Ieşirea Din MATRIX: Eu sunt Michael - filmul de week-end

sâmbătă, 13 octombrie 2018

Eu sunt Michael - filmul de week-end


I Am Michael (2015)

Continuăm astăzi lista de filme de pe blogul nostru cu unul pe care din păcate nu aș putea să-l numesc ca fiind unul de suflet, fiind un film care am stat mult în cumpănă dacă să-l public sau nu, deoarece jumătate din film sau mai mult, ne prezintă propaganda LGBT și un cuplu care apoi devine trio, aparent fericit, de homosexuali. Prezint acest film deoarece este unul biografic și ne arată faptul că homosexualii pot redeveni heterosexuali, iar în cazul de față asta, datorită credinței creștine.


Personal am probleme și cu perspectiva creștină asupra acestei problematici a homosexualității și mi se pare mai degrabă un bigotism sau un fanatism religios, să iei de bună o credință antică dintr-un vechi testament (pe care nici nu-l mai pot scrie cu litere mari) care este satanic în marea lui parte, iar ideea că homosexualii ajung în iad și alte astfel de credințe mi se par absolut ridicole. 

Eu personal consider ideea că a zis Dumnezeu că homosexualitatea este un păcat, ca fiind un fanatism religios și din păcate le dau dreptate tuturor celor care-i combat pe creștini care aduc argumentul biblic contra homosexualității. Povestea horror cu Sodoma și Gomora este pentru mine o altă poveste a unui Dumnezeu cel puțin sadic, lipsit de perspectivă și înțelepciune, un Dumnezeu de speriat copii de grădiniță. 

Personal cred că religia face un mare mare deserviciu cauzei, atunci când vrei să ataci într-un mod rațional homosexualitatea. Cine apelează la argumente creștine, biblice, mi se pare taliban. Punct. 

Acum, cred că psihologia a adus știința în ecuație și analizând argumentele aduse de cartea Fața Nevăzută a Homosexualității (care conține pe alocuri și perspective creștine, pe care eu personal le consider acea neghină care poate fi dată la o parte pentru a te bucura de întreg) am ajuns la concluzia că homosexualitatea poate distruge pe termen lung celula de bază a societății, familia (într-o măsură mult mult mult mai mare decât este ea deja, căci multe familii sunt bolnave sau îmbolnăvite de un sistem educațional și cultural, de gândire, infect  un sistem toxic care ține oamenii în noaptea minții) și în plus atât homosexualii cât și copiii crescuți de aceștia au niște vieți mult mai chinuite (statistic vorbind) decât heterosexualii. Sigur, cifrele arată că există procente mici de homosexuali mai ok și copii crescuți ok, însă aceleași statistici arată că procentual, gradul de chin este mult mai mare în cadrul familiilor homosexuale (gradul de depresie, de a contacta boli venerice, de a face fel și fel de boli, de a te sinucide șamd). 

Apoi aceiași carte ne demonstrează cu tone de argumente că homosexualitatea este tratabilă cu un tratament psihologic adecvat (sunt descrise pe larg cauzele psihice ale homosexualității) și de asemenea ni se demonstrează cu altă tonă de argumente din tone de studii (care multe sunt interzise în America acum) că homosexualitatea NU ESTE NATIVĂ! Deci homosexualitatea ESTE REVERSIBILĂ! Fie prin tratament psihologic fie, în cazul unora, întoarcerea la credința creștină. 

Consider partea de abordare creștină, religioasă (de ici colo) cea care a făcut un mare deserviciu acestui studiu absolut fabulos, care citează peste 500 de lucrări științifice (37 de pagini de bibliografie), sondaje, statistici, mulți respingând această carte doar pentru cele câteva referințe religioase. Vă îndemn să n-o faceți, ci să treceți pur și simplu peste acel câteva zone unde religia este menționată (dacă acest lucru vă deranjează sau sunteți atei sau agnostici sau de orice altă credință) și să vă rezumați la știință. 

Alte voci spun că aceste 500 de studii sunt susținute doar de organizații creștine și că de aceea ar fi părtinitoare. Personal mă îndoiesc că toate cele 500 sunt plătite de creștini să înfiereze homsexualitaea. O parte or fi, totuși, 500 este o cifră imensă și sincer mă îndoies, mai ales că o parte din studii și statistici sunt făcute chiar de homosexuali în sine.

Cartea demască la rândul ei faptul că studiile pro-homosexualitate sunt în mare măsură făcute de homosexuali, iar în spatele promovării mișcării LGBT s-au aflat de la bun început psihologi homosexuali, susținuți din umbră să ajungă în funcții de conducere în marile organizații de psihologi și psihiatrii care încet încet au băgat sub preș o mare parte din studiile menționate în această cartea absolut revelatoare (carte care am înțeles că este interzisă în SUA).

În fine, filmul nu este despre carte. Cartea am analizat-o mai pe larg AICI

Filmul ne arată că întoarcerea la credința creștină poate avea efectul scontat. Și mi se pare plauzibil și real. Consider că ideea că ești homosexual este tot o credință (pe care mediul social, familial, cultural ți-a indus-o în cap și cu cât este indusă mai de mic, cu atât e mai profundă și mai greu de desțelenit). Așa că înlocuiești o credință cu alta și pam puf bang, redevii heterosexual. Îți rescrii programarea. 

Cazul lui Michael este un caz absolut dramatic și real. Dar despre ce este vorba pe foarte scurt:

"Povestea incredibilă a lui Michael Glatze, un tânăr activist ce a creat controverse și a stârnit numeroase polemici în momentul în care a susținut că nu mai este gay, că a devenit un pastor creștin. În trecut, Michael a locuit împreună cu iubitul său Bennett în San Francisco și a fost un activist politic cu o carieră de jurnalist la revista XY Magazine. După o luptă continuă cu demonii săi interiori, Michael reușește în cele din urmă să se redescopere pe sine. Renunță la stilul de viață gay, își respinge prietenii, explorează budismul, este tentat să devină mormon însă alege creștinismul. În Wyoming o întâlnește pe iubita sa Rebekah și devine pastorul propriei sale biserici."

Cartea Fața Nevăzută a Homosexualității - de Virgiuliu Gheorghe și Andrei Dârlău, poate fi cumpărată AICI și citită AICI.


VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI

LINK 1 - NETFLIX (Prima lună gratuită)

sau 

Pentru a viziona acest film subtitrat oferiți-ne o  DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film) prin Paypal, Revolut, TransferGo sau transfer bancar - detalii AICI 

 FILMELE SE VĂD AȘA DOAR LA CERERE! 
(pentru fiecare în parte - detalii AICI )

Cei care au Donat deja până acum, vor primi accesul la cerere, doar să ne spună/amintească în email 

sau pe celelalte canale de Contact. Cei care donați anunțați-ne prin email (sau celelalte forme de CONTACT) ca să vă înregistrăm în baza noastră de date.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...