Ieşirea Din MATRIX: FALUN GONG - Incredibil dar adevarat!

marți, 26 ianuarie 2010

FALUN GONG - Incredibil dar adevarat!


FALUN GONG
- o şcoală spirituală decimată în China comunistă

un articol de Mihaela Gheorghiu
 
Adevăr-Bunătate-Toleranţă şi o şcoală spirituală mult prea populară
 
Li Hongzhi a fondat Falun Gong (Falun Dafa) în 1992; timp de 7 ani şcoala iniţiată de el, bazată pe o formă foarte simplă de Yoga, s-a bucurat de o mare popularitate. Asociaţia chineză de Qi Qong care este controlată de guvernul chinez, a organizat în mod oficial conferinţele ţinute de Li Hongzhi. Şcoala a participat la diferite expoziţii şi a primit în urma cercetărilor realizate de guvern numeroase premii pentru “deosebitele contribuţii aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate fizică şi mentală a populaţiei”. În parcurile publice puteau fi văzute deseori grupuri mari de persoane care îşi practicau exerciţiile de Qi Qong în aer liber.
În urma unui studiu statistic Guvernul chinez estimează în 1999 că numărul de practicanţi a ajuns la 70-100 de milioane, adică mult peste numărul de membri ai partidului comunist chinez (care număra doar 60 de milioane de membri). Astfel, guvernanţii încep să privească marea popularitate pe care acest sistem şi-o câştigase ca fiind o ameninţare la adresa puterii politice. Practicanţii încep să fie pesecutaţi. La început nu li se mai dau autorizaţii pentru locurile de practică, apoi sunt amendaţi şi anchetaţi fără motiv. Se continuă cu campanii calomnioase în presa controlată de stat, sunt interzise unele cărţi tipărite de mentorul şcolii.
Aşa a început ceea ce s-a dovedit a fi ulterior una dintre cele mai cutremurătoare acţiuni din cadrul cruciadei moderne împotriva spiritualităţii. Şi de ce? Pentru simplul motiv că şcoala reprezenta prin însăşi existenţa ei o ameninţare la adresa celor ce doreau cu orice preţ să păstreze puterea şi se temeau că masele de oameni le vor scăpa de sub control.  
O propagandă acerbă anti Falun Gong şi torturi inumane pentru  practicanţi
În iulie 1999 organizaţia este interzisă în mod oficial de guvernul chinez  pe motiv că este o organizaţie periculoasă, ilegală (!) şi antiguvernamentală. Cu acea ocazie Li Hongzhi a declarat în apărarea Falun Gong: “nici acum, nici în viitor, noi nu ne vom opune guvernului. Ceilalţi pot să ne maltrateze, noi nu vom maltrata pe nimeni, nu putem să considerăm că un om este duşmanul nostru”. Şi de fiecare dată elevii săi au demonstrat că aşa şi este, în ciuda tratementelor extrem de dure la care au fost supuşi. Au avut mereu o atitudine non-violentă, dar demnă şi curajoasă, căutând să arate atât guvernului cât şi întregii lumi că sunt nevinovaţi.
Timp de 6 luni propaganda împotriva Falun Gong ocupa aproape 4 ore din programul TV zilnic, o veritabilă spălare de creier la nivel naţional având ca scop instigarea populaţiei împotriva practicanţilor. Toate ţările lumii au primit prin intermediul ambasadelor, documente de propagandă anti Falun Gong, pline de acuzaţii mincinoase.
Se spunea că:
-Falun Gong este responsabilă de moartea a 1400 de persoane, invocând ca motiv că practicanţii au refuzat îngrijirile medicale în numele convingerilor lor sau pentru că nu au vrut să acumuleze bunuri materiale şi bani. Alte cauze invocate erau sinuciderile şi bolile mentale.
-Falun Gong organizează întâlniri ilegale care reprezintă o ameninţare la stabilitatea politică a ţării prin ”ocuparea în forţă a grădinilor publice”(!).
-Obstrucţionarea activităţilor religioase normale (aduceţi-vă aminte că normal înseamnă de fapt încadrarea în normele stabilite, nu firesc şi că de altfel, regimul comunist din China este mai degrabă ateu).
-Publicarea şi difuzarea ilegală de cărţi.
-Divulgarea secretelor de stat prin colaborarea cu SUA, lucru motivat de faptul că asociaţiile americane pentru apărarea drepturilor omului au luat apărarea Falun Gong (!).
Este inutil să mai spunem că nici una din aceste acuzaţii nu face parte din sistemul de învăţături al Falun Gong, după cum arată şi un raport al Amnesty International din martie 2000.
S-a vehiculat însă tot mai mult ideea că distrugerea Falun Gong a devenit tot mai mult o luptă personală a preşedintelui  Jiang Zemin care ar fi avut din acest motiv numeroase dispute cu membrii cabinetului său. De altfel, comportamentul totalitar al acestuia în ceea ce priveşte practicile religioase este bine cunoscut. De exemplu, acelaşi preşedinte a interzis în China bisericile creştine, iar simpla importare a unei Biblii poate duce la ani lungi de închisoare. În China bisericile creştine sunt etichetate drept “secte malefice”( !).  Motivul este acelaşi: bisericile respective nu se lasă controlate de stat şi corupte de practicile ateiste. La acelaşi tratament sunt supuşi şi reprezentanţii organizaţiilor pentru apărarea mediului înconjurător care sunt pedepsiţi pentru activităţle lor prin trimiterea în lagăre de muncă.
Însă în ceea ce îi priveşte pe practicanţii Falun Gong măsurile luate împotriva lor depăşesc orice imaginaţie. De exemplu, în toate închisorile, posturile de poliţie şi lagărele de muncă din China s-a dat această dispoziţie: “Cazurile de tortură până la moarte ale practicanţilor Falun Gong nu vor fi pedepsite de lege. Cazurile de practicanţi care mor în urma torturii vor fi înregistrate ca sinucideri. Nu este nici o nevoie să fie identificate corpurile, acestea vor fi incinerate”. Pe străzile Chinei se puteau vedea scene ce amintesc de perioada nazistă sau de Inchiziţie: grămezi mari de cărţi ale şcolii erau arse sau călcate cu buldozerul. Practicanţii Falun Gong sunt daţi afară din serviciu, sunt alungaţi din locuinţele închiriate de la stat şi băgaţi în puşcărie numai din cauză că practică un sistem de ridicare a calităţii morale şi a sănătăţii. Metodele de tortură amintesc de Evul Mediu: arsuri cu fierul roşu şi cu ţigări aprinse, electroşocuri cu bastoane speciale încărcate la 3-10 mii volţi, schingiuiri cu cleşti, privare de somn pentru perioade extrem de îndelungate, internare abuzivă în spitale psihiatrice şi administrarea forţată de substanţe, munca până la epuizare, abuzuri sexuale la adresa femeilor, omoruri prin bătaie, înfometare, etc. Mulţi dintre cei arestaţi nu sunt judecaţi. Între o şedinţă de bătaie şi una de tortură, practicanţii sunt constant supuşi la “reeducare” fiind forţaţi să vizioneze materiale de propagandă care înfierează practica şi denaturează învăţăturile şcolii. Toate acestea sunt făcute “pentru binele populaţiei”. Autorităţile încearcă să-i forţeze pe cei arestaţi să semneze declaraţii prin care denunţă şcoala şi practicile ei.
În decembrie 1999 un raport al Amnesty International estima la 450 numărul de practicanţi Falun Gong condamnaţi la închisoare, la 600 pe cel al internaţilor abuziv în spitale psihiatrice şi la 2000 pe al celor plasaţi abuziv în lagăre de muncă. Începând cu 2001, numărul de persoane torturate până la moarte a crescut dramatic, depăşind 1600 de persoane. Iar aceste cifre nu sunt decât o infimă parte din ceea ce s-a petrecut în realitate în China, întrucăt toate ştirile legate de Falun Gong vin de la agenţia Xinhua (China Nouă) şi sunt total deformate. În plus nu s-a permis niciodată verificarea acestor date de vreo organizaţie independentă şi orice anchetă externă este oprită pentru “amestec în treburile interne ale Chinei”.
Falsul suicid colectiv din ianuarie 2001 
Lucrurile însă nu s-au încheiat aici. Pentru că asociaţiile de apărare a drepturilor omului începeau să pună întrebări, guvernul chinez trebuia să îşi justifice cumva acţiunile.  Negăsind nici un motiv real pentru abuzurile realizate, şi-a fabricat un pretext care prin modul diabolic în care a fost construit ar fi trebuit să nu dea greş. Toate televiziunile lumii au prezentat în ianuarie 2001 cutremurătoarea auto-incendiere a 5 persoane prezentate ca fiind practicanţi Falun Gong.
Un amănunt important care trebuie menţionat este faptul că, aşa cum s-a dovedit în nenumărate ocazii, practicanţii Falun Gong respectă un cod de conduită morală de un nivel deosebit de înalt, atât în viaţa particulară cât şi în societate. Mai mult, principiile practicii interzic în mod categoric acţiunile care atentează la orice formă de viaţa. Sinuciderea, în particular, este considerată ca un act absolut inacceptabil şi împotriva principiilor practicii Falun Gong.
Deşi guvernul chinez a refuzat o anchetă obiectivă, independentă asupra acestui incident, pe materialul video filmat în momentul incidentului şi dat de televiziunea chineză, în încercarea diabolică de a demonstra lumii ce grozăvii fac membrii “sectei”, există numeroase dovezi că totul a fost pus la cale de guvernul chinez. Să vedem care sunt aceste elemente.
1.Cine a filmat?
Nu se ştie cine a filmat incidentul deşi s-a spus că a fost filmat automat de camerele de luat vederi din piaţă. Ciudat este faptul că în Piaţa Tian-an-men nu există decât camere de luat vederi fixe, în timp ce toate aceste imagini au fost filmate cu camere de luat vederi mobile şi imaginile sunt luate din cele mai bune unghiuri. Pe film se poate vedea la un moment dat silueta unei persoane cu o cameră de luat vederi, ceea ce înseamnă cu au fost mai multe camere şi că evident pentru a li se permite accesul acolo, aceştia lucrau împreună cu Poliţia. Ulterior, autorităţile chineze s-au contrazis spunând că CNN a fost cel care a filmat, dar CNN a declarat că echipele sale erau arestate în acel moment şi aparatura lor era confiscată, şi acest lucru pare să fi fost făcut pentru a împiedica şi alte surse să filmeze.
2. Rapiditatea publicării informaţiilor indică un ordin dat de sus, anterior declanşării lor
Imediat după eveniment Xinhua (China Nouă), agenţia de presă de stat controlată de guvern a publicat un raport în care informează că cele 5 persoane care şi-au dat foc aparţineau mişcării Falun Gong. Rapiditatea cu care a fost publicată ştirea este şi ea suspectă, întrucât se ştie că publicarea unei ştiri oficiale prin intermediul unei agenţii de presă guvernamentale durează în China foarte mult pentru că are nevoie de numeroase aprobări de la toate nivelurile ierarhice ale organelor de conducere şi control care aparţin statului. Ori în acest caz, această perioadă lungă de timp nu a existat, ceea ce ne face să considerăm că mediatizarea evenimentului fusese aprobată înainte ca acesta să se producă.
3. De unde aveau poliţiştii extinctoare ?
Pe film pot să fie distinşi foarte clar oameni care în loc să sară în ajutorul celor aflaţi în flăcări stau liniştiţi ca şi cum ar păzi zona, lucru cu totul nefiresc în acea conjunctură. Faptul că poliţiştii erau foarte bine informaţi despre ce se va petrece acolo este indicat şi de existenţa extinctoarelor. Cea mai apropiată secţie de poliţiei sau de pompieri este la 15 minute distanţă de piaţă, şi singura explicaţie ete că poliţiştii veniseră pregătiţi cu extinctoarea pentru că ştiau   că va fi un incendiu !
