Ieşirea Din MATRIX: Dumnezeu care nu a fost acolo

duminică, 4 aprilie 2010

Dumnezeu care nu a fost acolo

THE GOD THAT WASN'T THERE (2005)


Că tot suntem în prima zi de Paşti, vă urăm şi noi să sărbătoriţi aceste zile cu bine, să aveţi parte de lumină, unitate şi bucurie în suflete.

Sigur, Paştele ar fi bine sa fie unul din acele puţine momente de peste an când ne oprim puţin din agitaţia vieţii de zi cu zi şi ne privim sufletele.Asta daca reusim sa nu dormim pe noi din cauza supra-alimentarii, a imbuibarii cu "jdemii" de feluri de mancare si bautura.
Daca reusim totusi, sa ne pastram cumpatarea, ne amintim şi meditam la cuvinte precum: credinţa, speranţa, lumina, iertarea, încrederea, răbdarea…Probabil ca ne gândim la un sens al vieţii şi la un nou început. Uneori ne propunem să fim mai buni şi mai îngăduitori cu semenii noştri. Să le acordăm mai multă atenţie. Să le umplem viaţa de bucurie şi să-i ajutăm să-şi îndeplinească dorinţele.
Adeseori reunim întreaga familie, ne vizităm prietenii, le transmitem cuvinte şi mesaje de bine. Sunt momente când ne amintim cu mult drag de oamenii deosebiţi din viaţa noastră. Şi atunci îi mulţumim lui Dumnezeu că ei există. Oare de ce nu am trăi fiecare zi din viaţa ca o zi de Paşti ?
In spiritul acestei zile , haideti să fim mai buni, să ne bucuram din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară dăruind iubire tuturor…
În fiecare zi, cu seninătate şi în armonie, să ne iubim unii pe alţii, cinstind creaţia supremă a lui Dumnezeu – prin aceasta dovedim că Hristosul e cu adevărat viu în inimile noastre.

Şi ca să răspundem celor care ne tot urează "Hristos a înviat"...
Considerăm că adevăratul Hristos nu a murit niciodată , el a fost, este şi va fii permanent viu, aici şi acum şi este în noi, una cu noi, tot timpul ... este o stare de spirit pe care majoritatea dintre noi nu suntem capabili încă să o conştientizăm plenar aşa cum au făcut-o alţii Maeştrii, inclusiv Iisus, dar mai devreme sau mai târziu, o vom conştientiza fiecare din noi, în viaţa asta sau următoarele, printr-un proces numit evoluţie spirtuală.
Doar una din formele îmbrăcate de Hrist (acest "Hrist" este o stare a Constiintei, a Fiintei in ansamblu, care a fost atinsa de Iisus, si nu un nume propriu) şi anume Iisus, care a murit şi reînviat prin forţa spirituală a Hristului, a stării de conştiinţă hristice atinsă de omul Iisus. Nu mai confundaţi esenţa cu forma!
Spiritul nu moare niciodată, doar formele apar şi dispar, schimbându-se în permanenţă.

Suntem acuzati ca suntem anticrestinism (de fapt suntem complet anticretinism), dar va spunem ca suntem doar impotriva unor aspecte ale crestinismului, a unor idei cu care nu putem fi de acord. Multe dintre ideile crestinismului si ale Bibliei sunt exceptionale, minunate, parabole pline de intelepciune si inspiratoare. Deci nu suntem complet anticrestinism, ci impotriva unor idei ale crestinilor gen:

- Dumnezeu bate!
- Dumnezeu te judeca si te trimite in iad daca pacatuiesti , la osanda vesnica!
- Dumnezeu a vorbit oamenilor numai prin Biblie!
- Religia ortodoxa e singura valabila ! Sau religia catolica e singura valabila! Sau orice secta crestina spune ca doar dogma ei este valabila.
- Doar prin preoti si biserica, care sunt intermediarii tai catre Iisus se ajunge la Dumnezeu!
- Dumnezeu cere una si alte de la oameni sau are diverse nevoi!
Noi credem ca Dumnezeu nu este o Super Fiinţă singulară, care trăieşte undeva în Univers sau în afara lui, care are aceleaşi nevoi emoţionale şi este supus aceluiaşi haos emoţional ca şi oamenii. Acela Care Este Dumnezeu nu poate fi rănit sau distrus în nici un fel şi, prin urmare, nu are de ce să se răzbune, sau să impună pedepse.
- Ideea existentei unui bine si rau absolut si a unei opozitii intre diavol si Dumnezeu (Dumnezeu nu are opus decat in mintea ignoranta a omului).
- Ideea ca femeia trebuie sa fie supusa intru totul barbatului (asa se spune la casatorie in biserica).
Si multe alte idei aberante (unele din aceste idei vor fi analizate si in acest film de azi).

Deci sunt si idei bune si idei limitatoare, care nu ne folosesc de loc, dimpotriva, in acest crestinism. Nu-l respingem complet, dar nici nu-l imbratisam cu totul.
Si mai e o chestie. Daca ideile tale despre crestinism te-au dus la un bun simt mai mare, la o smerenie mai mare, la a deveni un om mai intelept si mai omenos atunci jos palaria!In cazul tau, ideile crestine te-au facut mai om.
Din pacate arareori se intampla asta, in speciali la "ultrasii" fanatici crestini.

