"Masacrarea focilor, care are loc în fiecare an, în zonele de pe coasta Oceanului Arctic a provocat în toată lumea proteste vehemente din partea organizaţiilor pentru protecţia animalelor.
Activiştii, apărători ai animalelor, au surprins imagini de o cruzime fără egal. Vânătorii lovesc focile apoi le taie, deşi animalele mai dau semne de viaţă. Autorităţile de la Ottawa au fizat o cotă maximă de vânătoare de 275.000 de exemplare, mai mult de cât anul trecut dar mult mai puţin ca în 2006. Activiştii se plâng însă şi de faptul că vânătorii de foci recurg la cele mai crude metode pentru a sacrifica animalele.

"Acesta este cel mai mare măcel de mamifere din lume. Focile vin aici să îşi nască puii pentru că se simt în siguranţă. Însă 3.000 de oameni înarmaţi cu bâte comit aici un adevărat masacru, iar oameni din toată lumea se bucură de pielea de focă", spune Wayne Pacelle, activist pentru protecţia animalelor:

Guvernul canadian a declarat că a luat măsuri pentru ca sacrificarea focilor să nu fie făcută prin metode inumane. Astfel, vânătorul trebuie să se asigure că animalul a murit înainte de a-l jupui. Oficialii de la Ottawa au atras atenţia că vânătoarea este necesară deoarece reprezintă un domeniu important al economiei locale. Pielea de focă este folosită pentru confecţionarea de haine, iar carnea este foarte apreciată datorită acizilor săi graşi. Oficialii canadieni argumentează că focile nu sunt o specie ameninţată cu dispariţia, de vreme ce numărul lor a crescut de la 1,8 la 5,5 milioane în ultimele trei decenii.