4. Una dintre femeile care şi-au dat foc a murit lovită cu un obiect în cap !
Pe film apare la un moment dat un bărbat care aruncă cu un obiect greu în femeia care s-a "sinucis", lovind-o în cap. Femeia cade ca urmare a loviturii, care a venit din spate. Bărbatul poartă haine militare. Se crede că decesul femeii s-a datorat loviturii.
5. Ce ne face să credem că nu era vorba de practicanţi Falun Gong?
Pe film se vede foarte clar cum unul dintre bărbaţii care stă la sol într-o poziţie oarecum asemănătoare cu cea a practicanţilor Falun Gong strigă o lozincă şi apoi îşi dă foc. În spatele lui însă a stat tot timpul un poliţist care aşteaptă răbdător ca el să îşi facă micul spectacol, îl lasă la fel de răbdător să îşi dea foc şi mult prea târziu îl acoperă cu o pătura pe care a avut-o tot timpul la îndemână. „Ancorele” pentru a demonstra că este vorba de un practicant Falun Gong sunt lozinca şi postura acestuia. Dar chiar această postură îl dă de gol pentru că dacă privim mai cu atenţie cel despre care se spune că practică Falun Gong de mai mulţi ani nu este capabil să execute corect postura. Mânile sale sunt aşezate într-un mod care aduce cu poziţia obişnuită a mâinilor din practicile Falun Gong dar în realitate sunt aşezate greşit. Un practicant adevărat nu ar fi făcut asemenea greşeli întrucât cunoştea rostul fiecărui element al poziţiei. În plus sunt câteva indicii care arată că omul respectiv purta o mască de protecţie şi că îşi dă foc aşa cum fac cascadorii în filme! Linia părului este mult prea sus, urechile au o formă nefirească, părul nu îi ia foc deşi se ştie că acesta ar trebui să ardă primul. În plus, în timp ce arde persoana stă nemişcată deşi durerile insuportabile provocate de arsuri ar fi făcut pe oricine altcineva să se ridice sau să se zvârcolească. Concluzia este clară. Acea persoană nu era practicant Falung Gong ci o persoană plătită să joace acest rol pentru a discredita şcoala. 
Un al doilea caz este cel prezentat la interval de o săptămână de CCTV, postul de televiziune naţional chinez, controlat de guvern. Este vorba despre Liu Siying, o fetiţă de 12 ani şi mama sa Liu Chunling, două dintre cele cinci persoane protagoniste ale incidentului din 21 ianuarie. Fetiţa a suferit arsuri grave, iar mama ei a decedat. Scopul urmărit a fost evident acela de a convinge telespectatorii de consecinţele nefaste ale aderenţei la Falun Gong fără însă a prezenta, din nou, nici o dovadă că Liu Siyng şi mama ei practicau într-adevăr Falun Gong.
Rezultatul acestei înscenări a fost că prigoana guvernului împotriva mişcării Falun Gong s-a înteţit prin declanşarea unei campanii în care fiecare cetăţean este obligat să semneze o declaraţie prin care condamnă Falun Gong. Alături de propaganda realizată prin televiziune şi presă, autorităţile nu s-au sfiit să se folosească de imaginea fetiţei Liu Siying cu scopul de a instiga populaţia împotriva mişcării Falun Gong, consecinţele fiind dezastroase. Aceleaşi metode de a instiga diferite grupuri de cetăţeni împotriva altora, mai fuseseră folosite şi în timpul Revoluţiei Culturale din anii 70, în vremea dictaturii lui Mao Tzedun.
Despre fondatorul şcolii şi cum a fost el prezentat şi tratat de autorităţi
Fondatorul şcolii, Li Hongzhi, s-a refugiat în S.U.A. unde trăieşte în exil alături de soţia şi fiica sa.  În 1999 s-a emis un mandat de arestare pe numele lui şi s-a mers până într-acolo încât guvernul chinez a solicitat sprijinul Interpolului pentru prinderea lui, fiind prezentat ca un criminal deosebit de periculos. Interpolul a refuzat însă colaborarea susţinând că regulamentele sale nu îi permit amestecul în chestiuni cu caracter politic sau religios. Nereuşindu-le această stratagemă, autorităţile chineze au anunţat oficial prin canalul de stat că oferă o recompensă de 50.000 yuan (echivalentul a 6000 USD, o sumă egală cu salariul mediu pe 6 ani al unui muncitor din China)  pentru oricine oferă informaţii ce vor duce la arestarea lui Li Hongzhi.
Li Hongzhi este prezentat ca un om extrem de rău care “prin înşelăciune a afectat ordinea socială şi a sabotat atât de greu dobândita stabilitate socială din China”. El este acuzat că a pus bazele unei “organizaţii ilegale care afectează în mod negativ sufletul şi corpul şi utilizează metode frauduloase”.   Există numeroase articole de propagandă împotriva lui scrise într-un stil care nu le este străin nici ziariştilor români. Li este acuzat că s-a auto-proclamat şeful şcolii, că i-a instigat pe adepţi să atace publicaţiile partidului, că a afectat viaţa socială normală a adepţilor pe care i-a îndepărat de familii şi instituţiile unde lucrau, că asociaţia pe care o conduce este “foarte bine organizată, perfect funcţională” .
De asemenea Li Hongzhi este prezentat ca un şarlatan care a profitat financiar de adepţii pe care i-a convins să doneze sume de bani şi în final nu se ştie prea bine dacă este acuzat că a acumulat sume uriaşe de bani în urma conferinţelor şi cărţilro scrise sau din evaziuni fiscale fabuloase. În viziunea autorităţilor chineze cele mai dăunătoare şi mai perciculoase idei pe care  Li le răspândeşte sunt că spiritul uman este nemuritor, că se poate ajunge la paradisul ceresc şi că bolile sunt pedepse pentru datoriile din vieţile anterioare. Într-adevăr sunt foarte periculoasea aceste  învăţături pentru cei ignoranţi şi pentru cei dornici să îi controleze. 
Putem înţelege de ce presa chineză de stat se dedă la o astfel de campanie comunistă, dar nu  înţelegem de ce mass-media occidentală democrată preia şi amplifică această progandă ! Căci iată ce găsim pe site-ul BBC în 2001: ”Li este un fost cântăreţ din trompetă care s-a autoproclamat  Buddha cel Viu”, “practicanţii Falun Dafa  au creierele spălate”, etc. .
Care este situaţia în România?
În România există o şcoală de Falung Gong în mai multe oraşe ale ţării, având un total aproximativ 200 de membri. Adrian Sturza, cel care a adus şcoala în România povesteşte despre tratamentul la care a fost supus în China în 2002 când a participat la un miting al practicanţilor Falun Gong veniţi din întreaga lume în Piaţa Tian-an-men pentru a protesta împotriva tratamentului la care erau supuşi colegii lor chinezi:  “Au intrat brusc în noi, încât am avut senzaţia că ne loveşte un tren. Pe mine m-au lovit apoi cu mâinile şi cu picioarele, mi-au rupt câteva coaste, după care m-au târât de guler până la dubă”, a continuat Adrian. După vreo 20 de minute de bătaie cruntă, i-au triat, le-au luat toate lucrurile de valoare şi i-au dus la un hotel. Au urmat interogatorii după interogatorii, bătăi pentru a-i obliga să semneze ceva scris în chineză, şi, după 30 de ore de detenţie, fără mâncare, fără apă, fără permisiunea de a se duce la WC, au fost scoşi din cameră, unul câte unul. “Am plecat ultimul. M-au luat pe sus şi m-au dus direct la avion. Fără nici o explicaţie. Oricum, am fost trataţi ceva mai frumos decât chinezii. Dacă nu eram occidentali, cu siguranţă ne rămâneau oasele pe-acolo”.
Deşi în multe ţări ale lumii civilizate se organizează mitinguri de protest şi autorităţile sprijină demascarea crimelor din China în cazul Falun Gong, în România lucrurile stau puţin altfel, probabil în numele vechii prietenii cu acest stat. În toamna anului 2001, jandarmii au confiscat bannerul cu emblema şcolii şi purtătorul bannerului a fost amendat. În martie 2003, Poliţia a împiedicat desfaşurarea unei manifestaţii de protest în faţa Ambasadei Chinei deşi fusesera urmate toate procedurile impuse de lege, iar participanţii au fost amendaţi. Tot atunci o expoziţie de pictură anunţată la Teatrul Foarte Mic care urma să prezinte lucrările unei practicante Falun Gong, Zhang Cui Ying, a fost închisă sub presiunile Ambasadei Chinei de la Bucureşti.  În iulie 2003 mai mulţi simpatizanţi ai Falung Gong care strângeau pe stradă semnături pentru a susţine procesul intentat de SUA fostului preşedinte al Chinei, Jiang Zemin au fost opriţi de forţele de ordine, intimidaţi şi amendaţi.  În august 2003 la Cluj simpatizanţii Falun Gong care făceau exerciţii în faţa statuii lui Matei Corvin şi împărţeau materiale informative au fost bruscaţi de Poliţia Cluj.
În iunie 2004 cu ocazia vizitei preşedintelui Chinei în România, Asociaţia a depus o plângere la Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  împotriva ministrului Bo Xilai implicat în omorurile, torturile şi crimele declanşate în China împotriva practicanţilor. Practicanţii au vrut să protesteze paşnic în faţa Ambasadei Chinei pentru a cere stoparea acestor abuzuri şi pedepsitrea vinovaţilor.  Rezultatul  a fost că într-o ţară ce se vrea democratică, ei înşişi au fost bătuţi şi luaţi pe sus în dubele Poliţiei după ce au fost amendaţi fiecare cu 10 milioane de lei pentru  "constituirea unui grup cu intenţii ilicite" (pacă am fi şi noi în China comunistă, nu?). Forţe importante ale SRI au fost implicate în supravegherea strictă a membrilor Falung Gong cât timp a durat vizita.
În august 2004 practicanţii care se întâlneau în parcul Herăstrău pentru a-şi realiza cât mai aproape de natură exerciţiile s-au trezit că sunt amendaţi şi că le trebuie autorizaţie pentru asemenea activităţi.
Referitor la acest comportament al autorităţilor române care au făcut încă o dată dovada că în România aceleaşi practici securiste funcţionează şi acum, Gabriel Andreescu scria într-un editorial din Ziua în 17.06.2004.
“Iată deci, România se află undeva, la mijlocul distanţei dintre Coreea de Nord şi Canada . Mentalitatea celor care conduc Parchetul, Politia, Jandarmeria şi, bineînţeles, SRI pare să rămână şi astăzi cea de pe vremea lui Ceauşescu. Nu au aflat că apară democraţia, nu comoditatea oficialilor care doresc să aibă lunch-uri liniştite cu oaspeţii chinezi. Ce este mai preţios, decât libertatea oamenilor de a-şi exprima dezgustul faţă de o represiune criminală cum este cea din China şi faţă de instrumente ale ei precum Bo Xiai (unul dintre oficalii chinezi care au orchestrat torturile la care sunt supuşi pracicanţii în China)? Oare nu pentru protejarea acestei libertăţi sunt în primul rând angajaţi poliţiştii, jandarmii şi ofiţerii serviciilor de informaţii? Deşi rolul lor este să asiste, adică să sprijine exercitarea dreptului de manifestare paşnică, ei îşi mai închipuie că sunt chemaţi să-l limiteze. Organele noastre de ordine se plâng că nu au resurse să ne apere de crima organizată, de traficanţii de droguri, de bătăuşii ziariştilor, dar disloca forţe importante pentru a "lupta" cu o mişcare pacifistă. Chiar mă intreb: de ce am plăti noi salariile celor care se ocupă de urmărirea simpatizanţilor Falun Gong? De ce acceptăm să fim "organizaţi" de oameni cu o asemenea mentalitate?”

