Ieşirea Din MATRIX: CERNEALĂ - filmul de uichend

sâmbătă, 31 octombrie 2015

CERNEALĂ - filmul de uichend

INK (2009)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend foarte interesant şi plin de mesaj, un film aflat într-un fel, in ton cu ziua de azi, de Helăuin, însă într-un fel cu adevarat înţelept, profund ce ne ajută să înţelegem poate, altfel dimensiunea "răului" , a fortelor întunecate din jurul nostru.

 "Rar vezi oameni implicaţi în cinematografie să se arate atât de entuziasmaţi la vederea propriului film pe Pirate Bay. Adică… astfel de site-uri au fost întotdeauna văzute drept o cauză directă a scăderii veniturilor din comercializarea unui film. Şi totuşi, Jamin Winans şi Kiowa Winans au fost deosebit de încântaţi atunci când filmul lor a ajuns pe site-urile de file-sharing. Astfel, Ink, un film de care nu auzise, până atunci, decât câţiva critici, care avusese ocazia să-l vadă la Festivalul de Film din Santa Barbara, a crescut enorm în popularitate, fiind descărcat de peste 500 000 de utilizatori în numai cinci zile, în timp ce donaţiile pe site-ul propriu au început să curgă.

Filmul regizat, scris şi produs de către Jamin Winans (de altfel tot el a compus minunata coloana sonora  şi a făcut montajul filmului) este o combinaţie de stiluri: thriller-ul în genul lui Lynch şi fantasticul din seria Matrix regăsindu-se în cele 107 minute. Suspansul şi acţiunea se întrepătrund, în timp ce efectele vizuale îţi oferă o experienţă unică. Dacă vrei să-l compari cu ceva anume, încearcă Matrix, Dark City sau Donnie Darko.


ink-16Povestea este una clasică: forţele răului versus forţele binelui. Un basm modern, un conflict previzibil, însă maniera vizuală în care este “împachetată” această poveste este una impresionantă!
Emma (interpretată de către o tânără, de care sigur vom mai auzi – Quinn Hunchar) merge la culcare. În vis, însă, este răpită de către un personaj venit parcă din filmele de Holloween, pe nume Ink. Scopul acestuia: să o ducă pe Emma la Incubi (nişte umanoizi a căror faţă este distersionată de o bucată de geam - cu trimitere la anumiti demoni). Iar forţele binelui (cei care ne aduc visele frumoase) încearcă să o salveze pe Emma. Între timp, în viaţa reală, tatăl Emmei (Chris Kelly) se confruntă cu propriile lui probleme.
Ink reprezintă un proiect impresionant şi îndrăzneţ. Să încerci să pătrunzi în domeniul SF cu un buget de numai 250 000 de dolari necesită o foarte bună pricepere la folosirea şi realizarea efectelor speciale. Iar Winans reuşeşte. Deşi filmările s-au realizat în întregime pe digital. De fapt, cred că acesta este viitorul, după cum spunea şi David Lynch. Este o modalitate ieftină, care îţi oferă multă libertate.


ink-1
Odată cu apariţia lui Ink pe Pirate Bay, Jamin Winans şi Kiowa Winans au deschis un subiect de discuţie interesant: file-sharing-ul este o componentă care nu mai poate fi ignorată în zilele noastre. Ideea la care ne provoacă cei doi este: cum pot realizatorii de filme să folosească această reţea în avantajul lor. În primul rând, câştigă popularitate. Însă cum pot face şi bani din asta?"


VEZI FILMUL TRADUS, CALITATE HD 720 AICI - link

Nota noastra: Acesta este din fericire, un film care, in ciuda faptului ca este cvasinecunoscut, este plin de recenzii interesante, un semn clar ca a atins si a impresionat multe suflete. Nu simtim sa mai aduagam nimic. Filmul este clar de o mare complexitate si merita vizionat de mai multe ori pentru a fi patruns. Credem ca intr-adevar exista mai multe nivele de intelegere, iar autorul articolului "INK - o lectie de esoterism" explica in detaliu ce si cum. Pentru a intelege si mai in profunzime mesajul acestui film va invitam sa cititi si recenzia facuta de Livia Bonarov, AICI. Din acel articol foarte interesant, unde se explica si semnificatia numelui personajelor, extragem concluzia, care explica si numele filmului:

"Liev (anagrama de la Live - în viaţă, reală, trăitoare) e povestitoarea, dar oricarei povestiri ii trebuie Cerneala (Ink) spre a fi scrisa. Singura „lupta” e aceea de a ne aminti cine suntem. Atunci cand ne unim cu adevarul a cine suntem putem spulbera toate mastile, revenind in lumina si iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...