Ieşirea Din MATRIX: Inchiziția Farmacratică

sâmbătă, 8 mai 2010

Inchiziția Farmacratică

THE PHARMACRATIC INQUISITION (2007)

Iată inca o interpretare posibila si destul de probabila, a Bibliei si a altor "scrieri sfinte", o interpretare prin prisma astro-teologiei si a șamanismului. 

Cuvantul Phramacratic este inventat de producatorii filmului si este o combinatie dintre farma (legat de farmacologie) si cratie (de la autocrat - dictator cu puteri absolute). In contextul filmului , semnificatia titlului este aceea ca " Persecutia crestina impotriva religiilor arhaice (bazate pe ingestia sacramentala a plantelor psihodinamizante care ofera indiviziilor accesul la stari extatice, fara ajutorul intermediarilor) , persecutie care si-a atins climaxul oribil in vanatoarea de vrajitoare, a arderii acestora pe rug, in Evul Mediu, persecutie care continua si astazi, intr-o forma schimbata, imbracand forma Statului Farmacratic, sub masca "sanatatii" publice si a "Razboiului impotriva drogurilor"! 


Iata ce spune Martin W. Ball, Ph.D, autorul si gazda emisiunii Evolutia Entheogenica, despre acest film:

"Inchizitia Farmacratica este un film provocator, produs de  Gnostic Media, un film care aduce niste argumente logice care ne spun ca, practic, toata mitologia, simbolismul, povestea lui Iisus si traditiile ce au legatura cu crestinismul, sunt conectate cu doua subiecte de baza: astrologia si samanismul. Pentru aceia dintre dvs. care nu sunteti familiarizati cu doveziile ce sustin aceste idei, acest film poate fi un adevarat deschizator de ochi si revolutionar. 

Majoritatea materialelor prezentate in acest film se bazeaza pe cercetarile lui John Allegro. Allegro a fost unul dintre cercetatorii originali selectati sa traduca Manuscrisele de la Marea Moarta, niste texte crestine antice, descoperite in Qumram, pe langa Marea Moarta, la jumatatea secolului 20. Ceea ce a diferit in cazul lui Allegro, comparativ cu restul colegiilor sai, era faptul ca acesta era un agnostic, deci nu apartinea Bisericii Catolice si in consecinta, a fost capabil sa dezvolte niste teorii si interpretari libere de dogma bisericii catolice. Rezultatul a fost , nici mai mult nici mai putin, ideea conform careia, Iisus era o ciuperca psihodinamizanta. Mai exact, Allegro a argumentat ca mitologia si simbolismul care il inconjoara pe Hristos , toate tintesc catre ciuperca Amanita muscaria (uneori i se mai spune si palaria sarpelui), ciuperca foarte reprezentativa pentru simbolismul si reprezentarea prin imagini a Craciunului (rosie cu picatele albe n.t). 

Ciuperca Amanita are o istorie indelungata in ceea ce priveste folosirea ei de catre shamanii Nord Europeni si Siberieni - chiar din aceste culturi a si aparut cuvantul "shaman".  In cadrul acestor culturi "samanismul" era sinonim cu utilizarea amanitei si cunoasterea proprietatiilor ei psihoactive era binecunoscuta in toate regiunile lumii. Ca folosirea shamanica a acestei ciuperci ar fi putut influenta crestinismul, poate nu este o mare noutate, dar ideea ca Iisus este de fapt chiar Amanita si nu o figura istorica, este probabil, o surpriza pentru majoritatea. 

Acest film vine cu niste argumentatii interesante si adeseori logice pentru a arata aceasta conexiune dintre Iisus si Amanita, si chiar cu ciuperciile ce contin psilocibina, trecand prin simbologia crestina, iconografie si imagistica. Cand cineva se uita cu atentie la Biserica Catolica, de ex., vede ca simbolistica amanitei apare pe imbracamintea popilor si a cardinalilor, pe fresce si in arhitectura bisericilor. 

Chiar si miturile insale, cum ar fi mitul Sfantului Graal, par sa se supuna aceluiasi simbolism amanitean. 

Intr-adevar, cand imaginiile sunt prezentate in aceasta maniera, comparatia cu amanita devine imediat evidenta si dificil de argumentat impotriva.

Chiar si Mos Craciun are parte de amanita in acest film. Aici, elful cel vesel si batran, este prezentat in contextul shamanismului nord european, unde, conform traditiei, shamanul isi usuca ciupercila sale amanita intr-un brad (simbolistica globurilor) si apoi isi viziteaza apropiatii din comunitate, intrand pe horn (ca un fum...  adica prin intermediul fumatului acestei ciuperci) pentru a aduce cadoul acestei ciuperci, un cadou spiritual (extatic eventual) oamenilor. (cred ca e cea mai buna explicatiede pana acum, a Craciunului, n.t.)

In plus, pe langa influenta shamanica din crestinism , in acest film este investigata si relatia dintre astronomie, astrologie si mitul Hristic. Se aduc argumente usor de inteles care ne fac sa intelegem corelatiile dintre mitul Hristic si cerul Solstitiului de iarna, cu erele zodiacale, demonstrandu-se grafic cum astfel de povesti cum ar fi cea a stelei stralucitoare, a celor 3 regi, moartea si invierea lui Iisus, se coreleaza foarte bine cu ceea ce se cunoastea inainte despre cerul noptii si schimbarea anotimpurilor (filmul este facut in acelasi an cu Zeitgeist I si probabil s-au influentat unul de la celalat n.t.).

In final, Inchizitia Farmacratica pune la indoiala multe dintre presupunerile si credintele pe care poate, le avem  despre crestinism si figurile lui centrale, oferindu-ne dovezi provocatoare ca lucruriile nu sunt chiar asa cum par a fi in interiorul acestei traditii. 

