Ieşirea Din MATRIX: Cutremurele din Izvoarele - jud. Galati, gazele de sist, Rosia Montana

miercuri, 2 octombrie 2013

Cutremurele din Izvoarele - jud. Galati, gazele de sist, Rosia Montana


De vre-o saptamana in localitatea Izvoarele din jud. Galati se cutremura pamantul (aproape 40 de cutremure de mica intensitate pana in clipa asta). Noi avem banuiala ca in zona au inceput exploatarile (nu numai explorarile) cu gazele de sist. Cutremurele sunt unele dintre simptomele exploatarilor gazelor de sist. In plus apa a inceput sa capete o culoare albicioasa si sa miroasa ciudat in fantanile oamenior, conform ProTv (mai ramane sa arda, ca in filmul Gasland si totul va fi clar). Stim ca zona judetului Galati, zona Tecuci si Barlad au fost puternic luate in vizor pentru explorare, insa banuim ca, pe șestache, se exploateaza deja. Si cine sa-i opreasca? Autoritatiile care deja au fost cumparate? Cine sa mai creada aceste autoritati care afirma in pripa ca infiltratile inundatilor au provocat aceste cutremure ... 

Vedeti AICI emisiunea de la NasulTV care ne confirma suspiciunea.

La fel banuim ca si cei de la RMGC exploreaza deja filoanele de aur in subteran (vorba lor - au luat mii de esantioane sa le analizeze - pentru ce le trebuiau asa de multe?). 

Cainii latra ursul trece, cam asta e politica acestor corporatii nesimtite aflate in cardasie cu clica de la putere. 

În timp ce scandalul privind proiectul minier de exploatare a aurului de la Roșia Montană ia amploare, iar țara fierbe în protestele miilor de oameni nemulțumiți de acest proiect, canadienii pun stăpânire pe resursele județului Hunedoara.

Proiectul de la Certej, care a reușit să obțină avizul de mediu „pe tăcute", ar putea fi precedat de alte exploatări aurifere ce vizează aceeași zonă, căci canadienii de la Eldorado Gold se pregătesc să demareze cercetările pentru găsirea unor noi resurse de aur. Între timp, dacă în cazul proiectului Roșia Montană exploatările sunt încă departe de a fi începute, la Certej lucrurile sunt mult mai avansate. 

Exploatarea aurului de la Certej - o afacere imensă, încheiată în liniște

Potrivit proiectului tehnic, exploatarea auriferă de la Certej se va întinde pe o suprafață de 456 hectare și presupune procesarea a 45 milioane de tone de minereu cu o concentrație de 1,8 grame de aur pe tonă, precum și utilizarea unei cantități de cianură de sodiu de 1.653 tone pe an, timp de 16 ani. Reziduurile rezultate în urma prelucrărilor, inclusiv cele cu cianură și metale grele, vor fi depozitate într-un iaz de decantare în aer liber cu o suprafață totală de 63 hectare. Proiectul, a cărui valoare a fost estimată la 200 milioane de euro, a fost propus de compania canadiană Eldorado Gold Corporation, prin intermediul societății Deva Gold, și a primit avizul de mediu pe 5 iulie 2012, când Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara a dat undă verde exploatării prin cianurare a minereurilor de aur și argint din zona Certejului. Directorul Deva Gold, Nicolae Stanca, susține însă că, de fapt, canadienii de la Eldorado Gold „nu caută aur la Certej, ci alte neferoase - plumb, zinc și cupru". „Toată țara vorbește numai despre aur, dar nu asta se caută. Până la concentrat nu se va folosi cianură, nu asta va fi tehnica de exploatare. Și oricum, Eldorado Gold este o companie mare, cu activitate în opt țări din lume, deci are experiență în așa ceva", a declarat pentru ZIUAnews Nicolae Stanca, directorul Deva Gold. Într-adevăr, canadienii de la Eldorado Gold operează în țări din Asia, Europa și America de Sud și au devenit acționari majoritari ai Deva Gold SA după ce, în decembrie 2011, au preluat compania European Goldfields, care deținea 80 la sută din societatea mamă. Celelalte 20 la sută dintre acțiunile Deva Gold sunt deținute de statul român prin compania Minvest Deva. ” Mai multe aici http://www.ziuanews.ro

De asemenea, „activele fostei companii Aurul, falimentată după dezastrul ecologic din anul 2000, au trecut din posesia unui oligarh rus în cea a unui influent om de afaceri din Kazahstan. Proiectul merge înainte, deşi, spre deosebire de primarii din Apuseni, în Baia Mare municipalitatea a organizat un referendum împotriva exploatării cu cianuri.