 Dovezile istorice ne arata ca a existat un personaj pe nume IIsus, dar credem ca este foarte posibil ca povestea vietii sale a fost mult inflorita si imbracata in mitologie, astrologie si compilata cu povestile altor zei si zeitati solare, ca sa se impace si adeptii altor religii solare stravechi si sa-i converteasca si pe acestia la crestinism. Este una dintre varainte. Cert este ca Biblia a fost scrisa de diversi indivizi mai mult sau mai putin inspirati, tradusa de diversi indivizi cu interesele si viziunile lor personale. Nu suntem experti in acest domeniu, insa va invitam sa studiati opinile unor experti.expuse in urmatoarele articole si documentare:

Rastalmacindu-l pe IIsus

 Who wrote the Bible?

Desi nu suntem de acord cu toate ideile prezentate in acest film de astazi, este interesant de vazut povestea acestui om care a devenit un ateu dintr-un fanatic crestin. Din pacate adeseori, religia (inclusiv cea crestina ) a indepartat omul de adevarata spiritualitate (noi credem ca acesta a si fost scopul de fapt), a indepartat omul de lumea invizibila, afundandu-l si mai adanc intr-un fel de materialism spiritual. Respingand o religie aberanta,  dominatoare, neavand alternative, omul s-a afundat in ateism. Decat sa creada in Dumnezeul propovaduit adeseori, cu agresivitate de misionarii crestini, a preferat sa treaca in cealata extrema. Decat cu un asa Dumnezeu, mai bine de loc... si ii intelegem ...
Religia poate fi o unealta foarte abila si vicleana de a indeparta pe om de Adevar! Totul are dublu tais ...

VEDETI DOCUMENTARUL DE ASTAZI, TRADUS, AICI:




In plus, exista idolatria Vechiului Testament care este adeseori, aberant. In acest sens vrem sa va prezentam unele idei aberante din Vechiul Testament pe care, poate, nu le stiati :

VECHIUL TESTAMENT E ADESEORI RESPINGĂTOR, PRIMITIV, SÂNGEROS şi ABERANT pentru că:

1) CEI CARE MUNCESC ÎN ZIUA DE SABAT (Sâmbăta), încălcând astfel a 4a poruncă, TREBUIESC OMORÂŢI !

În EXOD 20 cu 8-9 ni se spune:

8 Adu-ţi aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfinţeşti.
Exod 31.13-14;Lev 19.3-30;Lev 26.2;Deut 5.12;
9 Sã lucrezi şase zile, şi sã-ţi faci lucrul tãu.
Exod 23.12;Exod 31.15;Exod 34.21;Lev 23.3;Ezec 20.12;Luc 13.14;

Iar în EXOD 31 cu 15 ni se spune:

15 Sã lucrezi şase zile; dar a şaptea este Sabatul, ziua de odihnã, închinatã Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului, va fi pedepsit cu moartea.
Exod 20.9;Gen 2.2;Exod 16.23;Exod 20.10;

Dacă în ISAIA 40 cu 8 şi în PETRU 1 24 - 25 ni se spune că:

8. Iarba se usuca si floarea se vestejeste, dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac!

Şi în Psalmi 19 cu 7 ni se spune că:

7 Legea Domnului este desãvârşitã, şi învioreazã sufletul...
Ps 111.7;

Dacă este aşa de perfectă şi nepieritoare înseamnă că ar trebui să nu se schimbe niciodată. Nu-i aşa? Tu crezi că ar trebui ucişi cei care muncesc de sabbat? Oare asta e cartea pe care o ridicăm în slăvi atât? Asta citim noi copiilor noştri şi pe asta se jură în tribunale? Să fim serioşi? ... Cine mai crede porcăriile astea?!?


2) TOŢI CEI CARE NU CRED ÎN DUMNEZEU sau mai bine zis în DUMNEZEUL CREŞTIN, BIBLIC, TREBUIESC OMORÂŢI !

Prima poruncă spune :
Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

ÎN DEUTERONOMUL 17 cu 2 – 7 se spune:

2 De se va afla la tine, în vreuna din cetăţile tale, pe care ţi le va da Domnul Dumnezeul tău, bărbat sau femeie, care să fi făcut rău înaintea ochilor Domnului Dumnezeului tău, călcând legământul Lui,
3 Şi se va duce şi se va apuca să slujească altor dumnezei şi se va închina acelora, sau soarelui, sau lunii, sau la toată oştirea cerească, ceea ce eu n-am poruncit;
4 Şi ţi se va vesti şi vei auzi aceasta, să cercetezi bine şi de se va adeveri aceasta şi se va fi făcut urâciunea aceasta în Israel,
5 Să scoţi pe bărbatul acela sau pe femeia aceea care au făcut răul acesta la porţile şi să-i ucizi cu pietre.
6 Cel osândit la moarte să moară după spusele a doi sau trei martori; iar pe spusa unui singur martor să nu fie osândit nimeni la moarte.
7 Mâna martorilor să se ridice asupra lui, ca să-l ucidă înaintea tuturor, şi apoi să se ridice mâna a tot poporul. Pierde deci răul din mijlocul tău.