Daca este adevarat ce se spune in acest film, apar unele intrebari: Oare Biserica inca mai foloseste amanita in secret? Au tinut oare cei de la varful puterii clericale , acest secret timp de 2000 de ani? Exista oare o conspiratie la varful puterii bisericesti de a se ascunde aceasta adevarata identitate a lui Iisus Cristos?  

O  conspiratie sigur este ... ramane de vazut daca este aceasta sau nu (n.t) ." - traducerea si adaptarea de aici http://www.pharmacratic-inquisition.com/main/

Desi in film se pune la indoiala insasi existenta lui Iisus, asa cum am mai afirmat de mai multe ori, exista dovezi istorice care ne arata ca a existat un personaj pe nume Iisus, dar credem ca este foarte posibil ca povestea vietii sale a fost mult inflorita si imbracata in mitologie, astrologie si compilata cu povestile altor zei si zeitati solare, ca sa se impace si adeptii altor religii solare stravechi si poate, sa-i converteasca si pe acestia la crestinism. Este una dintre varainte. 

Cert este ca Biblia a fost scrisa de diversi indivizi mai mult sau mai putin inspirati, tradusa de diversi indivizi cu interesele si viziunile lor personale. Nu suntem experti in acest domeniu, insa va invitam sa studiati opinile unor experti, expuse in urmatoarele articole si documentare:

1) Rastalmacindu-l pe IIsus 
2) Cine a scris Biblia? - Who wrote the Bible?
3) Cum a devenit Iisus un Hristos - How Jesus Became A Christ


Suntem acuzati ca suntem anticrestinism , dar in realitate, suntem doar complet anticretinism. 

Suntem doar impotriva unor aspecte ale crestinismului, a unor idei cu care nu putem fi de acord. Multe dintre ideile crestinismului si ale Bibliei sunt exceptionale, minunate, parabole pline de intelepciune si inspiratoare. Deci nu suntem complet anticrestinism, ci impotriva unor idei ale crestinilor gen:

- Dumnezeu bate!

- Dumnezeu te judeca si te trimite in iad daca pacatuiesti , la osanda vesnica!

- Dumnezeu a vorbit oamenilor numai prin Biblie!

- Religia ortodoxa e singura valabila ! Sau religia catolica e singura valabila! Sau orice secta crestina spune ca doar dogma ei este valabila.

- Doar prin preoti si biserica, care sunt intermediarii tai catre Iisus se ajunge la Dumnezeu!

- Dumnezeu ar fi putut sa indemne intr-un trecut indepartat la ucideri pentru a educa masele de salbatici.

- Dumnezeu cere una si alte de la oameni sau are diverse nevoi!

Noi credem ca Dumnezeu nu este o Super Fiinţă singulară, care trăieşte undeva în Univers sau în afara lui, care are aceleaşi nevoi emoţionale şi este supus aceluiaşi haos emoţional ca şi oamenii. Acela Care Este Dumnezeu nu poate fi rănit sau distrus în nici un fel şi, prin urmare, nu are de ce să se răzbune, sau să impună pedepse, reguli absurde, porunci.

- Ideea existentei unui bine si rau absolut si a unei opozitii intre diavol si Dumnezeu (Dumnezeu nu are opus decat in mintea ignoranta a omului).

- Ideea ca femeia trebuie sa fie supusa intru totul barbatului (asa se spune la casatorie in biserica).

- Ideea ca trebuie sa ne temem de Dumnezeu!

- Ideea ca suntem pacatosi din nastere!
-samd


In plus, exista idolatria Vechiului Testament care este adeseori, aberant. Am analizat o parte din acele idei in articolul de aici.

Deci sunt si idei bune si idei limitatoare, care nu ne folosesc de loc, dimpotriva, in acest crestinism. Nu-l respingem complet, dar nici nu-l imbratisam cu totul.

Si mai e o chestie. Daca ideile tale despre crestinism te-au dus la un bun simt mai mare, la o smerenie mai mare, la a deveni un om mai intelept si mai omenos atunci jos palaria! In cazul tau, ideile crestine te-au facut mai om. Credinta ta te-a ajutat sa fi mai om.

Din pacate arareori se intampla asta, in speciali la "ultrasii" fanatici crestini, care si-ar apara pana la moarte (mai ales a altora) crezurile.

Din pacate adeseori, religia (inclusiv cea crestina ) a indepartat omul de adevarata spiritualitate (noi credem ca acesta a si fost scopul de fapt), a indepartat omul de lumea invizibila, afundandu-l si mai adanc intr-un fel de materialism spiritual, o spiritualitate de fatada, superficiala. 

Respingand o religie adeseori aberanta,  dominatoare, neavand alternative, omul s-a afundat in ateism. Decat sa creada in Dumnezeul propovaduit adeseori, cu agresivitate de misionarii crestini, a preferat sa treaca in cealata extrema. Decat cu un asa Dumnezeu, mai bine de loc... si ii intelegem ...

Religia poate fi o unealta foarte abila si vicleana de a indeparta pe om de Adevar! Totul are dublu tais ...


Multumim din suflet Teodorei pentru traducerea acestui film intr-un timp record.
 Fie ca visele tale benefice sa devina realitate, draga Teo, in special TALAM-ul! Fericire, prosperitate si intelepciune iti dorim!

VEDEȚI FILMUL, TRADUS, AICI link 1 SAU AICI  link 2 sau AICI - link 3

 
DACA SUBTITRAREA NU PORNESTE AUTOMAT,APASATI PE BUTONUL

Pentru a vă completa cunoștințele în ceea ce privește substanțele psihodinamizante în sens pozitiv, spiritual, vindecător, vă invităm să studiați și celelalte documentare și articole din Categoria ȘAMANISM de pe blogul nostru.


