Ieşirea Din MATRIX: KUMARE - Povestea Adevarata a Unui Fals Profet

luni, 14 iulie 2014

KUMARE - Povestea Adevarata a Unui Fals Profet

KUMARE (2012)
The True Story of A False Prophet

"Kumaré - un film exceptional despre cautarea spirituala, despre iluzie si jocul rolului de guru.
Un film experiment care devine o experienta. Chiar asteptarile regizorului au fost depasite de finalul filmului si banuiesc ca nici nu isi da seama de adevarata valoare a acestui film. Ne este prezentata mintea psihologica umana impreuna cu creatiile si proiectiile ei. 

Putem observa cum perceptia poate fi influentata de ceea ce vrem sa vedem. Cum se poate crea o miscare spirituala pornind de la nimic, de la o pozitie falsa si cum se pot obtine rezultate si transformari remarcabile si palpabile (desi ele apartin tot lumii fenomenale sau visului cosmic) si cum acestea pot insela chiar si cei mai sinceri discipoli sau cautatori spirituali. Ni se prezinta intr-un mod interesant felul in care unii oameni isi pot transforma viata pornind de la o iluzie doar avand insa o motivatie clara.


Departe de a fi vorba despre realizarea Sinelui sau a Adevarului Ultim, totusi filmul poarta cu el un mesaj puternic de trezire din matrixul creat de mintea conditionata si limitata.
Este unul dintre filmele ce ar trebui sa fie pe lista oricarui cautator de Adevar."
SURSA https://www.facebook.com

Mai multe informatii despre film gasiti AICI

Nota noastra: Iata inca o dovada, daca mai era necesar, ca nu gurul, nu tehnica, nu mantra, nu talismanul, nu cristalul, nu vaca sfanta, nu cubul negru de la Mecca, nu moastele, nu Iisus, nu icoana facatoare de minuni, nu x si nu y ne ajuta sa ne vindecam, sa evoluam, sa ne transformam, ci credinta noastra .... Uneori nu mai conteaza daca este un guru fals sau real, daca tu crezi in el, devine un efect Placebo care te poate ajuta ... Asta nu inseamna ca pana la urma nu conteaza daca este un guru adevarat sau unul fals ... pana la un anumit nivel poti fi ajutat si de o credinta intr-un fals guru, dar nu pana la capat (parerea noastra) caci mai devreme sau mai tarziu minciuna iese la suprafata.

 "Poti pacali o persoana tot timpul, poti pe toata lumea o perioada de timp, dar nu poti pacali pe toata lumea tot timpul".

VEDETI FILMUL TRADUS AICI
KUMARE - Poveste adevarata a unui fals guru
Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

In completare va oferim un articol care vine ca o manusa pentru acest film:

Cateva modalitati de depistare a falsilor Guru


"Daca sapte sau mai multe dintre afirmatiile urmatoare descriu persoana aleasa de tine drept guru sau indrumator spiritual, atunci, din pacate, aceasta nu este atat de inteleapta sau de potrivita pentru sufletul tau asa cum ai vrea sau ti-ar place sa crezi. Deschide ochii, priveste mai profund, trage adanc aer in piept si... continua-ti cautarea cu speranta. Cel care cauta profund si cu toata sinceritatea va avea parte de un ghid care cu adevarat sa-l poata ajuta pe calea desavarsirii sale spirituale.

1. Isi atesta singur iluminarea. Maestrii autentici nu vorbesc despre propria iluminare sau perfectiune deoarece stiu ca acest lucru nu este de folos nici lor, nici discipolilor. Falsii maestri sustin deseori aceasta afirmatie deoarece vor sa creeze un complex de inferioritate discipolilor si implicit sa ii faca „supusii” lor. Au prea putin altceva de oferit celor care ii urmeaza. Ei spun despre ei insisi ca sunt unici sau printre cei mai buni, confirmand insa astfel orgoliul si limitarile pe care le au.

