Ieşirea Din MATRIX: Misterele Creierului Uman (17.02.2009)

marți, 17 februarie 2009

Misterele Creierului Uman (17.02.2009)

CODUL LUI ORESTE
Misterele Creierului Uman

La cererea vizitatorilor blogului nostru postăm aici această emisiune CODUL LUI ORESTE din data de 13.02.2009, intitulată "Misterele Creierului Uman" unde a fost invitat inginerul Eugen Bîrgăoanu.
Titlul emisiuni este totuşi limitat, deoarece sunt abordate multe subiecte interesante, de la medicină la deconspiraţii ale manipulării globale, de la spiritualitate la fizică cuantică.
Rezonăm cu toate subiectele discutate în această emisiune şi v-o recomandăm călduros.
Am intrat şi noi pe siteul domnului Bîrgăoanu şi am descoperit o grămadă de produse interesante, dar din păcate destul de piperate pentru bugetul românului obişnuit.
Ne cam seacă preţurile astea pentru nişte produse din acest domeniu al invizibilului, unde este greu să faci diferenţa între Efectul Placebo, imaginaţie şi efecte reale.
Chestia e că atunci când ceva nu funcţionează, aşa cum se spune că ar trebui să funcţioneze, în acest domeniu al efectelor din plan energetic, este greu să găseşti un vinovat. Dacă acuzi aparatul, bioterapeutul, tehnica, calea ţi se spune că ai karmă mai grea, sau că nu eşti deschis, că eşti impur, că eşti prea negativist, că nu ai practicat bine şamd , în esenţă ceva este în neregulă cu tine, nu invers, niciodată invers. Şi mereu ţi se dau exemple de oameni care au reuşit, care au simţit, cărora le-a mers. Dar e greu să dovedeşti că nu a funcţionat aparatul, tehnica, calea, ci doar Placebo, în cazul lor sau nici măcar ăla, deoarece adeseori cei care spun că le-a mers, de fapt îşi doresc să simtă ceva şi îşi înşusesc ca şi cum ar fi real acel efect, deşi nu este şi nu au sinceritatea să recunoască că în realitate nu simt nimic, că au greşit, că s-au înşelat şi cu atât mai mult când au dat o grămadă de bani pe acel ceva. Nu vor să pice chiar aşa de prost, să li se strice imaginea de sine în ochii celorlalţi, să fie penibili, ridicoli ... este un alt orgoliu aici. Deci, practic cele mai mari ţepe se pot trage în acest domeniu al invizibilului unde adeseori se vând vorbe, vrăjeli, abureli îmbrăcate în fel şi fel de forme cu parfum de ştiinţă.
Cărţile de la editura Domnului Bîrgăoanu , Excalibur par foarte interesante şi-l felicităm pentru ele. Lumea are nevoie de astfel de informaţii.
Visăm însă la clipa în care astfel de informaţii vor ajunge mai uşor la publicul însetat de cunoaştere, dar care nu prea îşi permite să dea atâţia bani pe ele. Şi aşa sunt prea puţin cunoscute astfel de informaţii. Preţurile mari la cărţi sunt un fel de cenzură economică. Nu ştim, poate ne înşelăm , dar credem că informaţiile ar trebui să circule mai liber, să fie mai uşor accesibile ca să se producă o schimbare la nivelul credinţelor de masă. Acest apel este adresat tuturor editurilor care scot cărţi spirituale.
Credinţele oficiale, paradigma actuală, viziunea ştiinţific - materialistă asupra lumii, propaganda continuuă, repetarea ei la nesfârşit prin toate mijloacele media, trebuie echilibrată printr-o accesare a informaţiei alternative mai uşor. Bine ar fi ca cei care răspândesc aceste informaţii alternative să fie mai puţin lacomi , mai puţin orientaţi către profit, mai conştienţi de unitatea în spirit dintre tot şi toate, de frăţia dintre oameni. Oare fratelui tău la fel de scump i-ai vinde o carte?
Cred că se poate să fim mai generoşi şi putem să urmărim obţinerea unei bunăstări pe termen mai lung decât tunuri de îmbogăţire rapidă, pe termen scurt.
La fel şi în cazul terapeuţilor, clarvăzătorilor, bioenergiticenilor care cer bani mulţi pentru o şedinţă. Mai hopa nene ... mai cu suflet, mai cu inima, că lăcomia voastră dă o notă proastă tuturor celor care sunt corecţi, oneşti, sufletişti.
Noi credem că adevărata şi reala cale de a susţine ceva din domeniul spiritual în plan material este donaţia. Dacă omul simte ceva, simte că l-a ajutat acel ceva spiritual, dacă simte să încurajeze mai departe acel ceva să doneze, dacă nu atunci acel ceva să dispară. Dar puţini îşi asumă riscul asta, puţini au tăria asta, puţini sunt adevăraţi, ce-i drept, dar aşa s-ar mai purifica apele.
În fine ...
Gânduri ... gânduri ...