ACTUALIZARE (16.06.2010):


Iata inca o interpretare a mitologiei crestine biblice:

"Un articol interesant ca mi-a atras atentia. (de pe un site despre istoria Dacilor)

Vi-l trinit si voua in speranta acceptarii sau neacceptarii lui. 
Citatul este din cartea "Marile mistere ale piramidei oculte" - Cristian Craita, editura Obiectiv, pag.30-31" 

Laur

"A existat Iisus Christos intr-adevar? Considerata drept cea mai mare blasfemie de catre biserica, o asemenea intrebare ii chinuie pe multi. In conditiile in care istoria a fost de prea multe ori falsificata iar dovezi certe ale existentei Mantuitorului nu prea exista, ar fi hazardata o pronuntare fara echivoc. Cert este, insa, un singur lucru: legenda lui Iisus Christos este aproape identica cu legenda Gemenilor Divini Zalmoxis!


Mama Gemenilor Divini, Zalmoxis, se numea (Fecioara) Maria, ca si mama lui Christos. (nota mea: apropos de “fecioria” Mariei se face referire la faptul ca Mammi-Geea-Fecioara Maria, in calitatea sa de medic sef al expeditiei stiintifice extraterestre, nu avea nevoie de procesul cunoscut omului pentru a crea zei, semizei ori oameni, iar Vechile Texte ne dau de intels ca Mammi-Fecioara Maria a creat omul din propria gena).

La nasterea Copiilor Ceresti au venit, dinspre Marea Neagra, adica de la Rasarit, trei magi cu daruri, asa cum au venit, tot de la rasarit, la nasterea lui Iisus.

Regele scyth Erete a vrut sa-I ucida pe pruncii Apollon si Artemis, intocmai cum regele Irod a vrut sa-l omoare pe copilul Iisus. Ca sa scape de persecutiile lui Erete, Aisepios (tatal adoptiv al Copiilor Ceresti) si sotia lui, impreuna cu pruncii, au fugit la Cabesos, iar Iosuf, mama si copilul, in Egipt.

Tinerii zei traco-daci au participat la Canonia (“nunta”, conform romanescului cununie) iar Christos a fost invitat la nunta de la Cana. Cea care l-a uns cu mir pe Apollon se numea Modula, iar cea care l-a uns cu ulei sfant pe Iisus a fost Maria din Magdala. In graiul traco-dacic, conducatorului unui tinut I se spunea PILEAT (“nobil”,”stapan”), iar guvernatorul roman care n-a putut impiedica rastignirea lui Christos a fost Pilat din Pont. Inainte de a fi ucis, Apollon s-a retras in crangul AKES-SAMENOS (“Gradina Sfanta”) iar Iisus in gradina Ghetsimani.

Pe o gema tracica, Apollon (cu supranumele de OR-PHEOS – “Cel Jelit”) apare crucificat ca si Christos in iconografia crestina.

Primii patru apostoli ai lui Iisus au fost Simon zis Petru, Andrei, Iacov si Ioan, iar primii patru ai lui Apollon au fost Asanum zis Petrae, Andar, Iacchus si Ion, ce erau frati de lapte ai zeului (nota mea: am dat intr-un mail dovezi si despre fratii lui Iisus).

Ultimul apostol al lui Christos a fost Pavel din Tars, iar cel care a restaurat cultul zalmoxian a fost Buerebuistas, caruia poporul i-a zis si PAVEL TER (“Cel mai mare Imparat) (nota: vezi statuia lui Burebista de la Orastie pe care sta scris “Rege al Tuturor Regilor”!)

Iisus a fost crucificat (pe vechiul simbol al credintei traco-dace) pe dealul Golgota, care inseamna “Locul Capatanii” iar zeul trac a fost ucis pe colina ARGE-DAVA (“Locul Capului”,”Capatana”).

Cel care l-a adus acasa pe Apollon ucis a fost tatal adoptiv, AISEPIOS, nobil din tinutul AURUMETTI (Ialomita); cel care a luat trupul lui Iisus de pe cruce si l-a pus in mormant a fost un om bogat din Arimateea, cu numele de Iosif.

Cel care a proorocit nasterea Gemenilor Divini a fost Orpheus, caruia I s-a mai spus si Ion “Magnificul”; profetul care l-a precedat pe Iisus a fost Ioan Botezatorul.

Lui Orpheus i-au taiat capul MANAIDES (“Dansatoarele”), pe timpul marii preotese SALONAI iar Sfantului Ioan Botezatorul I s-a taiat capul in urma unui dans al Salomeei.

Ca si zeul trac, Christos a inviat si s-a inaltat la cer. Lui Apollon I s-a mai spus si CHAR-YSTOS (“Fiul Cerului”) iar lui Iisus, Christos.

Cei doi Zalmoxis le-au lasat traco-dacilor un NOF DIADIS (“Noul Testament”) iar cartea sacra a crestinilor este tot Noul Testament.

Un trib dacic se numea CRESTONAI, etnonim ce aminteste de crestini.

La fel, Iros vine de la Irodia – numele Craiesei Ielelor si al Reginei Vantoaselor (nume care aminteste de Seth – “vantul napraznic”, dusmanul lui Ram!)

Iisus Christos este cunoscut din vechile scrieri crestine (“Noul Testament”) drept “Fiul Domnului”. Ei bine, Zalmoxe era numit de traco-daci AIZUS, adica…”Fiul”! Nimic deosebit, o coincidenta? Notati, atunci, ca AIZUS se citeste “Ezus”, comparati cu ebraicul “Jesus”, frecvent inalnit chiar inainte de nasterea lui Iisus Christos (Jesus, citit “Gisus” in engleza) si vom ajunge la aceeasi concluzie, aparent senzationala: Isus-Jesus era un vechi nume ebraic, frecvent intalnit, preluat de la traco-daci tocmai pentru semnificatia lui divina!(nota mea: in Spania inca se foloseste frecvent numele de Jesus). Inca de acum 2000 de ani, evreii voiau sa se numeasca Cohen (“Mare Preot”), Lev-Leon (Leu-regele animalelor), Fischer (pescarul care tine in undita pestii..crestini), Cezar (ca imparatii romani), Solomon, Saul, David (niciodata Goliath- uriasul fraier!), Samuel, Max-Massimo (de la “maximus”) etc.