În prezent avem un bilanţ trist: peste 1500 de oameni deja confirmaţi morţi, peste 100.000 trimişi ilegal în lagăre de muncă, peste  500 condamnaţi la mai mult de 18 ani de închisoare şi sute de mii arestaţi şi retinuţi ilegal. Pe 18 octombrie 2002 a fost introdusă o acţiune colectivă de dare în judecată într-o instanţă din S.U.A împotriva lui Jiang Zemin şi a biroului "610" (un fel de Gestapo constituit special de Jiang Zemin pentru a elimina mişcarea Falun Gong). Acuzaţiile aduse acestora sunt  tortura, genocidul, refuzul dreptului la viaţă, alături de numeroase încălcări ale drepturilor omului.  La două zile dupa ce a fost începută acţiunea în SUA, ministrul de externe al Chinei a încercat să muşamalizeze existenţa procesului, dar a fost forţat să îşi retragă declaraţiile. Între timp, suporterii lui Jiang Zemin au început o campanie de presiune către Departementul de Stat al Statelor Unite pentru a bloca procesul.

- un practicant Falun Gong de 70 de ani, torturat pana a ajuns un schelet viu

Cazul Falung Gong este unul dintre cele mai relevante exemple contemporane despre ce poate face un aparat de stat decis să distrugă cu orice preţ o şcoală spirituală. S-ar putea spune că este vorba de un regim comunist în care opresiunea, ateismul şi dictatura sunt ceva obişnuit. Şi totuşi, deşi este vorba de China comunistă, modul de orchestrare al campaniei de distrugere a acestei şcoli este izbitor de asemănător cu modul de acţiune al Inchiziţei moderne occidentale. Observăm aceleaşi teme: campanii de presă pigmentate din plin cu zvonuri, arestări, bătăi, reţineri abuzive, aceleaşi acuzaţii de spălare de creiere, destabilizare a siguranţei naţionale, deosebit pericol social, declanşarea de boli psihice, aşa zise sinucideri, omoruri realizate de practicanţi, recompense puse pe capul liderului mişcării, instigarea opiniei publice pentru a-i denunţa sau marginaliza pe practicanţi. Privite în ansmablu nu sunt decât variaţiuni pe aceeaşi temă, aceleaşi scenarii importate de la o ţară la alta şi aplicate cu mai mult sau mai puţin exces de zel. Diferă doar faptul că în ţările comuniste această luptă este dusă direct, declarată ca atare, iar în ţările numite democratice aceleaşi acţiuni “anti-secte” sunt prezentate ca fiind realizate în numele democraţiei. În esenţă este vorba de acelaşi lucru, indiferent de culoarea politică a guvernanţilor, ceea ce dovedeşte că în spate există un singur regizor care conduce din umbră această planetă şi şi-a jurat în barbă să anihilize orice formă de spiritualitate.

aprilie 2005
yogaesoteric.net


Emisiune difuzată de OTV despre persecuţia împotriva Falun Gong în China Comunistă. Informaţii despre recoltarea de organe puteţi găsi aici: http://OrganHarvestInvestigation.net/ Informaţii despre acţiunile practicanţilor Falun Gong puteţi găsi aici: http://ro.clearharmony.net/ Contextul persecutiei se poate afla aici: http://epochtimes-romania.com/comentarii/index.htm FALUN GONG - Adevarul despre incidentul din Tian an men (incendierea)

