Ieşirea Din MATRIX: SURPLUS - Terorizaţi În A Fi Consumatori - Consumaţi De "Consumism"

luni, 9 martie 2015

SURPLUS - Terorizaţi În A Fi Consumatori - Consumaţi De "Consumism"

Continuam astazi seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei imprtante pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 2.01.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

SURPLUS - Terrorized Into Being Consumers (2003)

Pe scurt, acest documentar ne face să ne întrebăm de ce acest mod de viaţă al consumului exagerat (lucruri de care nu ai nevoie, snobia luxului, acel tip de consum innrobitor) este sursa atâtor violenţe şi ură, de ce nu suntem totuşi fericiţi cu atâta bunăstare, deşi avem acest mare privilegiu de a avea tot ce ne dorim la nas, de ce există aşa de multă goliciune interioară, în ciuda prosperităţii existente şi totodată, ne dă şi unele răspunsuri.


Vizionând acest documentar rămâi cu o senzatie apăsătoare că nimic nu mai este de făcut şi că soarta ne este pecetluită. Modul în care funcţionează sistemul actual, dominat de goana după putere şi profit, un sistem corporatocrat (condus de corporaţii lacome şi bolnave psihic - Corporaţia este o fiinţă (juridic asta este) psihopată, cum foarte bine ne-a arătat documentarul CORPORAŢIA, pus de noi pe blog cu ceva timp în urmă) , un sistem monetarist (ce se înârte în jurul banilor, vezi ZEITGEIST Addendum in acest sens) ne lasă impresia că un cancer metastazic a pus stâpânire pe societatea umană şi că nimic nu mai este de făcut, decât să ne aşezăm pe jos şi să aşteptăm moartea sau un cataclism ceva,  care să ne trezească la viaţă sau extratereştrii care să ne salveze.

Poate ăsta o fi adevărul, dar noi mai credem şi că speranţa moare ultima şi mai credem şi în miracole. Am auzit de persoane care s-au vindecat de cancer deşi li se spusese că nu mai au mult de trăit. Efectul Placebo, credinţa în ceva anume (Dumnezeu, Iisus, un talisman, un înger, în puterea vindecătoare a naturii, în plante, într-un doctor, un maestru, samd), meditaţia (Vipassana şi altele), rugăciunea (în special a inimii), postul negru însotit de curatarea colonului, autosugestia, iubirea şi multe altele, toate şi-au dovedit puterea de vindecare în nenumărate cazuri considerate fără ieşire.

Aşa cum foarte frumos, spune şi Bruce Lipton în conferinţele sale, este nevoie de o schimbare a credinţelor noastre fundamentale, a paradigmelor ca să putem ieşi cu bine din această cumplit făgaş, fără de întoarcere, pe care umanitatea se pare că păşeşte de prea mult timp deja.

Da, ne putem vindeca şi de cancer, dacă ne schimbăm credinţele fundamentale (care sunt predominat materialiste, separatiste, egoiste) să ne lărgim orizonturile şi să acceptăm şi alte idei (să depăşim faza determinsmului şi reducţionismului materialist îndreptându-ne atenţia către holism, de ex.)

Ecologia este poate, printre puţinele ştiinţe cu adevărat holistice, care ne aminteşte că trăim interconectaţi, într-o simbioză cu natura, cu tot ceea ce există în jurul nostru (mai nou, fizica cuantică ne spune acelaşi lucru). Sunt afirmaţii pe care marii maeştrii ai înţelepciunii universale le-au spus de mii de ani şi au fost consideraţi mistici, nebuni în cel mai bun caz, sau arşi pe rug, crucificaţi în cel mai rău caz. Într-un fel sau în altul, cu toţii au spus :

SUNTEM CU TOŢII UNA!

Formăm un organism complex şi în esenţă, cancerul este izvorât din senzaţia de separare care predomină în conştiinţa maselor şi a indivizilor. Celulele canceroase se separă de restul organismului dintr-un motiv sau altul şi astfel apare boala. Uitaţi-vă şi la conferinţele lui Bruce Lipton de aici de pe blog şi o să înţelegeţi mai bine ce vrem să spunem.