Mai tarziu, tot evreii au transformat numele Mantuitorului in Isus, care inseamna “magar” in ebraica, semn al ostilitatii fata de propovaduitorul unei credinte ce nu le apartinea si nu le convenea..Motiv pentru care s-a gasit solutia de compromis: Iisus. De ce nu Iesus sau Ezus? Pentru ca aceste variante aminteau prea mult de originea traco-daca a numelui Mantuitorului!

Pentru cei aflati inca in cumpana, mai ofer o informatie, la fel de senzationala si de elocventa: cea dintai icoana din istorie a lui Iisus Christos, ne semnaleaza Christofi Cerchez (“Cea dintai icoana crestina”) se gaseste pe…Columna lui Traian si este numerotata XVII (numar fatidic in credinta romama!) de catre Cichorias pe unul din registrele Columnei Traiane. Figura sa, cu parul si barba crescute in voie, nu se deosebeste cu nimic de dacii barbosi si pletosi de pe restul Columnei.

Oare intamplatoare aceasta aparitie? Nu cumva Iisus Christos era cunoscut la acea vreme ca avand origine traco-daca? De ce nu mai exista alte dovezi in acest sens? Pentru ca unii au avut grija, de-a lungul secolelor, sa elimine toate vestigiile stanjenitoare…

Din cartea "Marile mistere ale piramidei oculte" - Cristian Craita, editura Obiectiv, pag.30-31" 





FILMUL ESTE OPEN SOURCE

25 de comentarii:

  1. Pentru cei care neaga existenta lui Isus, pentru cei care neaga existenta lui Dumnezeu...
    PUNETI-L LA INCERCARE !

    oricine neaga acest aspect pana cand au o experienta personala cu Dumnezeu. cand acest lucru se intampla, esti 100% sigur ca ceva sus exista...ceva divin

    RăspundețiȘtergere
  2. puteai sa-ti dai si numele , da-mi motive sa nu-l neg , concrete , logice , nu ce au spus altii sau au scris, dumnezeu este bunaatatea tuturor oameniilor de pe pamant si lucifer rautatea tuturor oamenilor de pe aceasta planeta. credinta este una , religia este alta si este un fals in care mai marii care conduc lumea ne obliga si ne hipnotizeaza prin diverse moduri sa credem si sa fim sclavii lor , ne orbesc sa nu vedem adevarata credinta nu preoti , nu papa , nu tot soiul de denumiri "marete " a celor care spun ei ca sunt intermediarii nostrii cu divinitatea , un alt fals , minciuna . Credinta in creator in matrice , ce au creat tot ce exista in univers , ce cunoastem noi si ce nu cunoastem , forta universului , este mult mai logic si mai concret , decat sa cred intr-o zeitate oricare ar fi ea , impusa de cei care detin puterea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari acestui blog pentru curajul de a prezenta acest documentar! Veti avea acum cu siguranta si mai multi dusmani. Oricum e problema lor nu a voastra.
    Filmul s-a concetrat mult pe amanita, punand din pacate in umbra rolul adevaratelor ciuperci psihedelice, ma refer desigur la psilocibe. Se spune ca amanita are mai degraba un efect delirant, deci nu unul psihedelic (mind manifesting). Probabil misterul consta chiar in cele presupuse in film, si anume consumul dupa mai multe filtrari prin eliminare ar face ca efectele secundare negative sa dispara, iar cele psihedelice ar fi amplificate. Si acum as specula si eu mai departe. De ce multe fantani arteziene sub forma de ciuperca amanita sunt inconjurate de statui ce infatiseaza copii urinand ce au fetele umflate si cu ochii bulbucati? Cumva in trecut erau folositi in secret copii pentru filtrarea amanitei?

    RăspundețiȘtergere
  4. unde gasesc subtitrarea la aces film ? ... multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici http://www.titrari.ro/index.php?page=cautareavansata&z8=-1&z5=0822803

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari pentru film.Recent am vazut un film si vi-l recomand,poate il puneti si pe blog, se numeste:What The Bleep!Do We Know
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  7. Am incercat sa vizualizez acest documentar dar imi da eroare. Nu stiu ce se intimpla. S-a mai intimplat cuiva???
    Daca sinteti amabili, se poate posta/reposta pe alt site?
    Apropo, nu trebuie sa va disculpati in fata la tot felul de neaveniti, habotnici (sau ce-or mai fi) ca sinteti anticrestini sau mai stiu eu ce, daca postati astfel de documentare. A discuta si cu alte persoane: idei, ginduri, impresii despre alte si alte subiecte la fel de incitante, provocatoare, ducind catre o CUNOASTERE!
    Acesta este gradul lor de cultura, de constientizare dupa acesti ani; a unor forme inchise.

    Multumesc pentru intelegere.
    >Buburuza ofuscata<

    RăspundețiȘtergere
  8. What the bleep do we know este o varianta scurtata a filmului postat de noi pe blog What The Bleep Down The rabbit Hole http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/ce-naiba-tim-noi-de-fapt.html
    In ceea ce priveste eroarea, te rugam sa mergi pe acest link http://fymaaa.blogspot.com/2009/06/pentru-functionarea-filmelor-din.html.
    In ceea ce priveste disculparea , din punctul nostru de vedere, este o tentativa de a ramane obiectivi.