  "Made in China"  - Adevărul despre fabricile secrete din închisorile Chinei 

Practicanţi Falun Gong cumpăraţi şi vânduţi ca sclavi

He Yu Reporter Clearwisdom

(Clearwisdom.net) În cartea sa, "Un an fără Made in China", Sara Bongiorni scrie despre experienţa pe care a avut-o când ea şi familia sa au încercat să supravieţuiască fără să cumpere niciun produs din China, incluzând pantofi, haine, decoraţiuni de Crăciun, jucării, electronice, mobilă etc. Evitând cumpărarea lucrurilor "Made in China", s-a ajuns ca totul să devină o luptă de supravieţuire. Extrem de multele bunuri ieftine din China influenţează vieţile zilnice ale tuturor oamenilor. Multe produse, cu toate că poartă eticheta "Made in America", sunt asamblate din componente făcute în China.
În conformitate cu un raport al Associated Press, peste 80% din jucăriile de pe piaţa americană sunt din China. "Globe and Mail" raportează: companiile canadiene ar putea produce lucruri la o zecime sau chiar o sutime din preţul obişnuit dacă sunt fabricate în China. Cifrele de vânzări ale peste o sută de tipuri de produse din peste zece industrii făcute în China sunt pe primul loc, în cadrul categoriei lor, pe piaţa mondială, incluzând mâncarea, medicamentele, electrocasnicele şi textilele. Produsele făcute în China nu umplu numai magazinele ieftine şi magazinele generale, ci sunt şi bunuri de necesitate zilnică, bunuri neesenţiale, produse de lux şi produse electronice, toate cu eticheta "Made in China" care inunda efectiv lumea. China a devenit fabrica lumii.
Dar când lumea se bucură de preţul mic al produselor Made in China, iar chinezii se mândresc în spirit naţionalist, oare câţi dintre noi ne gândim puţin la întrebarea, cum de este forţa de muncă atât de ieftină în China? Şi cum de nu facem conexiunea dintre produsele ieftine şi deţinuţii din lagărele de muncă forţată din China?
Shanghai Three Gun Group produce lenjerie intimă în Lagărul de muncă forţată pentru femei din Shanghai şi vinde produsele în peste 70 de ţări din întreaga lume. Acelaşi lagăr de muncă forţată produce şi exportă de asemenea jucării pentru Shanghai Haixin Group Company Limited, Xuting Company, Shanghai Global Plastic Toy Company Limited, Shanghai Yousheng Toy Company Limited, Shanghai Shenxin Toy Co. Ltd., Shanghai Changfu Toy Co. Ltd. şi altele. Dintre companiile enumerate, Xuting Company produce peste 4,8 milioane de jucării anual şi exportă toate jucăriile prin China Light Industrial Goods Import and Export Corporation şi Shanghai Shenhua Import and Export Corporation către ţări din întreaga lume.
În acest lagăr de muncă forţată a fost înfiinţată o linie de producţie pentru a produce componente electrice pentru Wujiang Electric Company. Acelaşi lagăr de muncă forţată produce de asemenea pantofi pentru Dafuni Shoe Company (http://www.daphne.com.cn) şi mâncare pentru Shanghai Qiaqia Food Company. Deţinutele trebuie să muncească mai mult de 12 ore pe zi sub ameninţarea bastoanelor electrice şi sub ameninţarea torturii. Deseori, trebuie să muncească şi noaptea. Desigur, deţinutele nu sunt plătite mai mult decât un salariu de mizerie pentru munca lor (de multe ori nu acoperă cheltuielile cerute pentru cameră, cazare şi provizii). Multe practicante Falun Gong protestează faţă de această persecuţie ilegală. Gardienii le instigă atunci pe celelalte deţinute să le bată pe practicante, să le înţepe cu foarfecele, să le atârne cu mâinile şi picioarele întinse, sau să le priveze de somn pentru o perioadă foarte lungă de timp.
Zhenglin Farming Foodstuff Co. Ltd (http://www.lzzhenglin.com, http://www.zhenglin.cn/eBusiness/GB/index.asp) în combinaţie cu centrul de detenţie Dashaping din Lanzhou şi centrul de detenţie nr. 1 din Lanzhou, au devenit cea mai mare bază de producţie de seminţe prăjite şi alune din China. Produsul lor cel mai profitabil este "Seminţe alese manual Zhenglin" care sunt vândute în America de Nord, Australia şi Asia. Peste 10 000 de deţinuţi dintr-un lagăr de muncă forţată sunt puşi să aleagă aceste seminţe. Ei îşi folosesc dinţii şi gura pentru a sparge seminţele Daban, iar apoi folosesc mâinile pentru a le coji şi a scoate seminţele. Mulţi oameni au dinţii sparţi, mâinile rănite şi unghiile sărite ca rezultat al acestei munci. Ei lucrează zeci de ore de dimineaţa până noaptea, fără plată. În decembrie 2001, practicantul Falun Gong în vârstă de 57 de ani Wan Guifu nu şi-a putut termina cota din cauza unghiilor rupte, a degetelor însângerate şi infectate cât şi a buzelor infectate şi umflate. Drept rezultat, a fost bătut până când a fost ucis. Alţi doi practicanţi Falun Gong, Liu Lanxiang şi Zhang Fengyun, au murit de asemenea într-un lagăr de muncă forţată.
Într-o zi de după revelionul din 2002, Li Ping, un fost pilot şi practicant Falun Gong din Tianjin, a fost ucis prin tortură în lagărul de muncă forţată Shuangkou. Gardienii din lagăr l-au forţat să muncească 20 de ore sortând lucruri reciclabile care emiteau gaze nocive şi chimicale. În curând, Li Ping s-a îmbolnăvit de tuberculoză şi scabie. Era acoperit de scabie care îl mânca teribil, cât şi de bube umflate şi infectate. Nici în aceste condiţii, autorităţile nu l-au lăsat să meargă acasă. L-au ameninţat că dacă nu scrie "scrisoarea de pocăinţă", va muri acolo. Li Ping a fost forţat să muncească dincolo de limitele rezistenţei sale şi a murit de epuizare. S-a întins pe podea şi nu s-a mai ridicat. Când a murit, corpul său era acoperit cu sânge şi puroi. Astfel că hainele sale erau lipite de corp. Abia au putut să îi scoată hainele.
Aceste atrocităţi odioase se întâmplă în China, în sute de închisori şi lagăre de muncă forţată din întreaga ţară, practicanţilor Falun Gong care refuză să renunţe la credinţa lor în Adevăr, Compasiune şi Toleranţă.
Criză de închisori şi lagăre de muncă forţată din cauza persecutării Falun Gong
În iulie 1999, Jiang Zemin, fostul dictator, a lansat o represiune inumană şi crudă a practicanţilor Falun Gong din simplă gelozie şi a dus politica de "defăimaţi-le reputaţia, falimentaţi-i financiar şi distrugeţi-i fizic", peste legea normală. Practica cea mai comună de persecuţie este aceea de a sări peste procesul legal, practicanţii sunt arestaţi şi trimişi direct în lagăre de muncă forţată. Autorităţile nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate cu privire la folosirea torturii, din cauza directivei: "practicanţii Falun Gong care sunt ucişi în bătaie sunt socotiţi drept sinucideri, iar corpurile lor trebuie arse imediat fără identificarea persoanei".
La acea vreme, erau 670 de închisori şi 310 lagăre de muncă forţată (capacitatea totală era de 310.000), care au fost repede suprapopulate. De exemplu, numărul prizonierilor din lagărul de muncă forţată pentru femei Xin'an din Beijing a crescut de la o sută la o mie. 95% dintre cei din lagăr erau practicanţi Falun Gong. Statisticile interne ale Chinei arătau că la sfârşitul lunii aprilie 2001, 830.000 de practicanţi fuseseră arestaţi. Pe 4 iulie 2001, American Broadcasting Company a raportat că jumătate din persoanele aflate în închisorile din China sunt practicanţi Falun Gong. Conform cu acestor cifre, erau între 2 şi 3 milioane de practicanţi arestaţi în întreaga ţară la începutul persecuţiei.
În 2001, 120 de închisori moderne au fost construite cu autorizaţie de la Departamentul de Stat Chinez. Ele aveau trei nivele diferite şi o capacitate de 3000, 5000 şi respectiv 10 000 de oameni. Sute şi mii de oameni au lucrat peste program ca să extindă închisorile. În mai 2005, PCC a asignat peste 8000 de corpuri de poliţie la acest proiect. 30 de închisori au fost construite şi date în folosinţă până în iulie 2004. În unele locuri, bazele militare au fost refăcute în închisori temporare. Însă, închisori din aproape 20 de oraşe au fost suprapopulate şi au fost raportate ca situaţie de urgenţă comitetului central al PCC.
Conform raportului de sarcini al Congresului Poporului emis de către directorul biroului judiciar al oraşului Beijing, în timpul celor 3 ani din 2002 până în 2005, Beijing-ul a cheltuit 430 de milioane de yuani pentru a renova şi a extinde şase închisori, cu o suprafaţă totală construită de 240.000 de metri pătraţi. Beijing-ul a cheltuit de asemenea 230 de milioane de yuani pentru a renova şi a extinde cinci lagăre de muncă forţată, construind 90.000 de metri pătraţi, triplând capacitatea totală a lagărelor de muncă forţată.
Din cauză că Partidul Comunist Chinez (PCC) alocă în mod continuu bugete imense închisorilor şi lagărelor de muncă din întreaga China care deţin practicanţi Falun Gong, aceste închisori şi lagăre de muncă forţată se extind, mărindu-şi suprafaţa de muncă şi îmbunătăţindu-şi echipamentele.
Atraşi de bonus-urile mari şi de promovări, gardienii lucrează din greu pentru a "transforma" şi a persecuta practicanţii Falun Gong. În spatele faţadei frumoase şi a aparenţei civilizate, închisorile şi lagărele de muncă forţată folosesc tactici de presiune pentru a ascunde sângele şi întunericul de dinăuntru.


Lagărul de muncă forţată pentru femei din Beijing -- proiectat să arate inofensiv din exterior

Clădirea principală a centrului de reabilitare a delicvenţilor juvenili din Shanghai 
 
Cifra de afaceri a închisorilor creşte pe măsură ce persecuţia se intensifică
PCC foloseşte munca intensivă pentru a "reforma minţile oamenilor". Prizonierii sunt forţaţi să construiască şi să repare drumuri şi poduri, să lucreze în mine de cărbuni şi să construiască baraje. Ei nu primesc nimic şi sunt deseori bătuţi şi lăsaţi flămânzi. După reforma economică, închisorile şi lagărele de muncă forţată au trebuit să pună la dispoziţie forţa lor ieftină de muncă întreprinderilor din exterior pentru a-şi acoperi bugetele. Industria şi afacerea de închisoare s-au contopit. Înaintea începerii persecuţiei împotriva Falun Gong în 1999, cele mai multe închisori şi lagăre de muncă forţată aveau dificultăţi financiare şi arătau jalnic. Un mare număr dintre ele erau pe punct de faliment. După ce a început persecuţia, PCC a pus la dispoziţie mari sume pentru sprijinirea financiară a închisorilor care deţineau mulţi practicanţi Falun Gong. În 2003, PCC a folosit sistemul judiciar pentru a interzice închisorilor şi lagărelor să lucreze cu firme din exterior. În acest fel, PCC a fost capabil să ofere imensul ajutor financiar lagărelor şi închisorilor în schimbul serviciului lor de a închide şi a persecuta practicanţi. PCC şi-a asigurat de asemenea controlul şi puterea asupra acestor închisori şi lagăre. PCC a plătit toate cheltuielile pentru activităţile închisorilor şi lagărelor. Statul a devenit un investitor al lagărelor şi închisorilor. Toate proprietăţile sunt încă în posesia închisorilor. Impozitul pe venit, impozitul pe proprietate şi impozitul pe teren au fost eliminate. Închisorile au profitat de această oportunitate incredibilă şi şi-au început afacerile lor neimpozate cu terenul şi fabricile statului şi cu forţa de muncă gratuită. Ele au atras numeroşi investitori străini şi au devenit profitabile fabricând bunuri de export în unităţile lor de producţie. De atunci a început industria închisorilor PCC.
Să luăm de exemplu Henan Rebecca Holding Group Co. Ltd. Compania conduce multe lagăre de muncă forţată pentru a fabrica peruci şi produce cele mai multe peruci din lume. Compania a fost înfiinţată în noiembrie 1999 şi a exportat peruci de 49,43 de milioane de dolari în 2002 şi 142 de milioane de dolari în 2006. Henan Rebecca Co. deţine peste 65% din piaţa de peruci din SUA. Produsele sale sunt vândute în peste 30 de ţări din America de Nord, Europa, Africa şi Asia. În raportul financiar semianual al companiei din 2005, acţionarii săi majoritari includ şi cele şase cele mai mari bănci din lume - Deutsche Bank, HSBC Holding, ING Group, Merrill Lynch, Morgen Stanley şi Union Bank of Switzerland. Henan Rebecca împreună cu o companie britanică au fondat Hynedale Ltd. drept sucursală de afaceri pentru Europa.
În anii recenţi, Henan s-a dezvoltat în cel mai mare producător de peruci având peste 100 de companii, iar ei deţin un sfert din piaţa de peruci a lumii. Toate aceste companii producătoare de peruci derivă din Lagărul de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan şi Lagărul de Muncă Forţată pentru femei Shibalihe din Zhengzhou. Acei prizonieri sunt forţaţi să muncească peste 12 ore pe zi.
  1. Clădirea Henan Rebecca Holding Group Co. Ltd.
  2. Uşa de intrare în Lagărul de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan
  3. Ilustrare a muncii forţate din interiorul Lagărului de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan
  4. Ilustrare a metodei de tortură denumite "capra la proţap" folosită în Lagărul de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan
Urmând politica PCC de eradicare a Falun Gong, gardienii din închisori încearcă să îi forţeze pe practicanţii Falun Gong să renunţe la credinţa lor prin muncă intens exploatativă şi torturi brutale. Din cauză că nu era suficientă forţă de muncă în fabrica de peruci, Lagărul de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan a cumpărat practicanţi Falun Gong (cu 10$/persoană) de la alte lagăre de muncă forţată cum ar fi staţia de distribuţie Beijing şi Lagărul de muncă forţată Beijing. De asemenea au răpit în secret mulţi practicanţi Falun Gong din întreaga China pentru a munci în fabrica lor. Lagărul de Muncă Forţată nr. 3 Xuchang din Henan a fost premiat cu titlul de "Unitate de civilizare de stat" pentru "combaterea Falun Gong" de către guvernul central şi biroul 610. Departamentul Judiciar a premiat de asemenea Lagărul de Muncă Forţată pentru femei Shibalihe din Zhengzhou pentru că a folosit haine strâmte pentru practicante. "Performanţa deosebită în transformarea practicanţilor Falun Gong" de la Lagărul de Muncă Forţată Shibalihe a fost dat ca exemplu de urmat şi altor lagăre.
După mulţi ani, multe lagăre de muncă forţată conduc diferite afaceri de producţie în acelaşi timp. Ele chiar se unesc cu alte companii şi se transformă în lanţuri multi-business. Produsele care ies din aceste lagăre de muncă forţată nu se mai limitează doar la beţe de mâncat, ornamente de Crăciun sau alte bunuri mărunte. Afacerile lor acoperă componente de automobile, componente pentru maşinării, electronice, industrie de putere, industrie chimică, materiale de construcţie, farmaceutice, produse de îngrijire personală, agricultură, silvicultură, produse de minerit şi multe altele.
Să luăm de exemplu provincia Shandong. Shandong Lineng Group Co. are şase închisori care lucrează pentru ea şi şapte filiale. Afacerile lor includ energia, cărbunele, betonul, maşini grele, agricultura, transportul, investiţiile şi construcţiile. Grupul Lineng este o companie multi-miliardară în dolari. A fost onorată drept compania energetică de top din China şi drept una din topul 500 al marilor afaceri din ţară.



