Ieşirea Din MATRIX: DMT - Molecula Spiritului (2010)

vineri, 17 decembrie 2010

DMT - Molecula Spiritului (2010)


DMT: The Spirit Molecule (2010)

Am vorbit de mai multe ori pe acest blog despre DMT , despre experientele samanice, despre plantele psihedelice, despre rolul acestora in evolutia spirituala si in revolutionarea paradigmelor, iar documentarul si articolul de astazi aduc si mai multa clarificare si un plus de validitate celor afirmate de noi pana acum.



Pe fondul extraordinar de virulent din mass media de azi, cand orice substanta psihodinamizanta este anatemizata , considerata drog doar  cu efecte negative, pe fondul acestei hartuiri continue a consumatorilor de astfel de substante si unei blamari a etnobotanicelor  de orice fel, acest documentar ne face , poate ,sa intelegem , de ce una dintre caile regale de iesire din matrix  (chiar daca numai temporar) este asa de mult atacata de "öamenii in negru".
Cand te duci la orice "drug store" (farmacie) pentru orice "drog " (medicament) ai o serie de prescriptii si indicatii de folosire a acestor droguri (medicamente).

Asa este si cu substantele psihodinamizante, care pot fi considerate niste medicamente spirituale (care pot vindeca fiinta umana pana in cele mai profunde nivele - inclusiv in crizele spirituale, de care vorbeste Stanislav Groff in psihologia transpersonala), Nu se consuma oricum, in orice conditii si in orice stare trupeasca si sufleteasca. Se recomanda purificari corporale si mentale, un ghidaj spiritual adecvat (eventual din partea unui saman adevarat) si o motivatie profunda (eventual de natura spirituala) care sa te faca cat mai constient si  mai atent la experienta. Muchia de cutit pe care se merge in aceste experiente este foarte ascutita si orice dezechilibru te poate taia foarte rau. Asadar, folositi-va cu intelepciune , cu discernamant si maturitate de aceste substante naturale, lasate de Dumnezeu tocmai cu acest scop (unele plante sunt pentru ceaiuri si tincturi, altele pentru vindecare spirituala).
Sunt tot mai multe dovezi care atesta faptul ca societatiile antice dintr-un trecut mai indepartat decat istoria oficiala, au fost niste societati spirituale , iar experientele samanice (catalizate de diversele plante psihodinamizante) o parte importanta a culturii acelor societati.

Ii multumim din nou, neobositului nostru prieten Marian Matei, (blogul Dezvaluiri!!)  care a mai adaugat o nestemata la colectia de documentare traduse! Multumim din suflet si pentru articolul de mai jos, la care subscriem in intrgime (ca de obicei):

"Acest documentar, lansat în 26 septembrie 2010 în SUA (Wappinger Falls, New York), se bazează pe cercetările doctorului Rick Strassman, profesor de psihiatrie la Universitatea din New Mexico, făcute între 1990 şi 1995, cu sprijinul a 60 de voluntari, unii dintre ei fiind intervievaţi în film şi rezultatele fiind publicate în cartea DMT: The Spirit Molecule, ajunsă, acum, la a XV-a editie.

Dimetiltriptamina sau N,N-dimetiltriptamina, pe scurt DMT, este un compus halucinogenic din familia triptaminei.

DMT este prezentă, natural, nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales în corpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul, documentarul susţinând ipoteza neortodoxă, a producerii lui, în fapt, de către glanda pineală sau epifiza.

Dimetiltriptamina
Conform ştiinţei oficiale, rolul acestei substanţe în organismul uman ramâne nedeterminat şi mecanismul fiziologic al producerii ei nu este elucidat, fiind considerată mai mult, la modul evident simplist, un "reziduu biologic", când ar trebui să fie clar că o substanţă comună plantelor, animalelor şi omului, poate unică, din acest punct de vedere, trebuie să aibă, dimpotrivă, un rol esenţial, unii dintre protagoniştii filmului considerând-o ca fiind "limbajul comun molecular", un gen de mediator spiritual natural.

Ca structură chimică, DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina, cu hormonul numit melatonină şi, desigur, cu alte triptamine cu efect halucinogen, ca de exemplu: psilocibina (4-hidroxil-dimetiltriptamina - alcaloid ce intră în componenţa ciupercilor halucinogene), 5-metoxi-dimetiltriptamina, bufotenina (5-hidroxi-dimetiltriptamina) şi psilocina (4-hidroxi-dimetiltriptamina).

