Ieşirea Din MATRIX: Mauro Zappaterra - Lichidul cefalorahidian & natura fluidă a conștiinței

vineri, 19 octombrie 2018

Mauro Zappaterra - Lichidul cefalorahidian & natura fluidă a conștiinței


THE CEREBROSPINAL FLUID AND THE FLUID NATURE OF CONSCIOUSNESS

"Bun găsit, invitatul prezentării de astăzi este Mauro Zappatera, și-a luat doctoratul la Facultatea de Medicină de la Harvard și, în acea perioadă, a studiat și terapia polarității,   terapia cranio-sacrală și Reiki. Puteți vedea toate calificările sale aici, ca soț și tată, dar și student în ale vieții. Deține, acum, un cabinet particular în Pasadena, California, unde practică medicină fizică recuperatorie și lucrează și în Los Angeles, în sistemul asistenței medicale a veteranilor, având grijă de veterani. 
  
Titlul prelegerii sale de azi este: „Lichidul cefalorahidian si natura fluidă a conștiinței”. Conștiința pentru el înseamnă percepție și este vorba de conștientizarea Minții   Universale și de comuniunea noastră cu ea. Numeroși artiști au reprezentat trupurile noastre energetice, care se manifestă în forme fizice.    

De multe ori ele par să fie turbioane sau vârtejuri de energie, cu condensări sau separări energetice, provenind dintr-un fel de Sursă de energie, ce-și are focarul ... în cap sau în creier. Această prelegere se va referi la lichidul cefalorahidian (LCR), ca potențial conductor al energiei de la Sursă către trupurile noastre fizice. Această prelegere a fost inspirată, de fapt, de dragostea sa pentru LCR și de discuția pe care a avut-o cu Maurizio și Zaya, organizatorii acestei conferințe, despre acest lichid. Iar ei au spus: „Ei bine, cred că știi ce a spus Nisargadatta Maharaj, nu-i așa ?” și am spus: „Nu, nu știu.”     

Nisargadatta Maharaj este un guru indian, al tradiției Advaita. El a spus: „Lichidele se reunesc și 'Eu Sunt' își face apariția.” „Eu sunt”, pentru mine, este sentimentul lăuntric al ființei, percepția lăuntrică a propriei existențe. Când vorbeam despre lichidul cefalo-rahidian, iar ei au menționat acest citat, instantaneu ne-am gândit că Nisargadatta se referea la lichidul cefalorahidian.     

Deci, ce este lichidul cefalorahidian? Lichidul cefalorahidian este un lichid incolor, care scaldă coloana vertebrală și creierul. Este localizat, de fapt, și ocupă ventriculele din creierul nostru, iar acesta este un model al spațiilor umplute de lichid, din creierul vostru. Acoperă creierul, la exterior... și circulă atât prin canalul median al măduvei spinării, cât și la exteriorul măduvei spinării. Deci, pe toată lungimea canalului median al măduvei spinării de fapt ai de-a face cu un tub, care este umplut cu lichid cefalorahidian. Aveți, chiar acum, 150 ml de lichid cefalorahidian în corp, ceea ce înseamnă cam atât lichid cefalorahidian în corpul vostru, chiar acum. Este reciclat de 3-4 ori pe zi, și, în medie, sunt produși circa 450-600 ml de lichid cefalorahidian pe zi. Cam atât lichid cefalorahidian produceți, de fapt, într-o perioadă de 24 de ore. Întreg sistemul nostru nervos, coloana vertebrală și creierul sunt scăldați de lichid cefalorahidian.   (...)" Mai multe în conferință.

SURSA: Blogul Non-Dualitatea

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI


2 comentarii:

  1. Lichidul care iese din oameni după ce decedează?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce lichid se scurge cand oamenii decedeaza ...insa Lichidul cefalorahidian este acesta https://ro.wikipedia.org/wiki/Lichid_cefalorahidian

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...