    RăspundețiȘtergere
  9. http://kitmantv.blogspot.com/

    cel mai tare site de documentare revelatoare. probabil il stii deja

    RăspundețiȘtergere
  10. o fi avand vreo legatura martisorul nostru de 8 martie cu amanita muscaria ?dar cu marul albei ca zapada? :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Dedicatie pentru fundamentalistii crestini: iata o viziune ce descrie cam cum ar fi decurs evenimentele istoriei fara crestinism:
    Terence McKenna's Story Time

    http://www.youtube.com/watch?v=HLFSz5zCs5o

    amazing story! just take it like a funny idea!

    Sau ceva in legatura si cu acest documentar: Aliens & Mushrooms

    http://www.youtube.com/watch?v=5MTR6-LAn-A

    again, it could be just a funny idea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Djasters:

    Buna,

    In primul rind, vreau sa va spun ca am postat pe canalul meu youtube un clip in care Bill Hicks explica experienta lui spirtuala asupra ciupercilor magice. Videoclipul este tradus in romana. V-as ruga sa-l postati pe aceasta pagina.

    Linkul: http://www.youtube.com/watch?v=JqnuT389O08

    BILL HIcks: " Si am realizat ca adevarata natura a noastra este spirituala, nu fizica, si ca noi suntem fiinte eterne. Si iubirea lui Dumnezeu este neconditionata - Si ca nu este nimic care putem face vreodata sa schimbe asta. Este doar iluzia noastra ca noi suntem separati de Dumnezeu si singuri. Adevarul este ca noi suntem una cu Dumnezeu si ca El ne iubeste".

    RăspundețiȘtergere
  13. Djasters:

    Acum, doresc sa vorbesc despre crestinism din propria mea experienta cu aceasta religie. De mic copil mi s-a introdus in minte ca trebuie sa am o frica ( obsesiva )fata de Dumnezeu si ca acesta imi numara greselile.

    Eu am fost si sunt de cand ma stiu un non-conformist, nici scoala nu mi-a placut, vorba lui Bob Marley; "Daca eram educat, tare prost as fi fost". Am aflat de la mama mea ca atunci cand aveam cativa anisori ai spuneam asa: "Eu ma rog la Mama-Zeu".

    Inca de la o varsta frageda imi puneam intrebari despre natura lui Dumnezeu. Ca sa scurtez povestea, pot sa spun ca in lungul meu demers de cercetare am ajuns la concluzia la care a ajuns si Bill Hicks, si anume ca Dumnezeu ne iubeste neconditionat - Si ca nu este nimic din care putem face vreodata sa schimbam acest lucru.

    Experientele asupra substantelor psihedelice sunt identice cu cele din apropierea mortii (N.D.E). Cei care au avut parte de o experienta in apropierea mortii (90%) au realizat acelasi adevar despre natura lui Dumnezeu, pe care o descrie si Bill Hicks.

    Nu credinta se naste din frica, ci frica din credinta.

    PS: Simbolismul ciupercii Amanita muscaria il gasim si in jocul Super-mario. Mario trebuie sa manace ciuperci amanita-muscaria pentru a deveni Super-Mario.

    Am vazut un interviu in care o femie explica efectele pe care le simte dupa ce a consumat aceasta ciuperca. Ea spune ca se simte energizata, plina de viata, cu mai multa incredere si ca a inceput sa vada lumea cu alti ochi.Wow, se pare ca acum stim de ce guvernul nu vrea sa legalizeze aceste ciuperci.

    Bill Hicks: ..".Poti vedea de ce guvernele o da la pălăvrăgeală.asupra ideii de experienta a Iubirii neconditionate. Este interesant ca cele doua droguri care sunt legale alcoolul si tigarile, cele doua droguri care nu fac absolut nimic pentru tine. Si drogurile care cresc natural pe aceasta planeta. - Droguri care iti deschid ochii pentru a te face sa realizezi cum ai fost futut / pacalit fiecare zi din viata ta. Aceste droguri sunt impotriva legii. WOW. "

    RăspundețiȘtergere
  14. Djasters

    Din cauza faptului ca traim intr-o societatw patriarhala, Dumnezeu ( Divinitatea ) este reprezentat ca fiind de sex masculin. Un citat stravechi spune asa: “Dumnezeu ca Tata este Intelepciune, Iar Dumnezeu ca Mama este Iubire”. In religia hindusa Shiva ( constiinta nemanifestata-pura ) este principiul masculin-Tatal, iar Shakti ( constiinta manifestata-Universul ) este principiul feminin. Deci trebuie sa avem mare grija cum interpretam invataturile crestine. In crestinismduhul sfantul Duh este principiul feminin deghizat.

    În societăţile matriarhale, chiar şi religia era o experienţă vie, în care întâlnirea cu Divinul nu era legată de un sistem de dogme şi credinţe, ci constituia o experienţă personală. . În religiile societăţilor patriarhale, Divinul este perceput ca fiind îndepărtat şi astfel aproape de neatins de către fiinţa umană: Divinul nu este văzut ca aflându-se în interiorul conştiinţei individuale şi, din acest motiv, ia naştere dorinţa de a umple această prăpastie adâncă dintre om şi Divin cu credinţe, ritualuri şi intermediari (sacerdoţi) care joacă rolul unei punţi între pământ şi cer.

    Drept urmare, trecerea de la o organizare matriarhală a societăţii la organizarea de tip patriarhal – proces care a avut loc atât în India, cât şi în Europa – a schimbat fundamental concepţiile religioase.

