Ieşirea Din MATRIX: TRANSCENDENŢĂ - Viaţa după moarte

marți, 8 iulie 2014

TRANSCENDENŢĂ - Viaţa după moarte


TRANSCENDENCE (2014)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film, de data asta foarte bine cunoscut de amatorii de filme SF. Foarte recent a aparut si in varianta BlueRay , deci exista o versiune care merita urmarita si online.

Multi isi dau cu parerea pe marginea filmului, unii intr-un mod destul de critic si articulat (de ex aici) sau aici (o viziune a unui teolog, foarte interesanta de altfel) insa dorim si noi sa aducem unele completari, care poate, ar aduce o alta perspectiva in intelegerea acestui film.

La baza intregului film stau ideile lui Ray Kurzweil despre care am mai vorbit pe larg aici si aici.  Nu vrem sa ne mai repetam. In acele articole am explicat pe larg conceptul de transcendenta, singularitate  si modul cum se doreste pervertirea si preluarea acestor termeni cu o conotatie profund spirituala pentru a le oferi o alta complet anapoda. Interesant de aflat este faptul ca exista un intreg curent filosofico-tehnologic numit transumanism, al carui propovaduitor este Ray Kurzweil, care a dat nastere unui centru de cercetari aplicate (Singularity). Departe de a fi la fel de utopice, cercetarile de aici sunt menite dezvoltarii nano-tehnologiei pana la completa absorbtie si controlare a vietii naturale de catre noile tehnologii. Utopia consta in obiectivele "filosofice" ale acestui curent, anume obtinerea "nemuririi." Binenteles nu e vorba de o nemurire spirituala ...

In film, constiinta este ceva "downloadabil", ceva redus la dimensiunea cutiei craniene, un epifenomen care poate fi descarcat intr-un calculator. Mintea la fel. Sufletul un concept perimat. Spiritul ... Dumnezeu .. ce e ala? Se continua aceasi propaganda desantata a unei viziuni materialiste , carteziene, reductioniste si se creioneaza imaginea unui fel de Dumnezeu, dar tot dupa chipul si asemanarea omului, a mintii si intelegerii umane din prezent, a scenaristilor de la HollyWood cel putin. Insa acest demiurg este exact acel demiurg corupt de care am tot vorbit in ultima vreme, cel care sta in spatele Sistemului de Control Al Matricei, insa cel din film este un demiurg mai micut, doar la nivel local, planetar, care inca nu ajunsese la concluzia ca e mai bine sa le lase oamenilor iluzia liberului arbitru, dar putem vedea unde ar fi putut ajunge ...pana la urma ar fi ajuns in cosmos si incet incet ar fi preluat intreg Universul ...  Ceea ce se pare ca acum asa este deja, insa la nivele mult mult mai profunde decat cele fizice, materiale, la care putea ajunge demiurgul din acest film.

In film campul constiintei unificat (care stim ca patrunde si cuprinde toate nivelele si dimensiunile existentei) este imaginat ca fiind de fapt spatiul fizic imbibat de naniti microscopici care comunica intre ei (TEHNOLOGIE CARE FIE VORBA INTRE NOI, NU VA AJUNGE NICIODATA, NICIODATA SA ECHIVALEZE TEHNOLOGIA UNEI SINGURE CELULE, CELULA CARE ESTE SI MAI MICA SI INFINIT MAI COMPLEXA DECAT ORICE NANIT) si binenteles, exista un creier care are capacitatea de a procesa toata informatia si de a fi constient 100% de absolut toate informatiile care vin catre el.  La final se incearca cumva sa se spele imaginea acestui demiurg corupt aratanduni-l capabil de iubire, de empatie, de sacrificu de sine , ca pe un posibil salvator al umanitatii, ceea ce in realitatea matricei pe care o traim cu toti, nu este chiar asa, dimpotriva.

Dincolo de critici, este un film interesant ce merita vazut, cel putin pentru a intelege cam cum ar arata la nivel fizic, acest demiurg corupt aflat in spatele Sistemului de Control al Matricei ... Deci nu puneti botul la aceasta vizune romantata si idilica despre un astfel de demiurg ... Este o inselatorie.

VEDETI FILMUL AICI , IN CALITATE HD 720p



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...