IAR ÎN DEUTERONOMUL 13 cu 13-18 se spune:

13 Nişte oameni rãi au ieşit din mijlocul tãu, şi au amãgit pe locuitorii din cetatea lor zicînd: Haidem şi sã slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe cari tu nu-i cunoşti -
1Ioan 2.19;Iuda 19;2Imp 17.21;Deuteronom 13.2.6;
14 sã faci cercetãri, sã cauţi şi sã întrebi cu deamãnuntul. Dacã este adevãrat, dacã lucrul este întemeiat, dacã urîciunea aceasta a fost fãcutã în mijlocul tãu,
15 atunci sã treci prin ascuţişul sãbiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimiceşti cu desãvîrşire împreunã cu tot ce va fi în ea, şi sã-i treci chiar şi vitele prin ascuţişul sãbiei.
Exod 22.20;Ios 6.17-21;
16 Sã strîngi toatã prada în mijlocul pieţei, şi sã arzi de tot cu foc cetatea şi toatã prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tãu: sã rãmînã pentru totdeauna un morman de dãrîmãturi, şi nici o datã sã nu fie ziditã din nou.
Ios 6.24;Ios 8.28;Isa 17.1;Isa 25.2;Ier 49.2;
17 Nimic din ce va fi blestemat ca sã fie nimicit cu desãvîrşire, sã nu se lipeascã de mîna te, pentru ca Domnul sã Se întoarcã din iuţimea mîniei Lui, sã Se îndure de tine, sã te ierte, şi sã te înmulţeascã, dupã cum a jurat lucrul acesta pãrinţilor tãi,
Deuteronom 7.26;Ios 6.18;Ios 6.26;Gen 22.17;Gen 26.4-24;Gen 28.14;
18 dacã vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tãu, pãzind toate poruncile Lui pe cari ţi le dau astãzi, şi fãcînd ce este plãcut înaintea Domnului, Dumnezeului tãu.
Deuteronom 12.25-32;

În LEVITICUL - A TREIA CARTE A LUI MOISE 24 cu 16 se spune :

16. Hulitorul numelui Domnului sa fie omorat neaparat; toata obstea sa-l ucida cu pietre. Sau strainul, sau bastinasul, de va huli numele Domnului, sa fie omorat.

3) AR TREBUI OMORÂŢI FOARTE FOARTE MULŢI OAMENI, MILIARDE, PENTRU MOTIVE IDIOATE, ABSURDE, IEŞITE DIN MINŢI BOLNAVE !

Este suficient să citiţi LEVITIC 20 de la 9 la 27
9. Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii, ca a grait de rau pe tatal sau si pe mama sa si sangele sau este asupra sa.
10. De se va desfrana cineva cu femeie maritata, adica de se va desfrana cu femeia aproapelui sau, sa se omoare desfranatul si desfranata.
11. Cel ce se va culca cu femeia tatalui sau, acela goliciunea tatalui sau a descoperit; sa se omoare amandoi, caci vinovati sunt.
12. De se va culca cineva cu nora sa, amandoi sa se omoare, ca au facut uraciune si sangele lor este asupra lor.
13. De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este.
14. Daca isi va lua cineva femeie si se va desfrana cu mama ei, nelegiuire face; pe foc sa se arda si el si ea, ca sa nu fie nelegiuiri intre voi.
15. Cel ce se va amesteca. cu dobitoc sa se omoare si sa ucideti dobitocul.
16. Daca femeia se va duce la vreun dobitoc, ca sa se uneasca cu el, sa ucizi femeia si dobitocul sa se omoare, ca sangele lor este asupra lor.
17. De va lua cineva pe sora sa, dupa tata sau dupa mama, si-i va vedea goliciunea si ea va vedea goliciunea lui: aceasta este rusine si sa fie starpiti inaintea ochilor fiilor poporului lor. El a descoperit goliciunea surorii sale; sa-si poarte pacatul lor.
18. Barbatul care se va culca cu femeie in timpul curgerii ei si-i va descoperi goliciunea, acela a descoperit curgerea sangelui ei si ea si-a descoperit curgerea sangelui sau: amandoi sa fie starpiti din poporul lor.
20. Cel ce se va culca cu matusa sa descopera goliciunea unchiului sau; sa-si poarte amandoi pacatul si fara copii sa moara.
21. De va lua cineva pe femeia fratelui sau, uraciune este, ca a descoperit goliciunea fratelui sau: fara copii sa moara.
27. Barbatul sau femeia, de vor chema morti sau de vor vraji, sa moara neaparat: cu pietre sa fie ucisi, ca sangele lor este asupra lor".

sau DEUTERONOMUL 21 18 – 22 unde se spune:

18. De va avea cineva fecior rau si nesupus, care nu asculta de vorba tatalui sau si de vorba mamei sale si acestia l-au pedepsit, dar el tot nu-i asculta,
19. Sa-l ia tatal lui si mama lui si sa-l duca la batranii cetatii lor si la poarta acelei cetati si catre preotii cetatii lor sa zica:
20. Acest fiu al nostru este rau si neascultator, nu asculta de Cuvantul nostru si este lacom si betiv".
21. Atunci toti oamenii cetatii lui sa-l ucida cu pietre si sa-l omoare. Si asa sa starpesti raul din mijlocul tau si toti Israelitii vor auzi si se vor teme.
22. De se va gasi la cineva vinovatie vrednica de moarte si va fi omorat, spanzurat de copac,

sau ISAIA 13: 15 + 16

15. Oricine va fi aflat va fi străpuns şi oricare va fi prins va cădea de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiţi înaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite şi femeile lor necinstite.

Sau OSEA 14:1

1. Pustie să ajungă Samaria, fiindcă s-a răzvrătit împotriva Dumnezeului ei! Să cadă în ascuţişul sabiei, pruncii ei să fie ucişi şi femeile care i-au zămislit să fie spintecate!

Sau NUMERII 31: 17 - 18

17. Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideţi-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lăsaţi-le pe toate vii pentru voi.


4) BIBLIA ESTE DISCRIMINATORIE SEXUAL (SEXISTĂ) ŞI ASTA E RESPINGĂTOR

Exemplele sunt numeroase, dar puteţi citi:
CORINTENI 1 cu 14 (34 -35):

34. Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea.
35. Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.