Noi nu credem că există boli fără leac ci doar o lipsă de deschidere faţă de supremul vindecător universal, mama natură, care are căile ei de echilibrare şi armonizare, doar să o lăsăm să-şi facă treaba, să-i dăm timp să se autovindece, căci puterea ei de autovindecare şi echilibrare este imensă şi aflată dincolo de înţelegerea noastră limitată momentană.

CONSUMISMUL , un termen inventat de noi, (ne referim la consumul exagerat, la un mod de viata, la o religie a consumului, a shoppingului extrem si nu la CONSUMERISM, care este o mişcare de mase care îşi propune apărarea intereselor consumatorului faţă de abuzurile specifice societăţii de consum, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. (cf. engl. consumer, consumator), se pare că este doar unul dintre simptomele acestui cancer social ce a cuprins omenirea. Un pic mai multa cumpatare si bun simt in consum nu strica. Nu suntem de acord cu intoarcerea la cartele de ratie, ci intoarecrea la cumpatare, la bun simt.

Exista chiar o psihoza a consumului ... Suntem indemnati in toate felurile sa consumam, ni se stimuleaza dorinta continuu, continuu, continuu , reclamele sunt extrem de agresive si poate cei mai afectati sunt copii, care devin victime sigure ... Dupa cum spunea Buddha, dorinta inseamna suferinta.

Ne putem vindeca, dar vrem să o facem? Vrem să scoatem capul din nisip să acceptăm şi alte adevăruri despre viaţă? Vrem cu adevărat să ne depăşim comoditatea şi egoismul, lăcomia, autosuficenţa atotştiutoare? Adevărul adeseori doare ... suntem în stare să-l îmbrăţişăm, să trecem prin focul său purificator pentru a ne vindeca ? Sau ne vom complace în continuare într-o stare larvară, călduţă, egoistă, puturoasă, indiferentă atât faţă de noi, de sufletul şi corpul nostru cât şi de ceea ce există în jur.

Poate o întoarcere gradată la natură ar fi necesară şi ar fi o modalitate de a ne vindeca, dar nu brusc, asa cum sugereaza individul acela, John Zerzan , din documentar, deoarece omenirea nu este încă pregătită. Nu credem ca tehnologia este rea sau buna, ea este un instrument care in mâna unor constiinte iluminate, pozitiv orientate ne poate ajuta, dar momentan liderii omenirii, arhitecţii controlului şi păpuşile lor, opera lor de artă, oamenirea (în mare măsură) nu au aceasta constiinta, dimpotriva, tehnologia este folosita pentru exploatare si control, pentru a ne transforma in sclavi docili, in roboţei. Tehnologia astăzi este folosită pentru a suprima, pentru a îndobitocii, pentru a hipnotiza, condiţiona, îmbolnăvi şi chiar omorî marea majoritate a populaţiei, a goimilor (vorba unor elite), a prostimii (proşti da' mulţi spunea odată Silviu Brucan, parcă) şi doar o anumită parte "superioară"(după părerea lor) a omenirii să se servească de benficile ei, ale tehnologiei. Lipseşte momentan acel bun simţ necesar ca tehnologia să fie ceva benefic pentru acest pământ.

Însă, noi mai credem şi altceva: suprema tehnologie există deja şi a existat din totdeauna. Ea este natura şi corpul omenesc. Corpul omenesc nu este încă explorat , iar potenţialul său este uriaş. În loc să investim în tehnologii care mai de care mai diverse, mai bine am investi în institute de cercetare a acestui potenţial (există deja câteva), de trezire a acestui potenţial latent în om (sunt nenumărate cărţi, filme, documentare care ne prezintă oameni care prin exersare nu au mai avut nevoie de hrană, apă, aer, care nu dorm, care levitează, care au puteri telekinetice, telepatice, clarviziune, care rezistă oricât de mult în frig, se extracorporalizează, ba chiar se teleportează, se bilochează, şamd). Un astfel de om cu potenţialul latent perfect trezit nu ar mai avea nevoie de nici o tehnologie şi ar putea trăi în sânul naturii virgine fără probleme. O întoarcere pas cu pas, gradată către natură credem că este o soluţie mai bună decât a aspira către culmea tehnologiei (vă recomandăm să vedeţi riscurile tehnologiei şi unde ar putea ajunge o umanitate supertehnologizată în excepţionalul film de desene animate, Wall - E).

