Ieşirea Din MATRIX: RENEGATUL - Experiența secretă (filmul de weekend)

vineri, 18 august 2017

RENEGATUL - Experiența secretă (filmul de weekend)


BLUEBERRY - Renegate (2004)
L'EXPERIENCE SECRETE

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film initiatic intr-o oarecare măsură, un film care ne prezinta modalitatea prin care ne putem invinge tiranii exteriori, demonii care ne mananca zilele (politicieni, abuzatori, criminali, sistemul, samd) prin constientizarea demonilor interiori si vindecarea launtrica, sufleteasca. 

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

"Crescut de indieni, Mike Blueberry a ajuns şerif în Palomito, iar acum încearcă să menţină echilibrul precar dintre două civilizaţii, cu riscul de a nu mai aparţine nici uneia. Totul se schimbă în ziua când un ucigaş misterios, Wally Blount, transformă oraşul într-un adevărat infern şi răscoleşte amintiri din trecut. Blount caută o "comoară" indiană. Cu ajutorul lui Runi, şamanul "frate" alături de care a crescut, Blueberry trebuie să îl înfrunte pe Blount. Tot în inima munţilor sacri, Blueberry trebuie să se lupte şi cu propriii săi demoni, pentru a-şi câştiga libertatea.  Inspirat de celebrul personaj de benzi desenate Blueberry, filmul lui Jan Kounen este o combinaţie de film epic cu cowboy şi ambianţă supranaturală. Este povestea drumului iniţiatic parcurs de un om care îşi caută rădăcinile." SURSA

NOTĂ: Fimul poate părea unul foarte slăbuț până în momentul descoperirii "comorii" indiene când practic "începe" filmul, adică după jumătate... Deci aveți răbdare, căci finalul leagă totul și duce filmul pe o octavă superioară de vibrație.

Atenție spoilere!

Adevărata "comoară" indiană era de fapt una interioară, cea a cunoașterii de sine și a vindecării sufletești, care în film este oferită de o băutură care bănuim că ar fi Ayahuasca ... Sigur în zona Arizonei din SUA. Texas, Nevada sau poate a Americii Centrale, Mexicul de Nord, unde se desfășoară acțiunea filmului Ayahuasca nu este o plantă cunoscută, în acele zone folosindu-se mai mult cactușii Peyote sau San Pedro (ce conțin mescalină), ciupercile magice (ce conțin psilocibină), Datura (ce conțin scopolamină) sau Salvia Divinorum și canabis în ritualurile samanice ... Ciupercile si cactusii pot oferi viziuni extrem de potente, insa genul de ritual si de viziuni prezente in acest film ne amintesc prin specificul lor (cu serpi, anaconde, crocodili, liane, samd) de moartea specifica Ayahuascăi și de purificarea intensă specifică ei. De aceea Ayahuasca e considerată una din cele mai potente substanțe psihedelice (după iboga, cică), care aduce vindecări profunde și înțelegeri ancestrale iluminatorii. De asemenea icarosurile cantate, sasaitul specific samanilor shibipo ne indica faptul ca este vorba de ceremonia Ayahuasca.

Despre grafica video a acestor viziuni excepționale prezente în film am vorbit pe larg în cadrul articolului "Frumusetea lumilor subtile si arta izvorata din starile de constiinta extinsa" unde am prezentat cele 2 momente cu viziuni din filmul de astăzi, dar si alte 2 filmulete cu viziunile din filmul documentar "OTHER WORDLS - Alte lumi - un documentar despre experiența cu Ayahuasca", ambele filme (atat cel artistic de azi, cat si cel documentar) sunt realizate de acelasi regizor.


Regizorul, JAN KOUNEN, este discipol al vestitului saman shipibo KESTENBETSA care apare si in film (chiar el in persoana). Samanii shipibo sunt specifici zonei amazoniene deci locul lui nu avea cum sa fie in zona Americii de Nord, insa de dragul povestii, presupunem ca e ok.

Acum am gasit varianta BlueRay a filmului in format HD 720p si revazand acele momente vizionare din film cu o asemenea claritate, am realizat cat de grandios sunt realizate si ce apropiate de ceea ce poti experimenta in acele momente. 

Ca sa puteti trai cu o intensitate maxima acele momente din film (cel mai bine e sa aveti ceva la "bord", m[car c\teva fumuri, sau sa evocati momentele cand ati avut ceva potent in sistem) si imaginati-va ca in acele momente nu mai stiti cine sunteti, care e povestea vietii voastre, ca muriti fata de identificarea cu eul actual si apoi purcedeti in calatoria vizuala abandonandu-va momentului ca si cum ati fi acolo .. este o calatorie ce poate fi extrem de terifianta, dar si extrem de eliberatoare daca este traversata cu bine (iar acest lucru este posibil mai ales daca iti este alaturi un saman bun care sa merga dupa tine, la capatul Multiversului, daca este nevoie, dupa cum se intampla in acest film). Fabuloase sunt momentele din timpul viziunilor cand Mike Blueberry era efectiv pierdut sau captiv in acele lumi astrale infernale, iar icarosul samanului, vibratia luminoasa emisa de acesta, curata, restructura si ordona energia intr-un mod fractalic, armonios, luminos, asemantor unor mandale 3d si l-a scos de acolo.

Sigur, simpla experienta viziuala a acestui film nu va poate trezi prea mult, insa in ceremoniile shamanice cu Ayahuasca esti acolo, nu mai e film, te scoate din toate filmele si esti martorul prezent, aici si acum, al acestei colcaieli de energii, entitati, vibratii, sunete, care sunt pretutindeni in jurul tau si nu mai e doar film, ci o contopire totala in aceasta realitate ascunsa. 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720p

Pentru a viziona acest film subtitrat FĂRĂ RECLAME oferiți-ne minim 5 lei DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) sau abonați-vă cu 25 lei sau 5 euro/lună la canalul nostru pentru acces la toate cele restricționate, , nelimitat (timp de o lună), sau cu 50 Euro (250 lei) / an sau 100 Euro/viață prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar 

Mai multe detalii AICI

 

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 

(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

 

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

freeyourmindandheart@yahoo.com sau iesireadinmatrix@gmail.com 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.


P.S. Iată ce zice altcineva pe marginea filmului:

"Ar mai fi de mentionat aspectul de film experimental si transformarile suferite de regizor in timpul filmarilor. Kounen a descoperit cu ocazia lui, samanismul si cultura Shipibo-Conibos din Peru, iar lucrul asta se vede foarte clar in partea finala. Intregul concept al filmului e trasat pe ideea de lume spirituala la care ai acces doar prin incantatii si consum de substante “naturiste” (vezi mescalina). Idei oarecum insuficient explicate dar admirabil sustinute de efectele vizuale marca Moebius (fractali si creaturi primordiale)." SURSA


2 comentarii:

  1. Multumesc pentru recomandare. Nu-l vizionasem anterior ....a meritat, fiind unele din cele mai reusite scene despre iadurile interne si externe, despre coborarea in infernul subconstientului, despre posesii...imaginile sunt parca desprinse din experientele lui Castaneda...
    Ana

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...