2. Nu accepta criticile. Falsii maestri nu primesc criticile la adresa lor sau la adresa invataturii lor. Nu accepta sa le fie aratate greselile si nu le recunosc decat pe cele minore, rareori. Ei sau organizatiile lor incep procese de milioane de dolari pentru a opri ex-discipolii de la imprastierea acestor critici sau vor continua mult timp „lupta” de aparare a propriei imagini calomniind si denigrand pe cei care le-au demascat devierile. Aceasta le contureaza si mai mult portretul de falsi maestri.

3. Actioneaza ”omnipotent”, fara a putea fi trasi la raspundere in mod direct. Unele comunitati spirituale au o structura ierarhica si un mod de organizare care functioneaza pe mai multe niveluri care nu sunt cunoscute de catre cei mai multi discipoli. Pentru a intari aceasta structura se apeleaza la metode de coercitie, juraminte de pastrare a secretului, echipe de ordine si disciplinare. Comportamentul nedrept sau revoltator al „gurului” si ai unor acoliti de-ai lui este prezentat de acestia ca fiind necesar pentru a ajuta la „cresterea” discipolilor. Este cunoscuta asa-numita tehnica a testarii ego-ului care este folosita mereu de catre un fals guru pentru a-i tine sub control pe aceia care ar avea ceva de comentat. Exista numerosi invatatori mediocri care deseori si-au vatamat psihic si si-au discreditat elevii doar pentru a nu lasa ca vreunul dintre ei sa fie apreciat de ceilalti mai mult decat este el apreciat. Un maestru autentic respecta vointa discipolului si va actiona intotdeauna conform unui cod moral si etic care este acelasi cu cel pe care il propovaduieste.

4. Falsii maestri mai mult vorbesc despre iluminare decat ofera modalitati care duc la ea. Este uimitor cat de mult au vorbit falsii maestri despre iluminare sau eliberare. Ei isi argumenteaza punctele de vedere in acelasi mod in care oamenii de stiinta din Evul Mediu discutau despre cati ingeri pot sa stea pe varful unui ac. Orice nebun poate vorbi despre nivelul spiritual suprem, deoarece in general ceea ce spune nu poate fi verificat de ascultatori. Este mai practic ca acesti ascultatori sa fie ajutati sa traiasca iluminarea ei insisi. Adevaratul maestru se focalizeaza asupra caii si asupra idealului suprem.

5. Nu practica ceea ce predica. Contrar mitului propagat adeseori de falsii guru, nu ai voie sa faci orice dupa ce ai atins un anumit nivel „spiritual”. Daca un invatator predica iubirea si iertarea, atunci trebuie si sa actioneze in acest spirit, cel putin majoritatea timpului, aratand ca regreta orice scapare. Daca preda meditatia, trebuie sa mediteze. Daca insista ca discipolii lui sa traiasca in conditii austere si cu mancare putina, asa trebuie sa traiasca si el; daca predica despre unitatea si fraternitatea spirituala, trebuie sa fie el insusi un frate sau o sora pentru semenii sai.

6. Isi aroga drepturile asupra unei tehnici particulare de meditatie sau de vindecare. Este un fapt stabilit ca meditatia si vizualizarea ghidata sunt eficiente, ca de altfel numeroase tehnici yoghine. Oricine le practica cu perseverenta va trai transformari si realizari majore in viata sa. Falsul maestru va incerca sa isi aroge dreptul de proprietate asupra unor tehnici sau metode particulare ca si cand acestea ar fi stiute doar de el ca sa isi atraga discipolii. Si va afirma ca efectele meditatiei apar mai degraba prin binecuvantarea lui decat prin eficienta metodei, calitatile si eforturile fiecarui discipol sau prin gratia lui Dumnezeu. Deseori discipolilor le este interzis sa divulge chiar si cele mai banale metode pentru a mentine un fel de drept de proprietate intelectuala, de obicei sub pretextul necesitatii ca acea tehnica sa fie invatata corect.