Vă recomandăm în acest sens să citiţi ciclul de cărţi din colecţia CEDRII SUNĂTORI AI RUSIEI , de Vladimir Megre, care ne prezintă o fiinţă, Anastasia care are acest potenţial trezit şi care trăieşte bine mersi în mijlocul naturii în Siberia, o fiinţă cu nişte calităţi dumnezeieşti. Noi aşa vedem viitorul omenirii. Există şcoli ascunse, ocultate, locuri unde copii care au capacităţi deosebite sunt antrenaţi şi pregătiţi pentru o lume nouă ce va veni curând. bine ar fi să se creeze cât mai multe şcoli de acest gen, să nu fie nevoie să existe numai pe ascuns ci la lumină. Poate asta ar fi pasul următor pentru ca civilizaţia umană să se poată vindeca.

De aceea credem mai mult într-un astfel de proiect decât în Proiectul VENUS atât de mult trâmbiţat în ultima vreme, datorită documentarului Zeitgeist II.

Este nevoie de un efort, de acţiune benefică către salvarea acestui pământ, de o trezire la bun simţ. Însă acest lucru nu se poate face cu forţa ci cu spirtul blândeţii echilibrat cu fermitate, cu iubirea unei mame care din dragoste mai dă câte o pălmuţă copilului pentru îndreptare. Să fim noi, fiecare din noi, schimbarea pe care vrem să o vedem în lume şi încet încet lumea se va schimba în jurul nostru. Încă de la primul articol de pe acest blog am spus că "Schimbarea începe din interior către exterior".

Apreciem iniţiativele tuturor celor care fac ceva în sens ecologic (deşi după cum am mai spus aici pe blog, nu ne dorim ca ecologia să devină unealta aceloraşi corporaţii şi factori de decizie şi putere din lume, a ocultei mondiale care se pare că se folosesc şi de ecologie pentru a impune taxe aberante şi a pune mâna pe suprafeţe uriaşe de pământ - în acest sens vă recomandăm documentarul ENDGAME).
Şi ca să încheiem într-un ton glumeţ, să facem un pic de haz "amar" de necaz, repetăm o glumă pe care am mai spus-o deja, dar care se merită amintită şi este legată de comportamentul parazitic al omului (care era asociat, pe buna dreptate, de agentul Smith din filmul MATRIX, cu un virus) :

" O planeta trecea pe langa planeta Pamant si o intreaba: -Ce mai faci, soro? ...
La care Pamantul zice: -Nu prea bine, sa stii …
Dar ce s-a întâmplat? Ce ai? întrebă cealaltă planetă.
Homo Sapiens ... răspunse Pământul.
Eh ... nu-ţi face griji. Trec repede - răspunse cela
lată planetă."

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI

 Pentru a viziona acest film subtitrat, FĂRĂ RECLAME oferiți-ne o DONAȚIE pentru a vă împrumuta accesul (doar la acest film)
prin Paypal, Revolut (pe id-ul @stefanrmsv), TransferGo sau transfer bancar 
Mai multe detalii AICI

In completare vedeti si:

1) STAREA DE SPIRIT - Psihologia Controlului
2) Lumina toxică - Latura întunecată a "becurilor eficiente energetic" 
3) COPII CONSUMATORI - Comercializarea copilăriei 
4) CAPUL DE PEŞTE - Psihopatul Corporatist Dopat
5) PIRAMIDA DEȘEURILOR - Conspiraţia uzurii morale planificate

9 comentarii:

  1. Din punctul meu de vedere consumerismul nu este urat in sine. Nu faptul ca omul consuma e preblema ci faptul ca consuma peste puterea lui sau aproape de limita asta. Faptul ca omul e manipulat sa consume pentru a fi prins in capcana manipularii sau sclaviei. Adica faptul ca omul consuma ceva ce nu are nevoie pentru care plateste din greu.

