Ieşirea Din MATRIX: Mai exista si oameni ... (22.10.2013)

marți, 22 octombrie 2013

Mai exista si oameni ... (22.10.2013)

Cati dintre voi credeti ca oamenii sunt in esenta buni si iubitori?  Este asta doar o teorie sau exista o scanteie divina in orice om, inger sau demon?

 Mai jos va prezentam cativa oameni care manifesta spontan aceasta bunatate intrinseca, izvorata din inima, nu din minte ... Cu cat esti mai aproape de minte cu atat ai tendinta de a amana decziile bune, altruiste ...

Exista si o povestioara simpatica, inspirata credem din viata lui Mark Twain sau scrisa de el. Nu mai suntem siguri, dar parca asa ne amintim ca era.

„Mark Twain era la biserica (catolica) si dupa slujba de obicei se strang  donatiile (se trece cu un saculet de catifea si fiecare da cat simte si poate). Foarte impresionat de slujba, Twain astepta ganditor randul lui sa doneze. In prima instanta se gandea sa lase 10 lire (o  mica avere la acea vreme), atat fusese de impresionat ... insa pe masura ce trecea timpul, el fiind mai in spate asezat, gandurile ii zburau si in mintea lui incepeau sa apara alte calcule ... 10 lire??? Hmm..unde mi-o fi capul? ... 5 Lire si asta e tot ...  cu 5 lire traiesc 1 luna! Dupa cateva secunde .. 5 LIRE:??? Maiculita, dar nimeni in sala asta nu da mai mult de 1 lira!...Mai trec cateva secunde ... 1 LIRA??? Majoritatea dau 10 pence .. de ce sa fiu eu mai cu motz? ...Mai trec cateva secunde : 10 Pence??? Hmm ... Domnule, astia sunt chiar nesimtiti! Pai ori e un serviciu comunitar si benevol ori trebuie platit? Si uite ce biserica mare au. si cata bogatie in interior!!! ... Cu siguranta  au mai mult  decat  au nevoie ....
Majoritatea oamenilor se chinuie intr-o saracie lucie, iar astia se imbuiba!  Tocmai in clipa aceea a ajuns individul cu punguta de donatii in dreptul lui ... Fara sa  mai zica nimic, a infascat punga si a fugit , in mintea lui spunandu-si: „Astia merita sa fie lasati goi si sa traiasca ca niste adevarati pustnici, ca niste adevarati crestini, nu in lux si bogatie!” (nu ca nu ar avea dreptate Mark Twain sau despre cine o fi scris, insa alta e ideea n.n.).

Se spune ca atunci cand vrei sa faci o fapta buna sa o faci imediat...cand e vorba de o fapta rea sau indoielnica, gandeste-te 3 zile inainte, sau cel putin de 3 ori.

Iata ca mai exista si oameni pe acest pamant ... din fericire.


samd ... sunt tone de filme pe net cu „real life heroes” sau alte suflete care se manifesta in modul cel mai angelic cu putinta , inca din copilarie ,  cum ar fi acestea :

Jackie Evancho - To Believe


Akiane Kramarik, artistul minune




samd ...e suficient sa dai un search cu titlul : „copii  geniali” si gasesti multe ... se pare ca exista o lege a echilibrului universal: Cu cat e mai mare mocirla in lume, cu atat apar mai multi „lotusi”, care sa echilibreze balanta. Mai are oamenirea o sansa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...