Preparare ayahuasca
În multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosită sub diverse forme, fiind de regulă injectată sau inhalată, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi ayahuasca, un compus folosit de indigenii din zona Amazonului, obţinut prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al monoaminooxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizează rapid DMT, făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală.

Documentarul are o structură simplă: Joe Rogan defineşte practic capitolele şi conceptele de bază ce urmează a fi dezbătute ulterior, prin prisma a două concepte aflate tradiţional în opoziţie, ştiinţa şi spiritualitatea, de către dr. Strassman, însuşi, Graham Hancock, unii dintre voluntarii ce au participat la experiment sau alţi consumatori de DMT, experţi în medicină, neurologie şi ştiinţe sociale şi  chiar teologi.

Experienţele spirituale narate de cei intervievaţi, sunt însoţite de o grafică ieşită din comun, multe dintre imaginile multicolore, stranii, preluate direct din filmele psihedelice ale anilor '60, reuşind să dea substanţă vizuală cuvintelor pline de semnificaţii, de alfel, ale scenariului.

Dr. Rick Strassman
Dr. Rick Strassmann, se dovedeşte a fi una dintre excepţiile notabile ale psihiatriei, care şi-a depăşit obligaţiile de om de ştiinţă, atât în termenii deschiderii sale evidente faţă de latura spirituală incontestabilă a experimentelor, cât şi a sensibilităţii recunoscute cu care şi-a tratat pacienţii temporari, pe care nu i-a supus niciodată unei atitudini sceptice, reducţioniste, oricât de bizare le-ar fi fost rapoartele, care contraziceau clar, paradigma naturii noastre exclusiv materiale şi a existenţei noastre limitate, încetăţenită de aşa-zisa ştiinţă oficială cu aportul direct a doi masoni celebri, Isaac Newton, în fizică şi Charles Darwin, în biologie.

În carte, dar şi in film, merge chiar mai departe de atât, amintind paralelismele izbitoare dintre stările induse de administrarea artificială de DMT şi experienţele mistice induse natural de DMT, în cazurile de moarte clinică, ce sunt cunoscute ca NDE (Near Death Experiences), când se raportează, aproape generalizat, contactul şi comunicarea cu fiinţe autonome, inteligente, non corporale, în spaţii aparţinând dimensiunilor superioare sau poate, cum îngândurat repeta unul dintre subiecţii experimentelor, pe tărâmul divin.

Extrema stranietate a acestor relatări despre "alte lumi" şi "locuitorii lor", a zdruncinat serios convingerile unui psihiatru de formaţie clasică, până atunci, pe care latura morală a împingerii la limită a unor oameni, numai de dragul cercetării ştiinţifice, nu l-a lăsat deloc indiferent, mai ales că nu avea, practic, explicaţii pentru conţinutul rapoartelor, tot mai numeroase, dar motivaţia principală a stopării experimentelor, a fost presiunea crescândă generată de comunitatea psihiatrică şi de politicieni, pentru a-l forţa să se retragă din cercetarea psihedelică, finanţată din bani publici.

S-a retras, dar nu înainte de a încălca toate preceptele de siguranţă deontologică insuflate colegial de psihiatrul supervizor ce-i fusese impus de organismele de reglementare, Daniel Freeman, de la Universitatea Californiei din Los Angeles, care rezumase magistral interdicţiile oficiale, de a nu căuta cumva remedii eficiente, psihiatrice  sau contra dependenţei de droguri şi alcool, care ar fi ruinat, în timp, monopoluri ale statului şi trusturilor farmaceutice, eliminând clienţii potenţiali.

Documentarul explorează pe larg atitudinea societăţii faţă de uzul de droguri psihedelice şi contrastul dintre politica strictă antidrog a SUA - care interzice nu numai uzul acestor droguri, dar şi cercetările ştiinţifice asupra efectelor lor - şi societăţile mult mai tolerante, din alte părţi ale lumii.

Graham Hancock
Politica SUA în această privinţă este cel puţin tembelă şi  în mod cert ipocrită şi contradictorie, doar aparent lipsita de logică, însă, fiindcă accesul, la realităţi alternative şi în dimensiuni superioare ale existenţei, asigurat de aceste substante, este o ameninţare directă la adresa modelului materialist al lumii terestre impus de "cei aflaţi la vârful puterii", cum spune Graham Hancock în film, declararea naturii ca fiind ilegală şi, simultan, acceptarea patentării ei de către corporaţii lacome ca Monsanto, reprezentând una dintre caracteristicile definitorii ale "minunii umaniste" numită capitalism.