    Cand spui ca "tehnologia este folosita pentru exploatare si control, pentru a ne transforma in sclavi docili, in roboţei" dai impresia ca intreaga tehnologie e folosita in scopul asta. Eu vad mai mult dezrobire in ea. Daca omul contemporan este ceva mai liber astazi asta se datoreaza tehnologiei. Nu zic ca nu e folosita si in scopuri perimate, ca in anumite cazuri mai mult inrobeste decat elibereaza. Insa per total tehnologia este ea singura care ne va scoate din robia unei minoritati ipocrite. Pana la urma asta e si solutia propusa de Addendum pe care il citezi.
    Cat despre ideile de debut din documentar, mi se par exagerate cu mult. Care sunt milioanele de specii disparute? Or fi poate organismele unicelulare care dispar si apar mereu. Eu sunt de acord ca aparitia si dezvoltarea omului pe pamant a dus la accelararea procesului de extinctie a anumitor specii de animale. Dar, hei, omul mananca animalele la fel ca alti pradatori. Asta e viata. Unele animale sunt sacrificate.
    Mediul inconjurator nu e distrus. E afectat dar nu distrus.
    Dar daca de fapt omul are misiunea profetica de a salva viata de pe pamant? Daca tehnologia la care el a ajuns sau va ajunge facuta cu sacrificarea anumitor specii va putea distruge un corp ceresc gigantic inainte de o colesiune cu pamantul? Ar fi omul salvator al vietii sau distrugatorul ei? Ar merita astfel efortul evolutiei tehnologice cu problemele aduse momentan mediului? Eu zic ca da. Si cine ar realiza o astfel de oparetiune? Societatea primitiva sau clasica tin tarile admirate de Fidel Castro sau Hugo Chavez? Eu cred tot tarile dezvoltate pot face asta si nu cei care critica societatea contemporana nu pentru a o imbuntati ci pentru a o intorce in Evul Mediu.

    Asta despre articolul tau. Despre documentar am scis mai amanuntit aici:
    http://baldovinconcept.blogspot.com/2009/01/terorizati-in-fi-consumatori-un.html

    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect legat de ceea ce ai spus legat de consum. Cand consumul devine consumism deja putem vorbi de un exces. Am crezut ca se subantelege.
    Asa ai inteles tu legat de tehnologie. Noi am zis ca tehnologia nu e rea sau buna in sine, dar momentan ea este folosita mai mult in rau.
    Citeste mai cu atentie ce am spus. Tragi concluzii pripite. Intr-adevar, daca in clipa asta omenirea ar renunta la tehnologie ar fi in Evul Mediu, dar daca s+ar investii cel putin la fel de mult in exploatarea potentialului ascuns in om pe cat se investeste in tehnologie s-ar putea sa ai surpriza draga boldovin sa descoperi ca omul a fost facut o creatura ata de perfecta incat toata tehnologia actuala sa fie jucarii prostesti pentru copii tampitei.
    Iti recomandam sa te mai informezi legat de speciile care dispar. Uite, un prim exemplu, primul articol gasit pe google http://www.adevarul.ro/articole/civilizatia-depinde-de-salvarea-speciilor.html.