Sau TIMOTEI 1 cu 2 (11 + 12)

11. Femeia sa se invete in liniste, cu toata ascultarea.
12. Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita.


5) BIBLIA ÎNCURAJEAZĂ SCLAVIA ŞI ASTA ESTE RESPINGĂTOR

LEVITICUL 25:44 - 46
44. Iar ca sa-ti ai robul tau si roaba ta, sa-ti cumperi rob si roaba de la neamurile dimprejurul vostru.
45. Puteti sa va cumparati si din copiii strainilor, care s-au asezat la voi, si din neamul lor, care este la voi si care s-a nascut in pamantul vostru; pot sa fie averea voastra.
46. Puteti sa-i dati mostenire fiilor vostri dupa voi, ca orice avere, vesnic sa-i stapaniti, ca pe robi. Iar asupra fratilor vostri din fiii lui Israel si unul asupra altuia, sa nu domniti cu cruzime …

EXODUL 21:20 - 21
20. Iar de va lovi cineva pe robul său sau pe slujnica sa cu toiagul, şi ei vor muri sub mâna lui, aceia trebuie să fie răzbunaţi;
21. Iar de vor mai trăi o zi sau două, ei nu trebuie răzbunaţi, că sunt plătiţi cu argintul stăpânului lor.

TIT 2:9 (Noul Testament)
9. Slugile să se supună stăpânilor lor, întru toate, ca să fie bine-plăcute, neîntorcându-le vorba,

Aşadar cumpărarea şi vindera sclavilor este in regulă. Să baţi sclavii este în regulă. Sclavii trebuie să fie loiali în întregime. 

În fine, sunt zeci de alte exemple şi este respingător să ştii că există milioane de propovăduitori ai acestor lucruri, aparţinând diverselor secte, atârnaţi de biblie ca de un colac de salvare, în toată lumea. Par a fi nişte idioţi spălaţi pe creier , aflaţi într-o bulă de idei iluzorii. Ne e greu să credem că ei au citit Biblia de sunt aşa de convinşi.

Avem impresia că asta e cartea dracilor (VECHIUL TESTAMENT) sau de inspiratie demonica, a sataniştilor şi nu a lui Dumnezeu ( o carte a rasei draconiană , reptiliană care stăpâneşte lumea asta de milenii prin marea lor putere, banul, ochiul dracului..nu?), a oamenilor cu sânge albastru, a reptilelor umane care ucid cu sânge rece, poartă războaie, adeseori câştigând prin vicleşuguri, folosindu-se de orice mijloc pentru a câştiga şi organizând vânători de vrăjitoare, îndeamnand la xenofobie spirituală şi rasism. Şi au şi justificare ... Ei cred în Dumnezeul lor care prin Biblie (Vechiul Testament mai exact) îî îndeamnă la cele mai mari ORORI.
Paradoxal e că, preoţii care cred orbeşte în Biblie (implicit in Vechiul Testament) se pare că-l slujesc pe dracul, de care ei se tem atât de mult. Dar asta e părerea noastra...

Pare a fi cartea lui Moloch (in mare inger cazut, un anunaki, un demon foarte puternic)...
Va recomandam sa vedeti filmul The Fourth Kind ca sa va faceti o idee despre ce fel de " Dumnezeu" este vorba ... http://filmehd.net/the-fourth-kind-2009-filme-online-gratis-subtitrate-in-romana.html

Asadar, să revenim la Bun Simţ ... să scoatem cel puţin Vechiul Testament din Biblie, sau să nu mai fie asociată cu aceasta. "Dumnezeul" din Vechiul Testament este alt Dumnezeu decât cel din Noul Testament. Pentru oricine are ochi să vadă şi un dram de minte este evident.

24 de comentarii:

  1. Dragi fymaa HRISTOS A INVIAT!= in fiecare an exista cel putin un moment in care ar trebui/am putea incepe sa constientizam ca SUNTEM = Sarbatorile Pascale.
    In fond asta ni se propune de fiecare data(repetitia este mama memoriei- afirmatie in sensul bun al "cuvintului").
    Sa nu uitam ca SUNTEM.
    Si da,HRISTOS inseamna VIATA deci "nu a murit niciodata".ESTE VIU PERMANENT.Este constiinta treaza.
    In acord cu voi si in ceea ce priveste forma si esenta.
    In fond IISUS este exemplul/expresia a ceea ce este omul trezit,constient=materie si spirit VIU=dupa "CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU".
    Singurul "ritual" valabil ar fi ca in fiecare dimineata sa constientizam acest simplu fapt.Asta ar duce la un comportament pe masura,"in acord cu".
    De aici si "afirmatia":"Veti face ce am facut eu si mult mai mult".

    RăspundețiȘtergere
  2. Omul a creat imagini despre Dumnezeu ca să se
    servească pentru a domina proprii lui fraţi. Religiile au fost create ca astfel popoarele şi
    naţiunile să poată fi manipulate atunci când armatele nu vor putea să o facă, şi frica este
    arma care menţine popoarele şi naţiile în „ordine”. Omul pe care îl despoi de natura divină -
    pe care-l despoi de Dumnezeu - este uşor de guvernat şi de supus.
    Dumnezeu n-a creat nici iadul nici diavolul. Acestea sunt îngrozitoare creaţii ale omului
    care servesc să-şi chinuiască fraţii. Ei au fost creaţi de dogmele religioase în vederea
    intimidării maselor, pentru a face o colectivitate manipulabilă. această este un mare adevăr.
    Dumnezeu Tatăl este orice lucru - cel mai mic fir de nisip în mare, fluturii de primavară,
    stelele mici şi mari în imensitatea cerului vostru. Toate lucrurile sunt Dumnezeu; atât de bine
    că un loc ca Iadul ar fi comparabil cu un cancer în corpul său care încetul cu încetul l-ar
    măcina.
    Niciodată, nimic nu v-ar putea separa de împărăţia Cerurilor, căci nimic nu este mai
    mare decât Dumnezeu şi Viaţa. Dumnezeu Tatăl vă iubeşte pentru totdeauna, pentru că El
    este orice direcţie pe care ai putea-o lua, orice gând pe care l-ai putea îmbrăţişa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Revin cu un citat dintr-o carte foarte buna:
    Ramtha - Cartea Alba (recomand sa o cititi);