Joe Rogan, prezentatorul acestui documentar, dar şi al celui despre marijuana, Union - The Business Behind Getting High, din 2007, este binecunoscut ca un critic virulent al acestei politici meschine, denunţând aparenta obtuzitate a politicienilor americani, care legitimează folosirea acestor droguri (inclusiv mult detestata marijuana) pentru bolnavii aflaţi în stare terminală, dar nu şi folosirea lor, legală, de către oamenii sănătoşi.

Ce se poate concluziona din (a)moralitatea celor ce impun astfel de legi demente, în timp ce impun, tot legal, folosirea de substanţe ca de exemplu fluorul, acuzat tot mai insistent ca fiind inhibitor al activităţii epifizei şi, implicit, a secreţiei naturale de DMT ?

Fie că bolnavii în stare terminală nu mai reprezintă oricum o ameninţare pentru ei, mai marii lumii, indiferent ce revelaţii spirituale vor avea folosind drogurile psihedelice, fiindcă nu vor mai trăi suficient de mult, cât să şi povestească despre ele, fie că - din moment ce sunt privite ca nocive pentru un om sănătos, al cărui organism şi sistem imunitar ar suporta mult mai uşor o agresiune chimică, decât un bolnav aflat în stadiul terminal, cu sistemul imunitar ruinat de otrăvurile chimioterapeutice - sunt considerate un mijloc sigur de eutanasiere a unor indivizi deveniţi deja o povară, pentru o societate care celebrează "consumismul" şi nu bunăstarea membrilor ei.

În ambele cazuri, ipocrizia asasină a conducătorilor oculti ai acestei lumi este evidentă, nouă muritorilor de rând fiindu-ne permis să consumăm în orice cantitate şi legal, alcool, responsabil de 70-80.000 de decese anual numai în SUA şi de escaladarea violenţei sub orice formă, sau, de ce nu, tutun, bine tratat încă din faza de cultură cu insecticide şi erbicide radioactive, apoi cu amoniac în faza de fabricaţie, pentru a creşte gradul de dependenţă faţă de nicotină (fapt dovedit de documentele companiei Lorillard Tobacco Company deconspirate în anii '70), ceea ce conduce, de asemenea, la peste 400.000 de decese anual numai în SUA." - sursa BLOGUL DEZVALUIRI! http://antiiluzii.blogspot.com/2010/12/dmt-molecula-spiritului.html

Momentan doar AICI sau AICI am mai gasit cartea.

VEDEŢI FILMUL TRADUS , AICI:
S-ar putea să îţi placă şi:

1)  ARTA SACRA SI PUTEREA EI VINDECATOARE
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/arta-sacra-si-puterea-ei-vindecatoare.html


2) EGIPTUL MAGIC - partea a V-a
http://fymaaa.blogspot.com/2015/01/egiptul-magic-un-tur-simbolist-al.html


3) LSD - Acel dincolo din interior
http://fymaaa.blogspot.com/2008/10/despre-lsd.html


4) INCHIZITIA FARMACRATICA
http://fymaaa.blogspot.com/2010/05/inchizitia-farmacratica-8052010.html


5) UNIUNEA - Adevarul despre Marijuana
http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/adevarul-despre-marijuana-24062009.html


6) OTHER WORLDS - un documentar despre Ayahuasca
http://fymaaa.blogspot.com/2010/02/alte-lumi-un-documentar-despre.html


7) PIRAMIDELE PIERDUTE DIN CARAL
http://fymaaa.blogspot.com/2009/05/piramidele-pierdute-din-caral-22052009.html

8 comentarii:

  1. Mulțumesc frumos! Chiar astăzi am vizionat documentarul, și am rămas surprins să regăsesc conținutul său în acest articol. :)

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. am incercat sa accesez linkul cu documentarul si am primit un mesaj de eroare care spune ca "the video cannot be reached - it appears the server is denying access" :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,

    Vreau sa stiu daca veti baga acest documentar si in format stagevu. Vreau sa-l downladex. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am urcat filmul si pe stagevu! Acum se poate downloada cu usurinta!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai merge nici un link.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...