Ieşirea Din MATRIX: Oglinda Neagră - Serialul de Weekend

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

vineri, 4 mai 2018

Oglinda Neagră - Serialul de Weekend


BLACK MIRROR (2011 - 2017)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un alt serial sf deosebit de bine realizat, de data asta de britanici, un fel de Zona Crepusculară sau la Limita Imposibilului, în care ne sunt prezentate anumite scenarii mai mult sau mai puțin posibile sau probabile despre viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Episoadele nu au legătură între ele și cred că multe dintre acestea merita recenzii dedicate și detaliate, însă timpul nu ne permite decât să vi-l aducem în atenție.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

"Acest serial-antologie SF explorează un viitor apropiat tehnologizat și pervertit, unde se ciocnesc cele mai mari inovații și cele mai tenebroase instincte ale omenirii." - zic cei de la NetFlix

Notă: Principala bilă neagră pentru Oglinda Neagră este faptul că sunt așa de puține episoade. Nu am reușit să urmăresc toate episoadele, însă din ce am văzut până acum, cele mai interesante, importante și intrigante, mi s-au părut următoarele: episodul 3 din sezonul I (numit "Întreaga ta istorie" - În viitorul apropiat, lumea va avea acces la un implant de memorie care înregistrează tot ce fac, ce văd și ce aud oamenii); episodul 3 din sezonul II (Momentul Waldo - Un comic ratat, care dă vocea unui urs animat pe nume Waldo, se trezește amestecat în politică după ce șefii săi vor ca Waldo să candideze în administrația publică. Un episod care ne arată cât de tâmpită și manipulabilă este de fapt, opinia publică, încât poate participa la alegeri și un personaj fictiv, de desene animate); episodul 1 din sezonul III (Cădere liberă - O femeie disperată să-și ridice cota pe rețelele sociale dă lovitura când este invitată la o nuntă de fițe. Dar călătoria până acolo e un fiasco. Interesant este că acest scenariu nu este departe de realitate, deoarece de curând, China vrea să implementeze fix acest sistem nebunesc din acest film. Acest episod mi s-a părut poate cel mai bun de până acum, în serial).

Și restul episoadelor ridică la fileu teme intrigante ce au legătură fie cu inteligența artificială, fie cu niște lumi viitoare absolut ciudățele, distopice, oricum, mai mult decât interesante care dau mult de gândit, iar asta cred că este important: SĂ GÂNDIM, să gândim critic, să vedem situațiile din cât mai multe perspective și să nu punem botul la propaganda continuă, deșănțată care ne-o servește continuu sistemul.

VEZI SERIALUL TRADUS, AICI:

Link 1 - Netflix (Prima Lună Gratuită)


Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...