Stan Grof and the Healing Potential of Non Ordinary States of Consciousness (2010)
Avem placerea sa va prezentam astazi, in premiera pe tara, un nou interviu de exceptie cu Stansilav Grof, un alt om extraordinar cu care rezonam 100%. Filmul a fost tradus de prietenul blogului nostru Andrei Alexandu si ii multumim din nou si de aceasta data, pentru promptitudinea si daruirea lui. Sa fii sanatos Andrei si tine-o tot asa!
Despre Stanislav Grof am mai scris pe blogul nostru si chiar i-am dedicat o categorie deoarece apare in numeroase documentare. Studiati categoria STANSILAV GROF aici.
Pentru cei care inca nu stiu cine este Stanislav Grof iata cateva date pe scurt:
Stanislav Grof (n. 1931, Praga, Cehoslovacia) este unul dintre fondatorii psihologiei transpersonale şi un pionier în domeniul cercetării stărilor de conştiinţă modificate, folosite cu scopul de a vindeca, a evolua şi a cunoaşte. Grof şi-a luat doctoratul la Praga, în 1957, şi a absolvit Academia Cehoslovacă de Ştiinţe în 1965, devenind la vremea aceea un psihanalist freudian. În 1967, a fost invitat ca asistent la Johns Hopkins University School of Medicine din Baltimore, după care a ajuns cercetător-şef la Maryland Psychiatric Research Center, unde a lucrat, printre alţii, cu Walter Pahnke şi Bill Richards. În 1973, dr. Grof a fost invitat la Esalen Institute din Big Sur, California, unde a rămas până în 1987, dezvoltându-şi ideile. Fiind preşedinte fondator al Asociaţiei Transpersonale Internaţionale (înfiinţate în 1977), a devenit apoi membru al Departamentului de Filozofie, Cosmologie şi Conştiinţă de la California Institute de Studii Integrale. Grof este cunoscut în special pentru studiile sale timpurii legate de utilizarea LSD şi efectele acestuia asupra psihicului uman — psihoterapia psihedelică. El a construit un cadru teoretic pentru psihologia pre şi perinatală, precum şi pentru psihologia transpersonală. După interzicerea folosirii LSD, la sfârşitul anilor 1960, Grof a descoperit că multe dintre aceste stări de spirit puteau fi explorate şi în absenţa drogurilor, cu ajutorul anumitor tehnici de respiraţie, într-un mediu propice. El continuă şi astăzi aceste cercetări, sub denumirea de „respiraţie holotropică".
Printre cele mai cunoscute lucrări publicate de Stanislav Grof de-a lungul timpului, se numără:
Cand imposibilul devine posibil (2008), Psihologia viitorului (2007), Calatoria Ultima, Realms Of The Human Unconscious: Observations From LSD Research (1975), LSD Psychotherapy (1980), The Holotropic Mind: The Three Levels Of Human Consciousness And How They Shape Our Lives (1992) (împreună cu Hal Zina Bennet).”
SURSA: STANISLAV GROF - Dincolo De Ratiune
Ca si noutate, din ceea ce spune Grof in film, LSD-ul este o substanta semi-sintetica, nu complet sintetica, deoarece este produsa de Ergot care exista in natura si seamna ca si structura cu substantele psihedelice din America Centrala.
Ca si noutate, din ceea ce spune Grof in film, LSD-ul este o substanta semi-sintetica, nu complet sintetica, deoarece este produsa de Ergot care exista in natura si seamna ca si structura cu substantele psihedelice din America Centrala.
Recomandam din tot sufletul cartea lui Grof numita Cand imposibilul devine posibil (2008) , o carte de capatai pentru noi, in acest moment.
Si ca veni vorba de psihedelice, asa cum v-am obisnuit, va mai prezentam o experienta cu ayahuasca: Experienta lui Ender (un cititor al blogului nostru).
VEDETI FILMUL TRADUS, AICI
Pentru a vedea filmul, oferiți o donație și cereți accesul. Mulțumim!
1) LSD - Acel dincolo din interior
2) DMT - Molecula spiritului
3) Manifestarea mintii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!