    Iisus a trăit pe acest plan într-un timp în care oamenii
    nu se iubeau deloc între ei, unii erau sclavii altora şi dragostea puţin preţuită. Iisus era un
    exemplu de dragoste pentru toţi! Este aceeaşi dragoste care l-a făcut să fie recunoscut ca
    „Mântuitor al lumii” pentru a fi adus dragostea pe acest plan unde foarte puţini oameni o
    exprimau şi o dădeau cu generozitate. De altfel, a adus această învăţătură după care Tatăl nu
    este Dumnezeu care judecă şi pedepseşte, ci numai un Dumnezeu al iubirii - de milă, de har
    şi de compasiune.
    In decursul istoriei această învăţătură din nefericire s-a alterat, în parte din scrierile
    celor care au înţeles complet greşit învăţătura atât de simplă acestui suflet fără păcat. Iisus
    iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis
    că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.
    Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea
    unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei
    vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind în El.
    El spunea fără încetare: „Ceea ce
    Eu am facut, fiecare din voi o poate face căci voi şi Tatăl sunteţi Una. Împărăţia
    cerurilor este în voi”.

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant material Fymaaa... Trebuie sa incercam sa vedem putin mai departe cum stau lucrurile, ce suntem noi si minunata viata pe care Dumnezeu Tatal ne-a dat-o. Sunt mii de ani in care am fost tinuti in ignoranta, in teama si frica. Ne-au fost ascunse invataturi adevarate spuse de Domnul Iisus, au fost schimbate sau modificate portiuni intregi din Biblie si Testamente in scopul de a ne simti mici si neputinciosi, plini de pacate si indepartati de Dumnezeu. Nu trebuie sa cautam pe Dumnezeu sau pe Domnul Iisus undeva sus sau in exterior... pentru ca ei sunt dintodeauna in NOI si peste tot in jur! Toata Creatia este Dumnezeu. Toata cunoasterea si iubirea este in noi, trebuie doar sa o vedem, sa o redescoperim si sa o traim... Sunt multe de spus si de aceea consider ca a venit timpul sa vedem dincolo...

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.scribd.com/doc/29418139/Ramtha-CARTEA-ALBA

    RăspundețiȘtergere
  6. 100 % de acord Gabi ;). Multumim de comment-uri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca esti de acord... :)
    Am inceput sa postez si eu cate ceva legat de ce am spus:
    http://dincolo-de-materie.blogspot.com/
    E timpul sa se schimbe mai multe... Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Colo zice de aia care trebuie omorati si dincolo "sa nu ucizi!" Mda, blea

    RăspundețiȘtergere
  9. acum nu mai sare nimeni sa apere bazaconiile astea din biblie vad haha :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte prost documentarul, nici o dovada stiintifica, numai opinia cuiva impotriva altcuiva... v-ati chinuit degeaba sa-l traduceti, nu merita. Astea sunt documentare facute de unii care sa se bage in seama.

    RăspundețiȘtergere
  11. Filmul nu e tradus de noi.
    Prost neprost, prezinta un punct de vedere.
    Biblia cel mai adesea, nu este un adevar stiintific demonstrat si cu toate astea extrem de multi oameni cred in ea. Poate fi considerata si ea opinia altora despre Dumnezeu, Iisus, istorie samd. Oare e si aceasta facuta de unii care vroiau sa se bage in seama?

