RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

miercuri, 24 decembrie 2014

Pe Urmele Bibliei (24.12.2014)

THE BIBLE HUNTERS (2014)

Va prezentam astazi un documentar facut de Viasat History, in doua parti, in care ni se demonstreaza in modul cel mai stiintific cu putinta, pe baza descoperirilor arheologice si ale celor mai vechi manuscrise ale Bibliei, faptul ca aceasta a fost modificata de-a lungul timpului de nenumarate ori (ciuntita, corectata, pasaje sterse, traduceri gresite, adaugari de pasaje, evanghelii care pur si simplu nu apar in Biblie, samd) si astfel asa zisul Cuvant al lui "Dumnezeu" imuabil, de necontestat, de nezdruncinat, revelat de Biblie, se dovedeste a fi (daca mai era necesr) o pura inventie omeneasca.
Asa cum am mai spus aici pe blog,  poate si mai important decat cei care au scris Biblia sunt cei care au tradus-o, ce interese au avut si cui servea asta. Mereu investigati Qui Bono, Qui Bono ... cine a beneficiat si beneficiaza cu adevarat de pe urma Bibliei si a mesajelor transmise acolo ... Să nu uităm că o versiune a Bibliei, foarte populara si citita in lume, este tradusă sub sponsorizarea regelui King James I, care a fost un mare ocultist (parte a nobilimei negre). Sa nu uitam de infleunta romana, a cezarilor mai ales a Flavienilor, asupra acestor texte.
Napoleon avea o vorba tare inteleapta: "Religia e ceea ce îi ţine pe cei săraci să nu-i omoare pe cei bogaţi." ... cinic, dar foarte adevarat.
E suficient să pui o virgulă în plus şi se schimbă tot sensul , e suficient să traduci un singur cuvânt anapoda , cu sau fără intenţie, iar fraza capătă alt sens.
Exista si o povestioara pe tema asta:

"Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele, care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul:SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE!


Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat:


SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!"Prin urmare o virgula poate salva viata unui om. Ce sa mai spunem de un cuvant, sau o fraza, sau eliminarea unei fraze, samd. Noi stim cat de greu este sa traduci acum un text din engleza de ex, unde uneori la un cuvant ai zeci de sinonime si avem acces la dictionare savante, dar apoi pe vremea aceea cand nici macar nu exista hartie, tiparnita, nici scoli prea multe. Cat de greu era atunci sa traduci ceva? In fine, iata cateva cuvinte despre documentar:


"În 1908 Charles Freer, Chester Beatty și altii ca ei au pornit să exploreze Orientul Apropiat în căutarea celor mai timpurii urme ale creștinismului. Aceștia au descoperit mai multe texte biblice pierdute timp de secole, îngropate sub nisipurile deșertului și ascunse în bibliotecile unor mănăstiri antice. Au descoperit dovezi palpabile din primele secole ale creștinismului când ecoul vocii lui Isus încă se mai auzea. Dar, odată ce textele au fost puse laolaltă și traduse, acestea au transformat total înțelegerea originilor și evoluției Noului Testament și a creștinismului. Acești oameni devotați au pornit să găsească dovezi documentare pentru a-și afirma credința și au descoperit un adevăr foarte diferit. Documentarul relatează povestea lor plină de revelații uimitoare și ne dezvăluie locații incredibile."
SURSA: http://viasathistory.ro

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:
Pe urmele Bibliei-01-In cautarea adevarurilor Bibliei Pe urmele Bibliei-02-In cautarea evangheliilor pierdute 
In completare studiati si:
1) Cine a scris Biblia?
2) MESIA CEZARULUI - Conspiratia Romana de Construire a lui Iisus Hristos
3) Rastalmacindu-l pe Iisus

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...