7. Ofera deseori darshan sau satsang chiar daca acestea nu fac parte din cultura sa. Darshan este ritualul prin care discipolii trec pe rand prin fata maestrului, care de obicei este asezat, si se inchina in fata lui sau chiar ii saruta picioarele. In Orient, aceasta face parte din cultura specifica si este firesc sa se arate respectul si veneratia (acolo copiii chiar saruta picioarele parintilor lor). Cu toate acestea, in Occident, un asemenea comportament imitat este o indicatie foarte clara ca maestrul respectiv joaca teatru. Satsang, pe de alta parte, inseamna literalmente „compania fiintelor spirituale”. Intr-un sens mai profund, este o afirmare a relatiei maestru-discipol din traditia orientala. Dar unii falsi maestri occidentali folosesc aceasta terminologie deoarece doar vor sa para ceea ce nu sunt. Prezenta maestrului ar trebui sa inspire in primul rand aspiratie catre Dumnezeu, nu adularea lui si nici trezirea in discipoli a unor dorinte materiale sau sexuale.

8. Traieste in opulenta. Adeseori aceasta fiind foarte abil mascata. Nu este nimic gresit in a trai bine sau a fi bogat. Dar atunci cand aceasta deviaza catre opulenta inutila, folosind fonduri care nu au fost in mod explicit donate pentru acest scop, probabil ca ai de a face cu un fals guru. In general, banii sunt colectati de la discipoli sub forma de donatii, care sunt facute ca un act de iubire, apreciere si pentru a ajuta la raspandirea influentei maestrului. Un maestru adevarat foloseste o asemenea bogatie pentru a ajuta oamenii, nu pentru a-i strange cu rapacitate, pentru a-si cumpara proprietati, obiecte personale sau pentru a face cadouri iubitelor.

9. Incurajeaza sau permite adorarea din partea discipolilor sai. E bine sa eviti orice grup care se concentreaza mai mult asupra „maestrului” insusi decat asupra lui Dumnezeu. Adeseori aceasta indica faptul ca acolo, in acel grup, sunt tendinte sectare. Este o piedica in calea propriei realizari spirituale sa te concentrezi asupra a ceva ce te indeparteaza in loc sa te apropie de esenta ta divina.

10. Tine cu tot pretul la propria sa imagine. Fereste-te de maestrii care isi prezinta propriile fotografii pentru construirea si promovarea propriei imagini in timp ce sustin ca ei si-au eliminat complet ego-ul. Chiar mai grava este situatia acelora care isi pun discipolii sa se concentreze asupra pozei lor, sub diferite pretexte.

11. Solicita explicit iubire si devotiune de la discipolii lor. Fii atent la orice maestru care pretinde iubire si devotiune. Un foarte cunoscut guru occidental a afirmat: „Oricui ma iubeste ii este garantata iluminarea!” Iubirea adevarata si devotiunea fata de un maestru autentic este castigata in timp, atunci cand cunosti cu adevarat acea persoana si nu imaginea ei publica.

12. Vorbeste cu accent indian sau in dialecte locale, desi este occidental. Au existat unii falsi maestri occidentali care au avut accent indian. Daca nu au petrecut cu adevarat o perioada considerabila de timp in alte culturi, cu siguranta joaca teatru.

13. Tine cursuri si seminarii „miraculoase”, foarte scumpe. Ofera initieri pe bani. Nu se poate atinge iluminarea dupa cateva seminarii de sfarsit de saptamana cu nume pompoase. In societatea actuala in care tendinta dominanta este: „trebuie sa obtin acum”, oamenii doresc sa fie capabili sa dobandeasca o dezvoltare spirituala cu un minim efort. De asemenea, este recomandabil sa eviti acei maestri care iti ofera contra cost mai multe cursuri simultan si te incurajeaza sa le parcurgi pentru a ajunge „mai repede” la capat. Evita toate cursurile si pe toti aceia care te invata cum sa devii „invatator” sau „profesor” sau „maestru” in cateva cursuri de sfarsit de saptamana.

