The Knowledge from the Perspective Of Spirituality(2013)
Va prezentam astazi un interviu tradus cu MASTER KARMA TANPAI GHYALSTHEN LAMA ACHARYA sub auspiciile Facultății de Sociologie - Psihologie a Universității SPIRU HARET, un interviu realizat de Matei Georgescu in 1.07.2013, in cadrul emsiunilor ”Interviurile TVH”.
„Master Karma Tanpai Gyaltsen Acharya s-a născut în Tibet, pe sfântul Munte Kailash sub auspiciile unor semne favorabile care prevesteau menirea sa de a aduce pace în lume. La vârsta de şase ani el i-a insoţit pe iubiţii săi părinţi în pelerinaj în Nepal (locul unde s-a născut Buddha) unde şi-a şi început studille preliminare religioase sub îndrumarea diferiţilor maeştrii aflaţi în mănăstiri, devenind astfel cetăţean şi locuitor al frumosului Nepal. La vârsta de douăzeci de ani Maestrul a ajuns la renumita Universitate Sanscrită din Varanasi, India unde a petrecut zece ani studiind în principal filozofia Budistă, esenţa religiei hinduse precum şi a altor religii. După finalizarea studiilor el a devenit Acharya (doctor în filozofie).
Ulterior a fost ales de maestrul său spiritual de rădăcină, Sfinţia Sa cel de-al 16 – lea Karmapa, pentru a realiza o retragere tradiţională de cinci ani (practică intensivă a meditaţiei iluminării) împreună cu alţi şaisprezece remarcabili tineri lamaşi în mănăstirea Rumtek, din Sikkim, India şi în final a devenit Maestru al Meditaţiei şi Iluminării. Fiind vorbitor de limbi străine şi în special de engleză, a fost rugat să meargă în partea de Vest a lumii pentru a preda Buddha Dharma (tehnica realizării păcii universale şi a iluminării). Astfel, în 1984, el a început să călătorească mult în Asia, Europa şi ţările Vestice, unde mii de studenţi au avut şansa să primească învăţăturile despre înţelepciunea iluminării şi metodele de a atinge pacea şi armonia interioară pentru a ajuta la rândul lor lumea şi fiinţele umane.
În 1990 Maestrul a fondat şi a început să construiască Mănăstirea Regală Albă şi Institutul pentru Studii Religioase din Kathmandu, Nepal. Fiind una dintre cele mai mari şi importante mănăstiri din Nepal, Mănăstirea Regală Albă admite permanent şi acordă adăpost, hrană şi educaţie religioasă la sute de călugări şi călugăriţe, tineri sau bătrâni (mulţi dintre ei provenind din clasele sărace şi dezavantajate ale societăţii). Pe lângă grija acordată calugărilor şi călugăriţelor, Maestrul susţine într-un mod generos şi vârstnici din Nepal cu o condiţie financiară precară şi de asemenea, îi primeşte şi găzduieşte cu toată dragostea pe toţi prietenii şi discipolii săi din lumea întreaga la Mănăstirea Regală Albă. Mănăstirea Regală Albă este un colţ de rai pentru căutătorii spirituali, practicanţii meditaţiei şi prietenii lor indiferent de cunosţintele lor religioase. Toţi pot beneficia de învăţurile pline de claritate ale maestrului şi generoasa lui ospitalitate.
Prin acţiunile sale, Maestrul este un exemplu personal de umanitate şi dragoste lipsită de egoism pentru toate fiinţele simţitoare; prin învăţăturile sale, el îi încurajează pe toţi să elimine furia, egoismul şi emoţiile negative şi să dezvolte compasiunea plină de iubire prin practica toleranţei şi a iertării; în mod fundamental să cultive inima plină de iubire universală şi înţelepciunea iluminării supremului Buddha.
Maestrul insistă asupra faptului că practica religioasă trebuie să se concentreze într-un mod deplin şi lipsit de egoism spre eliberarea şi ajutorul tuturor fiinţelor simţitoare şi de asemenea, să rămână independentă de interesele politice şi financiare. Cel mai important lucru pe care maestrul îl subliniază este unitatea tuturor religiilor şi a umanităţii, evidenţiind esenţa tuturor religiilor. Îndeamnă pe toţi să ajute lumea să găsească pacea statornică şi eliberarea şi să acţioneze în direcţia protejării tuturor fiinţelor simţitoare.”
Sursa: http://exotique.ro
VEDETI AICI, INTERVIUL TRADUS:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!