Ieşirea Din MATRIX: FAHRENHEIT 451 - temperatura la care arde hârtia (filmul de weekend)

sâmbătă, 20 octombrie 2018

FAHRENHEIT 451 - temperatura la care arde hârtia (filmul de weekend)


FAHRENHEIT 451 (2018)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film ce se dorește a fi o interpretare mai modernă, o re-ecranizare a cărții lui Ray Bradbury (primul film a apărut în 1966), un film clasic despre cenzură și dictatură cu mască democratică.

"Filmul este scris și produs de Ramin Bahrani și este bazat pe o carte cu același nume, Fahrenheit 451 de Ray Bradbury.

Totul se întâmplă într-o Americă a viitorului, filmul urmărește un „pompier” a cărui meserie este să ardă cărțile care în societatea de atunci erau ilegale, însă el începe să își pună întrebări despre societatea în care trăiește după ce se întâlnește cu o femeie tânără. După premiera de la Festivalul de Film de la Cannes 2018, filmul s-a lansat pe HBO în 19 mai 2018.

În viitor, după al doilea război civil, cea mai mare lectură din America este limitată la internet și se numește „cei 9” și majoritatea cărților sunt interzise. Restul cărților trebuie să fie arse de către pompieri care fac parte din Minister, un regim fascist dictatorial care susține faptul că dacă se citește literatura „greșită” pot apărea diferite probleme, precum: nefericire, probleme mentale și conflict de opinii. Guy Montag, un pompier din Cleveland, își face treaba fără să pună întrebări, crezând că dacă îi urmează pașii tatălui lui, servește și protejează societatea. Toate acestea se schimbă când se întâlnește cu o informatoare pe nume Clarisse, care îl face să își calculeze acțiunile și îi spune o parte din adevărata istorie a Americii și cum a crescut atât de mult Ministerul. Când într-un final el decide să se împotrivească și înțelege cum „Eels” (proscrișii cititori) citesc, el realizează că vrea și el să citească. Montag decide să îi ajute pe rebeli care au un plan să reproducă toată informația lor prin animale. Acest grup de rebeli a introdus nenumărate cărți în ADN-ul unei păsări, ca aceasta să poată astfel încât să poată trăi și să supraviețuiască încercărilor pompierilor de a distruge cărțile. " SURSA

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:
Calitate HD 720P

Server 1

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...