Ieşirea Din MATRIX: SEMINTELE LIBERTATII

miercuri, 10 octombrie 2012

SEMINTELE LIBERTATII

SEEDS OF FREEDOM (2012)

„Semințele Libertatii dezvaluie povestea semintelor de la rădăcinile sale din inima sistemelor tradiționale, a diversității agricole bogate din întreaga lume, pana la transformarea într-o comoditate puternica, folosita pentru a monopoliza sistemul alimentar mondial.
Filmul evidențiază măsura în care sistemul industrial agricol, precum și semințele modificate genetic, au avut un impact enorm asupra agro-biodiversității dezvoltata de fermieri și comunitățille din întreaga lume, de la începutul agriculturii. Semintele Libertatii urmărește să conteste mantra promovata de lobby-ul pro-GM, cum ca, agricultura industrială la scara larga este singurul mijloc prin care ne putem hranipopulatia lumii. Urmarind povestea semințelor observam cum agenda corporatiilor a fost sa acapareze semintele, în scopul de a face profitenorm și de a controla sistemul global alimentar.
Prin interviuri cu experți internaționali, cum ar fi Dr. Vandana Shiva și Hobbelink Henk, și prin vocile unor fermieri africani, filmul evidențiazămodul în care pierderea de semințe autohtone merge mână în mână cu pierderea biodiversității și a cunoștințelor aferente; pierderea practicilor traditionale, pierderea mijloacelor de trai, precum și pierderea suveranității alimentare. Presiunea de interese ‘agribusiness’ este în creștere șiamenință să înlocuiască culturile diverse, nutritive, flexibile si rezistente care au fost cultivate de către micii agricultori de-a lungul timpului, cumonoculturile de semințe modificate genetic.”
SURSA: http://seedsoffreedom.info/semintele-libertatii/

„Povestea semințelor a devenit una de pierdere, de control, dependență și de datorie.
A fost rescrisă de cei ce vor sa facă profituri imense din sistemul nostru alimentar, nepasându-le de felul în care oamenii de rând și biodiversitatea sunt afectate. Agricultura industrială a porint pe un drum care va duce la controlul total al hranei pe întreaga planetă de către o mână de oameni.
Este timpul să ne trezim. Este timpul să schimbăm povestea semințelor.
Un film Produs de Gaia Foundation si African Biodiversity Network, in colaborare cu MELCA Ethiopia, Navdanya International si GRAIN.
Mulțumim tuturor celor ce au facut acest film posibil.
Produs & Regizat de Jess Phillimore
seedsoffreedom.info

Ași adăuga: Un film ce ar trebui să îl recomandați tuturor celor care vă consideră duși cu pluta cănd le vorbiți de permacultură. Poate că îi va trezi la realitate !”
VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

In completare va invitati sa studiati Categoria PERMACULTURA si Categoria ALIMENTATIE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...