Închisoarea Shandong exportă generatoare mari de putere şi motoare. În 2006, produsul brut din Shandong a crescut la 15,3% şi a fost clasat numărul unu naţional. Cu toate acestea, oamenii din Shandong sunt foarte săraci. Să luăm de exemplu oraşul Jinin din Shandong. Există câteva industrii miniere de cărbuni bazate pe închisoarea Jinin. Produsul intern brut al oraşului Jinin era de 17,4%, dar venitul mediu al oamenilor era de sub 2% din venitul din întreaga ţară. Se poate vedea aşadar ce sume imense sunt obţinute de industria închisorilor şi ce impact puternic are industria închisorilor asupra industriei normale şi asupra pieţei muncii. Aceste industrii de închisori folosesc orice mijloace pentru a-şi ascunde sursa de muncă şi folosesc bunurile lor extrem de ieftine pentru a atrage investitori străini pentru ca aceştia să îi ajute să le exporte şi să vândă produsele fabricate prin muncă forţată. Aceşti investitori străini încalcă fără ştiinţă legile din ţările lor şi tratatele internaţionale, iar în acelaşi timp dereglează piaţa internaţională. Companiile care fabrică produse similare pe căi legale sunt confruntate cu falimentul. Consumatorii nu cunosc istoria din spatele produselor pe care le cumpără şi ei încalcă indirect drepturile omului şi participă la persecuţia celor care vor doar să îşi urmeze credinţa lor spirituală.
(va urma)
Articolul este disponibil în limba chineză la adresa:
Articolul este disponibil în limba engleză la adresa:

He Yu reporter Clearwisdom

(Clearwisdom.net) Partidul Comunist Chinez (PCC) a declarat lumii: "Nicio altă ţară din lume nu poate livra produse de export într-un mod atât de rapid, cu preţuri atât de mici şi calitate atât de bună ca şi China". PCC a admis "Mâna de lucru ieftină este factorul cheie care face produsele chinezeşti foarte competitive". Dar societatea internaţională nu realizează că partidul comunist chinez foloseşte sclavi aproape gratuit în sistemul de închisori pentru a concura cu alte ţări.
În acest moment, câteva milioane de sclavi moderni în peste 1000 de închisori şi lagăre de muncă din China lucrează zi şi noapte în condiţii periculoase sănătăţii şi vieţii. Sclavii care se îmbolnăvesc de tuberculoză, boli de piele, hepatită şi boli venerice nu sunt izolaţi şi trataţi eficient. Ei sunt forţaţi să continue să muncească. Produsele făcute de aceşti muncitori includ jucării, lenjerie de pat, haine la modă, lenjerie intimă, vată, scobitori, beţe de mâncat de unică folosinţă şi altele. Produsele rezultate din munca forţată, care erau otrăvitoare sau infestate sau de proastă calitate, au fost vândute în întreaga lume şi au intrat în casele a milioane de oameni.
Sub politica de genocid dusă de partidul comunist chinez împotriva practicanţilor Falun Gong, închisorile şi lagărele de muncă folosesc munca forţată extrem de intensiv şi tortura brutală pentru a distruge corpurile şi minţile practicanţilor Falun Gong în scopul de a-i determina să renunţe la credinţa lor în "Adevăr - Compasiune - Toleranţă". Căutând pe site-ul clearwisdom.net pot fi găsite peste 5000 de articole care expun persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong care are loc în aproape toate provinciile ţării, municipalităţi şi regiuni autonome. Dar acestea sunt doar o mică porţiune din totalul de cazuri. Sub cenzura PCC şi propaganda înşelătoare, mult mai multe crime sunt încă ascunse.

Unele din produsele pe care practicanţii Falun Gong sunt forţaţi să le fabrice
Partidul comunist chinez foloseşte falsa aparenţă a creşterii economice şi produsele ieftine ca o armă pentru a seduce guvernele şi companiile să ignore persecuţia brutală împotriva Falun Gong din China. Din păcate, unele companii ajută PCC să facă rău. PCC înşeală de asemenea mediul de afaceri şi publicul, care nu ştiu despre persecuţie. Ei cumpără de la PCC, fără ştiinţă, produse fabricate prin muncă forţată, devenind astfel participanţi la persecuţia unei credinţe drepte şi a drepturilor omului.
Shanghai "Metropola internaţională" foloseşte cu brutalitate sclavi în închisori şi lagăre de muncă forţată
Shanghai, aşa numita "metropolă internaţională" este folosită de PCC pentru a fabrica minciuna cum că "acesta este cel mai bun moment al drepturilor omului în China". Dar în interiorul închisorilor şi a lagărelor de muncă forţată, încadrate la exterior de frumoase privelişti cu flori şi iarbă verde, au fost construite multe fabrici închisori. Toate fabricile încalcă drepturile omului şi regulile World Trade Organization. Mulţi sclavi moderni sunt forţaţi să muncească foarte greu la liniile de asamblare din fabrici. Pentru a evita monitorizarea internaţională prin satelit, închisorile şi lagărele de muncă folosesc camioane de marfă acoperite pentru transportul de materii prime şi produse. Traficul camioanelor de marfă de la fabricile închisorilor este la fel de mare ca la fabricile obişnuite din Shanghai.
Muncitorii din închisori nu au permisiunea de a dormi dacă nu îşi termină raţia de muncă. Este foarte întâlnit cazul de a deţine muncitorii şi după ce li se termină perioada de închisoare. Muncitorii sunt deseori pedepsiţi cu bastoane electrice. Ei sunt forţaţi să se alinieze, iar gardienii închisorii îi bat pe rând cu bastoanele electrice. Uneori poliţia a folosit şi 8 bastoane electrice pentru a lovi capul şi spatele unui muncitor. Se întâmplă deseori ca unii muncitori să nu mai îndure tortura brutală şi să se sinucidă. Gardienii închisorii sunt auziţi afirmând: "Închisorile sunt baza fabricării bunurilor de export. Dacă nu vă terminaţi sarcinile la timp şi întârziaţi livrarea faţă de contract, nici să nu visaţi să ieşiţi de aici în viaţă!"

Peisajul frumos al intrării principale din închisoarea de femei din Shanghai


Vedere din spatele închisorii de femei din Shanghai
Închisoarea de femei din Shanghai se concentrează în primul rând pe producerea şi exportul de jucării de pluş, tricotaje şi ţesături de lână. Companiile majore care au lucrat cu închisoarea includ Shanghai Haixin Toy Limited Company, CE Toy Limited Company şi altele.
Închisoarea Tilanqiao din Shanghai este numită "închisoarea de 100 de ani". A fost construită în 1901 şi a fost apoi lărgită şi reconstruită. În acest moment complexul închisorii are peste 10 clădiri. Din cauza construcţiei solide şi a mărimii sale, închisoarea a fost denumită "închisoarea numărul 1 din estul îndepărtat". Închisoarea are peisaje cu multe flori şi iarbă verde. PCC a cheltuit de asemenea mulţi bani pentru a construi un muzeu al închisorii pentru a înşela publicul. Este greu pentru oameni să îşi imagineze că această închisoare cu aspect de grădină este de fapt iadul pe pământ. 



