Ieşirea Din MATRIX: BEPPE GRILLO - Un personaj fascinant

miercuri, 4 martie 2015

BEPPE GRILLO - Un personaj fascinant


Din ce in ce mai mult se simte nevoia unor schimbari majore la nivel planetar si iata ca incet incet, tot mai multe voci adevarate, incep sa se faca simtite si la nivel macro. Astazi va prezentam un alt personaj pitoresc, de data aceasta din Italia, pe nume BEPPE GRILLO, un individ care are niste idei antisistem grozave si pe care are curaj sa le sustina sus si tare prin şourile lui, avand un impact masiv asupra publicului. El este unul dintre cei mai populari şi controversaţi stand-up comedieni care au apărut vreodată la televiziunea italiană. Italienii văd în el un om care luptă din greu pentru dezvăluirea adevărului în chestiuni pe care media mainstream şi politicienii nu îndrăznesc sau nu doresc să le abordeze.
El este unul dintre cei mai populari şi controversaţi stand-up comedieni care au apărut vreodată la televiziunea italiană. Italienii văd în el un om care luptă din greu pentru dezvăluirea adevărului în chestiuni pe care media mainstream şi politicienii nu îndrăznesc sau nu doresc să le abordeze.

Citeste mai mult: adev.ro/misdqs
El este unul dintre cei mai populari şi controversaţi stand-up comedieni care au apărut vreodată la televiziunea italiană. Italienii văd în el un om care luptă din greu pentru dezvăluirea adevărului în chestiuni pe care media mainstream şi politicienii nu îndrăznesc sau nu doresc să le abordeze.

Citeste mai mult: adev.ro/misdqs

"Giuseppe Piero Grillo (n. 21 iulie 1948, Savignone, Italia) cunoscut ca Beppe Grillo este un comic, actor și blogger italian.

„ Eu vreau să fiu un comic! Nu pot să fiu eu cel care vorbește mereu, Gura Adevărului, nu pot, nu este genul meu, nu aș fi eu.!”

—Beppe Grillo, Beppegrillo.it, Milano 2005

„De mic am făcut o reclamă, dar apoi am înțeles unele lucruri despre reclame. Câțiva ani după aceea am început să mă iau de politcieni pentru că lucrurile nu mergeau bine, dar apoi am înțeles unele lucruri despre politică, și anume că este controlată de economie. Acum câțiva ani am spart un computer cu o bâtă de baseball, dar acum am înțeles câte ceva despre internet, și anume că este singura noastră apărare. ”

—Beppe Grillo, sul retro del suo libro "Tutto il Grillo che conta"

Dintre toate blog-urile (în limba italiană) din lume, al său e cel care primește cel mai mare număr de link de la alte blog-uri[1].

„ Eu vreau sa fiu un comic! Nu pot sa fiu eu cel care vorbeste mereu, Gura Adevarului, nu pot,nu este genul meu, nu as fi eu.!”

—Beppe Grillo, Beppegrillo.it, Milano 2005"


"Cine este Beppe Grillo, personajul care a dat peste cap lumea politică din Italia
- Născut pe 21 iulie 1948, în Genoa, Beppe Grillo a fost contabil, înainte de a deveni actor de comedie.

- În anii 70 era o prezență constantă la show-urile TV de la televiziunile italiene.

- În 1980 a fost găsit vinovat de omor din culpă, într-un accident auto în care și-au pierdut viața trei oameni.

- S-a făcut cunoscut prin glumele îndrăznețe la adresa politicienilor, mai ales a premierului socialist Bettino Craxi, condamnat ulterior pentru corupție.

- În 2005 și-a deschis un blog, care este printre cele mai populare din Italia. În acel an, revista Time l-a desemnat „Eroul European”, pentru că „a evidențiat, prin umor, problemele sociale de care liderii politici nu voiau să se atingă”.

