Ieşirea Din MATRIX: ECKHART TOLLE - Două Necesităţi ale Predării (26.02.2009)

joi, 26 februarie 2009

ECKHART TOLLE - Două Necesităţi ale Predării (26.02.2009)

ECKHART TOLLE
- Two Requirements of Teaching

Salutăm apariţia primului site dedicat lui Eckhart Tolle în întregime, din România (veţi găsi multe lucruri noi, frumoase şi interesante acolo) şi asta datorita lui Dragoş Cohal , căruia îi mulţumim şi pentru contribuţia adusă subtitrării acestei conferinţe . Sa-ţi dea Dumnezeu sanatate Dragoş!

Deasemenea ne bucurăm să avem privilegiul de a vă prezenta o carte absolut nouă, în premieră în Romania (mulţumim din suflet Emi pentru traducere). Iată un patron de editură care înţelege cât de importante sunt astfel de informaţii pentru noi şi lumea în care trăim, care este dispus să dea la liber celor doritori această carte. Din pacate acest editor de editura nu a primit drepturile de autor pentru publicare la editura sa. Un om de suflet care a înţeles că este nevoie de o echilibrare a balanţei prin sacrificiu de sine, printr-o sacrificare a profitului personal pentru binele celor mulţi. Emi, să-ţi dea Dumnezeu înmilionit înapoi! Doamne ajută!
Cartea va apărea în curând la Editura Curtea veche.
Noi oricum o să cumpărăm această carte când o să apară (pentru noi nimic nu înlocuieşte savoarea unei lecturi cu cartea în mână, mirosul de carte nouă proaspăt scoasă de la tipar) şi vă recomandăm să o faceţi şi voi pentru a încuraja apariţia unor astfel de cărţi.

Cartea se numeşte "LINIŞTEA CARE VORBEŞTE":


Continuăm deci, seria de documentare şi sfaturi utile pe calea spirituală "a la Eckhart Tolle" preluate de pe blogul lui George Enea.

" • Nu este nimic rau in a face lucruri noi, a initia activitati, a explora trairi noi, sa intalniti oameni, sa obtineti cunoastere si experienta, sa va dezvoltati abilitatile voastre fizice si mentale, si sa creeati, orice sunteti chemati sa imaginati in aceasta lume. Este minunat sa creeati si este loc intotdeauna de mai mult, decat puteti face voi! Acum intrebarea este: Va cautati pe voi insiva, in ceea ce faceti? Incercati sa adaugati mai mult la ceea ce credeti ca sunteti? Va straduiti compulsiv, sa ajungeti la urmatorul moment,… si apoi la urmatorul,… si iarasi la urmatorul, sperand sa va gasiti sentimentul de completitudine si implinire?

• Pretul Fiintarii este cu adevarat important pentru voi! Ceea ce cauta de fapt, sinele egotic, la nivelul povestii personale – acel vreau sa fiu special – ascunde faptul ca voi nu puteti fi mai speciali decat sunteti acum! Nu e vorba de speciali pentru ca sunteti mai mult sau mai putin afectati decat oricine altcineva, ci pentru ca puteti da un sens si apreciere frumusetii, si vietii din voi!


• Cand sunteti prezenti in acest moment, voi intrerupeti continuitatea povestii voastre - trecutul si viitorul. Atunci apare inteligenta adevarata si bineinteles iubirea! Singurul mod prin care iubirea poate veni in viata voastra nu este prin forma, ci prin spatiul interior fara margini care este Prezentul. Iubirea nu are forma!

• Folositi-va mereu de aceste lucruri: Fiti acolo unde sunteti. Priviti in jurul vostru – doar priviti, nu interpretati! Priviti lumina,… formele,…culorile,…texturile. Fiti constient de prezenta linistita a fiecarui lucru.


• Este o interconexiune intre toate fenomenele universului. Budistii au stiut asta dintotdeauna, iar fizicienii o confirma acum. Nimic din ceea ce se intampla nu este un eveniment izolat! Cu cat mai mult etichetam ceva, cu atat mai mult il izolam! Intreaga viata devine fragmentata prin gandirea noastra!

• Fii sigur ca nu mai ai nici-o rezistenta in interiorul tau, si nici-un pic de ura, nici-o negativitate: ,,iubiti-va dusmanii”, a spus Iisus, care desigur inseamna ,,sa nu mai aveti dusmani”! Nu mai judecati!


• Faceti-va un obicei: monitorizati-va starile voastre mentale, si emotiile, prin auto-observare. Sunt in pace in acest moment? Este o intrebare buna pe care puteti sa v-o puneti frecvent! Sau puteti sa va intrebati: ce se intampla in mine ,in aceasta clipa?

• Sa atingi adevaratul scop al vietii!