    Aici se spune ca 150 de specii dispar zilnic, de animale şi plante, nu organisme unicelulare. Am mai citit si alte studii de-a lungul timpului, studii care spun aceleasi lucruri, chiar am vazut la un moment dat un documentar despre construirea unui buncar undeva in Norvegia, un fel de Arca a lui Noe, menita sa conserve seminte, gene, o baza biologica de date enorma. Si acolo se spuneau aceleasi lucru. Biodiversitatea este tot mai scazuta si zeci de mii de specii dispar anual.Te rugam mai informeaza-te in acest sens.
    Te rugam sa vezi documentarul Earthlings si o sa intelegi ca omul este un pradator mult mai feroce si mai distrugator decat orice animal.
    http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/earthlings-cruzimea-oamenilor-fa-de.html(poate ne explici si noua de ce omoara aberantii aia din Insulele Feroe ca handicapatii mental, animalele alea minunate ... si nu sunt singurele exemple ..si in Canda sunt ritualuri la fel de oribile, unde se omoara foci dragalase cu tot cu pui, cu zecile de mii, cu harpoanele, cu mainile goale ...asa ca nu mai jigni animalele te rugam frumos. Ele au un simt al echilibrului natural pe care mintea umana abia reuseste sa-l inteleaga.
    Omul este mai degraba ca un virus, un parazit prin comportamentul sau cel mai adesea.
    Omul poate avea misiunea profetica de a salva pamantul daca ar pleca mai repede de pe el. Pana una alta el produce plastic...poate asta a fost misiunea lui. Avea si planeta nevoie de ceva ce nu avea in mod natural. PLASTICUL :)Poate asta e scopul existentei umane...cine stie ? Nu?
    Gandesti ca cei care au provocat atacurile de la 11 septembrie. Ce daca sacrifica 300O de americani nevinovati pentru un bine mai mare al intregii natiuni? Nu? Moartea unui om o tragedie, moartea catorva mii sau milioane o chestie de statisitca, spunea Stalin. Scopul scuza mijloacele, nu? Un pic Machiavelica treaba ...si daca nu mai vine asteroidul fratica si mor toate speciile pana atunci? Si daca nu se salveaza nimic in ciuda tehnologiei? Mi se pare un pic ca drobul de pe casa... Vai, daca o sa pice ce-o sa fie?
    Noi credem in forta mintii colective, in puterea creatoare a subconstientului, in puterea vindecatoare a mintii, in puterea de a influenta evenimentele cu mintea noastra si sa nu mai spunem ca exista si suportul altor entitati, chiar extraterestre, de ce nu, care vegheaza aceasta planeta. Si credem ca mai degraba indepartam astfel de pericole la scara planetara cu ajutorul mintilor concentrate, focalizate. Credem ca mintea are forta asupra materiei, credem in telekinezie, dar toate aceste puteri se dezvolta prin practica. Si oricum, nu credem ca anumite evenimente vin intamplator in viata unei civilizatii sau planete. Toate vin la momentul potrivit. Nu ni se da niciodata mai mult decat putem duce.
    Dar asta e credinta noastra.
    Poate suntem visatori, dar nu suntem singurii ... vorba lui Lenon.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ca Lenon mai spunea si din alea cu "nu cred in magie, nu cred in Isus etc..." Nu prea l-ai gasit ca exemplu.
    Esti foarte pesimist si frizezi mizantropia. Pai daca crezi ca omul e un monstru atunci ce rost mai are sa mai lupti? Ce rost mai are sa mai iesi din "Matrix"? Hai sa ne autosinucidem pe noi insine si sa lasam animalele.