- În 2007 a organizat „V-Day” (Litera V vine de la înjurătura italiană vaffanculo), o mișcare care susținea curățarea clasei politice din Peninsulă. Petiția a fost semnată de 300.000 de oameni în numai câteva ore.
Platforma lui Beppe Grillo
- Un nou sistem electoral, bazat pe o reprezentare proporțională, înjumătățirea numărului de parlamentari, stoparea finanțării partidelor.

- Parlamentarii săi ar beneficia doar de salariu și vor avea maximum două mandate.

- Sprijin pentru energia regenerabilă și asigurarea internetului gratuit.

- Reducerea vârstei la care se poate vota, de la 18 la 16 ani, respectiv de la 25 la 18 pentru Senat.

- Referendum pentru ieșirea din zona euro."
SURSA


"Cine este insa Beppe Grillo, ce inseamna partidul lui si de ce e important pentru Europa si pentru noi?

Contabil de profesie, dar cu o cariera extrem de scurta in biroul familiei, Giuseppe Piero Grillo a devenit comediant in urma improvizarii unui monolog la o auditie. Promovat de faimosul prezentator Pippo Baudo, Beppe Grillo a urcat treptele succesului cu emisiuni comice relativ inofensive de tipul “Fantastico”, “Te lo do io, America”, “Te lo do io, Brasile” ori “Grillometro”. Punctul de inflexiune l-a constituit editia a 7a a showului “Fantastico”, cind Beppe Grillo l-a atacat pe Bettino Craxi, pe atunci prim-ministru si proaspat intors din China, cu gluma urmatoare: Un membru al Partidului Socialist Italian il intreaba pe Craxi in China: “Auzi, aici sint un miliard si toti sint socialisti, nu? la care Craxi raspunde: “Da.” “Pai daca sint toti socialisti, de la cine fura?” [1] Chiar daca rezultatul imediat a fost disparitia sa de pe ecranele televiziunilor publice, in scurt timp Craxi fu condamnat in urma scandalului “Tangentopoli” si se exila in Tunisia, unde de altfel si muri, fara a se mai intoarce vreodata in Italia.

In mare parte absent in anii ’90 Grillo se intoarce in forta in 2005, an in care revista “Time” il alege ca pe unul dintre “Eroii europeni ai anului 2005″. In 2007 organizeaza “Ziua V” (cu V de la “vaffanculo”), zi in care cei care doresc o schimbare a sistemului politic sint invitati sa semneze o petitie continind trei cereri: un sistem electoral bazat pe vot direct (fata de cel actual bazat pe liste de partid); un parlament curat (obtinut prin eliminarea politicienilor cu condamnari penale); limitarea carierelor politice la doua legislatii.

Aceste cereri sint si astazi printre punctele programului Miscarii 5 Stele, partid fondat de el in 2009 .
Alte puncte importante sint:

- abolirea privilegiilor pentru reprezentantii publici (pensie dupa doi ani),
- interzicerea practicarii unei alte profesii in paralel cu activitatea de parlamentar,
- alinierea salariilor parlamentarilor la salariul mediu.


Italia nu a dus niciodata lipsa de terte partide, fragmentarea politica fiindu-i de fapt specifica. Pe de alta parte, in ultimii 20 ani a fost evidenta tendinta de coagulare a fortelor de stinga/dreapta in doi poli iar emergenta miscarii protestatare a lui Beppe Grillo e poate chiar mai spectaculoasa decit aparitia partidului lui Berlusconi, Forza Italia, in 1993-1994.

Aparitii tot atit de spectaculoase (cu un procentaj mai scazut dar in medii politice mai putin tumultuoase decit cel italian) au fost, citind spontan din memorie, Jean-Marie Le Pen cu al sau Front National, Mogens Glistrup cu al sau Fremskridtspartiet, Pim Fortuyn cu Lista Pim Fortuyn ori Jörg Haider. Si mai spectaculos a fost succesului partidului Syriza in Grecia, insa partidul lui Alexis Tzipras e un partid tipic de extrema stinga si nu unul aparut spontan si lipsit de o ideologie dominanta.