Vedeţi emisiunea aici:

Partea I


Partea a II-a

9 comentarii:

  1. Acesta nu este un comentariu ci mai degraba o rugaminte. Am vazut si eu in februarie emisiunea lui Oreste "Misterele creierului uman" si mi-a placut foarte mult. Dar nu am prins decat jumatate din ea si as fi dorit so vad vad pe toata; asa ca am fost foarte bucuroasa cand am gasit-o la dumneavoastra pe site. Dar din pacate am observat ca nici aici nu mai poate fi vizionata. Ati pute cumva sa-mi spuneti daca mai este postata pe undeva pe un alt site, sau cum as putea sa o vad?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat şi noi recent că ne-a fost suspendat contul pe viddler unde urcasem aceasta emisiune. Facem si noi tot posibilul sa le reurcam cat de curand ... mai verificati din cand in cand blogul zilele urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Putin mai multa atentie cu Oreste , si mai ales cu Pavel Corut ; amesteca adevarul cu dezinformarea si manipularea si asta e periculos pentru neavizati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si cui sa-i dam crezare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa parerea mea oricine promoveaza ideea de putere , mandrie , intelectualism , competitie , succes material...e foarte departe de Hristos si ne poate face rau.
    Corut nici macar nu il recunoaste pe Hristos ; se da atotstiutor si ne invata cum sa atingem succesul material.Corut promoveaza antichristul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Corut invata cum sa obti si succes material si sanatate fizica si mentala si sanatate spirituala, merge pe toate fronturile , nu numai material. Nici eu nu-l cred pe Corut in totalitate si nu-mi place ca se crede asa de atotstiutor si sigur pe ceea ce crede ca stie, dar nici nu pot sa neg ca in multe privinte are dreptatea lui si e foarte inteligent.
    Faza cu antihristul e cel putin primitiva, izvorata din minti neeliberate de superstitii si frici ancestrale ale omului de pestera. Reveniti fratilor la un bun simt, ca astfel de argumente de babe prapastioase nu va fac decat rau si au un intens parfum de fanatism religios, care usor poate da in vanatoare de vrajitoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pavel Corut ne invata cum sa scapam de superstitii (corect!) dar si cum sa ne lepadam de IIsus( ingrzitor de fals si de rau!). Ne arata ca unii preoti n-au vocatie si uneori sunt chiar niste impostori in cele sfinte (adevarat, sunt cazuri!) dar ne invata sa renuntam la biserica in favoarea unor autosugestii de succes (gresit!).
    Asta inseamna sa amesteci deliberat adevarul cu minciuna , tehnica arhicunoscuta de manipulare folosita de masoni.
    Pavel Corut este un adevarat pericol public!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pericol public e fanatismul dogmatic in care se complac majoritatea crestinilor si faptul ca trebuie sa intretinem biserica si religia din banii nostrii, obligat fortat! Fanatismul vostru e un pericol public nu Pavel Corut!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...