RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

joi, 18 octombrie 2012

Introducere in designul permaculturii cu Geoff Lawton (18.10.2012)

Introduction To Permaculture Design (2009)

”Răspunzând provocării lansate de cei de la Permaculture Research Institute de a prezenta o versiune condensată a cursului său de de 72 de ore - Permaculture Design Certificate Course - Geoff a acceptat să îl comprime într-un curs introductiv de 80 de minute.

Desigur, nu are cum să cuprindă tot cursul, foarte complex de altfel, în doar 80 de minute. Este doar o introducere, după cum spune și titlul, menită să trezească interesul celor care vor să afle cu ce se mănâncă permacultura. Dar sinteza este foarte bine gândită și sunt sigur că mulți vor fi intrigați de ceea ce vor vedea și vor căuta apoi să se documenteze mai mult despre această minunată formă de agricultură sustenabilă.

În film sunt relevate temele principale ale abecedarului lui Bill Mollison. Aici mă refer bineînțeles la Permaculture: A Designers' Manual, Geoff rămânând fidel viziunii originale a bătrânului Bill, dar ilustrând totul cu exemple tangibile, pentru ca novicii să poată vedea și înțelege cum toate aceste idei se îmbină împreună într-un mod armonios. Aceste mici aspecte fac ca acest documentar să fie foarte interesant și util.
Geoff este un profesor extraordinar. Sper ca la un moment dat să îmi pot permite să mă înscriu la un PDC predat de el. Omul știe să se facă înțeles și să te mobilizeze să te apuci de treabă. Îți explică teoria, pentru ca apoi să îți arate imediat un exemplu care să susțină vorbele. Designul permacultural are ca scop activarea mecanismului din mintea privitorului, necesar pentru a putea privi lumea într-un mod diferit. Într-un mod în care un designer perma ar privi-o. Lumea are nevoie de astfel de oameni în ziua de azi.
Sunt semne că lumea începe să se trezească. Și pe măsură ce o fac, permacultura câștigă teren, deoarece oamenii încep să vadă cu adevărat spre ce ne îndreptăm, dacă nu ne abatem de la acest drum pe care am luat-o, și caută o ieșire din acest haos. Materiale precum acest film documentar, ce prezintă cunoștințe de bază pe înțelesul tuturor, devenind apoi virale într-o lume orientată spre multimedia, nu fac altceva decât să ajute la umplerea vidului. Avem un punct de pornire spre urgenta tranziție pe care trebuie să o facem spre o lume post-carbon.
După ce vizionați acest film, vă recomand să treceți la nivelul următor, ca să zic așa și să continuați cu Permaculture Soils, prezentat de asemenea pe acest blog.”
SURSA: http://sub-lupa.blogspot.ro

Noi am abordat destul de des in ultimul an subiectul permaculturii asa ca nu o sa mai intram in detalii pe aceasta tema si astazi (documentarul de astazi si celelalte articole din categoria PERMACULTURA de pe blogul nostru spun multe), insa ne bucuram sa vedem ca lucrurile se misca si in Romania.  Apar tot mai multe site-uri si comunitati hotarate sa schimbe lucrurile si sa rastoarne o intreaga traditie seculara, cu fundul in sus .. si bine fac. Asa nu se mai poate. Pamanturile noastre mor incet incet, iar vegetalele noastre sunt tot mai pline de chimicale. Nu stim cum a fost pentru voi, insa vara asta nici la piata nici la magazine nu prea am mai gasit rosii cu gust de rosie. Poate e o perceptie subiectiva, poate am fost noi mai nenorocosi, insa cred ca e primul an din viata asta cand vara nu am simtit ca mancam rosii adevarate aproape de loc.  E un semn clar ca si in Romania lucrurile merg din mai rau in mai rau si din acest punct de vedere si este nevoie de o schimbare rapida, altfel ajungem ca occidentalii, disperati dupa un sol de calitate, disperati si dependenti de chimicale si seminte modificate genetic.
Va invitam sa vedeti mai jos cateva filmulete despre unii romani care au luat initiativa de a construi sate ecologice si sa foloseasca permcultura, fiind astfel niste pionieri si niste deschizatori de drumuri, o sursa de inspiratie pentru toata lumea, care ne arata ca se poate. Multumim canalului youtube ecojurnal pentru aceste filmulete.
3) GEOFF LAWTON - Solurile permaculturii

In completare studiati categoria PERMACULTURA

2 comentarii:

XXXWho spunea...

Excelenta alegere ati facut traducand acest documentar;poate prin popularizarea acestui gen de filme oamenii vor primi o ultima sansa de a reveni la normalitatea pe care au parasit-o cu multa vreme in urma in favoarea unui trai alienat si alienant...personal mai astept filme de gen si va sustin printr-o redistribuire a informatiei spre cercurile mele de cunoscuti din diferitele retele de socializare.
Sa va mearga bine!

FreeYourMind spunea...

Publicam tot ce se traduce in domeniul permaculturii ... Multumim de ajutor! Te imbratisam ...

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...