Daca politica romaneasca e pe undeva asemanatoare celei italiene, cel putin din punct de vedere al aparitiei marcante a unui partid populist, PP-DD al lui Dan Diaconescu, supriza ultimelor alegeri, a luat-o inaintea Miscarii 5 Stele a lui Grillo. Chiar daca ambele partide au populismul ca trasatura comuna, e greu de gasit alte puncte coincidente."
SURSA si mai multe 

 VEDETI AICI CATEVA FILMULETE TRADUSE CU BEPPE:


In completare studiati si:
1) Cum a ajuns comediantul Beppe Grillo sa imparta cartile puterii in politica italiana? Politologul Fabrizio Tassinari explica de ce italienii i-au votat pe populisti  
3)  Categoriile SATIRĂ şi BIOGRAFICE (pe care le puteti explora mai usor in CUPRINS)

4 comentarii:

  1. Lupta pe care trebuie sa o dai este una ... eterna. adica nu se rezolva azi sau maine, ea va continua si peste generatii. Inainte de revolutie erau multi care ne doreau "binele", la revolutie am scapat de 2( doar 2 ) iar acum cei "buni" sunt mult mai multi. Iar tu vrei sa scapi de teorii? Hahahaaha! Cati roboti ai convertit in oameni?
    Veti scapa de aceste teorii si aiureli, atunci cand nu veti mai fi nevoiti sa va retrageti din viata cotidiana, aici pe NET pentru niste vorbe inspirate! Cei care citesc aceste bloguri sunt aceeasi. Cei care nu citesc aceste bloguri pentru ca fac lucrurile de care noi ne plangem sunt aceeasi ca si in trecut. Inca nu ne-am amestecat suficient in viata politica, economica, pentru ca ipocrizia sa dispara.
    Acest sentiment de mi-a ajuns nu inseamna ca e gata suntem salvati ci " sunt gata pot sa actionez ". Cum? Pai .... reflecteaza putin la cuvantul: ipocrizie. Incearca sa intelegi cum functioneaza aceasta insusire. Dupa aceea incearca sa explici cat mai clar unui prieten. Vei reusi sa il faci sa inteleaga atunci cand el va fi responsabil pentru fiecare gand pe care il are, pentru fiecare cuvant pe care il spune, si va recunoaste toate efectele pe care actiunile lui le produc.
    Unii in scolile vechi aveau nevoie de ani pentru a invata initiatii cateva cuvinte cheie. Asadar avem mult de munca cu fiecare individ in parte! Si nu uita esentialul! Sa nu ajungi cumva de partea "binelui" si sa nu fiti cicalitori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, cele 2 persoane de mai sus sunt nemultumite de aceasta poveste care pare fara sfarsit. Si chiar asa este ! In fiecare clipa se nasc alti copii care trebuie educati/invatati sa recunoasca ce se intampla in jurul lor.
    Au fost multi care s-au ocupat de asta toata viata lor. Au fost comunistii, de care inca nu am reusit sa ne despartim complet, au urmat alti nebuni iar in ultimii ani au aparut muuuulte alte persoane, fiecare cu propriul lor univers. Iar noi acum suntem satui de aceste povesti.
    Ce inseamna asta ? Ca azi sau maine trebuie sa apara cel cu poveste cea mai tare? Sau ca tu, cititorule, te-ai plictisit de vorbe si vrei sa treci la fapte? Eu as alege varianta a 2-a, si te invit sa iei parte la lupta, la cel de-al 3lea razboi mondial. Cel pentru/din creierul tau.
    Nu uitati ca dupa voi nu vine sfarsitul lumii, caci viata continua, asadar indiferent de rezultatul din creierul tau, si copii tai vor trebui sa dea acest .... test/examen de maturitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai unii dintre cititori inclusiv noi am trecut la fapote..noi va prezentam si alti oameni curajosi care in felul lor, au trecut la fapte.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...