Ieşirea Din MATRIX: (MOŞ) CRĂCIUN, IGNAT, MOŞ NICULAE, BOBOTEAZĂ, ANUL NOU : Noi, de fapt, (PE CINE) CE Sărbătorim în Timpul „SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ” ? (30.12.2014)

marți, 30 decembrie 2014

(MOŞ) CRĂCIUN, IGNAT, MOŞ NICULAE, BOBOTEAZĂ, ANUL NOU : Noi, de fapt, (PE CINE) CE Sărbătorim în Timpul „SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ” ? (30.12.2014)


Ne bucuram sa va putem prezenta un articol care inglobeaza o serie de articole care vin in completarea a tot ceea ce am spus si noi pana acum legat de Craciun si sarbatorile traditionale in general, insa aducand un plus de detalii, coerenta si claritate, un talent specific al prietenului Maryan de la blogul Noul Univers Christalin. Apreciem mult rabdarea si aplecarea catre detaliu si minutiozitate pe care o regasim in articolele lui Maryan. Multumim mult Maryan , esti o inspiratie !



Mai jos gasiti primul dintr-o serie de 11 articole dedicate acestui subiect, iar la final gasiti o lista de 10 articole (link) , in acest moment fiind active primele 7 din 10. Am sperat sa fie active toate cele 10 la data publicari articolului de astazi, insa volumul de munca pentru a concepe aceasta cercetare si compunere de articole este enorm. Dorim sa publicam aceste informatii totusi, pentru a intelege poate, in al 12-lea ceas cui serviti cu adevarat urmand "datinile" strabune, in inconstienta si delasare interioara. "Anul nou" e aproape asa ca fiti pe faza:


"Acum este perioada „magică” a „Sărbătorilor de iarnă”, în care momentele CRĂCIUNULUI şi ale ANULUI NOU sunt la mare preţ pentru o mare parte din omenire, cea situată în zona „creştinismului” (Americile, Australia şi Europa, în principal) – la care, prin globalizare, se racordează tot mai mult şi Orientalii, în frunte cu chinezii şi alţi asiatici, precum şi africanii...
În acest fel, putem spune că, în prezentul lui 2014, avem deja un „Crăciun” (şi un „An Nou”) „globalizat” !
În această perioadă de aproximativ o lună (din 6 decembrie ale lunii decembrie până pe 6 ianuarie a anului următor) abundă epitetele de „sfânt” şi „magic”, în privinţa perioadei şi mai ales ale anumitor zile, culminând cu cea a Crăciunului, văzută a fi, după Noaptea Paştelui, ca cea mai importantă în Creştinism şi, deci, în viaţa fiecărui „creştin”.
„SĂRBĂTORILE de IARNĂ”, însă, înseamnă ceva mai mult decât acest moment (culminant), acestea înglobând mai multe evenimente religioase şi obiceiuri tradiţionale populare, dintre care amintesc :

- (MOŞ) NICOLAE (6 dec.),
- IGNATUL (20 dec.),
- (MOŞ) AJUNUL (24 dec.),
- (MOŞ) CRĂCIUNUL (25 dec.),
- ANUL NOU (1 ian.),
- BOBOTEAZA (6 ian.).

Nu cred că trebuie să fim prea „subtili” pentru a observa că, în această perioadă, „se întâmplă ceva” cu marea majoritate a oamenilor, aceştia „îmbolnăvindu-se” subit, prin contractarea în masă a unui Virus ce provoacă o Mare Febră : un „Virus al Sărbătorilor” ce produce o teribilă şi foarte greu tratabilă „Febră a Cumpărăturilor” pentru „a onora” corespunzător (adică, prin cât mai multe şi scumpe CADOURI pentru „cei dragi”), „Momentul” (care, repet, durează aproximativ o lună).