• Cuvintele sunt doar indicatoare. Ceea ce este comunicat se afla in spatele cuvintelor, dar le putem folosi in directia pe care o semnifica, si asta e folositor.

• Majoritatea oamenilor trateaza clipa aceasta ca si cand ar fi un obstacol pe care trebuie sa-l infranga. Dar pentru ca momentul prezent este viata insasi, este o nebunie sa traiesti astfel,… viata!

• In starea de constienta, a face ceva, este o aliniere interna completa la momentul prezent – orice a-ti face acum. A face,… nu mai este atunci ceva primordial care se deplaseaza spre o finalitate, ci devine o deschidere care invita constiinta fara limite sa patrunda in aceasta lume. A te alinia pe tine insuti la clipa aceasta de acum, este a te alinia la singurul scop universal – scopul intregului! Care este telul lui? Nasterea si inflorirea constiintei fara limite. Atunci intregul te v-a ghida in orice gandesti si faci!


• A face lucrurile din starea de constienta nelimitata, are trei modalitati, depinzand de circumstante si de natura activitatii. Ele sunt: acceptarea, bucuria si entuziasmul. Daca nu este nici acceptare, nici bucurie, sau entuziasm in tot ceea ce faci, esti in afara alinierii cu scopul universal. Atunci vei creea nefericire, si suferinta, intr-o forma sau alta. Un mod de a defini egoul este si acesta: o relatie nepotrivita cu momentul prezent. Scopul formelor exterioare create de un mod de a face constient este acela de a permite si a lasa constiinta fara limite sa apara in orice se face!

• Daca umanitatea este gata pentru o transformare? Da. Am vazut semne care deja se intampla. Pentru prima data sunt mai multi oameni treziti pe planeta noastra. De ce acum? Pentru ca daca nu ar fi o schimbare in constiinta umana, acum, ne-am distruge pe noi insine si poate si planeta. Nebunia mintii egotice colective, amplificata de stiinta si tehnologie, aduce repede specia noastra pe marginea prapastiei. Te transformi sau mori: aceasta este singura noastra sansa, in momentul acesta.


• Transformarea constiintei se intampla cu adevarat chiar daca lucrul acesta nu este spus la stirile de asta seara. Daca se intampla destul de repede? Sunt optimist in legatura cu viitorul omenirii, mult mai mult acum decat atunci cand am scris Puterea Prezentului. De fapt din cauza aceasta am si scris cartea. Atunci nu prea credeam ca umanitatea mai poate supravietui. Acum lucrurile sunt diferite. Vad mult mai multe motive de a fi increzatori.

• Totusi, asa cum cred ca stiti, toate intrebarile si la fel toate raspunsurile sunt facute din ganduri, dar adevarul a cea ce esti tu cu adevarat NU este realizat prin ganduri. In cel mai bun caz, gandul poate fi de ajutor pentru cei care inca au nevoie de directionare, dar numai prin ABANDONAREA GANDIRII se poate revela adevarul pe sine!

• Folosim des fraze ca ,,a te alinia cu adevarat vietii” si ,,sa te aliniezi interior la ceea ce este”. Cum ajungem sa fim nealiniati cu ceea ce este? - Probabil prin rezistenta, nepredare de sine in fata momentului prezent!

• Atata timp cat acel adevar nu este recunoscut, atunci, apare suferinta ( care desigur ca e o parte a ceea ce este). Cu cat mai repede este recunscut, cu atat mai repede apare o noua dimensiune: constienta - prezenta. Aceasta este trezirea, transformarea, trancederea suferintei. Asa ca atunci cand zic sa te aliniezi la viata ,vreau sa spun alinierea constienta.

• Nepredarea in fata momentului prezent este in cele din urma numai ne-recunoasterea ca tu esti deja una cu ceea ce este! Aceasta este iluzia separarii (care desigur si ea isi are locul adevarat inauntrul totalitatii). Asa ca noi toti suntem pe drumul de la inconstienta spre alinierea constienta la viata!

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale!"

Vezi conferinţa TRADUSA AICI :



In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:
1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 
3) UN PAMÂNT NOU 
4) LINIŞTEA VORBEŞTE 
5) SECRETUL LUI MILTON
Daca simititi ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta, ca niciodata inainte.
Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp.

2 comentarii:

  1. La ce va referiti prin "Dumnezeu" ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sinele Suprem ... Martorul ultim ... Absolutul transcendent si imanent ... cel ce este cel ce este ... totul si nimicul ... constiinta ultima fara forma ... prezenta eterna ... adevarul, iubirea si viata ... Aceste descrieri si incercari de definire sunt foarte limitate si realtive prin insasi natura duala a cuvintelor ... Gandul tau este oare ca Dumnezeu nu ne ajuta, deoarece nu intervine in visul omului, in liberul sau arbitru si deoarece EL in esenta suntem noi sau de ce ai pus aceasta intrebare?

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...