

Serialul te ajută, ȋți ofera direcții de căutare, iar tu poți ȋn felul ăsta să știi mai multe despre ce se ȋntȃmplă acolo. Uneori, dialogul dintre personaje dispersează ceața adusă ȋn capul tău de articolele mult prea tehnice de pe wikipedia. Asta-i și frumusețea: o explicație practică. Fringe este un curs așa cum am vrea să fie toate.

Precum am spus la ȋnceput, ȋn acest serial orice este posibil. Pregătește-te să vezi cum se ȋntamplă tot ce nu credeai că este posibil vreodată." 


Nota Noastra: Acest serial depaseste cu mult X-Files ca mod de abordare si prin profunzimea stiintei implicate in investigatiile realizate. Este un serial fascinant, minunat, superb, epic!

VEDEȚI SERIALUL

AICI

Un comentariu:

doru.dascalu spunea...

Printre puţinele seriale pe care le-am urmărit cu sufletul la gură. Într-adevăr este un serial ce abundă de multă ştiinţă şi dacă nu ai o cultură solidă, creierul "odihnit" îl respinge. Vorbesc din experienţă, pentru că recomandându-l multora şi cerându-le părerea, 99% dintre ei mi-au spus ceva de genul: "du-te bă de aici cu serialul tău, ăla e serial?!" Realitatea actuală, împletită cu ceva ficţiune este reţeta de succes folosită de realizatorii serialului.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...