Ieşirea Din MATRIX: SECTA - filmul de uichend

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

vineri, 19 iulie 2019

SECTA - filmul de uichend


Секта (2011)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film rusesc, inspirat din realitate (dacă am înțeles bine), un film prin care ni se arată modul în care anumiți indivizi ajung prin anumite grupări religioase, spirituale sau în diverse confesiuni, ordine, societăți sau secte (și pe bună dreptate în anumite cazuri, cum ar fi și cel din filmul de azi). 

Dar despre ce este vorba pe foarte scurt:


¨Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența.”

Notă: Interesant este că filmul este considerat ortodox,  fiind postat pe diverse site-uri ortodoxe, deși în film nu se face nicio referire la credința ortodoxă sau biserică. 

Din punctul meu de vedere și biserica ortodoxă este tot o sectă, iar pe la mânăstiri găsești adeseori oameni, care ca în filmul de față, nu au găsit refugiu în altă parte și au ajuns sub aripa protectoare a unor preoți, călugări șamd.  Și la fel sunt îndoctrinați în fel și chip și acolo oamenii și sunt manipulați, folosiți șamd.

Fiind trecut printr-o astfel de grupare, am mirosit imediat mult adevăr în acest film și modul pervers în care liderii charismatici al unor astfel de grupări manipulează behehăițele, cu tot felul de texte înalte, clarviziuni zguduitoare și misiuni planetare. 

Însă eu personal tind să cred că astfel de indivizi, grupări sunt necesare căci karma de prostie e multă și grea, iar cineva trebuie să le-o ardă ... să le „ardă” (în cazul femeilor), iar astfel de paraziți apar ca o echilibrare firească, atunci când discernământul lipsește. 

Că există și cazuri de sinucideri în masă sau se ajunge la situații mortale, asta e un risc, adeseori asumat, de cei implicați (nu și în cazul filmului de față, care ne prezintă una din situațile mai rare aș zice, când cineva e ostatic).

E foarte bine jucată impostura, spirtualitatea de fațadă, ipocrizia, aspecte pe care le-am văzut adeseori în rândul „spiritualilor” și religioșilor (aspect pe care l-am dezbătut pe larg aici pe blog), totul fiind doar un joc de fațadă, un joc de măști, în realitate urmărindu-se îmbogățirea, puterea, sexul, adică scopuri meschine, mărinte, comune, dar cu poleială spirituală, 5D, eroică, mesianică, bla bla.

P.S. Dacă are cineva o versiune calitativă mai bună sau subtitrarea separată de film, să dea un semn.

Enjoy!

Vezi filmul tradus, aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A comenta pe acest blog este un privilegiu, nu un drept.
Referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discutii.
Vă mulțumim!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...