Ieşirea Din MATRIX: POLLYANNA - Secretul mulțumirii, jocul bucuriei

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

sâmbătă, 8 aprilie 2017

POLLYANNA - Secretul mulțumirii, jocul bucuriei

POLLYANNA (1960)

Continuăm astazi lista de FILME DE SUFLET cu un film de weekend, ce poate fi considerat școală, care ne învață cum să vedem mereu și mereu partea bună a lucrurilor, să vedem în orice situație de viață o oportunitate, să nu deznădăjduim și să trecem cu grație mai departe.

"Pollyanna e personajul principal din romanul scris de Eleanor H. Porter - "Jocul bucuriei". Fiica unui misionar sarac, ramasa orfana intai de mama, apoi de tata, ea vine sa locuiasca impreuna cu matusa Polly. In ciuda necazurilor, Pollyanna era intotdeauna bucuroasa si multumita. 

Intrebata care e secretul ei, ea il dezvaluie: e vorba despre "jocul bucuriei": în orice situatie, să găsească un motiv pentru care e bucuroasă. Ea explică regulile jocului unei doamne ipohondre ce-si pune la punct detaliile înmormântării si îsi comandă sicriul, reusind s-o determine pe aceasta să se gândească mai mult la viata decât la moarte. 


- Vedeti, eu întotdeauna mi-am dorit o păpusă, dar nu am avut niciodată bani pentru asta. Asa că tata le-a scris altor misionari să-mi trimită o păpusă la mâna a doua ("second hand"). A fost o eroare comică. Când au venit pachetele cu ajutoare, în loc de păpusă, am primit o pereche de proteze. Bine-nteles că am fost foarte dezamăgită, dar tatăl meu a inventat atunci jocul bucuriei. "Hai să nu ne posomorâm. Să încercăm să găsim un motiv pentru care să fim bucurosi." Si ne-am jucat jocul acesta o vreme, si am început să găsesc motive să fiu bucuroasă, uitând de păpusă. 

- Ce poate fi optimist la o pereche de proteze?

- Tatăl meu a zis să fim bucurosi că nu avem nevoie de ele! 

O altă scenă minunată si plină de întelepciune îi pune în dialog pe Pollyanna si pe preotul orăselului ce obisnuia să aibă abordări amenintătoare în predicile lui, să-l portretizeze pe Dumnezeu răzbunător si darnic în pedepse. Fetita îi povesteste cum si tatăl ei avea dificultăti în a ajunge la sufletele enoriasilor până si-a dat seama si a început să aplice în activitatea lui de misionar evidentierea a ceea ce e bun în oameni, iar predicile sale s-au axat de-atunci pe textele bucuriei, texte fericite si optimiste din Biblie. 

Stiti că sunt 800 de astfel de texte vesele în Biblie? Tatăl meu spunea că dacă Dumnezeu s-a ostenit să ne spună de 800 de ori să fim veseli si să ne bucurăm, înseamnă că a vrut să facem asta. 
(în Biblie există de toate ... funcție de individ, fiecare se poate regăsi în Biblie, de la criminali odioși, la oameni buni, blânzi și iubitori ... vrei să omori pe cineva ...caută in Biblie și vei găsi pretextul perfect ... vrei să fi moral, corect, iubitor? Caută în Biblie și vei găsi motive să fi așa.... n.n.)

Pollyanna molipseste tot orăselul cu voiosia si optimismul ei si reuseste să aducă mai multă fericire si motive de bucurie locuitorilor lui."


Notă: Într-unul din primele articole de pe blogul nostru, publicat acum 8 ani în 12.02.2009, am făcut o recenzie amănunțită pe marginea acestei căi spirituale care se numește MULȚUMIREA (RECUNOȘTINȚA), SANTOSHA  în limba sanscrită și înseamnă „mulţumire”. În creştinismul ortodox se mai numeşte Euharistie. Așadar, nu mai insistăm aici pe valoarea acestui gen de atitudine.

Există o mulțime de ecranizări ale acestui film (vezi aici) însă tradusă este doar varianta publicată de noi astăzi. Mai există o variantă dublată în limba română, a variantei de film realizată de BBC din 1973 (o variantă pe care am văzut-o și este foarte foarte cu suflet), însa calitatea filmării este absolut execrabilă. Cine dorește, poate să vadă această variantă AICI. O variantă VHS Rip de relativ bună calitate este urcată pe youtube AICI (însă această variantă nu are nici subtitrare nici dublare). 

Acesta este unul dintre filmele ce merită tradus în cât mai multe variante posibile.

CĂRȚILE CU POLLYANNA, scrise de Eleanor H. Porter (inclusiv cartea în care Pollyanna devine domnișoară) le găsiți AICI (TRANSPORT GRATUIT în centrele Pickup Point).
O altă ediție a cărții poate fi găsită AICI la un preț foarte bun.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI


Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...