Ieşirea Din MATRIX: ARTA SACRA si puterea ei vindecatoare (25.02.2010)

joi, 25 februarie 2010

ARTA SACRA si puterea ei vindecatoare (25.02.2010)

ALEX GREY - ARTmind (2004)
The Healing Power Of Sacred Art

Zilele trecute am postat documentarul despre DMT  si Ayahuasca intitulat ALTE LUMI - vezi documentarul aici
In acel documentar apareau si Alex Grey , protagonistul principal al documentarului de astazi  (cunoscut in special, prin lucrarile sale artistice deja consacrate in mintea multora dintre noi, fara sa fi auzit de el vreodata) si pictorul șaman, Pablo Amaringo , articolul de astazi fiind dedicat lor, desi in documentarul de astazi apare doar Alex Grey si opera sa.

Sa vorbim mai intai de Alex Grey si documentarul de astazi.

Alex Grey (nascut in Nov 29, 1953) este un artist american specializat in arta spirituala si psihedelica (sau mai bine spus in arta vizionara). Grey este un practicant Vajrayana. Opera sa are diverse forme de manifestare incluzand arta de performanta, arta procesuala, sculptura si pictura. Grey este un membru al "Institutului  Holistic". El este deasemenea în echipa de consilieri de la "Centrul Libertății Cunoașterii și Eticii" și este Președintele "Departamentului de Artă Sacră a Universității Înțelepciunii'. El si soția lui, Allyson Grey  sunt co-fondatorii instituției non-profit Chapel of Sacred Mirrors (Capela Oglinzilor Sacre), care susține cultura vizionară în New York City.

"În documentarul de astăzi, un film care poate expansiona mintea, Alex Grey ne vorbește despre viziunea sa artistică, despre experiențele sale de viață, călătoriile sale metafizice, despre învățături sacre și pictori care i-au influențat opera. În timp ce explorează arta sacră a diverselor tradiții spirituale din lumea largă, el oferă intuiții în ceea ce privește puterea acestei arte de a ne readuce starea de bine atât fizic cât și psihic și astfel să ne deschidem ușile percepției către natura luminoasă a realității și să ne descoperim astfel potențialul divin.
Bineînțeles, în film sunt prezentate numeroase din lucrările sale unice și transformatoare din ultimii 20 de ani ." - traducerea și adaptarea de aici http://www.polyester.com.

Viziunile și picturile lui Alex Grey sunt asemănătoare într-un fel cu cele ale șamanului Pablo Amaringo , prin bogăția de culori și extraordinara aplecare către fascinante detalii ce uimesc privitorul. Pablo Amaringo are aceste viziuni dupa ce consumă Ayahuasca (Alex Grey a consumat și el Ayahuasca și ne vorbește despre experiența lui aici  ). Alex Grey are aceste viziuni in mod natural, dar amandoi descriu un univers invizibil, extraordinar de bogat, de complex, de profund, de naucitor.

Din pacate, Pablo Amaringo nu mai este fizic printre noi decat prin lucrarile sale. El a fost un bun prieten si invatator al lui Howard G. Charing ( http://www.jovis.ro ) . 
Citit in acest sens si articolul "Cu un saman, in lumea magica a plantelor".
"Picturile lui Pablo Amaringo ( www.pabloamaringo.com )  ne poarta in frumusetea , in profunzimea si intelepciunea experientei entheogene date de ayahuasca – liana sufletelor , bautura sacra a nativilor amazonieni , cea care a avut deseori un impact hotarator in viata celor ce s-au impartasit din ea . Cartea Ayahuasca Visions a lui Pablo Amaringo e  disponibila pe internet ca fisier pdf .
 Un mare suflet , lasand in urma o imensa bogatie spirituala a iubirii , care vindeca  si  inspira ." - sursa http://www.nierika.ro/
Nu avem un alt documentar tradus cu Pablo Amaringo de aceea vom posta in acest articol, cateva din lucrarile sale. 
Insa, mai intai, iata cateva dintre lucrarile lui Alex Grey (mai multe puteti viziona in documentar) sau dând click aici










VEDEȚI DOCUMENTARUL, TRADUS, AICI:





Chiar  si Graham Hancock a experimentat Ayahuasca cand se documenta pentru cartea sa, intitulată "Supranatural" , carte în care explică influneța experiențelor șamanice asupra istoriei umanității din ultimii 40 000 de ani așa cum spune și pe site-ul sau http://www.grahamhancock.com

Graham Hancock este autorul seriei de documentare Quest For The Lost Civilisation  și apare în filmul 2012 - Science or superstition?.