Organizarea închisorii Tilanqiao din Shanghai

Al patrulea district din închisoarea Tilanqiao este o fabrică de haine de export înconjurată de ziduri înalte şi garduri electrice. Produce multe tipuri de haine tricotate şi alte feluri de cămăşi, haine şi lenjerie intimă. La exterior este cunoscută drept "fabrica de haine Shenjiang". Multe companii de export din Shanghai trimit comenzi direct la această fabrică. În 2001, muncitorii din această fabrică au fost forţaţi să muncească peste 15 ore pe zi pentru a termina o comandă urgentă de uniforme de poliţie pentru 6 provincii şi un oraş din estul Chinei. Conform ziarului intern al biroului de administrare al închisorilor din Shanghai şi al biroului de muncă forţată "Înăuntrul şi în afara zidurilor", această fabrică deţine echipamente avansate de import şi are capacitatea de a produce 400.000 de piese de îmbrăcăminte pe an. În 2005, producţia anuală era de 5,88 milioane de yuan, iar profitul era de 4,84 milioane de yuan.
Primul district se concentrează în principal pe producţia masivă de multe tipuri de transformatoare folosite pentru echipamente electrice de export, cum ar fi computere, electrocasnice şi alte produse electronice. Al doilea district era locul unde iniţial erau deţinuţi cei pedepsiţi la moarte. Acum acolo sunt deţinuţi separat şi practicanţi Falun Gong care refuză să renunţe la credinţa lor. Acest district este folosit în principal pentru împachetarea săpunurilor de export şi a altor necesităţi zilnice. Al zecelea district este folosit pentru producerea şi împachetarea tuturor tipurilor de eşarfe şi batiste. Districtele şase, şapte şi opt au de asemenea diferite linii de producţie.
Închisoarea a stabilit politici pentru încurajarea gardienilor să persecute practicanţii Falun Gong. Gardienii închisorii pot primi un bonus de 4000 yuan dacă "transformă" un practicant Falun Gong şi îl forţează să scrie o scrisoare de garanţie sau o "afirmaţie de pocăinţă" pentru a renunţa la Falun Gong. Gardianul va fi de asemenea promovat sau i se va da o locuinţă dacă "transformă" trei sau patru practicanţi Falun Gong. Sub influenţa acestor politici, poliţia închisorii a folosit tot felul de metode brutale pentru a persecuta practicanţii Falun Gong. Ei au folosit de asemenea reduceri de sentinţă şi reduceri de sarcină de muncă pentru a-i determina pe deţinuţii criminali din închisoare să îi monitorizeze şi să îi persecute pe practicanţii Falun Gong.
Practicanţii care rămân fermi în credinţa lor în "Adevăr-Compasiune-Toleranţă" şi refuză să facă muncă forţată sunt izolaţi într-o cuşcă de 3 metri pătraţi. Sunt forţaţi să stea pe un scaun foarte îngust 15 ore pe zi. Nu li se permite să închidă ochii sau să se mişte. Dacă nu renunţă la credinţa lor, ei vor fi forţaţi să stea aşa în fiecare zi pentru mulţi ani. Fesele multor practicanţi s-au inflamat ca rezultat al acestei torturi. Lenjeria intimă este îmbibată cu sânge şi se lipeşte de corp. Dacă şi-o dau jos, o parte din carne se desprinde din corp. Poliţia închisorii foloseşte aceste metode brutale pentru a înfrânge voinţa practicanţilor de a nu renunţa la credinţa lor.
Mulţi practicanţi Falun Gong fac greva foamei pentru a protesta faţă de persecuţia ilegală. De exemplu, câştigătorul olimpiadei naţionale de chimie din China şi a olimpiadei naţionale de matematică, dl. Qu Yanlai, a intrat în greva foamei din prima zi de închisoare. Până acum au trecut 5 ani de greva foamei. Gardienii îl torturează brutal hrănindu-l forţat. Au provocat intenţionat găuri în jurul stomacului dlui Qu cu un tub de hrănire de plastic şi i-au cauzat sângerări ale stomacului pentru mai mult de 4 luni. După această tortură, gardienii l-au târât în sus şi în jos pe scări de beton, scrijelindu-i astfel pielea şi carnea de pe picioare până la os. L-au lovit pe dl. Zhou Bin în partea de jos a corpului şi au ordonat deţinuţilor să sară peste gleznele lui. Ca rezultat al acestui abuz, organele genitale şi gleznele i-au fost rănite serios. Practicanţii Xiong Wenqi şi Du Yan au fost legaţi de pat pentru un timp foarte lung şi hrăniţi forţat. Din cauza acestei torturi, esofagul lor sângera sever, iar muşchii de la braţe şi picioare s-au atrofiat serios. Zhang Yiming a fost forţat să stea cu o oală de noapte pe cap o perioadă lungă de timp. Persecutorii l-au torturat şi mai mult apăsându-i capul în oala de noapte.
Practicanţii care au refuzat să fie "transformaţi" şi să muncească în lagărul de muncă nr. 3 din oraşul Shanghai au fost transferaţi la spitalul Qingpu. În octombrie 2003, Lu Xingguo a fost ucis prin bătaie la o oră după sosire. Corpul lui era desfigurat. Nu mai avea buze şi dinţi în gură. Gâtul îi era acoperit de sânge. Guo Jinfu a fost bătut cu 5 bastoane electrice în acelaşi timp, până când nu a mai putut să îşi controleze vezica şi intestinele.

Muncă sângeroasă de sclavi în spatele unei mărci de renume internaţional 

Xinjiang Tianshan Wooltex Stock Co. Ltd. este primul joint-venture dintre China şi străinătate în domeniul textilelor de lână din China, reunind capital de la patru companii, incluzând Urumqi Woolen Textile Co., Hong Kong Tianshan Woolen Textile Co. Ltd. (care constă din Hong Kong Peninsula Knitting Co. Ltd., Dongyang (Japonia) Spinning Industry Co. Ltd.) şi Hong Kong International Cotton Industry Co. În 1998 acţiunile companiei au fost listate la bursă. Compania a cumpărat echipament şi tehnologie din Japonia, Germania şi Italia. Experţi din Japonia şi Hong Kong au venit la companie pentru a-i ajuta cu producţia. În prezent, producţia anuală este de 2 milioane de tricouri de lână. Produsele lor sunt exportate în peste 10 ţări şi zone, incluzând Hong Kong, SUA şi Canada.
Începând cu anii '90, pentru a-şi creşte competitivitatea pe plan internaţional, Tianshan Wooltex Stock Co. Ltd. a început să dezvolte legături cu câteva din închisorile şi lagărele de muncă din provincia Xinjiang. Fabricile lor de producere a tricourilor de lână pot fi găsite în lagărul de muncă Wulabo, lagărul de muncă pentru femei, lagărul de muncă Changji, închisoarea nr. 3 şi închisoarea nr. 5 din provincia Xinjiang. După ce PCC a început persecuţia Falun Gong în 1999, o mare parte din practicanţii Falun Gong din provincia Xinjiang au fost arestaţi ilegal. Practicanţii Falun Gong erau ţinta principală pentru munca forţată.

Xinjiang Tianshan Wooltex Stock Co. Ltd.


Lagărul de muncă Changji din provincia Xinjiang
Xinjiang Tianshan Wooltex Stock Corporation Ltd. încearcă din răsputeri să acopere această crimă a profitării de pe urma muncii forţate. Marca "Tianshan" a fost identificată drept "o marcă chinezească de prestigiu" de către Administraţia de Stat pentru Industrie şi Comerţ. Produsele "Tianshan" au fost premiate cu Certificatul Calităţii de Stat pentru Scutirea de Inspecţie din 2002 până în 2005. Mai mult, Tianshan Wooltex produce tricouri pentru alte întreprinderi binecunoscute în lume, cum ar fi Banana Republic, Neiman Marcus, Holt Renfrew, Ports, Minimum, Bon Genie, Tutti Colori, Espina, Cream, Anivee F, Son June Wan, French Connection şi altele. Numai comenzile de la Banana Republic au totalizat peste 200.000 într-unul din ultimii ani.
Când Tianshan Wooltex primeşte o comandă o trimite mai departe lagărelor de muncă şi închisorilor. Pentru a satisface termenele strânse, gardienii din lagărele de muncă şi închisori deseori îi constrâng pe deţinuţi să lucreze zi şi noapte fără somn. Ei pot doar să aţipească puţin după răsărit pe platforma unde fabrică tricourile. Mulţi deţinuţi lucrează o medie de peste 20 de ore pe zi pentru 10-15 zile consecutiv. Cei mai mulţi dintre ei au picioarele umflate din cauza malnutriţiei şi a condiţiilor extenuante de muncă. Hala de muncă este la doar 200 de metri de cantină, dar cei mai mulţi deţinuţi nu au timp să ia micul dejun. Gardienii aduc de multe ori o găleată de terci de ovăz -- prânzul pentru deţinuţi. Gardienii îi tratează pe deţinuţi drept roboţi, iar când sunt extenuaţi de prea multă muncă, gardienii îi biciuiesc pentru a-i forţa să continue.
Gardienii închisorilor sunt extrem de răi mai ales când e vorba de torturarea practicanţilor Falun Gong. Ei îi încarcă pe practicanţii Falun Gong cu sarcini grele de muncă pe timpul zilei şi îi forţează să fabrice tricouri de lână seara, pentru a-i distruge mental şi fizic şi a-i forţa să renunţe la credinţa lor. Dacă un practicant este găsit dormind, ceilalţi prizonieri folosesc ace şi foarfece pentru a-l înţepa, sau îl lovesc cu cărămizi peste piept şi spate. Dacă un practicant nu îşi poate termina sarcina de muncă sau face o greşeală, gardienii îi rup hainele, îl leagă cu cătuşe de o ţeavă de calorifer şi îl bat pe practicant cu bastoanele electrice peste părţile sensibile ale corpului, cum ar fi gât, subsioară, partea de jos a corpului, gură sau urechi. În plus, durata închisorii practicantului va fi extinsă. De fiecare dată când inspectorii guvernamentali vin în lagărul de muncă, gardienilor le e frică ca practicanţii Falun Gong să nu dezvăluie adevărul, aşa că îi închid în subsol sau îi forţează să muncească pe câmp până când pleacă inspectorii.
Eticheta "Made in China" este pătată cu sânge şi lacrimi, dar şi cu viruşi
În închisorile şi lagărele de muncă PCC, deţinuţii şi practicanţii Falun Gong trăiesc în condiţii foarte mizere. Ei sunt hrăniţi cu orez galben mucegăit. Acest orez conţine aflatoxine carcinogenice şi este interzis să fie vândut pe piaţă. Ei trebuie să mănânce acest "orez toxic" şi să facă muncă forţată, aşa că majoritatea devin slabi şi suferă de multe boli. Diferite boli infecţioase sunt răspândite în aceste închisori şi lagăre de muncă forţată, incluzând tuberculoză, hepatită, scabie şi boli cu transmitere sexuală. Nu numai că deţinuţii nu primesc tratament la timp, dar ei sunt forţaţi să muncească în continuare. Ei continuă să coasă lucruri pentru pat, să lipească etichete pe lenjerie, să facă tricouri şi să fabrice animale de pluş până când nu mai pot continua.
Pentru a respecta un termen pentru producerea lumânărilor de Crăciun in 2001, practicanţii Falun Gong din lagărul de muncă forţată Longshan din oraşul Shanghai au muncit constant de la 7 dimineaţa la 5 după-amiaza în fiecare zi. Ei erau deseori forţaţi să muncească peste program până la 1-2 noaptea. Chimicalele otrăvitoare din ceara colorată emiteau un miros neplăcut. Mulţi oameni s-au simţit slăbiţi, palizi şi au suferit de dureri de cap, pierdere de apetit sau chiar şoc. Practicanţii au fost forţaţi să folosească adeziv otrăvitor pentru a produce cutii de plastic pentru lumânări. Degetele lor deseori se inflamau, iar pielea de pe degete se lipea de multe ori de cutiile de plastic.