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga FreeYourMind, apreciez blogul tau, l-am descoperit anul trecut si iti multumesc pentru efortul de a aduce la cunostinta noastra informatii atat de valoroase. Am vazut multe din filmele postate aici si consider ca mi-am imbogatit experienta si cunoasterea foarte mult. In legatura cu ideile din Biblie, sa stii ca si eu am avut ani multi mari indoieli si nu puteam intelege ce este cu acele indemnuri de ucidere din vechiul testament si amenintari cu tot felul de pedepse. Anii au trecut, am mai citit si alte opinii si am inteles in parte. Nu putem nega autenticitatea acestei carti numai pentru ca noi o interpretam cu argumentele mintii umane, rationale. Sa consideram ca perioada Vechiului Testament a fost copilaria umanitatii. Cum incerci sa educi un copil lipsit de discernamant? La inceput,tu, ca parinte responsabil,institui niste reguli si un sistem de pedepse pe care nu i le poti explica si nici justifica, el trebuie doar sa se conformeze pana cand creste si intelege singur cum este bine sa se comporte. Mai tarziu, cand este capabil sa priceapa( sa zicem ca asta ar fi perioada Noului Testament) ii explici ca nu mai este nevoie de reguli si pedepse, ci de alegerea constienta a unui comportament responsabil, bazat pe iubire, iertare, alinierea vointei proprii la vointa divina etc. Poate ca Moise numai asa i-a putut tine in frau, caci se mentioneaza in Biblie cat erau de indaratnici si de neascultatori(vezi faza cu vitelul de aur).Apoi, cand ma framantam si eu citind despre acele popoare pe care evreii le-au ucis la "indemnul" Domnului(conform pasajelor citate de tine) am gasit deloc intamplator, zic eu, Baghavad-Gita, in care razboinicul Arjuna era rascolit de ideea de a lupta impotriva rudelor, prietenilor etc. Ce i-a raspuns Krishna? Ca acei oameni incalcasera oricum regulile moralei si el nu era decat un instrument prin care Legea Karmei actiona. Nu vreau sa spun acum ca justific uciderile, ci ca este mai presus de intelegerea noastra ratiunea Divinitatii, caci "nebanuite sunt caile Domnului", nu? Am mai citit ca inainte de incarnare, spiritele isi pot alege o viata grea tocmai pentru a evolua mai repede, astfel ca ceea ce noua ni s-ar putea parea a fi o mare nedreptate sa fie de fapt o asumare constienta a unui destin tragic iar liberul arbitru nici Dumnezeu nu il incalca! Am citit din Filocalie si vietile sfintilor si am inceput sa inteleg esenta ortodoxiei, fara sa devin habotnica, Doamne fereste! Tot acel "razboi nevazut" ei l-au purtat si ne-au lasat si noua indrumari extraordinare ce izvorasc din experienta proprie. Ca acum se interpreteaza toate scrierile sfinte doar in litera, nu si in spiritul in care s-au vrut a fi transmise, nu este vina lor, ci a inimilor impietrite care nu mai pot patrunde sensul profund spiritual al revelatiilor divine ce au fost facute. Ele se citesc cu inima si nu cu mintea sau si mai bine cu o minte coborata in inima. Sigur ca pe calea ratiunii pure pot fi aduse la nesfarsit argumente in favoarea unor constructii mentale, oricare ar fi ele, dar inima si doar ea simte Adevarul, acel Adevar la care Iisus a facut referire. Nu ca eu l-as detine, dar am invatat ca atunci cand exista un conflict intre minte si inima, sa imi ascult inima ca nu voi gresi. Nu vreau sa te conving de nimic, doar am simtit nevoia sa impartasesc ce simt si inteleg eu la momentul acesta in legatura cu articolul tau. Oricum, sa iti dea Dumnezeu sanatate, putere de munca si vointa de a continua ceea ce ai inceput!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumim pentru comentariul de bun simt si pentru timpul oferit in a ne scrie.
    Noil credem ca daca Dumnezeu ar vrea cu adevarat sa ne faca sa intelegem ceva ar vorbi pe intelesul fiecaruia, nu simbolic, nu interpretabil, nu invaluit in 100 de mii de interpretari, care lasa loc de indoiala. Din punctul nostru de vedere credem in alta istorie decat cea oficiala si nu credem ca , in trecut oamenii erau niste brute neascultatoare care trebuiau educate de un Dumnezeu autoritar si plin de calitati umane (gelozie, manie, sexist, xenofob samd). Consideram ca in trecutul indepartat au existat niste civilizatii mai avansate decat noi din toate punctele de vedere (atat tehnologic cat si spiritual), civilizatii care ca orice alta civilizatie s-a supus ciclurilor cosmice de aparitie si disparitie a lor.. Daca pe tine te face sa te simti mai bine explicatiile tale, e treaba ta. Pe noi nu ne incalzesc cu nimic. Pe de-o parte ii da lui Moise cele 10 porunic si acolo se spune clar sa nu ucizi, pe de alta parte ii indeamna la ucis in masa si la alte atrocitati, demne de filmele horror. Din punctul nostru de vedere, se pare ca au fost mai multi zei si zeite, Elohim, care au influentat si inspirat diversii scribi ai Bibliei, niste Dumnezei mult mai mici decat adevaratul Dumnezeu, de care credem ca vorbeste Iisus in Noul Testament. Este foarte posibila si probabila influenta extraterestra a unor civilizatii avansate care au venit pe Pamant de-a lungul erelor.
    Noi nu ne entuziasmam complet, nici la ce a spus Krishna, nici Mahomed, nici Zoroastru, nici Osho, nici Moise, nici Buddha, nici Iisus si nici nimeni. Nu stim cu adevarat cine au fost si cat de divini au fost. Din punctul nostru de vedere Dumnezeu are alte calitati si atribute decat sa stea sa educe omul ;)) De ce ar face asta? Pentru ce? Il omori ca sa-l educi? ;))Fiintele omorate cum au fost educate? Si de ce ar vrea el ceva de la oameni? El care este atotputernic, omniprezent, omniputernic, omniscient ... de ce ar interveni in visul omului?
    Si acest Dumnezeu are acea lista cu 10 porunci, pe care daca le incalci, te osandeste la iadul cel vesnic, dar cu toate astea el te iubeste. Nu vedeti prosteala? http://www.youtube.com/watch?v=HhXOU5aoanU Chiar nu o vezi?
    Personal consideram ca in acest univers cu miliarde de galaxi, si infinite dimensiuni sunt si alte miliarde de civilizatii la fel de importante si minunate ca si noi. Eu zic sa incetam sa mai creem un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea omului si sa ne ascultam bunul simt si ratiunea. Nu credem ca i se poate justifica orice acestui Dumnezeu in care crezi tu. Noi nu putem sa credem intr-un astfel de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si mai este ceva, dincolo de tehnologiile si aparenta dezvoltare a omului din prezent, nu credem ca omenirea a facut saltul de dincolo de privitivismul omului din epoca de piatrra (a omului cavernelor), in afara de faptul ca si-a mai rafinat gusturile si mintea in mare masura suntem cam la fel, la fel de instinctivi, de primordiali, de distrugatori, de violenti, de salbatici (niste bestii tinute in frau de pumnul legii). Tehnologic am evoluat, dar ca si constiinte , in mare masura am involuat, dar asta e parerea noastra. Civilizatia noastra este ca o plaga, in general, pentru aceasta planeta pe care am imbolbavit-o si poate, ca din acest punct de vedere animalele sunt mai evoluiate si mai in armonie cu creatia lui Dumnezeu decat suntem noi. Daca e vorba de educare, asa cum spui tu, ea este necesara si acum la fel de mult ca oricand si poate ca ar fi cazul, sa ne omoram din nou intre noi, in numele acelui Dumnezeu "intelept". Multi o fac, chiar acum in timp ce citesti aceste randuri. Chiar si acum, mii de oameni isi dau viata , zi de zi, in numele Dumnezeului in care cred ei, un Dumnezeu adeseori barbar si absurd. Sa fim seriosi ... Inima isi asculta si teroristii palestinieni care se arunca in aer in mijlocul pietelor (si crede-ma ca o fac cu mai multa putere decat tine, trebuie sa ai o credinta de fier sa te sinucizi pentru credintele tale in Dumnezeu - ei poate sunt mai credinciosi si ascultatori decat multi dintre noi) , inima si-o asculta toti credinciosii si fanaticii care isi dau si viata pentru adevarul in care cred ei, pe care-l considera absolut.
    Multumim pentru urari.. La fel si tie! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu totii am vrea ca Dumnezeu sa ni se reveleze pe intelesul nostru, in mod clar si neechivoc, fara atata simbolistica si cu tot felul de analogii. Sa presupunem ca, in atotputernicia, omniprezenta si omniscienta Sa, ar aparea "pe norii cerului" in toata gloria si maretia divina. La ce ne-ar folosi sa credem din frica si constrangere in loc sa il cautam in inimile noastre si sa avem bucuria nemarginita a descoperirii pe care au avut-o atatia sfinti si iluminati ai acestei planete? Poate ca scopul vietii pe aceasta planeta este acela de a ne aduce singuri aminte, folosindu-ne de "talantii" cu care fiecare am fost inzestrati si de liberul arbitru care este suveran. Fanatismul, falsele credinte etc ne apartin, fiecare am contribuit, chiar si indirect(prin ganduri negative de ex.), la realitatea cruda a zilelor noastre. Nu Dumnezeu ne pedepseste, este doar aplicarea Legii implacabile a cauzei si a efectului. Si eu cred ca au existat mai multe rase umane, ca este foarte posibil ca civilizatii extraterestre foarte avansate sa fi avut multe contacte cu ele. Este un plan divin mai presus de intelegerea noastra actuala. Fiecare perioada a avut avatarurile sale divine, in functie de nivelul oamenilor carora li se adresau. Nu suntem noi in masura sa contestam mesagerii lui Dumnezeu, poate nu rezonam cu ei, asta e altceva. Dumnezeu, cred eu, este un mister de nepatruns chiar si pentru ingerii din ceruri, cum sa avem noi pretentia ca il putem incadra in atribute, calitati etc cand El este dincolo de orice fel de speculatie de aceste gen? Ai zis bine ca am fost si suntem in mare parte niste "bestii tinute in frau de pumnul legii", asta incercam sa spun a propos de perioada Vechiului Testament. Numai ca acum avem o mai mare constienta si implicit o mai mare responsabilitate pentru ceea ce suntem si facem. Frica de lege si pedeapsa se cere a fi inlocuita cu iubirea de aproape, cum a spus Iisus, iertarea, toleranta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Oricum, iti inteleg framantarile, revolta, caci, asa cum am mai spus, am trecut prin ele. La un moment dat mi-am dat seama ca ma simt revoltata impotriva propriei mele neputinte de a cuprinde doar cu mintea, cu intelectul, ceea ce nu putea fi explicat si inteles, ci era nevoie de o alt fel de abordare. Nici acum nu stiu si nu inteleg multe, dar accept ca asta se datoreaza propriilor mele limite si nevoii intelectului meu de a conceptualiza totul, de a incadra in tipare, de a compara cu ceea ce stie. Iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa reflectez, sa caut raspunsuri prin acest dialog.
    Poate dura o viaata sa le aflu, dar merita tot efortul. Sa aveti o viata implinita!