Iată câteva din picturile lui Pablo Amaringo:



Amahuaca Machashca / Mareación de Amahuaca

Los Rondadores del Mundo

Piedra Poderosa / Rumi Manchachkska





Atun Huasi Amasanga / Gran Templo de los Maestros

Muyuyhuaira-Yachay / Concentracion del Remolino del Viento

Cosmologia Espiritual

Shaman-Utipana / Poderes Cósmicos del Shamán

Ayahuasca Múnan / Amor de la Ayahuasca

Ashca-Machasca / Mareacion de Príncipes

Chirapa Callo / Lengua de Arco Iris

Paimi-chipiashca / Explendor Brillante

Atun Tukuiricok / Virreyes Incas

Pachamana Kausai / La Existencia de la Tierra

Traslacion de Galaxias

Ayahuasca Mariri

Simiruna Yachay / Poderes del Sumiruna

Temples in the Canopy

Sky Spirits

Underwater Mythology

Goddess

Bathing Mermaids, Orange Moon and 3 Angels

Coatimundi

El Arponero

Ocaso de Verano / Summer Sunset

Toucans

Piping Guan, Butterflies, and Orchids

Black Hawk in Rainforest Canopy

Orange Moon in Red Sky

Red Jungle Sunset

Trompeteros

Howler Monkeys

Birds and Waterfall

Pink Sky

Giant Amazon River Otters

Small World - Forest Floor

Toucan

Garzas Azules / Blue Garzas

Blue Jungle Night

Golden Moonrise

Green Parrots

Amazon Cats

Capybara

Birds and Red Sun

Birds in Lagoon / Los Tarahuis

Flora Verde / Waterfall in Jungle

Agua Dulce / Waterfall Spirit

Jungle Waterfall

Selva Profunda / Deep Jungle

Sunset River

Jaguar Family


Amahuaca Machashca / Mareación de Amahuaca


ACTUALIZARE (4.11.2012)

De curand am descoperit un alt artist pe nume Cameron Grey (coincidenta de nume cu Alex) care are o arta asemnatoare cu cea a lui Alex, ba chiar mai interesanta.  Munca lui este inspirata printre altii, si de Alex Grey (bineinteles). Nu stim daca a luat ayahuasca sau alte substante psihodinamizante, insa arta lui este foarte psihedelica si se merita impartasita.  Iata cateva poze:





9 comentarii:

  1. o intrebare nu merge divx web player nici cu internet explorer nici cu mozzila ce sa mai fac?
    stiu ca nu are legatura cu post-ul dar ati promis mai demult un articol despre radu cinamar sunt curios daca mai postati

    RăspundețiȘtergere
  2. http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/pentru-functionarea-filmelor-din.html

    Subiectul Radu Cinamar necesita o abordare mai stufoasa si nu am avut efectiv, timpul fizic sa o facem. Dar este in plan ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-un articol de pe acest site ati spus ceva de genul ca nu sunteti niste persoane profund religioase ( referitor la crestinism )si ca ati postat si materiale de acest gen pentru a nu face discriminare. Nici eu nu sunt o persoana profund religioasa, dar cred ca este gresit sa se spuna ca Adevarul nu se afla in Crestinism - Adevarul se alfa in mai toate religile. Uite aici argumentele:

    Traim intr-un univers holografic ( adika in fiecare parte mai mica se afla intregul ) Intregul Univers se afla in mine, in tine si in fiecare.Cu totii suntem interconectati – suntem o singura constiinta infinita / indestructibila. Interesant si frumos este faptul ca oamenii de stiinta incep sa valideze ceea ce au scris mai marii intelepti si mistici cu mii de ani in urma. Civilizatiile stravechi numeau aceasta realitate Maya ( iluzie ). -Descoperirea magistrala a lui Einstein se reduce la urmatoarele: Totul este energie.