Made in Thailand printed on the boxes for Christmas candles
"Made in Thailand" tipărit pe cutiile pentru lumânările de Crăciun În iarna lui 2000, practicanţii Falun Gong din lagărul de muncă forţată Masanjia din Shanyang au fost forţaţi să spele pene de pui murdare şi pline de sânge în chiuvetele propriilor lor camere de închisoare. După ce penele au fost uscate în cameră, au fost folosite pentru a face fluturi şi alte obiecte artizanale exportate apoi în SUA. Practicanţilor nu li s-a permis să meargă la culcare până la miezul nopţii. Ei au dormit în camere pline de pene. Nu li s-a dat nici un fel de măşti sau mănuşi, iar aerul din cameră era extrem de greu de respirat.

Exemple de obiecte artizanale fabricate în lagăre de muncă forţată - fluturi de pene şi flori
În martie 2003, lagărul de muncă forţată Jiamusi a acceptat proiecte ilegale de producţie de la o anumită fabrică pentru a face profituri imense. Gardienii lagărului au forţat toţi deţinuţii să fabrice carcase de celulare şi pernuţe de in pentru scaune de maşină conţinând materiale de cauciuc toxic. Mirosurile iritante de la cauciuc s-au răspândit peste tot prin atelier. Gardienii nu au putut să reziste mirosului, aşa că au cerut Biroului Tehnic de Supervizare să trimită oameni să verifice. Rezultatul a fost că nivelul toxic din materialele brute era mult peste standardul industrial şi putea cauza cancer. Produsele fabricate din materiale brute toxice făceau rău consumatorilor. De atunci, gardienii au preferat să stea afară în frig chiar şi în decembrie, în loc să intre în atelier. Dar ei au forţat deţinuţii să lucreze peste program în fiecare zi pentru a respecta cota extrem de ridicată de producţie. Mulţi deţinuţi sufereau de curgerea continuă a nasului, sângerări nazale, ochi umflaţi, bătăi neregulate ale inimii şi dificultăţi de respiraţie. Sănătatea lor a fost sever periclitată. Practicanţii Falun Gong care au protestat faţă de această sclavie au fost pedepsiţi de către gardieni. Timpanele unor practicanţi au fost sparte după bătăi crunte. Braţele unor practicanţi au devenit negre de la bătăi. Alţi practicanţi şi-au pierdut vederea din cauza pălmuirilor gardienilor.
Între 2000 şi 2003, centrul de detenţie pentru tineri din Beijing deţinea mai mult de 1000 de oameni. 70% dintre ei erau adulţi. Divizia a noua deţinea 50 de practicanţi Falun Gong. Cel mai bătrân avea 72 de ani. Deţinuţii erau forţaţi să împacheteze beţe de mâncat "sanitare". Cota zilnică era de 10 000 de perechi. Pentru a grăbi împachetarea şi a reduce frecarea mâinilor cu hârtia, deţinuţii de obicei umezeau topuri de hârtie de împachetat în băltoace de apă de pe jos. Unii criminali juvenili chiar umezeau hârtia de împachetat în pantofii lor transpiraţi. Toate persoanele care au împachetat aceste beţe au jurat că nu vor mai folosi niciodată beţe de mâncat "sanitare". Pentru a se folosi de fiecare minut, deţinuţii încercau din răsputeri să bea cât mai puţină apă pentru a nu trebui să se ducă la toaletă. Cu toate că lucrau continuu 15 ore, abia puteau să îşi termine cota. Degetele le crăpau şi sângerau. Simţeau dureri peste tot prin corp şi nu puteau să se mai ridice în picioare după ce au stat timp îndelungat pe scaun. Sufereau în fiecare minut de dureri extreme.
Divizia a doua din lagărul de muncă forţată pentru femei Zhongba din provincia Guizhou are un atelier specializat în fabricarea mănuşilor de "protecţie". Toate straturile interioare ale mănuşilor de "protecţie" sunt făcute din ţesături contaminate şi aruncate de la case de pompe funebre, spitale şi gropi de gunoi. Aceste materiale reciclate sunt refolosite direct, netratate în fabricarea acestor mănuşi. Ţesăturile contaminate sunt extrem de murdare şi pline de pete de sânge, murdărie şi mucegai. Deseori pe ţesături se văd notificări de deces. În atelier aerul miroase urât. Muştele acoperă podeaua, pereţii şi tavanul. Deţinuţii sunt forţaţi să muncească fără protecţie. Mizeria şi petele care priesc germenilor şi viruşilor le umplu gurile şi nasurile şi le acoperă corpurile. Mulţi deţinuţi din divizia a doua suferă de bube ulceroase pe mâini şi picioare, din care se scurge puroi. Infecţiile unor oameni lasă găuri în picioarele lor şi sunt atât de severe încât se vede osul.
Unii criminali din atelierul unei închisori care lucrează pentru Tianshan Wooltex Stock Corporation, Ltd. din Xinjiang ştergeau intenţionat lucrurile cele mai murdare de tricouri în semn de răzbunare. Tricourile trec prin procesul de călcare, astfel că lucrurile murdare şi petele de sânge dispar de obicei după pasul final de producţie. Însă, aceste tricouri încă mai poartă acele blesteme criminale şi sânge contaminat. Criminalii din atelierele de jucării de pluş din lagărele de muncă şi din închisorile oraşului Shanghai îşi vărsau şi ei resentimentul pe produsele pe care le fabricau şi chiar scuipau înăuntrul jucăriilor.
Cum ar putea oamenii cu conştiinţă să nu simtă nimic pentru aceşti oameni care sunt forţaţi să depună o muncă atât de chinuitoare şi să nu fie întristaţi de asemenea degradare umană? Cum ar putea ei să nu fie îngrijoraţi faţă de cei ce se "bucură" de produsele făcute în lagărele de muncă forţată?
Efortul de grup poate opri persecuţia Falun Gong şi să eradica tumoarea otrăvitoare care este PCC
Recent, produse false, inferioare şi otrăvitoare fabricate în China au fost descoperite în toate ţările, şocând întreaga lume şi atrăgând atenţia lumii. Oamenii lumii încep să caute rădăcina problemei şi să ia măsuri.
Valorile şi credinţele tradiţionale chineze au fost distruse de partidul comunist chinez. Când PCC a mobilizat întreaga aparatură de stat pentru a elimina principiile de "Adevăr, Compasiune, Toleranţă" din inimile oamenilor din China, iar "făcutul banilor" a devenit scopul numărul unu al chinezilor, fiinţele umane au fost reduse la rangul de sclavi şi de sursă pentru recoltarea de organe vii. Se folosesc copii la cuptoare ilegale pentru fabricarea cărămizilor. Lagărele de muncă produc lucruri însângerate. Pieţele sunt pline cu bunuri false, inferioare şi otrăvitoare. Organele practicanţilor Falun Gong sunt extrase în timp ce ei sunt încă în viaţă şi vândute pentru profituri imense. Aceste "grozăvii nemaiauzite" dincolo de imaginaţia oamenilor din întreaga lume se întâmplă în China sub controlul PCC şi se răspândesc în afară, făcând victimă pe toată lumea.
Dacă oamenii lumii acceptă totalitarismul comunist faţă de valorile universale ale "Adevăr, Compasiune şi Toleranţă", ei vor promova răspândirea celulelor canceroase care înghit conştiinţa umană şi distrug ordinea economică internaţională. Dacă se va întâmpla aceasta, ce fel de viitor va mai avea China şi întreaga lume? Sperăm că oamenii lumii nu sunt orbiţi de falsele imagini ale prosperităţii economiei Chinei şi nu sunt ispitiţi de profiturile pe termen scurt oferite de PCC. Îndemnăm oamenii să recunoască în mod limpede natura malefică a PCC şi să sprijine valul demisiilor din PCC, care acum a ajuns la 24 de milioane de oameni. Partidul comunist chinez este pe punctul de a fi scos din rădăcină. În acest moment istoric critic, ar trebui să ne alăturăm efortului drept, să cooperăm în oprirea persecuţiei Falun Gong şi să eradicăm PCC - o tumoare otrăvitoare care răneşte toată umanitatea. Haideţi să depunem efort pentru menţinerea dreptăţii şi a conştiinţei.
Versiunea în engleză: http://www.clearwisdom.nethttp://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/8/5/88332.html

Versiunea în chineză: http://www.minghui.org/mh/articles/2007/7/30/159768.html

Puteţi tipări la imprimantă şi puteţi transmite toate articolele publicate pe Clearharmony, dar vă rugăm să menţionaţi sursa şi să nu efectuaţi modificări asupra textului.