    Majoritatea religiilor – ca sisteme de control social au avut ca scop de a ne deruta si a ne prezenta aceste cunoasteri intr-o forma distorsionata. Nu spun ca religiile de pana acum nu sunt bune, ci doar ca mesajul acestora au fost prost interpretate. Ba mai mult, se face tot posibilul sa se starpeasca orice punct de autenticitate ale textelor sacre cu care am crescut noi si Parintii nostri ( Ex: Miscarea New Age )

    “iluminatii” viruseaza toate religiile inserand simbologia cosmica solara dupa care isi sincronizeaza planul. Stim ca la fiecare precesie cosmica, aproximativ la fiecare 2000 de ani, elita globala schimba religia si setul de reguli dupa care trebuie sa actioneze populatia. A fost Taurul, dupa 2000 de ani Berbecul (Moise), dupa 2000 de ani Pestele (Iisus), acum dupa aproape 2000 de la Iisus/Pestele – Varsatorul (New Age, ecumenism – noua ideologie care va justifica globalizarea). De ce mitra Papei de pe cap are forma de peste ?

    Concluzionand – ca toti oamenii sa actioneze la fel trebuie sa gandeasca la fel – mass media si religia au grije de acest lucru. Acum noul trend in religie este ecumenismul, respectiv unirea tuturor religiilor. Au inceput centralizare economica prin globalizare, centralizare ideologica prin ecumenism – pasul urmator este clar – centralizarea politica – guvern mondial care va fi primit intr-un ropot de plauze de oameni a caror minte va fi modelata global.

    Foarte multi au fost si inca sunt mintiti ca in numele religiei sa comita atrocitati si sa moara in razboaie si cruciade care nu-i reprezinta si nu le servesc direct interesele ; timp in care bunii crestini din marile orase vestice isi jertfesc zilele pentru corporatii si taxe

    Ideea este ca Dumnezeu se afla in interiorul nostru si ne iubeste neconditionat, dar religiile dominate de societatea patriarhala, ca sisteme de control social au distorsionat adevaratul sens al textelor sfinte.

    RăspundețiȘtergere
  15. Djasters

    Acest sistem corupt al religiei, sub care am trait atat amar de vreme, ne-a facut sa credem ca Dumnezeu are nevoie de frica, veneratia si jertfa noastra. Si intr-un fel este asa, dar nu in felul in care am fost lasati sa intelegem sensul acestor termeni. De exemplu, frica pe care trebuie sa o avem fata de Dumnezeu-Divinitate se reduce la intelegera ca exista o lege spirituala – dupa fapta si rasplata. Cea mai mare parte a oamenilor consideră viaţa o luptă, ori viaţa nu este o luptă, ci un joc. Este un joc în care nu poţi cîştiga, dacă nu cunoşti Legea Spirituală. Vechiul şi Noul Testament dau o minunată clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DĂRUI şi A PRIMI.

    “Tot ceea ce un om seamănă, va culege”, ceea ce înseamnă că ceea ce un om dă prin cuvînt sau prin acţiune îi va fi REDAT; ceea ce dă, va reprimi. Dacă seamănă ură, va primi ură; dacă iubeşte, va fi şi el iubit; dacă critică, va fi criticat; dacă minte, va fi minţit; dacă trişează, va fi jefuit. ” ( FLORENCE SCOVEL SHINN )

    Frica pe care o avem noi fata de Dumnezeu-Divinitate este una distructiva, care duce la boala si suferinta. “Nu credinta se naste din frica de Dumnezeu, ci frica, din credinta.”.

    Veneratia nu trebuie confundata cu obsesia, fanatismul, paranoia. Definitia pentru cuvantul “veneratie” este urmatoarea: Respect profund, stimă deosebită, prețuire adânc respectuoasă pentru cineva sau ceva.

    Fiecare gând şi emoţie îşi au un corespondent chimic, emis de creier şi care se îndreaptă la fiecare celulă. Gândurile şi emoţiile negative emit substanţe otrăvitoare, care pur şi simplu distrug sănătatea celulelor. ( si ne mai întrebăm de ce medicina modernă a constatat că stressul este principala cauză a bolilor grave )

    De ce “ar vrea” Dumnezeu, ca noi sa traim in frica, atata timp cat aceasta emotie negativa duce spre boala si distrugere ? Spun asta, deoarece Frica este introdusa in aproape fiecare domeniu al societatii noastre, si cazul de fata, in religie. Statisticiile ne araat ca 95 % din populatia globului traieste in frica. Eliberati-va de frica.

    Unul din aspectele esentiale ale vitalitatii este spiritualitatea constientizarea unui scop inalt, impulsul, viziunea superioara catre dezvoltare, evolutie, implinirea potentialului nostru cel mai inalt. Prin natura sa, spiritualitatea se adreseaza unui nivel de constiinta dincolo de cel obisnuit al vietii si aspectelor sale de zi cu zi. E de la sine inteles ca, pentru a o practica, spiritualitatea are nevoie de un nivel de energie vitalitate dincolo de limitele uzuale, dincolo de identitatea noastra de fiinte sociale si chiar de fiinte umane. Acest nivel inalt al vitalitatii se afla in noi, si poate fi accesat indeosebi atunci cand ideea noastra despre cine suntem noi evolueaza.”

    Aceste cunoasteri au fost suprimate si inlocuita cu altele false, cu opusul. De fapt acesta este si principiul pe care se bazeaza aceasta societate patriarhala. Adeuceti-va Aminte de ce a spus Michael Ellner:
    Totul este inversat, cu susu-n jos:
    Doctorii distrug sanatatea, Avocatii distrug justitia, Universitatile distrug cunoasterea Guvernele distrug libertatea Mass Media distruge Informatia Si Religia distruge Spiritualitatea.

    “Illuminati” – Masonii folosesc aceleasi simboluri si principii sacre, dar opuse ( inversate ) pentru a creea o energie negativa, sau mai bine zis de a imputernici aceea entitate energetica ( Satana ,Lucifer ,Baphomet ,Sarpele inversat – Kundabufferul…) pe care noi o alimentam cu frica. “Kundabuffer nu este altceva decat o “unealta a tacticii de autoaparare a intunericului” si, avand in vedere ca intunericul nu este decat absenta luminii, are grija ca aceasta absenta sa ramana “permanenta.”

