Ieşirea Din MATRIX: ECKHART TOLLE - Renunţarea La Gând (16.02.2009)

luni, 16 februarie 2009

ECKHART TOLLE - Renunţarea La Gând (16.02.2009)


ECKHART TOLLE - TOUCHING THE ETERNAL - Renunciation Of Thought
Atingând Eternul

Continuăm seria filmelor cu Eckhart Tolle prezentându-vă astăzi încă una dintre conferinţele din seria "TOUCHING THE ETERNAL" (Atingând Eternul).
Mulţumim din nou şi pe această cale traducătorilor acestor conferinţe, din care face parte şi Dragoş Cohal.
Iată o altă serie de "Sfaturi a la Tolle" preluate de pe blogul lui George Enea :


" • Pentru majoritatea oamenilor, gandirea este involuntara, compulsiva si chiar vicioasa, ca un drog. Multi sunt torturati zilnic de mintile lor, de vocea din capul lor, care nu se opreste niciodata din comentat.

• Majoritatea starilor emotionale negative sunt cauzate de gandirea disfunctionala. Emotiile sunt reactii ale corpului la ganduri. De exemplu, nemultumirile, resentimentele, vinovatia … dispar atunci cand vocea din capul tau se opreste si nu iti mai spune vechile ei povesti. Frica dispare si ea atunci cand mintea NU mai creeaza scenarii viitoare… de niciun fel! Corpul reactioneaza la ele ca si cand ar fi o realitate prezenta.

• Nu te preocupa de rezultatele actiunii tale, ci doar acorda atentie actiunii insasi. Rezultatul va veni prin propria lui vointa! Aceasta este puterea practicii spirituale.

• Toata negativitatea este produsa prin negarea prezentului. Anxietatea, apasarea, tensiunile, stresul, ingrijorarea, toate formele de frica sunt cauzate de prea mult viitor sau trecut si prea putin prezent. PREZENTUL este realitatea care dizolva trecutul si viitorul!

• Moartea este deschiderea transcedentei – posibilitatea de a sti cine esti cu adevarat, dincolo de nume si forma.

• Suntem aici pentru a gasi ,,cea mai importanta dimensiune a existentei umane”, inauntrul nostru. Ea este mai adanca decat gandul si nu este bazata pe cunoasterea unor fapte noi, interesante, pe date noi. Lumea este deja plina de ele. Poti apasa orice buton media si vei obtine informatia de care ai nevoie. Suntem deja inecati de ele. Si in cele din urma spre ce puncteaza toate acestea? Mai multa informatie, mai multe lucruri… ca un mare shopping-mall.

• Te gasesti oare pe tine insuti prin cresterea capacitatii de a gandi si analiza, prin acumularea de cat mai multe date si mai mult continut? Poate ,,mai mult” sa salveze lumea? Totul este forma. Nu vei reusi NICIODATA sa faci asta la nivelul formei! Nu le poti aranja in mod corespunzator si nu poti acumula toate formele de care crezi ca ai nevoie pentru a te simti cu adevarat implinit! Poate uneori, totusi, vei reusi putin…dar pentru scurt timp!

• Ti se poate intampla, asa…ca totul sa functioneze minunat in viata ta – cu sanatatea stai bine, ai o relatie deosebita, bani, avere, dragoste si respect din partea celorlalti oameni. Dar, asta nu dureaza mult timp si apoi, deodata, ceva incepe sa se naruie aici… sau acolo… fie in finante sau in relatie,… cu sanatatea sau in munca pe care o faci sau poate in situatiile de viata prin care treci. Toate astea pentru ca este in natura lumii formelor ca nimic sa nu ramana fix prea mult timp – si astfel dupa o perioada, lucrurile incep sa se destrame… din nou…!

• Vocea din cap care nu se mai opreste odata, comentariul – devine civilizatia care este obsedata de forma si de aceea NU STIE NIMIC despre cea mai importanta dimensiune a existentei umane: SACRUL, nemarginita liniste si pace, lipsa formei, Divinul. ,,Ce vei dobandi de castigi intreaga lume, dar te pierzi pe tine insuti?”

• Se poate spune ca sunt doua cai prin care poti sa fii nefericit: neobtinand ceea ce vrei si …obtinand ceea ce vrei.

• Dupa ce oamenii ating ceea ce lumea spune ca este pentru ei necesar pentru a fi impliniti - adica bogatie, recunostere, prosperitate, realizari – nu dupa mult timp, totusi ei nu se mai simt fericiti. Nu se simt impacati cu ei insisi. Pentru ca nu au obtinut adevarata siguranta, acel sentiment ca au ajuns la capat pana la urma. Realizarile lor nu le-au dat ceea ce ei cautau cu adevarat – pe ei insisi! Nu le-au dat sentimentul de a fi adanc inradacinati in viata, asa cum spune Iisus, plinatatea vietii, viata intreaga!

• Forma pe care o ia acest moment este poarta spre dimensiunea lipsita de forme. Este poarta stramta de care ne vorbeste Iisus, care duce la viata. Da, este foarte ingusta: este chiar aceasta clipa!

• Pentru a gasi poarta, trebuie doar SA TE OPRESTI odata din scormonirea nesfarsita a trecutului si viitorului povestii care este viata ta. Acolo sunt carti,… povestiri si tu le-ai rumegat tot timpul. Asa ca abandoneaza-ti povestea. Nu este ceea ce esti tu cu adevarat. De obicei, oamenii traiesc purtand toata viata cu ei o povara, care este trecutul si viitorul lor, o greutate - istoria lor personala, intotdeauna nefericita - si fac asta pentru ca spera ca ii va face candva, sa se simta mai impliniti in viitor. Dar asta nu se va intampla niciodata, asa ca renunta la aceasta continua cautare! Opreste-te – nu mai cauta nimic! Abandoneaza aceasta cautare! E fara rost!

• Nu poti rezolva problemele pe care le ai prin gandirea indarjita, doar creezi probleme.. prin… gandire. Solutia apare numai atunci cand te opresti din a gandi si devii linistit si absolut prezent, fie si numai pentru un moment. Apoi, un pic mai tarziu, cand gandul se intoarce, deodata ai o inspiratie, care nu exista inainte.

• Da drumul la gandirea excesiva si vei vedea cum totul se va schimba miraculos! Relatiile ti se vor schimba, pentru ca nu mai astepti si nu mai ceri ca cealalta persoana sa faca ceva pentru tine, sa iti dea ceva, spre a-ti intari si creste egoul. Nu te mai compara cu ceilati si nu mai incerca sa fii mai mult decat ei (si toate astea numai pentru a-ti intari egoul). Lasa-i pe toti sa fie asa cum sunt! Nu este nevoie sa-i schimbi! Nu trebuie sa-i faci sa se poarte altfel, numai ca sa fii tu fericit!

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale! "

Vedeţi filmul tradus, aici:

PARTEA I



 PARTEA A II-A


 
In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:

1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 
3) UN PAMÂNT NOU 
4) LINIŞTEA VORBEŞTE 
5) SECRETUL LUI MILTON

Daca simititi ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta, ca niciodata inainte.
Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp.

3 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...