 
În timp ce protestele împotriva exploatării miniere din Roşia Montană ating apogeul, la câteva sute de kilometri mai la nord, în Baia Mare, un mogul kazah se pregăteşte să reia exploatarea cu cianuri a minereului şi sterilului aurifer.

Această exploatare ar urma să aibă loc cu ajutorul activelor fostei uzine Aurul din Baia Mare, care a dat faliment după accidentul ecologic din anul 2000. Atunci, din cauza ploilor abundente, digul de pământ al unui iaz cu cianuri s-a rupt, iar apa s-a revărsat în râul Lăpuş. Din acesta a ajuns în Someş, apoi în Tisa. Accidentul ecologic s-a soldat cu o mortalitate piscicolă impresionantă, cauzată mai ales de reactivii turnaţi în râuri pentru a neutraliza reziduurile de cianură şi de metale grele din iazul de decantare.

Acum, reluarea exploatării aurului cu cianură ar urma să aibă loc sub egida SAT&Company, o ­societate cu capital kazah. Ea este deţinută de omul de afaceri Kenes Rakişev, ginerele fostului primar din Almata, Kazahstan. Este vorba de omul politic Imangali Tasmagambetov, care a fost, în anii 2002 şi 2003, prim-ministru al Kazahstanului, apoi, în perioada 2004–2008, a fost primarul oraşului Almata. Este vorba de unul dintre cei mai influenţi potentaţi din Kazahstan, apropiat al preşedintelui kazah Nursultan Nazarbaiev. Până acum, compania care deţine activele fostei uzine Aurul din Baia Mare, Romaltyn, era deţinută de un oligarh rus. Este vorba de proprietarul cunoscutei publicaţii economice de limba rusă Kommersant, Mihail Prokhrov, care deţinea activele din Baia Mare prin intermediul Polyus Gold. Oligarhul rus a vândut companiile din grupul Romaltyn pentru suma de 20 de milioane de euro.

DESI A FOST FURATA CU SUTE DE MILIARDE DE EURO IN ULTIMII 23 DE ANI, ROMANIA ARE INCA MULTE MULTE DE OFERIT, IAR IN REPORTAJUL DE MAI JOS VEDETI SI ALTE LOCURI DE UNDE MOGULII PLANETEI  IN COMBINATIE CU TRADATORII DE NEAM SI TARA CARE S-AU PERINDAT SI SUNT LA PUTERE, VOR SA JEFUIASCA. CARMEN AVRAM CU EMISIUNEA „IN PREMIERA” ESTE UNA DINTRE CELE CARE MAI SPALA DIN IMAGINEA ANTENA 3. 

VEZI AICI, EMISIUNEA „IN PREMIERA - RESURSELE SARACIEI”


In ceea ce priveste Rosia Montana astazi am vazut o bucatica dintr-o emisiune a Cronicii Carcotasilor. Fragmentul este scurt, comic, dar foarte valoros.

Sanda Scurtu si Rosia Montana


In ceea ce priveste gazele de sist, a aparut de ceva vreme GASLAND - Part II (cine are timp si bunavointa sa-l traduca, exista subtitrarea in engleza AICI).  Pana una alta puteti  vedea AICI un scurt preview al acestui al doilea film , intitulat CERUL ESTE  ROZ (The sky is pink).



Alte informatii de actualitate:
1) CLASA GUVERNANTĂ TRANSNAŢIONALĂ EXPUSĂ
2) Emil Strainu - Exploatarea gazelor de sist vinovata de cutremurele din Galati 

Un comentariu:

  1. Unul dintre cunoscuti lucreaza la insitul de fizica pamantului. A postat ce s-a inregistrat pe aparatele lor:
    http://www.youtube.com/watch?v=Lms5CI1KkMI

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...