Şi, din nefericire, aceasta nu se produce şi se manifestă doar la „corporatiştii” care au „target”-uri de îndeplinit pe linia „job”-ului, prin „events”-urile pe care firma le organizează în această perioadă, ci acest moment îi „prinde” pe marea majoritate a oamenilor, fie ei „corporatişti”, cum spuneam, fie „creştini” şi chiar pe o mare parte a „spiritualilor” sau „Lucrătorilor în Lumină”, care acţionează după „marea masă”, nemaipunându-şi elementara întrebare : „DE CE toate acestea?” şi, mai ales, „Qui Prodest?” („Cui foloseşte?”).
În aceeaşi perioadă, „creştinii fervenţi” sunt cuprinşi, pe lângă această „febră” comercială de care pomeneam anterior, şi de o „inflamaţie” de „evlavie” cum doar cea de la „Paşte” poate o depăşeşte în intensitate – că doar „este momentul Naşterii Domnului”...
Oare, chiar aşa este, ÎN REALITATEA COSMICĂ ?
Deşi ştim cât de RELATIV este ADEVĂRUL, totuşi, care ar fi ADEVĂRUL din acest învălmăşit MATRIX ?, tocmai descris mai sus – în care „băieţii deştepţi” (Archonii şi ajutoarele lor „de nădejde”, începând cu reptilienii şi mai ales cu slujitorii lor tereştri) „fac Jocurile (Foamei)” pentru ca „omuleţii” să rămână cât mai mult în acest statut de „baterii” pentru Jocul Archonic.
Spun toate acestea, când iarăşi „m-am trezit” cu „comanda de sus” pentru acest subiect (pentru care acum doar câteva zile habar n-aveam de vreo intenţie în acest sens), mai ales pentru cei „proaspăt treziţi” care „au început să vadă Lumina de la capătul Tunelului”, dar care încă sunt extrem de prinşi în „magia sărbătorilor” pe care „ESTE MUSAI” să „le onoreze cum se cuvine” pentru, evident, „a respecta TRADIŢIA”...
Şi ajungem, astfel, la adevăratul „cuvânt magic”, numit TRADIŢIE !
De orice te poţi „lega”, şi de Isus şi chiar şi de Dumnezeu (că doar filozofii o fac zilnic), însă nu şi de TRADIŢIE ! Asta ar fi „Sfânta Sfintelor”, „Sfântul GRAAL” care, odată „atinsă” chiar şi cu gândul, poate exploda în capul imprudentului...
...Aceasta, însă, cel puţin până în prezent ; Acum, în aceste Vremuri de Trans-Formări (Planetare, dar şi Galactice), pe măsura Eliberării de controlul archonic (cabalistic), are loc treptat şi o „demantelare” (devoalare, adică RIDICARE A VOALULUI) şi în această fundamentală privinţă...
Apropos : „TRADIŢIE” vine din cuvântul de origine slavă „Predanie” (de unde şi „dania” faţă de senior, precum şi „denia” pascală), care înseamnă „A preda”, ce implică atât actul pedagogic de a transmite o informaţie de la profesor la elev, cât şi actul PREDĂRII, adică al CAPITULĂRII...
...Dacă Mintea „s-ar preda Inimii”, atunci ar fi minunat, numai că prin această formă de „predare”, numită TRADIŢIE, oamenii ajunşi la nivel de conştiinţă 3D, după Căderea Atlantidei, acum 13.000 de ani, au capitulat în faţa unor forţe superioare acestora şi cu intenţii manipulatoare, Predându-şi propria PUTERE INTERIOARĂ !
Aceasta ar fi, din păcate, esenţa TRADIŢIEI intens vehiculate de RELIGIE, adică de Instituţiile religioase numite Bisericile Creştine, alături de celelalte forme religioase pe care le cunosc în prezent Pământenii...

Aşadar, deja din cele expuse mai sus se poate deduce că adevăratele SĂRBĂTORI DE IARNĂ înseamnă altceva decât „a respecta tradiţia”, fie aceasta religioasă, familială sau profesională.

ŞI CE ÎNSEAMNĂ, până la urmă, aceste SĂRBĂTORI ­?

Pe CINE / CE Sărbătorim ?

Răspunsul la această întrebare, precum şi la altele care ar mai putea apărea pe parcurs, va veni pe măsura trecerii prin această serie de materiale (total neconvenţionale, după cum veţi vedea, de veţi avea răbdarea parcurgerii lor), ale căror subiecte le puteţi găsi imediat mai jos.

Eu vă urez de pe acum succes la studiu şi la con-ştient-izare !

MarYan

SUBIECTELE :

1. O „istorie” întortocheată, din Atlantida până la... CRĂCIUN

2. SATURNALIILE romane

3. IGNATUL („Tăierea Porcului”)

4. „Festivalul ANULUI NOU”

5. „MASA de CRĂCIUN” şi „MASA de REVELION”

6. BRADUL de CRĂCIUN

7. „MOŞ NICOLAE”, „MOŞ AJUN” şi „MOŞ CRĂCIUN”


8. Obiceiuri Tradiţionale Româneşti : COLINDAT-ul, COLINDELE, Pluguşorul, Sorcova, Capra, Steaua, Viflaimul ş.a.


9. CRĂCIUNUL, ca „ZI A NAŞTERII DOMNULUI HRISTOS”

10. CONCLUZII finale : ATITUDINEA faţă de „SĂRBĂTORILE de IARNĂ”

SURSA: http://noul-univers-christalin.blogspot.ro

Ne-ar fi facut placere sa va putem prezenta si un film tradus pe aceste teme, asa cum am facut-o in trecut, de fiecare data, insa se pare ca din acest punct de vedere nu prea mai exista filme traduse, desi netul musteste de filme absolut fascinante si interesante pe acest subiect. De aceea va prezentam mai jos un scurt playlist de filme care dezvolta pe larg temele de mai sus, filme care merita traduse (si nu mai asteptati ca doar noi sau alti traducatori inimosi sa va ofere pe tava la nesfasit, filme interesante, ci este nevoie ca toti cei care stiti engleza cat de cat, sa va depasiti comoditatea si sa traduceti si voi ceva pentru ceilalti, sa faceti ceva pentru ceilalti, daca simtiti ca le-ar fi de folos).

Aceste filme le-am incorporat intr-un playlist SATAN CLAWS (Ghearele Satanei) acesta fiind de fapt Santa Claus (denumirea in engleza a lui Mos Craciun).











P.S. Interesante ajutatoarele lui Mos Craciun, elfii demoniaci KRAMPUS, care ne amintesc de ajutatorii demonici ai extraterestrilor din filmele lui Corrado Malanga. Lucrurile devin tot mai clare ...



P.P.S. Dincolo de toate criticile noastre aduse sarbatorilor si traditiilor preluate asa cum sunt preluate: mecanic, inconstient, abulic, exista si o parte pozitiva, care a trebui practicata mai des si sub alte pretexte mai clare, mai sincere: reunirea cu familia si/sau cu prietenii, veselia, iubirea impartasita mai cu spor decat in mod normal, toate acestea mai echilibreaza negativitatea de fond a acestor momente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...