    RăspundețiȘtergere
  17. ce capete seci aveti unii...
    nu trebuie sa deveniti atei, trebuie doar sa NU ramaneti legati de crestinism si sa adoptat o religie, o traditie si un invatamant UNIVERSAL! asta inseamna toate traditiile impreuna: crestina, iudaica, hindusa, budista, musulmana, etc. asta se va numi religia solara.

    RăspundețiȘtergere
  18. biserica catolica de exemplu (ca si unele altele) este o SECTA... intrucat aceasta nu adopta un invatamant universal si nu accepta alte adevaruri eterne.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu mai fiti pregatiti sa alegeti intre una si alta... inglobati totul pentru a devenii o Unitate... asa ca Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dragilor, daca va deranjeaza fanatismul de orice fel, nu deveniti fanatici criticandu-l! Ceea ce ne irita la altii s-ar putea sa fie propriile noastre defecte.

    RăspundețiȘtergere
  21. QMT de acord cu tine, dar, nu sunt toti asa destepti ca tine si o dau in ateism. Noi am facut doar o observatie, nu am spus ca am devenit atei . Pur si simplu am spus, ca multi nu vad alternativele din cauza curentelor religioase dominante care tind sa monopolizeze informatiile despre spiritualitate si Dumnezeu si aceasta majoritate de oameni , prefera sa devina atee decat credincioasa intr-un Dumnezeu asa cum este predicat de majoritatea religiilor, in special cea crestina. Noi avem pe blog o categorie intreaga dedicata altor cai spirituale in afara de religii , pentru a oferi o alternativa celor care cauta una http://fymaaa.blogspot.com/search/label/C%C4%82I%20SPIRITUALE

    RăspundețiȘtergere
  22. Mai “Sering sung-den” probabil te-a fermecat lumina alb difuza, nu ai pasit catre cea albastra, ratacesti intre samsara si nirvana iar in pauze te dai la Ortodoxie.