    RăspundețiȘtergere
  4. O piatra, o planeta, un pahar cu apa, mana ta, orice poti atinge, gusta sau mirosi este alcatuit din molecule, care sunt alcatuite din atomi, care sunt alcatuiti din protoni, electroni si neutroni, care, la randul lor, sunt facuti din nimic altceva decat pachete de energie.

    Cum este posibil ca acesti atomi non-materiali sa creeze aceasta lume materiala ?

    Misticii care si-au ridicat nivelul de constiinta ne spun ca totul este doar constiinta infinita.

    Dupa ce savantii au continuat explorarea dimensiunilor la scara foarte mica, s-au trezit intr-un final in fata a ceva cu adevarat naucitor. Termenul pe care l-au gasit pentru a-l defini este campul punctului zero, pentru ca la acest nivel infinitezimal pare sa existe un fel de forta care se mentine chiar si la temperatura de zero absolut, cand toate formele cunoscute de energie dispar.

    Aici, dincolo de nivelul energiei insesi, exista un nivel si mai elementar. Campul la acest nivel nu mai este exact energie, dar nici nu este un camp al spatiului gol. Poate fi cel mai bine descris, dupa cum si-au dat seama fizicienii, drept un camp al informatiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Altfel spus, oceanul nediferentiat din care apare energia pare sa fie o mare de constienta pura, din care energia apare in zone de grupare, ici si colo. Constienta este materialul din care este alcatuit Universul. Materia si energia sunt doar doua dintre formele pe care le ia constienta. Ervin Laszlo numeste acest camp care sustine si leaga toate lucrurile campul A, in semn de respect fata de vechiul concept vedic al inregistrarilor din Akasha, un depozit nonfizic al intregii cunoasteri din Univers, inclusiv al experientelor umane.

    Acest Univers holografic este proiectia oceanului infinit de constiinta. Daca acest univers este holografic atunci putem spune ca si informatia are un fel de propietate holografica, adika este posibil ca fiecare religie sa contina acelasi adevar,dar cu o forma diferita. Religiile s-au format in jurul unor profeti precum IIsus Hristos, Mahomed, Buddha…. Aceasta “forma diferita” este data religiei / Adevarului de sistemul social dintr-o anumita vreme /perioada. Indiferent daca esti budhist, musulman…esti in acelasi timp si crestin. Adevarul se afla in toate religiile. Indiferent de ce religie te agati, esti in ADEVAR. Inscriptie de pe frontispiciul templului din Delphi : Gnothi Seauton! Nosce Te Ipsum ( Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse ) o expresie coranică:spune asa; Cunoaşte-ţi Sinele. Iar echivalentul acestora , din creştinism:: „Cunoaşte pe Domnul Tău…”

    RăspundețiȘtergere
  6. Avem aici trei civilizati cu Culturi si religii diferite, a caror istorie a fost scrisa in timpuri diferite una fatza de alta. Atat in Invataturile Greciei Antice cat si in celelalte doua religii gasim acelasi adevar: Dumnezeu este Sinele nostru superior – Acel Eu care este lipsit de ego si care implicit se identifica cu tot ceea ce este: “Eu Sunt Cel Ce Este”.

    Să amintim doar câteva: „EU SUNT păstorul; EU SUNT uşa [Ioan 10:2, 10:7, 10:9]; EU SUNT învierea şi viaţa [Ioan 11:25]; EU SUNT calea [Ioan 14:6]; EU SUNT Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, începutul şi sfârşitul” [Apocalipsa 1:8, 22:13]; şi apoi, „Dar voi cine ziceţi că SUNT?” [Matei 16:15, Marcu 8:29, Luca 9:20

    Nu se afirmă, „Eu, Iisus, sunt uşa. Eu, Iisus, sunt calea”, nici nu se spune, „Dar voi cine ziceţi că eu, Iisus, sunt?”