14. Se foloseste de ascendentul sau pentru a avea avantaje sexuale de la discipolii lui. Aceasta se petrece mult mai des decat se stie. Atunci cand un discipol intra sub „magia” gurului, este in stare sa faca orice pentru Cel Ales. Numai dupa aceea discipolul realizeaza ca s-a abuzat de aceasta deschidere a sa. Dar de multe ori nu realizeaza acest lucru absolut deloc. Acest fapt este inspaimantator din punct de vedere psihologic.

15. In anumite momente, te flateaza sau te face sa te simti foarte special. Cu siguranta, fiecare dintre noi este special in felul lui, dar exacerbarea egoului discipolului este unul din lucrurile pe care un fals maestru poate sa il faca pentru a ademeni chiar si sexual un potential discipol sau pentru a convinge un discipol sa realizeze o misiune speciala in interesul „gurului”. Un maestru adevarat va astepta si iti va permite sa decizi singur daca ii vei urma sau nu invatatura, fara sa incerce sa forteze acest proces.

16. Vorbeste mult si spune putin. Este surprinzator ce disponibilitate de ascultare a „invataturii” poate sa aiba o persoana atunci cand este devotata vorbitorului. Este o idee buna intotdeauna sa pastrezi o transcriere a ceea ce a fost spus si sa citesti cu adevarat mesajul. Apoi cere unui prieten cu mintea deschisa, care nu este discipol, sa iti spuna parerea lui despre forta cuvintelor acelui mesaj. Vei afla curand daca exista substanta reala in mesajul maestrului sau esti doar pacalit de charisma lui si ai stat ore in sir ca sa asculti doua idei sau nici atat.

17. Se bazeaza excesiv pe prezentari pompoase sau fastuoase. Prezentarile aranjate deseori pot avea rolul de a masca un continut saracacios; este important sa vezi adevaratul mesaj dincolo de muzica frumoasa si spectacolele vizuale. Cu cat este mai aranjata prezentarea, cu atat mai greu este sa vezi adevarata invatatura.

18. Isi atribuie singur titluri revoltatoare.
Nesatisfacuti sa fie „doar” fiinte iluminate, multi falsi maestri isi atribuie singuri titluri (sau permit discipolilor sa faca aceasta) pentru a indica faptul ca ei sunt Incarnarea lui Dumnezeu, reincarnarea lui Buddha sau a lui Iisus, sau a lui Shiva. Sau este chiar Cel Ales pentru a salva ”ceva”. Unii isi pot schimba mereu aceste nume, pentru a multumi egourile lor in crestere.

19. Tine cursuri despre abundenta (succes in plan material).
Isi incurajeaza discipolii sa castige cat mai multi bani pentru ca astfel donatiile pot creste substantial. Un maestru sau un guru este aici pentru a ne ajuta sa descoperim o viata autentica ce implica adeseori renuntarea la atasamentul fata de renume, faima, bani. Viata spirituala nu are nimic de a face cu obtinerea unui succes mai mare in afaceri sau cu castigarea unor sume mari de bani, desi acestea pot sa apara sau nu in urma evolutiei tale spirituale. Nu este nimic gresit in a sustine acest gen de seminarii, dar daca noi confundam spiritualitatea cu cresterea succesului in afaceri, atunci suntem vinovati de „materialism spiritual” si ne scufundam si mai mult in iluzie. Japonezii spun chiar ca zeii rad de cei care se roaga pentru bani.

20. Nu are timp pentru tine si pare ca este mereu ocupat. Daca un maestru nu are timp sa interactioneze direct, personal cu tine, atunci ai putea foarte bine sa ii citesti invataturile dintr-o carte. De asemenea, doar a fi in prezenta lui „charismatica” nu te ajuta sa gasesti realizarea in tine insuti. Poti imita unele din caracteristicile lui „spirituale”, dar astfel deseori doar te afunzi si mai adanc in iluzie.

