Ieşirea Din MATRIX: Pe Urmele Bibliei

miercuri, 24 decembrie 2014

Pe Urmele Bibliei


THE BIBLE HUNTERS (2014)

Va prezentam astazi un documentar facut de Viasat History, in doua parti, in care ni se demonstreaza in modul cel mai stiintific cu putinta, pe baza descoperirilor arheologice si ale celor mai vechi manuscrise ale Bibliei, faptul ca aceasta a fost modificata de-a lungul timpului de nenumarate ori (ciuntita, corectata, pasaje sterse, traduceri gresite, adaugari de pasaje, evanghelii care pur si simplu nu apar in Biblie, samd) si astfel asa zisul Cuvant al lui "Dumnezeu" imuabil, de necontestat, de nezdruncinat, revelat de Biblie, se dovedeste a fi (daca mai era necesr) o pura inventie omeneasca.

Asa cum am mai spus aici pe blog,  poate si mai important decat cei care au scris Biblia sunt cei care au tradus-o, ce interese au avut si cui servea asta. Mereu investigati Qui Bono, Qui Bono ... cine a beneficiat si beneficiaza cu adevarat de pe urma Bibliei si a mesajelor transmise acolo ... Să nu uităm că o versiune a Bibliei, foarte populara si citita in lume, este tradusă sub sponsorizarea regelui King James I, care a fost un mare ocultist (parte a nobilimei negre). Sa nu uitam de infleunta romana, a cezarilor mai ales a Flavienilor, asupra acestor texte.


Napoleon avea o vorba tare inteleapta: "Religia e ceea ce îi ţine pe cei săraci să nu-i omoare pe cei bogaţi." ... cinic, dar foarte adevarat.

E suficient să pui o virgulă în plus şi se schimbă tot sensul , e suficient să traduci un singur cuvânt anapoda , cu sau fără intenţie, iar fraza capătă alt sens.

Exista si o povestioara pe tema asta:

"Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele, care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul:

SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE!

Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat:

SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!"

Prin urmare o virgula poate salva viata unui om. Ce sa mai spunem de un cuvant, sau o fraza, sau eliminarea unei fraze, samd. Noi stim cat de greu este sa traduci acum un text din engleza de ex, unde uneori la un cuvant ai zeci de sinonime si avem acces la dictionare savante, dar apoi pe vremea aceea cand nici macar nu exista hartie, tiparnita, nici scoli prea multe. Cat de greu era atunci sa traduci ceva?

 In fine, iata cateva cuvinte despre documentar:


"În 1908 Charles Freer, Chester Beatty și altii ca ei au pornit să exploreze Orientul Apropiat în căutarea celor mai timpurii urme ale creștinismului. Aceștia au descoperit mai multe texte biblice pierdute timp de secole, îngropate sub nisipurile deșertului și ascunse în bibliotecile unor mănăstiri antice. Au descoperit dovezi palpabile din primele secole ale creștinismului când ecoul vocii lui Isus încă se mai auzea. Dar, odată ce textele au fost puse laolaltă și traduse, acestea au transformat total înțelegerea originilor și evoluției Noului Testament și a creștinismului. Acești oameni devotați au pornit să găsească dovezi documentare pentru a-și afirma credința și au descoperit un adevăr foarte diferit. Documentarul relatează povestea lor plină de revelații uimitoare și ne dezvăluie locații incredibile."

SURSA: http://viasathistory.ro

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:Accesul la film este oferit doar urmăritorilor implicați, activi 

(donatorii sau cei care demonstrează că au distribuit, comentat și apreciat conținutul blogului prin diverse locuri în internet)


In completare studiati si:
1) Cine a scris Biblia?
2) MESIA CEZARULUI - Conspiratia Romana de Construire a lui Iisus Hristos
3) Rastalmacindu-l pe Iisus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...