Ieşirea Din MATRIX: RAVI RAVINDRA - un interviu pe marginea non-dualitatii (27.10.2015)

marți, 27 octombrie 2015

RAVI RAVINDRA - un interviu pe marginea non-dualitatii (27.10.2015)

 Ravi Ravindra, a obținut gradul de B.Sc. și M. Tech. de la Institutul Indian de Tehnologie, Kharagpur, înainte de a merge în Canada pe o bursa Commonwealth pentru a face deveni Ph.D. si MS în Fizica de la Universitatea din Toronto. Mai târziu, el a făcut un master în filozofie, și de asemenea, în momente diferite, a deținut burse post-doctorale în Fizică (Universitatea din Toronto), Istorie și Filozofie a Științei (Princeton University) și în religie (Columbia University). 
El este acum profesor emerit la Universitatea Dalhousie din Halifax (Canada), unde a slujit timp de mulți ani ca profesor în departamentele de Religie comparativă, Filosofie, și de Fizică.
  Căutarea spirituală a Ravi l-a condus la învățăturile lui J. Krishnamurti, GI Gurdjieff, la Zen si Yoga și la o imersiune adâncă în învățăturile mistice ale tradițiilor clasice indiene și creștine. El este autorul mai multor cărți despre religie, știință, misticism, și spiritualitate.
    Interviul cu Ravi Ravindra, cuprinde următoarele întrebări :
*   Care vă este autobiografia ?  Cum integrați fizica, filozofia și religia ?  Știința se focalizează pe domeniul extern, spiritualitatea pe intern. Cum pot fi asociate ?  Oare observatorul și obiectul observării fac parte din același proces ?  În ce moment converg tradițiile spirituale și știința ?  Cum poate exista un sine individual în "unicitate" ?  *
VEDETI FILMUL TRADUS, AICI - link 1 sau AICI - link 2 


In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne,"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...