    Eu zic sa reciti “om mani padme hum” pana-ti trece gandul asta eretic, nu de alta dar risti sa primesti un sut in spinare.

    Ai grija la propria-ti “dharma”, ia-ti ghearele hulpave de pe Ortodoxie.

    Ortodocsii cunosc bine provocarile ordinare venite din partea gruparilor ce se inspira din religiile orientale.

    Cunoastem bine tentativa mizerabila de "armonizare" a Crestinismului cu paganismul yoga etc.

    Mantuirea vine prin Iisus Hristos.

    Tu il reduci pe Hristos punandu-l pe aceeasi treapta cu diverse ciudatenii de la hindusi.

    Iisus Hristos nu-i guru, zeitate sau avatar, eventual toate la un loc. Iisus Hristos chiar e Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ne-ai zis-o :))
    Afara ploua ..vorba lui Base ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Impresionant, deja ai inceput sa emiti axiome:)

    Totusi, daca crestinii sunt asa de ignoranti, nu crezi ca e cazul sa te implici direct?

    Din considerente de imagine imbraca-te in frac apoi mergi la “Speakers’ Corner” si incepe sa-ti propovaduiesti ideile.

    Explica tu lumii ignorante, care e calea spre iesirea din labirintul nestiintei.

    Spune raspicat audientei ca doar tie ti-a fost revelat “adevarul”.

    Hai sa nu zici ca sunt rau, iti ofer "mocca" o idee de mare succes.
    Foloseste-te si tu de smecheria cu 2012-Apocalipsa. Anunta-ti familia si apropiatii ca pleci o vreme, motivul fiind regasirea spirituala. Dar sa nu dai prea multe detalii, caci trebuie sa ai o aura de mister.
    Spune-le ca pleci intr-o tara "incarcata spiritual"...poate sa fie Mexic, Guatemala,Tibet, India sau Egipt.

    Normal ca tu te retragi la tara, caci e cam scumpa calatoria in strainatate. Cat timp esti plecat peste "hotare"...adica la tara, studiaza liderii sectanti, invata din erorile lor.

    Pune-te la punct cu tot ce gasesti pe net legat de profetia maya si anul 2012, caci trebuie sa fi doxat.Invata sa vorbest cu o tonalitate joasa, rosteste cuvintele rar facand pauze lungi. Invata ceva tehnici "cold reading", si nu uita de un pic de iluzionism.

    Dupa ce ai bagat la memeaca toate astea, te intorci din "calatoria initiatica".

    Avand un "background" de cunostinte obtinute prin "revelatie divina", poti incepe
    sa-ti construiesti imaginea de salvator al umanitatii din calea fortelor malefice, si si aducerea pe calea cea dreapta a pacatosilor.

    Ideal ar fi sa ai o manevra cu Dan Diaconescu (dupa modelul islamic) ca sa-ti permita iesirea la tv. Caci asa maximizezi efectul mesajului apocaliptic.

    Fain ar fi sa ai si un grup de 10-15 persoane credule, pe post de "apostoli" care sa imprastie poporului mesajul tau.
    Practic, ataci pe doua directii, tu la tv, "apostolii" in multime.

    La un moment dat, mergi intr-un orasel de provincie, inchiriaza caminul cultural, amenajaza un podium, baga si o lumina alb difuza ca sa pari invaluit intr-o aura.

    Natural, gura casca din orasel, va veni buluc sa vada cine e necunoscutul ce le viziteaza urbea.
    Acum e momentul sa detaliezi mesajul, baga si tu poanta ca ai drept misiune unificarea religiilor de pe toate continentele, intr-una singura, cea "adevarata".

    Caci doar asa se poate salva lumea de apocalipsa-2012.Eventual baga pastila ca cine te contesta e sub influenta maleficului.

    Daca esti tenace, in timp vei face o gramada de prozeliti, numai buni de platit zeciuiala. Le vei spune ca tu vei fi trimisul direct al divinitatii pe pamant pentru a avertiza omenirea de pericolul abaterii de la calea cea dreapta si pentru a-i indruma spre "mantuire".

    Ai grija sa nu exagerezi cu apocalipsa,caci astenizezi lumea, vorbeste si despre iubire sau salvarea sufletelor din ghearele progresismului stiintific si al materialismului.
    Sau denunta pericolul vechilor religii, de exemplu spune ca ortodocsii in timp s-au ratacit de la cale.

    Dar tu esti ultimul profet al Divinitatii, cel ce aduce pacea milenara...dar daca nu esti ascultat, focul va cuprinde pamantul.O idee misto ar fi poligamia, caci ce farmec ar avea sa fi ascet mereu? Tu fiind lovit de "gratia divina" poti avea acces permanent la prozelite.

    Iti dai seama ce bafta ar fi pe capul lor? Femei care abia asteapta sa se daruiasca "salvatorului neamului omenesc", printre altele tu fiind si cadoul Divinitatii pentru femei.

    In concluzie, retine cuvintele cheie: apocalipsa, profetie, adevar, otv, revelatie, maya, iubire, zeciuiala, poligamie, constiinta.

    Ti-am dat doar cateva directii, nu am detaliat prea mult, ar trebui sa te descurci singurel, acum ca ai ideea de baza.
    Succes !:)))

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...