    RăspundețiȘtergere
  16. Djasters:
    “Frica Noastra Cea Mai Profunda”
    Frica noastra cea mai profunda nu este ca am fi neadecvati. Frica noastra cea mai profunda este ca suntem puternici peste masura. Lumina din noi ne inspaiminta mai mult decat intunericul. Ne punem intrebarea: cine sunt eu ca sa fiu stralucitor, minunat, talentat, fabulos? De fapt, cine esti tu sa nu fii toate acestea? Esti copilul lui Dumnezeu. Faptul ca te simti nesemnificativ nu va schimba lumea. Nu este nimic inaltator in a te micsora pentru ca ceilalti sa nu se simta siguri in preajma ta. Cu totii avem menirea de a straluci, asa cum fac copiii. Ne-am nascut pentru a manifesta gloria lui Dumnezeu care se afla in noi. Nu se afla numai in unii dintre noi; se afla in fiecare dintre noi. Si pe masura ce lasam lumina din noi sa straluceasca, inconstient daruim celorlalti permisiunea de a face acelasi lucru. Pe masura ce ne eliberam de propria noastra frica, prezenta noastra ii elibereaza automat pe ceilalti.”

    RăspundețiȘtergere
  17. daca credeti voi care ati facut siteul asta ca in a consuma ciuperci sau lsd sta putina credinta din punctul meu de vedere va inselati amarnic,dar repet asta este doar parerea mea nu vreau sa intru in polemica cu voi cand vad cat de incapatanati santeti in a va sustine parerile ,intradevar nu mia venit sa cred ce am citit aici pe blog chiar este de neconceput pentru mine asa ceva adica ideile care le reflecta blogul asta si spun asta din prisma unui om care a consumat varful drogurilor dupa parerea mea adica lsd si nu o data ci in repetate moduri,dar totusi am avut luciditatea sa fac diferenta dintre realitatea adevarata si ce am trait de la lsd care chiar pot sa spun ca dupa parerea mea nu este un drog sau un drog atipic mai degraba ,dar sa ajung sa cred ideile ce le dezvoltati voi pe blog pot sa spun cu tot respectul pt voi ca ma simt mult mai altfel ca si restul consumatorilor de lsd[aici ma refer la cine ascris pe blog] si inca o data nu pot sa cred ca presupunand ca ideile acestea vau venit in urma consumului de lysergic acid ,nu lsd nu face asa ceva nu iti da idei despre renegarea lui isus sub nici o forma recunosc ca o data ce ai consumat lsd ti se deschide o fereastra prin care vezi alcumva lucrurile dar nu ma gandeam ca unele persoane le pot vedea atat de distorsionat ,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar ..imi cer scuze pt ortografie inca o data incredibil...

    RăspundețiȘtergere
  18. In acest articol este voba de amanita muscaria draga anonimule si nu despre lsd. Nu stim in ce conditii ai consumat dumneata lsd-ul si ce efecte ai avut, ce motivatie (vibratie) te-a atras catre lsd (este foarte importanta vibratia ta ca individ cand consumi astfel de substante - poti descoperi un iad launtric sau un paradis launtric - depinde de la individ la individ). Cert este ca nu exista efecte universale. In acest sens iti recomandam sa citesti cartile lui Stanislav Grof (parintele psihologiei transpersonale) si cartea despre DMT - molecula spiritului (de Rick Strassman). Despre LSD am postat un articol si un documentar aici http://fymaaa.blogspot.com/2008/10/despre-lsd.html.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu an citit respectiva carte dar sustin cu tarie si din proprie experienta ca nu exsista nici o ciuperca care sa aiba un efect mai puternic ca si acidul lysergic ,si cred ca blogul acesta este scris in urma trairi unor experiente reale date de consumul unor substante halucinohene nu este un copy paste ,adica nu sant ideile unor scriitori sau alte persoane care au avut experiente de genul asta ,pentru ca daca este asa nu cred ca isi are rostul.Nu imi dau seama de unde sti ce efecte launtrice pot aparea in urma consumului de lsd daca nu ati consumat si nu o data ci de mai multe or ca sa ajungi la un anumit nivel ca sa intelegi ce se intampla in urma consumului de lsd,poate de aici apare si distanta dintre ideile mele personale si ideile scrise in acest blog pe care le respect dar nu pot sa le inteleg in totalitate ,eu cred ca mai degraba tind sa am cat mai multe experiente pe pielea mea dacat sa citesc o anumita carte [asta daca ar fi sa aleg]numai asa cred eu ca poti sa iti deschizi ochii si sa intelegi ce este de inteles dar de aici si pana a refuza pe isus si toata povestea biblica este multa distanta ,teoria conspiratiei se pare ca functioneaza la maxim este adanc infipta si in religie ,si eu accept unele teori ale conspiratiei [ex 11 septembrie]dar nu musc sa spun asa din ea o bucata mai mare pt ca asta mar indeparta de la cruda realitate in care traim ,asta este lumea in care traim si nu alta parerea mea ,totusi inainte ca cineva sa citeasca sau sa vada oricare din cartile sau documentarele specificate mai sus ar trebui sa citeasca si sa inteleaga biblia si abia atunci dupa ce a inteles sa faca anumite afirmatii si comparatii sau poate chiar sa refuze ideile respective ,ce pot sa mai adaug este ca viata este indradevar un test pe care il trecem sau nu ...