21. Ingaduie discipolilor sai sa stabileasca o ierarhie de acces. Un maestru trebuie sa fie accesibil. Daca nu este, sau daca permite unor discipoli ai sai sa opreasca accesul altor discipoli la el, atunci joaca un rol de ministru si nu de ghid spiritual. Un maestru te ajuta in procesul trezirii spirituale mult mai mult daca poti interactiona direct si sincer cu el.

22. Isi atribuie o falsa descendenta spirituala.
Unii oameni cred in mod gresit ca realizarea spirituala poate sa se petreaca numai sub indrumarea unui maestru realizat spiritual. In acest sistem de gandire, maestrii sunt autentici numai daca ei fac parte dintr-o linie sau o scoala de maestri realizati. Disperati sa nu ramana pe dinafara, unii ”maestri” isi aroga o falsa descendenta dintr-o linie de maestri iluminati pentru a-si sustine autoritatea de a preda. O alta forma de falsa descendenta este aceea de a sustine ca li s-a petrecut un miracol (s-au vindecat ei insisi sau le-a vorbit direct Dumnezeu), de unde se deduce ca ei „sunt alesi” si au astfel autoritatea sa se proclame maestri.

24. Se prezinta ca fiind fara profit, in timp ce strang milioane. Deseori, falsul profet isi prezinta invataturile gratis sau pentru sume mici, dar in acelasi timp isi incurajeaza puternic credinciosii sa faca donatii generoase pentru scoala lui, pe care in mare parte le foloseste el. Poate parea ca este deasupra considerentelor materiale, dar in realitate isi mentine lacomia si opulenta. Pentru a nu se sti ca are bani sau proprietati le pune pe numele unor discipoli, evita sa isi faca conturi personale, dar isi ingroapa banii in pamant.

25. Exista numerosi fosti discipoli care si-au simtit idealul tradat. Acesta este un semn ca ceva este cu adevarat gresit. Daca acest maestru a fost bun si iubitor in interactiunile cu discipolii sai, si i-a descurajat in a proiecta calitati spirituale false asupra lui (si a incurajat mai degraba propria lor evolutie spirituala), atunci nu vor exista mai mult de cativa ex-discipoli descurajati (mahniti, suparati, dezamagiti). Multi ar putea sa plece si sa simta ca si-au pierdut timpul, dar oamenii nu sunt cu adevarat foarte suparati decat daca si-au simtit idealurile tradate de „guru”, daca initial si-au pus maestrul pe un piedestal, i-au daruit toata energia lor si apoi au constatat ca acesta nu a fost niciodata la inaltimea unei asemenea adoratii. Contrar parerii generale, este responsabilitatea maestrului sa isi descurajeze discipolii sa il puna pe un piedestal, deoarece acest gest nu poate ajuta la descoperirea adevaratei tale naturi divine.

25. Foloseste pseudo-tehnologii sau le incurajeaza. Multi falsi profeti si multe organizatii se bazeaza pe pseudo-tehnologii in efortul de a aparea stiintifice – aparate de masura speciale, aparate de comunicare, instrumente si pendule de verificare a energiei care contin cristale si fire de cupru. Aceasta nu inseamna ca nu exista domenii parastiintifice precum radionica sau radiestezia, dar folosirea lor in argumentarea unor principii spirituale poate fi adesea indoielnica. Toate acestea au rolul de a distrage atentia de la slaba calitate a invataturii, iar un adevarat guru nu va fi tentat sa isi „masoare” asa-zisa spiritualitate sau „putere” prin astfel de metode.

26. Actioneaza ca o persoana paranoida sau nebuna. Daca maestrul tau actioneaza in unele situatii ca un paranoic, schizofrenic sau psihotic, atunci este foarte posibil sa fie asa. Fugi! Aminteste-ti ca nu exista „intelepciune nebuna” – intelepciunea este arta de a fi in armonie cu totul si echilibrat. Oricat de charismatic ar fi, si oricat de sanatos ar parea intre momentele de nebunie, vei fi dezamagit de el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...