    eu unu' nu-s de acord. Premisa mea este imperativul categoric, omul ca fiinta suprema care invata sa isi acorde singur valoare inestimabila si apoi are grija si de restul, si de mediu. Sunt de acord ca omul a ajuns sa aiba potential distructiv enorm insa natura lui l-a facut sa fie si ecologist in acelasi timp, sa aiba grija si de celelalte creaturi. Uita-te la Animal Planet s o sa vezi ca omul investeste in prezervarea mediului si in limitarea actiunilor sale destructive. De fapt omul e singura fiinta care are grija de puii altor animale in mod neconditionat. In lumea animala asta e exceptie.

    Nu-s de acord nici cu ideea ca tehnologia ar fi folosita mai mult in rau. Cum asa? Asta ar insemna distrugerea pamantului. Tehnologia actuala poate efectiv distruge pamantul. Ceea ce ar fi rau. nu? Ei bine, daca nu se intampla astazi inseamna ca e nu produce rau . eu asa cred

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cunosc povestea lui Lenon, pur si simplu m-a inspirat piesa lui IMAGINE. O poti asculta pe blog (versurile lui sunt inaltatoare).
    Omul are potentialul de a fi mai sus ca zeii si mai jos ca animalele. Asta nu ai sesizat tu in discursul nostru. Sigur, exista si oameni zei printre noi, sfinti, oameni cu bun simt, dar intr-un numar coplesitor de mic comparativ cu majoritatea. Oamenii de exceptie ne dau speranta ca inca se mai poate. Poate suntem pesimisti, desi nu cred ca suntem pesimisti atat timp cat vedem poarta de iesire si posibilitatea de a iesi din starea larvara momentana, poate pur si simplu traim in alta lume, in alte conditii de viata decat tine. Poate privita de tine lumea este roz bombon, la noi nu e asa.
    Daca nu ar fi si putini ecologisti raul ar fi fost mult mai mare e adevarat. daca ar fi fost mai multi lumea asta nu ar fi fost sufocata de peturile si deseurile nesimtitilor si imputitilor din lumea asta care le arunca peste tot si sunt cu gramada.
    Am vazut o gramada de reportaje, ca tot vorbesti de animal planet, in care alte animale au grija de puii altor specii, fara sa le ceara bani.Iti dai seama? Si nu sunt doar cateva exceptii ... sau poate, proportional vei gasi in randul animalelor la fel de multe care ajuta neconditionat alte animale din alte specii pe cat de multi ecologisti sunt printre oameni. Incredibil nu?
    Si nu stim daca stiai ... se poate trai si fara carne. Surprins? Si fara piele de animale si blanuri ... Surprins?
    Legat de tehnologie, se pare ca tu nu vrei sa intelegi ce-ti spunem ... Cand o sa se intample nu o sa mai fi aici sa spui ca s-a intamplat acel rau suprem, sa filozofezi draga baldovin.
    Si totusi pentru unii s-a intamplat... vezi Hiroshima si Nagasaki. daca erai printe acei oameni , sau familia ta ai fi gandit altfel.
    potentialul distructiv al oamenilor e de mii de ori mai mare in prezent. Cred ca fiecare vrea sa supravietzuiasca in primul rand si nu exista monopol pe armele nucleare. Ceea ce e bine.
    Lumea a fost aproape de razboiul nuclear de mai multe ori ..ne jucam cu focul.S-ar putea sa ne ardem la un moment dat. Eu nu as baga mana in foc pentru taria de caracter a omului si mai credem ca este si cineva acolo sus care vegheaza si poate mai si intervine cand e cazul, in special in cazurile astea si nu ne referim la Dumnezeu.
    Fratele nostru, mai renunta la strile Pro Tv si mai uita-te in jur si prin alti ochi. Am pus pe acest blog gramezi de documentare care poate or sa-ti arate ce fac paranoicii si psihopatii de la putere cu tehnologia lor de varf si cine beneficiaza cu adevarat la maxim de ea. Noi primim mai mult farmituri si suntem tinuti in viata sa-i servim pe ei , sa le fie lor bine ... Esti sclav, dar nu vrei sa recunosti. Sclavule care esti tu sclav, macar admite ca prin tehnologie esti scalv pe plantatie si tinut sub control si bun de muls. dar nu osa admiti niciodata asta, ca te crezi liber. Nu realizezi impactul cipurilor RFID care ni se baga pe gat, nu realizezi impactul nociv al industriei farmaceutice care mai mult rau face decat bine, nu vrei sa vezi ... esti orbit de o mass medie care nu inceteaza sa ridice in slavi tehnologia, uitand sa ne spuna ca noi suntem doar carnea de tun care se sacrifica de dragul elitei. Iti recomandam in acest sens documentarul ENDGAME - The blueprint for global enslavement. Ti-am zis, traim pe alta lume si acest blog nu e pentru tine. Nu o sa-ti mai rapspunedem , nu are sens sa mai pierdem timpul cu asta, ca nu simtim ca esti pe aceasi frecventa de unda cu noi .
    In partea dreapta pe blog am afisat un avertisment scris cu galben. Acest blog nu este pentru tine! Asa ca mai bine vezi-ti de viata ta si fii fericit in cochilia ta. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da. cu totii sintem intr-o masura sau alta "sclavi" vrem nu vrem si fym sint intru totul de acord cu tine . sintem bombardati de una sau de alta: de reclame, de imagini ,ce "trebuie " urmate, de concepte de "bun si rau", ni se serveste la propriu ce sa gandim cand sa gandim si cum sa gandim. ce facem?

    RăspundețiȘtergere
  6. Articolul este suficient de cuprinzator si detailiat. Sunt expuse si solutiile si tot.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum vad ca nu ti-am raspuns la ultimul comment, acum 6 ani. E ceva, nu? Ai avut dreptate, atunci cu "sclavagismul". Au mai trecut 2 ani pana am iesit total din corporatii. Dar parerea mea despre documentarul asta nu s-a schimbat, exceptand partea cu publicitatea nociva, care ii da titlul, dar care nu e dezvoltata. Am facut eu apoi, in 2010 un dublu articol pe tema asta aici:
    http://baldovinconcept.blogspot.ro/2010/05/publicitatea-ca-varf-de-lance-al.html

    RăspundețiȘtergere
  8. 6 ani...pfff ... o viata de om. Totul se schimba, nu suntem in nicio clipa la fel ca in cealalta. Cu toate astea inca rezonez cu cele scrise de mine acum 6 ani, insa sunt mai linistit, mai impacat, mai putin incrancenat. Inca in evolutie ...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...