    RăspundețiȘtergere
  20. LSD e un drog ilegal momentan. A fost o perioada cand era legal si era folosit si de anumiti psihologi (vezi Stanislav Grof)si de omul de rand in conditii ciudate si avand motivatii cel putin circumspecte. Noi nu am consumat nici un drog ilegal pana acum , ci pur si simplu am relatat experientele unora si altora care au facut studii in aceasta directie. In ceea ce priveste filmul de astazi, am tradus o recenzie a filmului facuta de altcineva. Ideea de baza este ca Biblia poate avea asa de multe interpretari. Daca o iei mott a mott ajungi habotnic rau de tot si in mare parte schizofrenic (deoarece iti sunt date indicatii contradictorii), daca o iei in mod simboic,interpretarile sunt infinite. Noi am prezentat de-a lungul timpului nenumarate interpretari ale Bibliei. Azi am prezentat doua din ele. Desi multi citesc Biblia, fiecare intelege ce vrea. Nu exista un unic sens al intelegerii Bibliei , asa cum doresc habotnicii crestini sa se creada. Ortodocsi spun ca Biblia trebuie inteleasa doar cum cred ei, pocaitii cum cred ei, catolicii cum cred ei, samd. Nu ai de unde sa stii daca exista sau nu vreo ciuperca mai potenta ca lsd-ul daca nu le-ai incercat.

    RăspundețiȘtergere
  21. da intradevar este ilegal ,dar daca consumul sa facut in alta parte decat ce a Romaniei nu se mai pune in discutie legalitatea lui ,prin proprietatile lui chimice este mai potent cu mult decat ciupercile si eu nu am spus ca nu am incercat nici un soi de ciuperci
    interesant este ca studile unora sant luat in serios si crezute la maxim fara sa se experimenteze sub nici o forma ciuperca in sine dar biblia este aruncata la gunoi poate fara macar sa fie citita nici o data este usor sa tragi concluzi din experientele altora dar ce ar fi sa incercam si pe pielea noastra asa zisele chestii halucinogene si abia mai apoi sa vedem daca mai sustinem cu asa tarie ca isus este de fapt o ciuperca sau cine mai stie ce chesti ciudate cel putin pentru mine si pt orice crestin cu sau fara o multitudine de pacate ,cat de usor puteti sa va imbratisati cu niste zei sau zeitati opuse crestinizmului ,aste este remarca pe care nu trebuia sa o fac pt a nu va supara pe nici unul dintre voi dar incontinuare sustin este numai parerea mea si imi cer scuze daca am deranjat intrun fel cu postul asta ,concluzia mea ar fi hai inaite sa vorbin de ce au facut alti sau de interpretarile lor sa incercam sa consuman si sa traim proprile noastre tripuri apoi putem trage concluzi ,concluzi tip copy paste nu sant relevante in nici un fel
    apropo:incepe sa imi placa blogul asta si o sa il urmaresc zilnic

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca ai fi citit cu atentie ai fi observat in articolul postat de noi chiar la acest film, ca nu aruncam la gunoi Biblia, ci doar parti din ea si anumite idei aberante cu care nu suntem de acord. Am citit Biblia suficient de mult cat sa ne formam o parere. Daca ar fi sa scriem doar din experienta noastra am scrie foarte putin probabil. Experienta fiecarui individ in parte poate fi foarte limitata, dar experientele cumulate ale unei colectivitati te pot ajuta sa-ti faci o idee mai mare despre lumea in care traiesti. Asta e rolul comunitatii, al cartilor si al informatiilor pe care le invatam peste tot. Mai invatatm cate ceva si din experienta altora. Nu este necesar intotdeauana sa o luam mereu de la capat cu aceleasi tampenii si greseli, daca altii le-au facut deja. Nu este necesar sa descopar din nou "focul" ca sa ma inclazesc, cand deja exista alte tehnologii de care putem invata de la altii. Zi de zi invatam din experienta altora ca sa progresam ca si cunoastere. Nu este necesar sa o luam cu toate de la zero ca sa fim siguri ca nu suntem "copy paste". Putem invata cate ceva si din experienta si cunoasterea altora.
    Chiar si Biblia este cunoasterea si invatatura altora. Multi trag foloase din ea. E oare un pacat sa inveti de la altul ceva bun? Daca tu nu ai avut experienta lui Pavel sau a lui Iuda, asta inseamana ca nu e bine sa vorbesti despre ea, ca nu este experienta ta? Analizam, vorbim si poate candva o sa avem si noi parte de unele experiente care le vom impartasi si vor ajuta pe alti!
    Concluziile copy paste nu sunt nici bune nici rele si ele pot ajuta pe unii si pe altii, iar pe altii nu. Citeste totusi ce te-am rugat . Sunt niste studii riguroase, stiintifice, care se merita cunoscute, chiar daca sunt copy paste pentru tine.
    Ne bucura faptul ca-ti place blogul.
    Multumim de comentarii!
    Numai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  23. As propune pentru tradus si publicat pe acest site una din cele doua prezentari de mai jos ale lui Graham Hancock:

    Elves, Aliens, Angels and Ayahuasca:
    http://www.youtube.com/watch?v=0qgMFO0KU-I

    sau

    Ancient Exopolitics and the Supernatural - Graham Hancock LIVE:
    http://www.youtube.com/watch?v=gW5_QzmC6Bg

    Prezentarile sunt oarecum echivalente, doar cadrul conferintelor difera.
    Hancock prezinta publicului intr-un mod exceptional tema tratata in cartea sa Supernatural, despre picturile rupestre, cum ele ar reprezenta viziunile samanilor preistorici, varianta de fapt acceptata in prezent si de majoritatea arheologilor. Concluzia ar fi ca starile modificate ale constiintei au constituit factorul catalizator ce ne-a desprins pe noi oamenii de maimute.
    In alta ordine de idei aduce o confirmare in plus la "Stoned ape theory" a lui Terence McKenna.

    RăspundețiȘtergere
  24. A aparut pe youtube filmul The Spirit Molecule:

    http://www.youtube.com/watch?v=_tgAT9WSHxs

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...