    Se afirmă clar, „EU SUNT calea”. Conştienţa de a fi e uşa prin care manifestările vieţii trec în lumea formei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Conştienţa e forţa renaşterii – renaşterea la ceea ce omul e conştient a fi. Omul mereu exprimă ceea ce e el conştient a fi. Acesta e adevărul care îl face liber pe om [Ioan 8:32], căci omul e veşnic auto-încarcerat ori auto-eliberat.

    Iisus Hristos nu cere veneratie – El nu era preocupat cu astfel de lucruri. Cand cineva cere veneratie ( superioritate ), atunci acel cineva nu daruieste Iubire Neconditionata, ci mai degraba Iubire conditionata.

    Dacă tu, cititorule, te vei lepăda de toate vechile tale credinţe într-un Dumnezeu separat de tine şi-ţi vei revendica dumnezeirea ca fiind conştienţa ta de a fi – aşa cum Iisus şi profeţii au făcut –, îţi vei transforma lumea realizând că, „Eu şi Tatăl Meu Una suntem” [Ioan 10:30]. Această afirmaţie, „Eu şi Tatăl Meu una suntem, dar Tatăl este mai mare decât Mine” [Ioan 14:28] pare năucitoare – dar, de e interpretată în lumina a ceea ce tocmai am spus referitor la identitatea lui Dumnezeu, o vei găsi revelatoare foarte. Conştienţa, fiind Dumnezeu, este ca „Tatăl”. Ceea ce eşti tu conştient a fi este „Fiul”, care aduce mărturie „Tatălui” Său. Este precum creatorul şi creaţia. Creatorul e mereu mai presus decât creaţia, concepţia sa, dar rămân, totuşi, mereu, una. De pildă, înainte de a fi conştient că eşti om, eşti mai întâi conştient că eşti. Că exişti. Apoi devii conştient că eşti om. Totuşi, rămâi ca şi creator, mai presus de creaţia ta – omul.

    Iluminarea inseamna contopirea in Dumnezeitate

    RăspundețiȘtergere
  8. Intr-adevar, Adevarul poate fi gasit oriunde si in Crestinism. Cine are ochi sa vada asta vede, cine are urechi de auzit aude. Suntem de acord cu tot ceea ce ai spus tu, insa majoritatea crestinilor ortodocsi, ultrasii, dogmaticii ti-ar da cu flit la orice ora catalogandu-te drept NEW Age-ist. Ei cred ca DOAR IN CALEA CRESTIN ORTODOXA este adevarul, ca doar in Biblia a vorbit Dumnezeu, acesta fiind cuvantul lui Dumnezeu.
    Si mai este o chestie, tu ai preluat dintr-un imens context (BIBLIA) acele fraze care ti-au convenit , care apartin din cate ne dam seama Noului Testament. Insa Biblia este formata din 2 carti. Vechiul Testament este plin de orori si aberatii si ne prezinta niste viziuni despre fel si fel de Zei care au devenit intre timp DUMNEZEU, un Dumnezeu care nu are lagatura cu Dumnezeul Noului Testament, dupa umila noastra parere. Este un dumnezeu razbunator, xenofob, sexist, absurd din multe puncte de vedere. Nu vedem unde este Advearul in mare parte din Biblie. Insa in ceea ce tu ai rupt din context da.
    Parti din Biblie , din dogma crestina . corespund imaginii despre Dumnezeu si Adevar asa cum il intelegem si percepem noi. Insa toate pana la un punct, dupa aia incep imense neconcordante.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru raspuns. Ai mare drepate.

    Atata timp cat religia crestina va functiona ca sistem de control social, lumea va fi tampita.

    Crestinismul s-a format intr-o societate Patriarhala ( societate dominata de barbati ), de aceea divinitatea ia forma masculina ( Tatal Nostru ) . In unele societati Matriarhale "Dumnezeu" ( Domnul-zeu ) este este inlocuit cu Mama-zeu - societate patriarhala.

    Ceea ce este "Dumnezeu" transcende orice concept omenesc - Nu poti defini ceea ce este Infinit, iar atunci cand o facem al limitam pe "Dumnezeu" de un infinit de ori a ceea ce este "El" cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...