RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

sâmbătă, 24 mai 2014

CHINA NECENZURATĂ (24.05.2014)

CHINA UNCENSORED (2012)

Astăzi vă prezentăm o serie de mini documentare in care intr-un mod ironic, Chris Chappell, cel care vorbeste in aceste filme, doreste scoaterea in evidenta atat a ipocriziei presei occidentale cat si a chinezilor si investighează motivele ascunse pentru are loc persecuția Falun Gong și ce înseamnă acest lucru pentru China. 
Desi am mai abordat subiectul Falun Gong/Dafa aici si aici, unde v-am prezentat pe larg si in detaliu problema, in seria de filmulete de azi veti afla informati noi si surprinzatoare despre China. Iata ce se discuta in cele 5 episoade:
"Episodul 1: Ce este Falun Gong? 

Ce este Falun Gong sau Falun Dafa? De ce este Falun Gong persecutat în China? În acest episod din China Necenzurată, voi răspunde acestor întrebări. Având rădăcini în filozofia Budistă și Daoistă, practica de meditație qigong a fondatorului Li Hongzhi, Falun Gong, s-a răspândit rapid devenind un element foarte important în cadrul societății din China. În 1999, fostul lider al Chinei, Jiang Zemin, a întors Partidul Comunist împotriva a 100 de milioane de cetățeni chinezi și a pornit o persecuție ce are loc chiar și în ziua de astăzi. 

Episodul 2: De ce este Falun Gong persecutat? Partea 1 

Pentru a înțelege de ce persecuția Falun Gong, cunoscută și sub numele de Falun Dafa, a început în China, trebuie să aruncăm o privire asupra modului în care fostul lider al Chinei și persoana care a pornit toată această persecuție, Jiang Zemin, a ajuns la putere. Jiang a ajuns la putere imediat după ce a avut loc masacrul din Piața Tiananmen și după ce au fost eliminați doi lideri importanți din cadrul Partidului Comunist Chinez, Zhao Ziyang și Hu Yaobang, a căror moarte a declanșat protestele din Piața Tiananmen. Însă poziția în partid a lui Jiang Zemin era destul de instabilă. Ar avea nevoie de ceva care să-i întărească puterea… 

Episodul 3: De ce este Falun Gong persecutat? Partea 2 

A fost cea mai mare adunare din Beijing, de la masacrul ce a avut loc în Piața Tiananmen. 10,000 de practicanți Falun Gong s-au adunat pașnic în jurul biroului de apel central de lângă Zhongnanhai, în data de 25 aprilie 1999, pentru a face apel pentru dreptul de a practica liberi Falun Gong, cunoscut și sub numele de Falun Dafa. Fostul lider la Chinei, Jiang Zemin, a folosit acest eveniment ca pretext pentru a porni o represiune la nivel național, ce va conduce către o persecuție brutală ce continuă și în ziua de astăzi și a permis crearea unei organizatii gen Gestapo având numele “Biroul 6-10″. Însă ce se află în spatele acțiunilor lui Jiang Zemin? Și cum vor afecta acestea China? În acest episod din China Necenzurată, Chris Chappell expune de ce a avut loc persecuția Falun Gong și ce înseamnă acest lucru pentru China. 

Episodul 4: De ce este Falun Gong persecutat? Partea 3 

Care sunt consecințele genocidului? În 1999, Jiang Zemin a afirmat că Partidul Comunist Chinez trebuia să extermine Falun Gong sub orice formă. Făcând acest lucru, J
iang Zemin și suporterii săi precum Zhou Yongkang, Bo Xilai, Li Dongsheng, Luo Gan și Zeng Qinghong, au acumulat o putere imensă și averi nespuse prin intermediul persecuției. Dar acum, actualul lider Xi Jinping a pornit o campanie anticorupție ce elimină unul câte unul membrii din gașca lui Jiang din Shanghai. Însă se întâmplă ceva mai mult decât în aparență? Află acest lucru în ultimul episod ce face parte dintr-o serie de trei părți despre Falun Gong și de ce este acesta persecutat în China. 

Episodul 5: Bo Xilai acuzat de corupție 

Procesul așteptat de mult timp al lui Bo Xilai, este cu un pas mai aproape în timp ce s-au adunat acuzații de corupție, luare de mită și abuz de putere. Însă acesta este un proces de fațadă, un fals pentru a induce în eroare oamenii în a crede că Partidul Comunist Chinez se luptă cu corupția când de fapt crimele lui Bo Xilai au implicații mult mai profunde și lovesc chiar în inima Chinei. Bo împreună cu cel ce a fost la un moment dat mână sa dreaptă, Wang Lijun, au fost implicați în crime atroce împotriva umanității – recoltarea forțată de organe de la practicanți Falun Gong din lagărele de muncă din provincia Liaoning. Aceste crime au fost comise în timp ce guvernul Chinei știa despre acestea și mai mult de atât, le-a și aprobat. Astfel, în săptămânile care urmează, în timp ce auziți diferite știri despre procesul lui Bo Xilai, sumele foarte mari de bani pe care le-a luat și posibila sentință pe viață cu suspendare pe care s-ar putea să o primească, ține minte că acele lucruri nu reprezintă adevărul lucrurilor.  "

VEDETI FILMELE TRADUSE AICI:

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...