 Articole similare:

SURSA:
http://ro.clearharmony.net/articles/200803/1660.html?gclid=CJ-khtbgn50CFYOOzAodSj_L2A
VIZIONATI AICI UN AL VIDEO DESPRE INCALCAREA DREPTURILOR OMULUI IN CHINA

Materiale audio si video despre 
PRACTICA FALUN GONG


Muzica pentru exerciţii
Video cu instrucţiunile pentru exerciţii
Cele 9 lecţii predate de D-l Li Hongzhi în Guangzhou, China
Muzica Falun Dafa: Pudu & Jishi
Formula de trimitere a gândurilor drepte
 
Bun venit în secţia noastră de descărcări audio şi video! Puteţi descărca aici muzica pe care o folosim la locurile de practică, instrucţiunile video pentru exerciţii şi alte înregistrări, inclusiv lecţiile D-lui Li Hongzhi prezentate în China, dublate în engleză. Sperăm că încurând le vom avea disponibile şi cu dublare în română. 
Muzica pentru exerciţii
 
Exerciţiu de meditaţie
Aceasta este muzica pe care o folosim pentru a ne acompania exerciţiile. Este posibil să o fi auzit deja la locurile voastre de practică.
Folosiţi link-urile pentru a descărca muzica pe calculatorul personal. Pentru a le descărca apăsaţi clic dreapta (sau Control-clic pentru Macintosh) pe link-ul de afişare a opţiunilor selectaţi “Salvaţi ca” sau "Save as ..."
Fişierele audio şi video pentru muzica şi lecturile Falun Dafa le puteţi găsi în diferite formate şi aici.
Clipurile audio pentru învăţarea formulelor de la exerciţiile Falun Dafa, le găsiţi: aici
Instrucţiunile video ale exerciţiilor
Mai jos găsiţi instrucţiunile video ale exerciţiilor Falun Dafa. Înregistrarea conţine exerciţiile prezentate de Dl. Li Hongzhi însoţite de instrucţiuni:
  • pentru a vedea toata prezentarea video de pe internet, apăsaţi aici.
  • pentru a urmari cum se fac exercitiile sincronizat cu muzica, apăsaţi aici.
  • puteţi descărca fişierul video de aici (28 MB). Pentru a putea urmări instrucţiunile pe calculatorul dumneavoastră fără să aveţi nevoie de internet, aveţi nevoie pe lângă acest fişier şi de programul RealPlayer care să vi-l prezinte. Acest program îl puteţi obţine de aici sau aici.
Pentru instrucţiunile Video ale exerciţiilor în .mpg & .wmv (pentru VCD & CD-uri cu opţiunea "auto run" multimedia pentru PC, apăsaţi aici).
Cele 9 lecţii predate de D-l Li Hongzhi in Guangzhou, China
 
Aceasta este o înregistrare a D-lui Li Hogzhi prezentând lecţiile în Guangzhou, China. Înregistrarea pe care o avem aici este dublată în engleză, sperăm ca încurând să avem şi o variantă dublată în română.
Salvaţi pentru a asculta offline (clic dreapta sau Control-clic pentru Macintosh):
Cele 9 lecţii cu traducere în limba engleză le puteţi găsi aici în diferite formate audio şi video

Muzica Falun Dafa: Pu-Du şi Ji-Shi
 
Pu-du şi Ji-Shi sunt două piese muzicale care se pun deseori la întâlnirile dintre practicanţi.
Salvaţi pentru a asculta offline (clic dreapta sau Control-clic pentru Macintosh):
Muzică Falun Dafa: Pu-Du si Ji-Shi în alte formate

Mai multe informatii despre practica Falun Gong puteti gasi aici :http://www.falundafaromania.net

Petiţie  pentru oprirea persecuţiei
împotriva practicanţilor Falun Gong în China

  • Deoarece Falun Gong, cunoscut şi sub numele de Falun Dafa, este o practică de cultivare a minţii, a corpului şi a spiritului care are origini în cultura şi civilizaţia antică chineză şi care, pe lângă cele 5 exerciţii fizice, învaţă oamenii să trăiască în concordanţă cu principiile Adevăr–Bunătate–Toleranţă;
  • Deoarece începând din iulie 1999, practicanţii Falun Gong suferă arestări arbitrare, procese nedrepte şi torturi fizice şi psihice, iar numărul cunoscut al morţilor prin tortură fiind de Numărul persoanelor moarte prin tortură (conform sursei Chineze actualizate) (vezi în chineză şi în engleză),
  • Deoarece conform investigaţiilor care au fost făcute de dr. David Kilgour, ex-secretar de stat canadian şi dr. David Mataş avocat specializat în apărarea Drepturile Omului, şi au fost publicate în “Raportul despre afirmaţiile făcute în legătură cu recoltarea de organe de la practicanţii de Falun Gong în China ”, statul chinez se face vinovat de trafic ilegal de organe obţinute de la practicanţii Falun Gong, fără consimţământul acestora;
  • Deoarece rapoartele Amnesty International au evidenţiat de asemenea numeroase încălcări sistematice ale drepturilor practicanţilor Falun Gong din China, conform căruia zeci de mii de practicanţi suferă de arestări arbitrare, procese nedrepte şi torturi;
  • Deoarece Naţiunile Unite au evidenţiat numeroase încălcări sistematice ale drepturilor practicanţilor Falun Gong din China, conform căruia practicanţi suferă de arestări arbitrare, procese nedrepte şi torturi;
  • Deoarece această persecuţie n-are nicio bază raţională sau legală, iar campania internaţională de defăimare a Falun Gong, dirijată de Partidul Comunist Chinez, este dezaprobată de Parlamentul Europei şi de numeroase forumuri internaţionale ce luptă pentru apărarea Drepturilor Omului;
  • Deoarece Constituţia Republicii Chineze acordă cetăţenilor săi libertatea cuvântului, a întrunirilor, a asociaţiilor şi a credinţelor, persecuţia împotriva Falun Gong reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei;
  • Deoarece Falun Dafa este răspândită şi e bine primită în peste 110 ţări din întreaga lume, graţie standardelor sale morale înalte, ce ajută la îmbunătăţirea societăţii umane şi la păstrarea valorilor sale universale;
  • Deoarece pe plan internaţional s-au intentat numeroase procese împotriva oficialilor chinezi care au iniţiat şi participat la persecuţia Falun Gong, fiind acuzaţi de „genocid şi crime împotriva umanităţii”
Mai multe despre persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong din China:

8 comentarii:

  1. crime si tortura in numele Terorismului Ascuns....

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e adevarul din spatele unei Chine data ca "model" de tarile occidentale.

    Grotesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru un articol atat de bine realizat si complex. Faceti o munca deosebita de asa mult timp. Va doresc numai bine si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna. Toata stima pentru amanuntita documentare prezentata despre Falun Gong si demascarea persecutiei inumane care se duce impotriva acestei practici spirituale extraordinare.
    Noi, practicantii din Romania si nu numai, depunem un efort destul de mare pentru a face cunoscute aceste lucruri. Ma bucur sa vad ca nu suntem singurii care intelegem importanta acestei situatii.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. China si sistemul perfect (combinatia comunism-capitalism) lol. Auschwitz

    RăspundețiȘtergere
  6. doresc mult succes echipei care realizeaza acest blog.Am gasit o adresa care sper sa o analizati si daca veti fi de acord ca prezinta lucruri valoroase sa o popularizati ( pentru cei care aleg sa iasa din matrice)http://www.transformationteam.net/
    Inca o data va doresc tot ceea ce este mai bine!
    Dochia

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut. Sunt un student gnostic mai vechi din Romania si am avut ocazia sa intru in contact si cu aceste invataturi ale maestrului Li Hongzhi.
    Ce vreau sa spun e ca la ora actuala, situatia in care se afla aceasta practica spirituala si practicantii ei este, cred eu, cea mai serioasa problema de acest gen, la nivel mondial.
    Sper ca cititorii si sustinatorii acestui blog sa nu treaca usor cu vederea peste acest articol atat de bine realizat. Situatia prezenta, studiata cu atentie si prin profunzimile sufletului poate face pe oricine sa inteleaga ce am spus.
    Doresc succes in continuare si cat mai multa lumina celor din "culise".

    RăspundețiȘtergere
  8. NU ARE NICI O LEGATURA CU SUBIECTUL DE AICI DAR AM VRUT SA POSTEZ ASA CEVA CA SA VEDETI CUM CONTRAATACA AUTORITATILE. EU NU SUNT DE ACORD CU VACCINAREA IN MASA , DOAR CEI CARE DORESC SA-SI FACA :) " In vaccin este necesar a se pune si anumiti stabilizatori, cum este stabilizatorul de Sulfat, sau atat de discutatul Mercur. In vaccinul romanesc, acesta se afla in concentratie de 0,001, unde toxicitatea lui apare doar cand acesta depaseste valoarea de 5, insa la valoarea din vaccinul romanesc el este solvabil si se elimina prin rinichi. Deci nu se depune in organism. Nu este toxic. Poate merita sa subliniez ca vaccinul este, sub aspectul stabilizatorilor si potentatorilor imunogeni, acestia aflandu-se in cantitati minimale, este cel mai curat dintre vaccinurile antigripale AH1N1 aflate in acest moment pe piata.

    Vaccinul antigripal pentru virusul AH1N1 are ca si contraindicatie singulara reactiile de tip allergic. La persoanele care au alergie la ou sau cu alergii anterioare, la vaccinari anterioare, nu se va face acest vaccin. In rest nu exista o contraindicatie pentru aceasta vaccinare.

    In momentul de fata in Romania vaccinarea este destinata adultilor. Implicit acestia vaccinandu-se, se vor proteja de infectie si de imbolnavire. In acest fel vor proteja si copiii din jurul lor.

    In acest moment nu exista disponibil in Romania vaccinul impotriva virusului AH1N1 pentru copii. Acest lucru se va intampla incepand cu luna februarie.

    Atat la adult cat si la copil, daca s-a facut deja vaccinarea pentru virusul antigripal sezonier, acesta nu protejeaza si pentru virusul AH1N1. De aceea este necesara vaccinarea specifica pentru virusul AH1N1.
    medic pediatru - Dr. Mihaela OROS - Clinica de pediatrie MEDICOVER
    "

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...