sâmbătă, 31 octombrie 2015

CERNEALĂ (31.10.2015)

INK (2009)

Continuam astazi lista de  FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALEcu un alt film de weekend foarte interesant şi plin de mesaj, un film aflat într-un fel, in ton cu ziua de azi, de Helăuin, însă într-un fel cu adevarat înţelept, profund ce ne ajută să înţelegem poate, altfel dimensiunea "răului" , a fortelor întunecate din jurul nostru.
 "Rar vezi oameni implicaţi în cinematografie să se arate atât de entuziasmaţi la vederea propriului film pe Pirate Bay. Adică… astfel de site-uri au fost întotdeauna văzute drept o cauză directă a scăderii veniturilor din comercializarea unui film. Şi totuşi, Jamin Winans şi Kiowa Winans au fost deosebit de încântaţi atunci când filmul lor a ajuns pe site-urile de file-sharing. Astfel, Ink, un film de care nu auzise, până atunci, decât câţiva critici, care avusese ocazia să-l vadă la Festivalul de Film din Santa Barbara, a crescut enorm în popularitate, fiind descărcat de peste 500 000 de utilizatori în numai cinci zile, în timp ce donaţiile pe site-ul propriu au început să curgă.
Filmul regizat, scris şi produs de către Jamin Winans (de altfel tot el a compus minunata coloana sonora  şi a făcut montajul filmului) este o combinaţie de stiluri: thriller-ul în genul lui Lynch şi fantasticul din seria Matrix regăsindu-se în cele 107 minute. Suspansul şi acţiunea se întrepătrund, în timp ce efectele vizuale îţi oferă o experienţă unică. Dacă vrei să-l compari cu ceva anume, încearcă Matrix, Dark City sau Donnie Darko.
ink-16Povestea este una clasică: forţele răului versus forţele binelui. Un basm modern, un conflict previzibil, însă maniera vizuală în care este “împachetată” această poveste este una impresionantă!
Emma (interpretată de către o tânără, de care sigur vom mai auzi – Quinn Hunchar) merge la culcare. În vis, însă, este răpită de către un personaj venit parcă din filmele de Holloween, pe nume Ink. Scopul acestuia: să o ducă pe Emma la Incubi (nişte umanoizi a căror faţă este distersionată de o bucată de geam - cu trimitere la anumiti demoni). Iar forţele binelui (cei care ne aduc visele frumoase) încearcă să o salveze pe Emma. Între timp, în viaţa reală, tatăl Emmei (Chris Kelly) se confruntă cu propriile lui probleme.
Ink reprezintă un proiect impresionant şi îndrăzneţ. Să încerci să pătrunzi în domeniul SF cu un buget de numai 250 000 de dolari necesită o foarte bună pricepere la folosirea şi realizarea efectelor speciale. Iar Winans reuşeşte. Deşi filmările s-au realizat în întregime pe digital. De fapt, cred că acesta este viitorul, după cum spunea şi David Lynch. Este o modalitate ieftină, care îţi oferă multă libertate.

ink-1
Odată cu apariţia lui Ink pe Pirate Bay, Jamin Winans şi Kiowa Winans au deschis un subiect de discuţie interesant: file-sharing-ul este o componentă care nu mai poate fi ignorată în zilele noastre. Ideea la care ne provoacă cei doi este: cum pot realizatorii de filme să folosească această reţea în avantajul lor. În primul rând, câştigă popularitate. Însă cum pot face şi bani din asta?"


VEZI FILMUL TRADUS, CALITATE HD 720

AICI - link 1


sau AICI - link 2
sau AICI - link 3

Nota noastra: Acesta este din fericire, un film care, in ciuda faptului ca este cvasinecunoscut, este plin de recenzii interesante, un semn clar ca a atins si a impresionat multe suflete. Nu simtim sa mai aduagam nimic. Filmul este clar de o mare complexitate si merita vizionat de mai multe ori pentru a fi patruns. Credem ca intr-adevar exista mai multe nivele de intelegere, iar autorul articolului "INK - o lectie de esoterism" explica in detaliu ce si cum. Pentru a intelege si mai in profunzime mesajul acestui film va invitam sa cititi si recenzia facuta de Livia Bonarov, AICI. Din acel articol foarte interesant, unde se explica si semnificatia numelui personajelor, extragem concluzia, care explica si numele filmului:

"Liev (anagrama de la Live - în viaţă, reală, trăitoare) e povestitoarea, dar oricarei povestiri ii trebuie Cerneala (Ink) spre a fi scrisa. Singura „lupta” e aceea de a ne aminti cine suntem. Atunci cand ne unim cu adevarul a cine suntem putem spulbera toate mastile, revenind in lumina si iubire.

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...